合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 合川市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(1)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。America is growing older. Fifty years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. Today, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affect American soci
2、ety in many ways education, medicine, and business. Quietly, the aging of America has made us a very different society one in which people have a quite different idea of what kind of behavior is suitable at various ages.A persons age no longer tells you anything about his/ her social position, marri
3、age or health. Theres no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school, get a job, or stop working isnt as strong as it used to be. It doesnt surprise us to hear of a 29-
4、year-old university president or a 35-year-old grandmother, or a 70-year-old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing.Many people say, “I am much younger than my mother or my father was at my age.” No one says “Act your age” any more. Weve stopped looking with surpri
5、se at older people who act in youthful ways.1. It can be learned from the text that the aging of the population in America _.A. has made people feel younger B. has changed peoples social positionC. has changed peoples understanding of age D. has slowed down the countrys social development2. The unde
6、rlined word “one” refers to _.A. a society B. America C. a place D. population3. “Act your age” means people should _.A. be active when they are old B. do the right thing at the right ageC. show respect to their parents young or old D. take more physical exercises suitable to their age4. If a 25-yea
7、r-old man becomes general manager of a big firm, the writer of the text would most probably consider it _.A. normal B. wonderfulC. unbelievable D. unreasonable【参考答案及解析】1. C 主旨题。根据第一、二段的最后一句及第三段可判断。2. A 细节题。one是a society的同位语且后面跟了一个定语从句,可以通过分析句子结构得出正确答案。3. B 细节题。全文最后一句话给出了提示。4. A 推理题。可仔细阅读第二段中倒数第二句话。阅
8、读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I was walking along the deserted main street of a small seaside town in the north of England looking somewhere to make a phone callMy car had broken down outside the town and I wanted to get in touch with the Automobile Association Low gray clouds were drifti
9、ng across the sky and there was a cold damp wind blowing off the seaIt had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the streetI was glad that I was wearing a thick coatI could see no call box, nor was there anyone at that early hour I could askI had thought I might f
10、ind a shop selling the Sunday papers or a milkman doing his job, but the town was completely deadThen suddenly I found what I was looking forThere was a small post office, and almost hidden from sight in a dark narrow street next to it was the towns only public call box, which badly needed a coat of
11、 paint, I hurried forward but stopped in astonishment when I saw through the dirty glass that there was a man insideHe was very fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat and rubber bootsI could not see his face - he was bending forward over the phone with his back pressed against the glass
12、and didnt even raise his head at the sound of my coming nearer and nearerCarefully and surprisedly, I remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait my turnIt was when I threw the dead match on the ground that I noticed something bright red trickling from under the call box door56The
13、author was walking through the small seaside town_Alate morning Bbefore midnight Cearly morning Dlate evening57The weather of the day was _, when the story happenedAstormy, damp and clear Bwindy, cold and cloudy Crainy, cold and clear Drainy, windy and cold58Why was the author astonished when he saw
14、 that there was a man in the call box? Because_ Athe man inside was still wearing a raincoatBhe didnt expect it to be taken upCthe man had his back with himDthe man did not seem to be moving59The author waited, standing a few feet away from the box because_Ait was bad manners to overhear others phon
15、e calls Bthe man didnt notice his comingChe wanted to have a cigarette to calm himself downDit was not safe to be close to the box60What do you suppose happened to the man in the call box?AHe slept BHe was too fat to move aroundCHe was lost in his important phone call DHe had most probably been kill
16、ed【参考答案】56-60 CBBAD 阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】AWith the Tesla Roadster and other plugin (插入式) electric vehicles hitting the road,demand is growing for accessible refueling points to recharge them.Carbon Day Automotive,a Chicagobased company,has now demonstrated a s
17、olarpowered recharging point,known as the Solar PlugIn Station,which lets motorists easily charge their cars using electricity that has been produced without any environmental damage.The Solar PlugIn Station has gone on show in Chicago as part of the citys bid to host the 2016 Olympic Games.Accordin
18、g to Carbon Day Automotive,the Solar PlugIn Station on show in Chicago is part of the vital infrastructure(基础设施) required for electric vehicles in Chicago and was the focus of a recent visit by the International Olympic Committee.These solarpowered electricity points will be used daily to fuel the c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
