2021-2022学年高中英语 第二模块测评(含解析)外研版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 第二模块测评含解析外研版选修7 2021 2022 学年 高中英语 第二 模块 测评 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、第二模块测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What kind of music do you like?M:I really enjoy pop music.How about you?W:I also like pop music.But classical music is even more enjoyable.
2、1.What kind of music does the woman like most?A.Pop music.B.Light music. C.Classical music.答案:CW:Have you seen the sea?M:Of course.I have! Its all around us!W:No! I mean,have you seen how dirty the water is?It looks as if it isnt clean enough to bathe here.2.What happens to the sea?A.It has disappea
3、red.B.It is polluted.C.It gets cleaner.答案:BW:Its always been hard to get this car to work well.M:If youll leave the car with me,Ill get it fixed for you this afternoon.3.To whom is the woman probably speaking?A.A salesman.B.A manager.C.A repairman.答案:CM:Can I help you?W:Have you got DavidCopperfield
4、 by Dickens?I want a copy for my nephew.M:Sorry,we havent got that at the moment.But we could order it for you.Do you know the name of the publisher?4.Who is the man?A.A bookseller.B.A writer.C.A publisher.答案:AW:Excuse me,can you tell me where the English teachers are meeting?M:They were going to me
5、et in the teachers office,but they changed to the meeting room for more space.5.Where are the English teachers meeting?A.In the teachers office.B.In the reading-room.C.In the meeting room.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每
6、小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Id like to book a room for Wednesday next week.W:Very good,sir.A room for Wednesday,June 11th.What kind of room would you like,sir?M:Er.single with bathroom.W:How long will you be staying?M:Ill be leaving on Sunday morning.W:That will be four nigh
7、ts,sir.Thank you very much,and we look forward to seeing you next Wednesday.6.What kind of room does the man want?A.A single room.B.A double room.C.A double with bathroom.答案:A7.When will the man leave the hotel?A.On July 11th.B.On June 14th.C.On June 15th.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。W:I like that picture yo
8、u put up on the wall yesterday.M:Oh,thank you.Its a photograph that I took on my vacation last year.W:You took it yourself?I didnt know you were a photographer.M:Oh,yes,Ive been taking pictures for years.W:It sounds interesting.Do you have any more of your pictures here?And may I see them?M:Yes,cert
9、ainly.Some of them are faces,just faces of people who I see when Im walking around.W:Do you let them know that youre taking pictures of them?M:I try not to.I dont like pictures of people who pose for the camera.I like people who are going about their business without knowing the camera is there.W:I
10、suppose you need a lot of equipment.How many cameras do you have?M:Well,I have a dozen of them,but I use two of them more than the others.8.What did the man put up on the wall yesterday?A.The picture he drew on his vacation.B.The picture he took on his vacation.C.The picture of him taken last year.答
11、案:B9.What kind of pictures does the man like?A.The pictures prepared for cameras.B.The daily life pictures.C.The pictures taken by others.答案:B10.How many cameras does the man usually use?A.Twelve.B.Ten.C.Two.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。M:Any messages,Miss Grey?W:Just one,Mr Banks.You had a telephone call f
12、rom someone called Brown.David Brown.M:Brown?I dont know anyone called Brown.What did he want?W:He wouldnt say.But it sounded important.I told him youd phone him as soon as you got back.M:Well,Id better do it then,I suppose.Er.youve got his phone number,havent you?W:Yes,its 633201.M:622301.W:No,6332
13、01.M:Oh,youd better write it down,Miss Grey.Ill probably forget it.W:I already have done,Mr Banks.Its on your desk.11.What is the probable relationship between the two speakers?A.Boss and secretary.B.Father and daughter.C.Manager and customer.答案:A12.What is David Browns phone number?A.633001.B.62230
14、1.C.633201.答案:C13.Where is the phone number?A.On Miss Greys desk.B.On Mr Banks desk.C.On Mr Browns desk.答案:B听第9段材料,回答第14至16题。W:Youve been to Paris,havent you?M:Yes.As a matter of fact,I used to live in Paris.W:Well,Im planning to visit there soon,and I wonder if you could suggest some places to me?M
