分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:449848
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 都江堰市 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 训练 答案
    资源描述:

    1、四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(5)及答案阅读理解An increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于)the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.Applications for degree courses beginning this autumn were up by 15%

    2、 this January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A. spokesman for the Royal Economic Society said applications to do economics at A-level were also up.Professor john Beath, the president of the society and a leading lecture at St Andrews University, said his first-

    3、year lectures-which are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usual 250. “There are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. One of the things I have done this year is to relate my teaching to cont

    4、emporary (当代的)events in a way that one hasnt traditionally done. ” He added. University applications rose 7% last year. But there were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in caters in the pubic sector(部门), which are seen as more secure in ec

    5、onomic crisis.A. recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to ex

    6、plain.Zack Hocking, the head of Child Trust Funds, said: “Its possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty.” 16. Professor John Beaths lectures are .A. given in a t

    7、raditional way B. connected with the present situation C. open to both students and their parents D. warmly received by economics 17. Incomes in the public sector are more attractive because of their .A. greater stability B. higher pay C. fewer applications D. better reputation 18. In the opinion of

    8、 most parents, .A. eccentrics should be the focus of school teaching B. more students should be admitted to universities C. the teaching of financial matters should be strengthened.D. children should solve financial problems themselves 19. According to Hocking, the global economic crisis might make

    9、the youngsters .A. wiser in money management B. have access to better equipment C. confide about their future careers D. get jobs in Child Trust Funds 20. Whats the main idea of the text? A. Universities have received more applications.B. Economics is attracting an increasing numbers students C. col

    10、lege students benefit a lot from economic uncertainty D. parents are concerned with childrens subject selection. 【参考答案】1620、BACAB【广东省深圳市2014高考英语第一次调研考试】DNeil Kerwin became American Universitys(AU) 14th president in September 2007. Kerwin joined AU in 1975 and has held numerous department and leaders

    11、hip positions, including head of the School of Public Affairs. In this interview, he speaks about developing leadership among AU students and inspiring them to public service and the lessons he has learned as the president of American University.“The longer I do this kind of work, the clearer it is

    12、to me that leadership is a collective activity. This happens here at American University hundreds of times every day at every level of the doing and managing hard work to reach those goals. Simply, leadership cannot be the field or responsibility of one person or a small group at the top. At its bes

    13、t, it is up to the organization.”“A presidents role is to make that clear, ensure it happens, and provide space, ideas, encouragement and acknowledgment of accomplishments. Vision(有远见卓识) is important, but one that colleagues have not contributed to or are not widely shared will not serve the purpose

    14、. I have also learned delegation(授权) is also important to success and that it is a process of constant adjustment, not a single act. No one is perfect in the work we do, and by recognizing this, youre developing a healthy culture that supports reform. And, of course, none of this relieves the presid

    15、ent of most responsibility for the institution, and the need to be clearly and visibly accountable.”“Another lesson is that crises(危机) assume a life of their own. They are a great time to learn and a bad time to plan. It is when times are good and stable that you need to examine the things that are

    16、of the greatest risk to your organization in the long term. As a leader, you must be able to provide the energy and motivation among your employees to ask these difficult questions, because difficult times will come.”41According to Neil Kerwin, leadership mainly depends on .Athe president himselfBst

    17、udents in the universityCsmall group at the topDthe organization itself42In the third paragraph, “ it ” means .Athe managementBthe leadershipCthe responsibilityDthe institution43What are the important qualities of leadership mentioned in the third paragraph?AVision and delegation.BAdjustment and con

    18、tribution.CResponsibility and accountability.DEncouragement and acknowledgment.44What does the author mean by saying,“difficult times will come.”?ACrises provide us with energy.BCrises are quite likely to happen.CCrises are the greatest risks.DCrises help people make changes.45What does the passage

    19、mainly tell us about?AThe lessons Neil learned in University.BThe difficulty Neil has in his office.CNeils opinion on leadership.DNeils motivation and organization.D篇是一篇说明文。Neil Kerwin 作为美国大学的校长在采访中谈到了他对领导力的理解以及他在担任校长期间所获得的教训。 41. 答案为D。考查细节理解的能力。根据文章第二段最后一句可知。42. 答案为B。考查对代词的指代意义的理解能力。根据上文,第二段可知。43.

