2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 外研版 必修 第三 课后 巩固 提升 第二 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:You can change planes in either Chicago or Denver.M:You mean theres no direct flight from New York to Boston?1.Where does the man want to go?A.T
2、o New York.B.To Boston.C.To Chicago.答案BM:I dont have much cash on me.Do you take cheques?W:Sorrywe only accept credit cards or cash.Do you have a credit card?2.How will the man pay?A.By cheque.B.By credit card.C.In cash.答案BW:Lets go to the beach this afternoon,shall we?M:Id love to,but Ive promised
3、Jack Id take him to the zoo.He has a class project about animals.3.What does the man mean?A.He will do a class project.B.He wont go to the beach.C.He will go to the zoo next time.答案BM:Sorry,Im late.I caught the wrong bus and went in the wrong direction.W:Next time pay more attention to where the bus
4、 is heading.4.Why is the man late?A.The traffic was heavy.B.There was an accident.C.He took the wrong bus.答案CM:Susan,I would like to introduce you to my friend,Ellen.W:Glad to meet you,Ellen.Bob tells me that you are interested in African art,too.5.What is true about Ellen?A.She likes African art.B.
5、She knows Susan very well.C.She doesnt know Bob.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。 M:How many competitors are left after the second round?W:Let me see.Two boys and two girls.M:
6、Oh,what do you think of them?W:I cant believe the guy from Florida is still on the show.M:You mean Charlie?Hes wonderful.I voted for him.W:What?You voted for that guy?Hes not going to winhes not handsome at all.And his voice isnt great.Look at his hair.Hes very strange.M:He may not win,and he doesnt
7、 sing well enough and he isnt a typical pop star.But he is very humorous and thats why I like him.W:I think you must be crazy.I guess he wont even survive tonights show.6.What does the woman think of Charlie?A.Handsome.B.Strange.C.Humorous.答案B7.What are the speakers talking about?A.A singing competi
8、tion.B.A basketball match.C.A famous pop star.答案A听第7段材料,回答第8、9题。 M:Want to go with me to get some pizza,Sally?W:No,Brad.Im waiting for a package to be delivered.M:This is why I hate shopping online.It would be faster to just get what you want from the store.Now you have to sit here all day.Isnt Mom
9、home?W:No,Mom went to work.M:Just download an app to keep track of your package.You can just come back when you get a delivery notice.W:No,thanks,Mr Bossy.Even if they leave the package for a short time,someone could steal it.M:Goodness!You just dont want to be seen with your little brother?W:Its no
10、t that.I really did plan to stay home and wait for this package.Why dont we just have pizza delivered?M:Great.More waiting.8.What does the man dislike?A.Eating out.B.Shopping online.C.Going to the store.答案B9.Whats the girls plan?A.Waiting for her mother.B.Having some pizza.C.Staying at home.答案C听第8段材
11、料,回答第10至12题。 M:Your readers are interested in your childhood.What was it like?W:I grew up in a small town.We lived in a very poor housing but we always lived in very beautiful settings,so I had favourite trees and I had contact with birds.My parents were farm workers.Though we were poor for the most
12、 part,I think I was often happy.M:It would not have been expected that youll become a literary figure.Was your mother ambitious with you?W:Well,my mother wasnt especially ambitious with me in the sense of going to college when I grew up.I think her greatest contribution was simply that she loved me
13、very much.No matter what happened,I had my mother with me.M:She gave you confidence.W:Oh,she did.She earned very little money.And in spite of that,she managed to buy a typewriter for me.She just wanted me to be able to do things that she couldnt do even if she didnt know what they were.10.What does
14、the woman say about her family?A.They led a poor life.B.They kept a lot of birds.C.They owned a small farm.答案A11.What did the womans mother impress her with?A.Her love.B.Her success.C.Her ambition.答案A12.What did the womans mother wish her to do?A.Go to college.B.Become a writer.C.Have a better life.
15、答案C听第9段材料,回答第13至16题。 M:The weather forecast says tomorrow will still be smoggy.We havent seen the sun for nearly one week.W:Yes.The smog has been so heavy every day recently.M:Yesterdays weather forecast said the pollution in our city was very serious.W:Many people have to wear a mask every day now.