15、:Sure.You should go to Notre Dame.You also ought to see the palaces at Versailles.And you must visit the Louvre.W:Those sound like excellent suggestions.Can you suggest any good places to eat?M:Yes.Eat at Maxims.And if you go there,I suggest that you order the duck.Its delicious.W:Good.M:Oh,and one
16、more thing.Be sure to have someone take your picture in front of the Eiffel Tower.W:Ill do that.Thanks a lot.M:Send me a postcard,wont you?14.Where are the palaces?A.At Notre Dame.B.At Versailles.C.At Louvre.答案:B15.What is the best place to eat according to the man?A.Notre Dame.B.Maxims.C.The Eiffel
17、 Tower.答案:B16.What does the man request the woman to do?A.Eat at the Louvre.B.Take some duck.C.Send him a postcard.答案:C听第10段材料,回答第17至20题。John liked to wear his hair very long.Some of his friends thought that it looked like a girls hair,but they never made jokes about it,because John was a big,strong
18、 young man,and he did not like jokes about his hair.John always went to the barbers twice a month to have his hair cut and washed.One day the barber said to him.“Wow,why dont you let me cut most of this hair off and make your head clean?Nobody would recognize you if I did that,I am sure.”John said n
19、othing for a few seconds,and then he said,“Perhaps you are right but I am sure that nobody would recognize you either if you did that to my hair.”17.Why did John keep his hair long?A.His hair grew too fast.B.He liked it to be long.C.The barber wouldnt like to cut it shorter.答案:B18.Why did Johns frie
20、nds never make jokes about his hair?A.His hair wasnt funny.B.John was big and old.C.John didnt allow any jokes about his hair.答案:C19.What did the barber suggest?A.Cleaning Johns head.B.Cutting off most of Johns hair.C.Making John recognized by nobody.答案:B20.What was Johns answer to the barber?A.It w
21、as a great joke.B.It was a great praise to the barber.C.It was a threat against the barber.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAt the end of Grade 8,our class went to Washington D.C.For a group of 14-year-olds,this was a big deal!The first day was so tiring
22、;we could hardly remember where we were and what we were seeing.The next morning,we were off to see monuments(纪念碑),starting with Washington,Lincoln and Jefferson.We walked along the paths through trees.Then the Wall came into viewthe Vietnam Veterans Memorial.As I inched closer to the Wall,I heard a
23、 bagpipe(风笛) in the distance,which seemed to show respect to the lives lost in the jungles of Vietnam.We continued walking and felt surprised at the number of names carved in the black stone.I was determined to find a soldier with my last name,but my hunt was stopped when a man caught my eyes.He was
24、 kneeling(跪着) at the Wall,a single rose at his feet.His head was bowed and he was rubbing his fingers over one name.I thought how sad he was,and then moved on.After a few minutes I found one with my last name,but my eyes returned to the kneeling man.He was still rubbing his fingers over the same nam
25、e.He never knew I was watching him,lost in deep sorrow.It was time for me to leave the kneeling man and the Wall.On the way home,I couldnt help thinking of the kneeling man and his sad face.I wasnt sure of the effects of war before,but at that moment I realised how much that man suffered from losing
26、 his loved one.Maybe he was only one of so many families who experienced the same.I never knew the full effects of war until I saw that man.I only know about war from history classes.The kneeling man taught me more about war and the effects it has on people than any history book.21.Which of the foll
27、owing makes the author feel the suffering that war brings to human beings?A.The kneeling man.B.The sound of a bagpipe.C.The number of names carved in the stone.D.The jungles of Vietnam.答案:A解析:细节理解题。由第四段的“.butmyhuntwasstoppedwhenamancaughtmyeyes.HewaskneelingattheWall.”和最后一段的“Ineverknewthefulleffects
28、ofwaruntilIsawthatman.”可知A项正确。22.The man continued to rub his fingers over the name probably because .A.he found it covered with dustB.he missed the loved one who died in a warC.he intended to remove it completelyD.he recalled the fierce war he fought in答案:B解析:推理判断题。由第五段的“Hewasstillrubbinghisfingers
29、overthesamename.”及“.Irealisedhowmuchthatmansufferedfromlosinghislovedone.”可推知,他在那里不停地用手抚摸着纪念碑上的名字,可能是因为他深深思念着在战争中死去的亲人。23.What did the author learn from the trip?A.How fierce war is in history.B.How people remember those who died in wars.C.What bad effects war had on many families.D.What we should d
