吉林省长春市2015高考英语译林阅读理解自练(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 2015 高考 英语 阅读 理解 答案
- 资源描述:
-
1、 吉林省长春市2015高考英语译林阅读理解自练(7)及答案阅读理解About a third of all common cancers in the United States, China and Britain could be prevented each year if people ate healthier food, drank less alcohol and exercised more, health experts said on Friday. Reports from the World Cancer Research Fund (WCRF) suggest tha
2、t making simple lifestyle changes could prevent some 40 percent of breast cancers alone in Britain and the United States, as well as tens of thousands of stomach cancers. “Even in 2011, people are dying unnecessarily from cancers that could be prevented through keeping a healthy weight, diet, physic
3、al activity and other lifestyle factors,” said a WCRF medical and scientific adviser. WCRF findings are supported by World Health Organization (WHO) reports, which say regular exercise can prevent many diseases such as cancers and heart diseases. Cancer is a leading cause of death around the world a
4、nd its incidence(发病率) is rising. Each year around 12.7 million people discover they have cancer and 7.6 million people die from some form of the disease. There are about 200 known types of cancer. Rachel Thompson, the WCRFs head of science, said that while the message was simple that not smoking, ea
5、ting good food and being a healthy weight can help ward off many cancers it was still a difficult one to get across. The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. This could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day. Peter Baldini,
6、 head of the World Lung Foundation, also called on all governments to introduce smoke-free laws and raise the price of cigarettes. Tobacco kills millions of smokers every year, and tobacco-related lung cancers also kill hundreds of thousands of people who dont smoke but have been exposed to it secon
7、d-hand. “There isnt a magic bullet to cure all forms of cancer, but we have the opportunity and the duty to protect people from developing cancer wherever possible,” Baldini said.63. Which of the following words can best take the place of the phrase “ward off” in the sixth paragraph? A. protect B. p
8、revent C. develop D. cure【答案】B【解析】词义猜测题。根据not smoking, eating good food and being a healthy weight can help及many cancers可以推测是不吸烟,吃好的食物及有一个健康的体重有助于阻止癌症的发生,故选B。64. Which of the following statements is Not true according to the text? A. Exercising and eating healthily can help to reduce cancer risk. B.
9、 Each year about 12.7 million people are diagnosed with cancer around the world. C. Every year millions of people die from smoking and lung cancers. D. Adults should walk for fifty minutes three times per week.【答案】D【解析】细节理解题。根据The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. Th
10、is could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day.世界卫生组织建议一周五次一次30分钟的锻炼时间,故选D。65. Which of the following can be the best title of this text? A. Simple life changes could stop millions of cancers B. Cancer is a leading cause of death C. Our bad lifestyle c
11、aused many diseases D. The incidence of common cancers is rising【答案】A【解析】标题归纳题。根据making simple lifestyle changes could prevent some 40 percent of breast cancers及短文的内容可知要人们平时注意生活能够阻止癌症的发生,故选A。66. By writing the passage, the author mainly intends to _. A. advise people to develop healthier lifestyle.
12、B. warn people of the danger of cancers C. explain why many people die from cancers every year. D. introduce the ways to protect people from developing cancers【答案】A【解析】细节理解题。根据短文的内容可知主要建议人们发展健康的生活,故选A。67. We can infer from Peter Baldinis opinion in the last two paragraphs that _. A. all the lung can
13、cers are linked to smoking B. there is no medicine to cure the cancers but its our duty to find one C. all governments should take measures to control smokers and protect peoples health D. its our opportunity and duty to persuade people to give up smoking【答案】C【解析】推理判断题。根据called on all governments to
14、 introduce smoke-free laws and raise the price of cigarettes.建议政府要采取措施控制人们吸烟进而来保护人们的身体健康,故选C。高考英语冲刺阅读理解专项-A Robinson Diaz lives in a small cottage high in the Andes Mountains of South America. Diaz is a “cable racer”, and every morning he faces the difficult task of taking the local teacher to her s
15、chool. To do this, he first walks for an hour up to a place the locals call Los Pinos, right at the edge of the 400-foot deep gorge(峡谷) of the Negro valley. Here, one end of a thick metal cable has been fixed to a wooden post. The cable stretches right across the deep valley to the other side, a kil
16、ometer away. A metal hook is fixed to the cable, with leather straps hanging from it. Diaz fastens the straps around his shoulders and waist, does a quick safety check and then, without hesitating, throws himself off the edge of the mountain. Attached to the cable by only the metal hook, he rapidly
17、picks up speed and soon he is racing through the air. Crossing the valley by wire takes him 30 seconds, instead of the two hours it would take him to walk down through the rain forest and climb up the steep muddy slopes on the other side. As Diaz begins his trip, Diana Rios, a 23-year-old elementary
18、 teacher, is waiting on. The other side of the gorge for the moment when he will come racing through the mist towards her at 100 mph. She will then return with him, hanging on to him as he goes back along the cable. Diana had no idea when she took the teaching job that just getting to work in the vi
19、llage school would be dangerous. At first I wanted to cry, she says, clutching her hook as the metal cable starts to rattle(喀哒作响) violently at Diazs approach. “But I soon got used to it.” She still prefers to go with Diaz, though, rather than making the frightening and hazardous(危险) crossing on her
20、own. For the inhabitants(居民) of Los Pinos, the wire cable is a lifeline. For more than 50 years, it has served the community as a form of transport to and from the rest of the world. Everything that comes arrives via the cable-bricks and wood for building, sacks of rice and corn. Pregnant mothers, w
21、ho must get to the nearest clinic, cross the wire during the darkness of the night, returning with their newborn babies. It is dangerous, but they have no choice. This time Robinson Diaz makes a perfect landing on Dianas side of the gorge. For him, the dangers of this daily journey are insignificant
22、. “What Im really scared of is snakes,” he says. “This is nothing in comparison.” Then Dianna straps herself into her harness and hooks herself up to the wire behind Diaz, holding on to him tightly. He turns, flashes her a smile, releases the brake and kicks away. Within seconds, teacher and cable-r
23、acer have disappeared back into the mist.1. Robinson Diaz has a difficult task every morning because he has to_.A. climb a long way up a mountainB. get to the edge of a valleyC. help someone get to workD. walk through a dangerous area答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段 “ and every morning he faces the difficult t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
