2021-2022学年高中英语北师大版选修六测评:UNIT16 STORIES 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选修六测评:UNIT16STORIES 单元测评 WORD版含解析 2021 2022 学年 高中英
- 资源描述:
-
1、第16单元测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:How do you get here?M:I come here by bus.Theres something wrong with my car.1.How does the man come here?A.By taxi.B.By bus.C.By car.答案:BM:Helen isnt
2、 here yet.Did you forget to invite her?W:She was going to come,but then changed her mind.2.Why is Helen absent?A.She forgot to come.B.She wasnt invited.C.She changed her decision.答案:CM:Do you have a temperature?W:I dont know.I havent taken it.Can you take my temperature now,sir?3.Whats the probable
3、relationship between the two speakers?A.Husband and wife.B.Mother and son.C.Doctor and patient.答案:CM:May I help you?W:The collar on this jacket is too small.Can you make it larger?M:Let me look at it.I can do it for twenty dollars.4.How much will the woman pay?A.20 dollars.B.12 dollars.C.2 dollars.答
4、案:AW:Will you go to the cinema this Saturday,Bob?M:Im afraid I cant.Ill have my music lessons then.W:I didnt mean in the morning or afternoon.I meant in the evening.M:Oh,thats quite a different thing.5.What does the man mean?A.He cant go to the cinema.B.He can go to the cinema on Saturday evening.C.
5、He can go to the cinema on Saturday morning.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:When shall I go on holiday?W:When do you want to go?You can go in spring,summer,autumn or winter.M:Win
6、ter?W:You can go to Switzerland or Austria or.South America in December or January.M:No,Id like to go away in spring,in May,to Italy.W:How long will you be away?M:For three weeks.W:Look!Heres a good holiday in Italy.From the 10th of May to the 1st of June.M:All right.Id like to go on that trip.6.Whe
7、n will the man go on holiday?A.In winter.B.In summer.C.In spring.答案:C7.Where is the man going?A.Italy.B.Switzerland.C.Austria.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。W:I hope well have a good flight.M:So do I.I dont like flying.W:Are you going on holiday?M:No,I am traveling on business.Im a salesman working for a compu
8、ter company.W:How interesting!M:And you?W:I am a physicist.I am going to give some lectures.M:Really?In English?W:Yes,of course.Scientists all over the world speak English.M:Would you like to have a drink?W:No,thank you.8.What is the man?A.A physicist.B.A scientist.C.A salesman.答案:C9.Where does this
9、 conversation most probably take place?A.On a train.B.On a plane.C.On a bus.答案:B10.Why is the woman traveling?A.She will give some lectures.B.She is on business.C.She is on holiday.答案:A听第8段材料,回答第11至13题。M:Paulanar Restaurant.Head waiter.Good morning.W:Id like to book a table for two.M:And is that for
10、 today,madam?W:Of course.M:At what time,madam?W:Oh,about three oclock,I suppose.M:Im afraid we only serve lunch till 3 pm,madam.W:Oh,well,two oclock then,and it must be by a window.M:Very good,and what name,please?W:White Mrs.Linda White.M:Very good,Mrs.White.A table for two at 2 pm.Today.11.Why is
11、the woman calling?A.To book a table.B.To buy a table.C.To serve lunch.答案:A12.When does this restaurant stop serving lunch?A.1 pm.B.3 pm.C.2 pm.答案:B13.How many people will come with the woman for lunch?A.Four.B.Two.C.One.答案:C听第9段材料,回答第14至17题。M:Hello,Carol.What seems to be the trouble?W:So kind of you
12、 to come to see me.I dont know whats wrong.Three days ago,while planting roses in the garden,it rained and I got completely wet,and since then Ive had a cough since that night.Now I ache all over.M:Well,let me take a look at you.Are you still coughing very much?W:Yes,and my stomach has been upset.In
13、 addition,I always feel sick.M:Hmmm.youre running a high fever,Im afraid.W:Oh,no wonder Ive got a hot face.M:Well,Carol,I think youve got the flu.These days there has been a lot of flu going around.I want you to stay in bed for at least two days,drink plenty of water,and take the medicine three time
14、s a day.Ill look in on you tomorrow morning.W:Very good.Thank you so much.14.What is the man?A.A doctor.B.A nurse.C.A chemist.答案:A15.What is wrong with the woman?A.She is wet all over.B.She has a bad headache.C.She is ill from the rain.答案:C16.What does the man tell the woman to do?A.Go around from t
15、ime to time.B.Stay in bed and take some medicine.C.Go to see him tomorrow morning.答案:B17.Where does this conversation most probably take place?A.In the womans house.B.In the mans office.C.In a garden.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。How does television affect our lives?It can be helpful to those who carefully
16、choose the programs that they watch and harmful to those who watch it too much.In China,many people worry that children and young people are watching too much television.A survey of 300 youngsters in Shanghai last year showed that,on average,they spent half of their free time,that is two and a half
17、hours watching television.And two-thirds of an hour reading stories.Another survey of school-age children in Wuhan found that half of them said they read very little.During the Olympic Games,tens of millions of Chinese viewers stayed up late to watch the opening ceremonies and other programs.And tel
18、evision is quickly taking the place of printed material as the major source of news for most Chinese.A recent survey in Beijing found that 63% of those surveyed got their news from television through CCTV and TV stations.18.What is the main topic of the passage?A.The Olympic Games.B.TV programs on C
19、hinese television.C.Influence of television on our lives.答案:C19.Where was the survey of 300 youngsters made?A.In Wuhan.B.In Shanghai.C.In Beijing.答案:B20.What is quickly taking the place of printed material?A.Television.B.Internet.C.Reading.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、