30、o to prevent war.答案:C解析:推理判断题。由倒数第二段的“Iwasntsureoftheeffectsofwarbefore,butatthatmomentIrealisedhowmuchthatmansufferedfromlosinghislovedone.Maybehewasonlyoneofsomanyfamilieswhoexperiencedthesame.”可推知,在这次参观中,作者从这个在纪念碑前跪着的人身上,感受到战争给人们带来的巨大影响。24.According to the last paragraph,the author probably think
31、s that .A.he should have studied history hard in classB.history books dont tell readers the truthC.there is more in history than books tell usD.the kneeling man should be a history teacher答案:C解析:推理判断题。从文章最后一句话可推知,C项是作者认同的观点。BToo much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce th
32、eir chances of getting a college degree,new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children.One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders.Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests
33、 than children without bedroom TVs.A second study,looking at nearly 1,000 grown-ups in New Zealand,found lower education levels among 26-year-olds who had watched lots of TV during childhood.But the results dont prove that TV is the cause and dont rule out that already poorly motivated youngsters(年轻
34、人) may watch lots of TV.Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages 5 and 15.Those with college degrees had watched an average of less than two hours of TV per weeknight during childhood,compared with an average of more than 2 hours for those who had no education beyond high scho
35、ol.In the California study,children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest,while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest.While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores,it adds to accumulating findings that childr
36、en shouldnt have TVs in their bedrooms.25.According to the California study,the low-scoring group might .A.have watched a lot of TVB.not be interested in mathC.be unable to go to collegeD.have had computers in their bedrooms答案:A解析:推理判断题。第二段中对加利福尼亚北部400名三年级学生的研究发现,卧室里有电视的学生要比卧室里没有电视的学生考试分数低8分左右。据此推断考
37、试分数低的原因可能是看电视太多。故选A项。26.What is the researchers understanding of the New Zealand study results?A.Poorly motivated 26-year-olds watch more TV.B.Habits of TV-watching reduce learning interest.C.TV-watching leads to lower education levels of the 15-year-olds.D.The connection between TV and education le
38、vels is difficult to explain.答案:D解析:细节理解题。根据第三段最后一句话可知,对大约1000名新西兰成年人的研究结论是:教育水平低不一定是因为看电视过多,但也不能排除。据此推断观看电视和受教育的水平之间的联系很难解释。故选D项。27.What can we learn from the last two paragraphs?A.More time should be spent on computers.B.Children should be forbidden from watching TV.C.TV sets shouldnt be allowed i
39、n childrens bedrooms.D.Further studies on high-achieving students should be done.答案:C解析:细节理解题。倒数第二段提到卧室里有电视机没有电脑的孩子考试得分最低,而卧室里有电脑没有电视机的孩子得分最高;最后一段的研究结论是:这项研究虽然不能证明是卧室内的电视导致了孩子考试分数低,但为孩子卧室内不应该放有电视机增加了证据。据此判断不能在孩子卧室放有电视机。故选C项。28.What would be the best title for this text?A.Computers or TelevisionB.Eff
40、ects of Television on ChildrenC.Studies on TV and College EducationD.Television and Childrens Learning Habits答案:B解析:主旨大意题。第一段指出,几项有关电视对孩子的影响的研究结果表明:看电视过多会对孩子的学习能力造成危害,甚至会减少孩子升入大学的机会。随后几段分别对几项具体调查研究进行陈述,并针对观看电视与考试成绩、教育水平之间的因果关系分别得出几个不同的结论。概括全文可知本文主要讲述的是电视对孩子的影响。故选B项。C导学号97544008Like many new graduate
41、s,I left university full of hope for the future but with no real idea of what I wanted to do.My degree,with honors,in English literature had not really prepared me for anything practical.I knew I wanted to make a difference in the world somehow,but I had no idea how to do that.Thats when I learned a
42、bout the Lighthouse Project.I started my journey as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I could about the experiences of previous volunteers.I knew it would be a lot of hard work,and that I would be away from my family and friends for a very long time.In short,I did not take my deci
43、sion to apply for the Lighthouse Project lightly.Neither did my family.Eventually,however,I won the support of my family,and I sent in all the paperwork needed for application.After countless interviews and presentations,I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.Several
44、months later,I finally received a call asking me to report for duty.I would be going to a small village near Abuja,Nigeria.Where?What?Nigeria?I had no idea.But I was about to find out.After completing my training,I was sent to the village that was small and desperately in need of proper accommodatio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级语文下册课文620蜘蛛开店课件新人教版.ppt