    20、答案为A。考查细节理解的能力。根据第三段内容理解可知。44. 答案为B。考查推理判断能力。读懂文章最后一段可知。45. 答案为C。考查文章主旨理解能力。理解文章主旨可知。 阅读理解Until the twentieth century cigarettes were not an important threat to public health. Men used tobacco mainly in the form of cigars. They chewed tobacco, piped tobacco, and snuffed. Most women did not use tobac

    21、co at all.The cigarette industry began in 1870s with the development of the cigarette manufacturing machine. This made it possible to produce great numbers of cigarettes very quickly, and it reduced the price.Today cigarette smoking is a widespread habit. About forty-three percent of the adult men a

    22、nd thirty-one percent of the adult women in the United States smoke cigarettes regularly. It is encouraging to note, however, that millions of people have quit smoking. Seventy-five percent of the male population and forty-six percent of the female population have smoked cigarettes for some time dur

    23、ing their lives, but twenty-six percent of these men and eleven percent of the women have stopped smoking. The number of persons who have given up smoking is increasing.Men as a group smoke more than women. Among both men and women the age group with the highest proportion of smokers is the age grou

    24、p 24-44.Income, education, and occupation all play a part in determining a persons smoking habit. City people smoke more than people living on farms. Well-educated men with high incomes are less likely to smoke cigarettes than men with fewer years of schooling and lower incomes. On the other hand, i

    25、f a well-educated man with a higher income smokes, hes likely to smoke more packs of cigarettes per day.The situation is somewhat different for women. There are slightly more smokers among women with higher family incomes and higher education than among the lower income and lower educational groups.

    26、 These more highly educated women tend to smoke more heavily.Among teenagers the picture is similar. There are fewer teenager smokers from upper-income, well-educated families, and also fewer from families living in farm areas. High school students who are preparing for college are less likely to sm

    27、oke than those who dont plan to continue their education after high school. Children are most likely to start smoking if one or both of their parents smoke.【文章大意】本问讲述了烟草行业的有关信息,讲述了世界烟草行业的发展历史,以及男性和女性在吸烟方面的具体情况,影响吸烟的因素等等。41. The underlined word “picture” in the last paragraph probably means . A. situ

    28、ation B. photo C. painting D. teenager【答案】A【 解析】词义猜测题。根据There are fewer teenager smokers from upper-income, well-educated families, and also fewer from families living in farm areas.可知这里指的是不同的情况,故选A。42. Which group of people smoked more according to the passage? A. The group of women. B. The group o

    29、f teenagers.C. The group of men. D. The group of old people.【答案】C【 解析】细节理解题。Men as a group smoke more than women.男士吸烟的较多,故选C。43. Which of the following factors will be likely to decide whether a person smokes or not?A. income and sex. B. education and occupation C. sex and age. D. all the above.【答案】

    30、D【 解析】细节理解题。根据Seventy-five percent of the male population and forty-six percent of the female population have smoked cigarettes for some time during their lives, but twenty-six percent of these men and eleven percent of the women have stopped smoking. Among both men and women the age group with the

    31、highest proportion of smokers is the age group 24-44Income, education, and occupation all play a part in determining a persons smoking habit.可知吸烟和收入、受教育的程度、性别和年龄都有关系,故选D。44. According to the passage, if a teenager doesnt plan to go to college, and if his parents both smoke, he will . A. probably not

    32、 smoke in the future. B. probably start to smoke in the future.C. persuade his parents to give up smoking. D. hate his parents as well as other smokers.【答案】B【 解析】细节理解题。根据High school students who are preparing for college are less likely to smoke than those who dont plan to continue their education a