16、I plan to wear one tomorrow.M:Me too.Ive decided to take a bus to work instead of driving.I hope it will help.W:I think thats a good way to cut down on vehicle emissions.I can ride my bike to work since my office is not far from my home.M:Oh,thats good!I hope the government will do something to stop
17、 air pollution.W:Yes,though I think its not only the governments job.We citizens should also try to do what we can to protect our environment.M:Yes,youre right.Well,I hope we can have a few sunny days soon.W:I hope so,too.13.Why does the woman plan to wear a mask tomorrow?A.Because of the smog.B.Bec
18、ause of her illness.C.Because of the cold weather.答案A14.Whats a big problem in the city?A.The heavy traffic.B.The air pollution.C.The large population.答案B15.What do the speakers decide to do?A.Change their ways to go to work.B.Ask the government to do something.C.Call on people to protect the enviro
19、nment.答案A16.What can we know about the man?A.He always uses the public transport.B.He seldom listens to the weather report.C.He is waiting for the weather to improve soon.答案C听第10段材料,回答第17至20题。 Hello,everybody!This is the first day of class,so we are going to give some introductions.First of all,my n
20、ame is Colin Weaver.You can call me Professor Weaver.This is my helper Liz,who will grade your papers.Now,lets preview what this class is about.Its about science in ancient Greece and Rome.I know you think that science is something created in modern times,but people have been studying things like th
21、at for a very long time.Much of what we know now is based on what the ancient Greeks and Romans found out.This includes electricity and even some knowledge about stars.One ancient Greek calculated the size of the earth very correctly.And yes,many Greeks believed the earth was round.A huge amount of
22、the math we use today was worked out by people like Archimedesa smart man.You will learn more about ancient Greece and Rome in this class.All right.any questions,please?OK.That boy over there.17.Who is the speaker?A.A student.B.A professor.C.A teachers helper.答案B18.What is the class mainly about?A.E
23、lectricity.B.Modern science.C.Science in ancient Greece and Rome.答案C19.What was calculated correctly by an ancient Greek?A.The size of the earth.B.The size of the moon.C.The distance between the moon and the earth.答案A20.What will the speaker do next?A.Talk about Archimedes.B.Explain a math problem.C
24、.Answer some questions.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020北京)For the past five years,Paula Smith,a historian of science,has devoted herself to re-creating long-forgotten techniques.While doing research for her new book,she came across a 16th-century F
25、rench manuscript(手稿)consisting of nearly 1,000 sets of instructions,covering subjects from tool making to finding the best sand.The authors intention remains as mysterious(神秘)as his name;he may have been simply taking notes for his own records.But Smith was struck mainly by the fact that she didnt t
26、ruly grasp any of the skills the author described.“You simply cant get an understanding of that handwork by reading about it,”she says.Though Smith did get her hands on the best sand,doing things the old-fashioned way isnt just about playing around with French mud.Reconstructing the work of the craf
27、tsmen(工匠)who lived centuries ago can reveal how they viewed the world,what objects filled their homes,and what went on in the workshops that produced them.It can even help solve present-day problems: In 2015,scientists discovered that a 10th-century English medicine for eve problems could kill a dru
28、g-resistant virus.The work has also brought insights for museums,Smith says.One must know how on object was made in order to preserve it.Whats more,reconstructions might be the only way to know what treasures looked like before time wore them down.Scholars have seen this idea in practice with ancien
29、t Greek and Roman statues.These sculptures were painted a rainbow of striking colours.We cant appreciate these kinds of details without seeing works of art as they originally appeared-something Smith believes you can do only when you have a road map.Smith has put the manuscripts ideas into practice.
30、Her final goal is to link the worlds of art and science back together:She believes that bringing the old recipes to life can help develop a kind of learning that highlights experimentation,teamwork,and problem solving.Back when sciencethen called “the new philosophy”took shape,academics looked to cr
31、aftsmen for help in understanding the natural world.Microscopes and telescopes were invented by way of artistic tinkering(修补),as craftsmen experimented with glass to better bend light.If we can rediscover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern
32、insights with the handiness of our ancestors.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位历史学家在为她的研究做准备时,发现了一本历史悠久的有关手工技艺的手稿。21.How did Smith,feel after reading the French manuscript?A.Confused about the technical terms.B.Impressed with its detailed instructions.C.Discouraged by its complex structure.D.Shocked for her own
33、 lack of hand skills.答案D解析细节理解题。文章第二段中“But Smith was struck mainly by the fact that she didnt truly grasp any of the skills the author described.”作者表明了Smith在看到手稿时的感受很震惊,震惊于Smith自己手工技艺的缺失。文中的was struck by和选项中shocked呼应,文中“she didnt truly grasp any of the skills”和选项中lack of hand skills呼应,故正确答案是D项。22.Ac
34、cording to Smith,the reconstruction work is done mainly to .A.restore old workshopsB.understand the craftsmenC.improve visual effectsD.inspire the philosophers答案B解析细节理解题。文章中第三段第二句“Reconstructing the work of the craftsmen who lived centuries ago can reveal how they viewed the world”意为“重建生活在几个世纪前的工匠们的
35、作品可以揭示他们是如何看待世界”,Smith重建工作的目的是理解当时的工匠们。故正确答案是B项。23.Why does the author mention museums?A.To reveal the beauty of ancient objects.B.To present the findings of old science.C.To highlight the importance of antiques.D.To emphasise the values of hand skills.答案D解析推理判断题。举例子是为了说明观点,举例支撑。根据第七段“If we can redi
36、scover the values of hands-on experience and craftwork,Smith says,we can marry the best of our modern insights with the handiness of our ancestors.”可知,文章的观点是强调手工技艺的价值。故正确答案是D项。BYou Mi,a lovely and confident 17-year-old student,is the first Chinese high school student to appear on the cover of the po
37、pular young adults fashion magazine Seventeen.“You is IN,” said Wang Lihua,Editor-in-Chief of Seventeen.“She is active and mature because of her knowledge on everything from academic studies,to books on art,to movies.We found shes the very style were looking for to represent young peoples attitudes.
