吉林省白山市2014高考英语二轮基础训练(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 白山市 2014 高考 英语 二轮 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省白山市2014高考英语二轮基础训练(4)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(8)】Few of us act alone in the world. Most things are done with the help or ideas of other people. Group projects are very popular in high schools, because they often allow you to do a bigger, more interesting project than you could do alone. With group w
2、ork, you can actually learn more from others. Group projects in high schools also give you a chance to get to know kids you may not otherwise meet or talk with - maybe the quiet kid in the third row, the boy who lives down the street, or the girl youre sometimes scared to say “hi” to. Group projects
3、 are also a great way to practice skills you are not so sure of, such as working on a deadline, staying organized, or being patient. If youre a little nervous when talking in front of a group, a joint project can help you become more comfortable with it. Maybe your group will cull you to tell the wh
4、ole class about your project. If so, youll know your whole group is rooting for you! Here are some tips for making group projects really work. You might think the first step is to figure out who will do what, but actually it s getting to know one another a little. Take a few minutes to chat. Even if
5、 you know each other well, it can help to take a minute to think about .your skills, and share your strengths and weaknesses. The second step is to go over basic rules from your teacher and create other rules that are helpful to your group work.31. It can be inferred from the text that in the world
6、_. A. only few people may act alone in the world B. we must depend on others in everything we do C. one cannot practice without going to high schools D. it is almost impossible for one to work without cooperation with others32. According to Paragraph l, with 90up projects, you can _. A. learn to res
7、pect others B. avoid making mistakes C. do a better job and learn more from others D. save more energy in doing something33. The underlined word “cull” in Paragraph 2 is closest in meaning to“_”. A. warn B. pick C teach D. believe34. The author thinks that the first step of group projects is to _. A
8、. know your goal B. make a plan for the work C. know the detail of the work D. communicate with each other35. What would be the best title for the text? A. Group projects in society B. Group projects in high schools C. The importance of group projects D. How to carry out group projects【参考答案】31-35 DC
9、BDB本文阐述了学校团队活动的重要意义及步骤。在团队中会使人克服孤单,发挥集体优势,提高工作效率;团队活动还能帮助人提高工作能力,发挥自己的优势。31. D。推理判断题。根据第一段前两句Few of us act alone in the world. Most things are done with the help or ideas of other people.可知答案。32. C。推理判断题。根据第一段后半部分allow you to do a bigger, more interesting project than you could do alone. With group
10、work, you can actually learn more from others.可知答案。33. B。词义猜测题。根据第二段最后三句知,如果你在一个团队成员面前讲话有点紧张,那么团队活动可以帮助你越来越适应当众讲话。或许你的团队会挑选你把你们小组的活动讲述给全班同学听。如果是这样,那么你就会知道你的小组一直在鼓励你。34. D。细节理解题。根据第三段的but actually its getting to know one another a little.可知答案。35. B。主旨大意题。文章开头的两段介绍了小组合作的意义,下文介绍了小组合作的步骤,故选项B最具有概括性。阅读理解
11、-(2011重庆卷,D)William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865. His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he inherited (继承) exce
12、llent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 18
13、90s.His early theatrical experiments,however,were not received favorably at the beginning. He didnt lose heart,and finally enjoyed success in his poetical drama.Compared with his dramatic works, Yeatss poems attract much admiring notice.The subject matter includes love,nature,history,time and aging.
14、 Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Prize in 1923.Yet,he continued wri
15、ting almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40,he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, WH. Auden wrote, among other
16、s, the following lines:Earth,receive an honoured guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel (船) lieEmptied of its poetry.本文介绍了爱尔兰著名作家威廉巴特勒叶慈,他在19世纪90年代成立了爱尔兰国家剧院,他以诗体戏剧及诗歌闻名,于1923年获得了诺贝尔奖。5Which of the following can describe Yeatss family?AIt filled Yeatss childhood with laughter.BIt w
17、as shocked by Yeatss choice.CIt was a typically wealthy family.DIt had an artistic atmosphere.答案:D。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:他从家人那儿继承了很好的艺术鉴赏能力,他的父亲和哥哥都是画家,证明他是在一个有艺术氛围的家庭中长大。6According to the passage,what do we know about Yeatss life?AYeats founded the first Irish theater.BYeats stuck to modern forms i
18、n his poetry.CYeats began to produce his best works from the 1910s.DYeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize.答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二句话“He set himself.theatre in the late 1890s.”可知A项不对。根据第三段第三句话“Though Yeats.to them”可知,B项不对。根据第三段最后一句话可知,D项不对。由此可知C项正确。7What kind of feeling is expres
19、sed in WH.Audens lines?AEnvy. BSympathy.CEmptiness. DAdmiration.答案:D。推理判断题。envy忌妒;sympathy同情;emptiness空虚;admiration敬佩,钦佩。Auden的诗词中有honored guest,最尊敬的客人,可知Auden是敬佩叶慈的。8What is the passage mainly about?A. Yeatss literary achievements.B. Yeatss historical influence.C. Yeatss artistic ambition.D. Yeatss
20、 national honor.答案:A。主旨大意题。本文主要讲述作家叶慈在文学方面所取得的成绩,他的诗体戏剧获得了很大的成功,他的诗歌赢得了广泛的认可,1923年,他获得了诺贝尔文学奖。 1.(201*天津卷)Blind imitation (模仿)is self-destruction.To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strenghth. Imitation is unacceptable.In the early
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