20、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALetterOneDear Editor,After I finish my homework,I often go online and chat with my friends.Sometimes I play computer games.But my parents hate to see me playing games on the computer.Maybe they have heard too much news about how QQ and computer games harm children.Once I went to a
21、 net bar to play games after school.But after that I told my parents that I was playing basketball at school.I said so because I didnt want to make them unhappy.I feel bad about it.However,I need to rest for a while by playing computer games after studying for a long time.I really want my parents to
22、 understand that.Do foreign parents do the same to their children?Please help me.Li Ping,BeijingLetterTwoDear Li Ping,I dont think its strange for parents to keep their children away from anything bad.Foreign parents will do the same as your parents!They may not let their children watch TV for too l
23、ong a time,or like your parents,they dont want their children to play computer games.Talk to your parents and be honest to them,I think.Tell them what you are doing and why you are doing so to make them understand you.Its never good to do things behind your parents.They arent fools as you think some
24、times!Our parents seem to know what is the best for us.Remember:to be honest is the best way.Good luck,Rebecca21.From the passage we can learn that Li Ping often.A.talks with his friends on the InternetB.plays basketball after schoolC.plays computer games at homeD.chats online before homework答案:A解析:
25、细节理解题。由第一段中的“AfterIfinishmyhomework,Ioftengoonlineandchatwithmyfriends.”可知B、D两项错误,又因该段中的“OnceIwenttoanetbartoplaygamesafterschool.”可知C项错误,故选A项。22.The boy goes online.A.to get news on QQB.just to have a restC.to show he hates studyD.to make new friends答案:B解析:细节理解题。由第一部分中的“However,Ineedtorestforawhile
26、byplayingcomputergamesafterstudyingforalongtime.”可知B项正确。23.The underlined sentence in Letter Two means“”.A.You must do everything in front of your parentsB.You must always listen to your parents carefullyC.You should not do anything that makes your parents worry about youD.You should tell your paren
27、ts what you do before or after doing it答案:C解析:推理判断题。画线部分直译为“坦诚是最好的解决之道”。又由该部分第二段的第一句“Talktoyourparentsandbehonesttothem,Ithink.”可知本句的言外之意就是C项。24.The editor thinks.A.children should play computer games in the net bar secretlyB.playing computer games can be very helpful to childrens studiesC.children
28、should be honest and try to make their parents understand themD.foreign parents dont care for their children as much as Chinese parents答案:C解析:推理判断题。作者认为LiPing不应该瞒着父母到网吧玩电脑游戏;外国父母和中国父母一样关心自己的孩子;孩子们应该诚实而且要尽可能使父母理解自己。故选C项。BHere is some news of the future.March 20,2035There was a lot of news around the
29、life extension drugs that hit the market a decade ago.They didnt promise that you would live forever,but they gave you a chance to extend your life an extra five to ten years.Even though the life expectancy rate at birth has increased greatly,the life expectancy for seniors hasnt improved that much.
30、Basically,you have a greater chance to become a senior,but you will not have a much longer lifespan,and this is where the anti-aging drugs intend to kick in.So,do the anti-aging drugs work?Well,it is way too early to tell.But the sales so far are very good.April 19,2035Of the total US population of
31、378 million,people over 65 years old now make up 20% for the first time.The senior ratio was only 4.1% by the year 1900,and 12.4% 30 years ago.The number of people above 65 compared to those of what is considered working ages,between 15 and 64,is currently 33.7%.This is up from 18.5% in the year 200
32、5,which means that for every retired person there are now two workers,compared to four workers 30 years ago.The number of people above the age of 80 has grown to 23.8 million,making them 6.3% of the total population compared to 3.6% in 2005.April 12,2040Although introduced in the market only five ye
33、ars ago,10% of all hydrogen fuel now sold in the US is of the environmentally friendly Re-Hydro label,produced through electrolysis(电解)based on a source of 100% renewable energy.Several producers have turned to producing Re-Hydro,mainly because of lower tax,which also keeps the price of Re-Hydro on
34、the same level as regular hydrogen.Most analysts believe that Re-Hydro will be the dominating fuel in the future.25.According to News 1 we know that the life extension drugs .A.were first sold in the year 2025B.were made to make people live foreverC.should be taken when people are youngD.have greatl
35、y increased the life expectancy rate at birth答案:A解析:细节理解题。根据第一则新闻中的“March20,2035”以及“Therewasalotofnewsaroundthelifeextensiondrugsthathitthemarketadecadeago.”可知答案。26.The sales of the life extension drugs so far clearly show that .A.people have no faith in themB.people want to give them a tryC.they wo
36、rk very well for seniorsD.they have no effect on peoples health答案:B解析:推理判断题。根据第一则新闻中的“Butthesalessofarareverygood.”可知这种药卖得很好,说明人们愿意一试。27.What can we learn from News 2?A.Many Americans will find it hard to find a job.B.Its very hard for seniors to pass the age of 80.C.The US population has been incre
37、asing rapidly since 2005.D.The American population has been aging rapidly since 2005.答案:D解析:推理判断题。根据第二则新闻中的“OfthetotalUSpopulationof378million,peopleover65yearsoldnowmakeup20%forthefirsttime.Theseniorratiowasonly4.1%bytheyear1900,and12.4%30yearsago.”可知美国满65岁的老人在总人口中所占的比例从2005年的12.4%增长到了2035年的20%,这说明
38、美国人口老龄化很快。28.What can we infer from News 3?A.Re-Hydro will not be widely used in the future.B.The government encourages production of Re-Hydro.C.Producers are not interested in producing Re-Hydro.D.Re-Hydro is more expensive than regular hydrogen.答案:B解析:推理判断题。根据第三则新闻中的“Severalproducershaveturnedtopr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447441.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