38、”You also impressed Wang with her fluent English when they first met last year.As the hostess of an English broadcasting programme at the High School Affiliated to Renmin University,You is always praised for speaking English almost like a native speaker.“Ive built up my English by watching thousands
39、 of English DVDs since I was 10,” she explained.But for You,watching isnt enough.Last year,while in Senior 1,she met a talented boy who showed self-made DV movies at the English Corner in her school.“I thought it was so cool and I knew that I should start making my own films,” she said.So she wrote
40、a campus story,persuaded schoolmates to star in it and then began shooting a 30-minute DV movie,all in English.“I played one of the leading roles;actually I was everything in my film.I worked on it every single day during the holidays,” she recalled.The movie finally became a big hit on campus,earni
41、ng You a strong reputation as a DV movie director.But this is not the only field she wants to master.Despite being a science student,You likes art,literature and fashion design very much.“There are people who can be artists,there are people who edit books,and there are people who become film produce
42、rs.But I just hope to mix all the things up!” she said.“There is an old saying I believe:Chance favours only the prepared mind.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。介绍了第一个出现在受欢迎的年轻人时尚杂志十七岁封面上的中国高中生尤蜜。她告诉读者:机会只青睐有准备的人。24.You Mi was chosen to be on the cover of Seventeen,mainly because she .A.is beautifulB.is lovely and fu
43、ll of confidenceC.is active and matureD.has rich knowledge答案C解析细节理解题。根据第二段的“She is active and mature.young peoples attitudes.”可知,之所以被选作时尚杂志的封面人物,是因为她各方面的丰富知识体现出来的活跃而成熟的个性。故选C项。25.You Mis fluent English is based on .A.her chance to host an English broadcasting programmeB.the influence of her parentsC
44、.her deep interest in itD.her making DV movies答案C解析推理判断题。根据第三段的“As the hostess of an English broadcasting programme.since I was 10”可知,她流利的英语是建立在她对于英语的浓厚兴趣上的。故选C项。26.The author mentioned a talented boy to show .A.the great influence he had on You MiB.he was admired by his schoolmatesC.the young can d
45、o things as well as the adults doD.DV movies are popular at school答案A解析细节理解题。第五段中“I thought it was so cool and I knew that I should start making my own films”说明这个男孩对她的影响很大,故A项正确。27.We can learn from the passage that .A.You Mi hopes to be a mixed talentB.the success of a 30-minute DV movie shocked Yo
46、u MiC.You Mi dreams of becoming a scientistD.You Mi doesnt like to study during holidays答案A解析推理判断题。根据第二段的“She is active and mature.represent young peoples attitudes.”和最后一段中“But I just hope to mix all the things up!”以及全文内容可知,尤蜜的兴趣爱好广泛,有多方面的才能。故选A项。CThis summer,most Chinese citizens have been amazed b
47、y women wearing hanfu,or Han-style clothing,at subway stations,shopping malls,pedestrian streets or scenic areas.Hanfu has aroused public attention in recent years,especially among young people.In 2018,the Central Committee of the Communist Youth League of China (CCCYL) set the third day of the thir
48、d month of the Chinese lunar calendar,traditionally the birthday of the Chinese peoples mythological (神话的) ancestor the Yellow Emperor,as the annual Traditional Chinese Garment (服装) Day.It was aimed to promote classic Chinese culture,as well as “demonstrating cultural confidence”.Since then,the beau
49、ty of hanfu has gained more and more recognition and acceptance by common people.Generally,hanfu refers to traditional Chinese garments worn by the Han nationality before the Qing Dynasty.Historically,Han Chinese clothing has also influenced some of its neighbouring cultural costumes,including the J
50、apanese kimono,Korean hanbok,and clothing of Mongolia,Vietnam and Bhutan.Hanfu appears elegant and beautiful,not only due to the thousands of years of culture behind its design.This traditional dress also stands out because of its remarkable craftsmanship,from fabric to decoration.Hanfu adopts more
51、than 30 examples of Chinas invisible cultural heritage as well as Chinese arts and crafts under preservation.Hanfu represents not only appreciation of the beauty,but also a continuation of traditional Chinese culture.Nowadays,more and more fashion designers look to hanfu for inspiration,producing fa
52、shionable examples of hanfu for a new era.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了近年来,汉服的美越来越得到大家的认可和接受,汉服引起了公众特别是年轻人的关注。28.Why did CCCYL set the third day of the third month of the Chinese lunar calendar as the annual Traditional Chinese Garment Day?A.To help design hanfu.B.To promote Chinas economy.C.To remember the
53、 birth of the Yellow Emperor.D.To encourage more people to know about classic Chinese culture.答案D解析推理判断题。根据第二段中“It was aimed to promote classic Chinese culture,as well as demonstrating cultural confidence.”可知,共青团把农历三月三定为一年一度的中国传统服装日是为了鼓励更多的人了解中国古典文化。故选D项。29.Which countries cultural costumes have bee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447635.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