    33、fter high school. Children are most likely to start smoking if one or both of their parents smoke.那些不想上大学的年轻人如果父母都吸烟的话,这些年轻人有可能将来也吸烟,故选B。45. Which of the following isnt true?A. It wasnt until the twentieth century that cigarettes became an important threat to public.B. More and more people are givin

    34、g up smoking.C. A poorly-educated woman with lower income is more likely to smoke than a well-educated woman with high income.D. There are the most smokers in the age group of 24-44.【答案】C【 解析】细节理解题。根据There are slightly more smokers among women with higher family incomes and higher education than amo

    35、ng the lower income and lower educational groups. These more highly educated women tend to smoke more heavily.高收入和受高等教育的女士有可能比低收入和没有收到良好教育的人吸烟更多,选项C不符合原文,故选C。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【广东省揭阳市2014高考英语一模试题】AWhen several people look at the same person, it is not unusual for each of them

    36、 to see different things; when you are alone observing one behavior or a person at two different times, you may see different things. The followings are but some of the factors that lead to these varying perceptions(感知,认识):(1)Each persons perceptions of others are formed by his or her own cultural c

    37、onditioning, education, and personal experiences.(2)Sometimes perceptions differ because of what we choose to observe and how we deal with whatve observed. It is not necessarily true that person perception is based on observations of a particular person. Your observations may be totally controlled b

    38、y what others have told you about this person; or you may focus primarily on the situation or role relationship. Most people do not use the same standard to measure their parents, their friends, and strangers.(3)Sometimes we see only what we want to see or dont see what may be obvious to others beca

    39、use of our own needs, desires, or temporary emotional states. This is a process known as selective perception. Selective perception is obviously more difficult when contradictory information is particularly obvious, but it can be done. We can ignore the stimulus“Hes basically a good boy so what I sa

    40、w was not shoplifting(入店行窃).” We can reduce the importance of the contradictory information “All kids get into mischief(顽皮). Taking a book from a bookstore isnt such a big deal.” We can change the meaning of the contradictory information- “It wasnt shoplifting because he was going to pay for it late

    41、r.”26. The first factor given by the author that affects our perception is _.A. our hearing and visual abilities B. cultural background and personal experiences C. the experience one learns from others D. critical measures taken by other people27. While observing a particular person,_.A. one is like

    42、ly to take all aspects into consideration B. one pays more attention to his/her advantages C. children often differ from grown-ups in perception D. one tends to choose certain aspects to look at28. Observation of the same person by two people at the same time may differ because _.A. they follow diff

    43、erent standardsB. either of them may be slow to catch informationC. the time for observation is not long enoughD. each of them uses different language to express his/her impressions29. The underlined word “stimulus” in Paragraph 4 refers to _.A. something attractive B. selective perception C. contra

    44、dictory information D. shoplifting30. The worst thing in selective perception is that _.A. the information received runs against your desireB. facts can be twisted or totally ignored C. importance of the contradictory information can be overrated (估计过高)D. misbehaved children may not be punished【参考答案

    45、】26-30. BDACB 阅读理解 There were smiling children all the way. Charily they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang. Often whole families stood outside their hom

    46、es and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives. This is the simple village people of Malaysia. I was moved.I had always traveled to Malaysia by plane or car, so this was the first time I was on a train. I did not particularly relish the long train journey and had bro

    47、ught along a dozen magazines to read and reread. I looked about the train. There was not one familiar face. I sighed and sat down to read my Economics. It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia. Johore Baru was just another city like Singapore, so I was tired of lookin

    48、g at the crowds of people as they hurried past. As we went beyond the city, I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green. Then the first village came into sight, Immediately I came alive; I decided to wave back. From then on my journey became interesting. I threw my magaz

    49、ines into the waste basket and decided to join in Malaysian life. Then everything came alive. The mountains seemed to speak to me. Even the trees were smiling. I stared at everything as if I was looking at it for the first time. The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hun

    50、gry. I looked at my watch and was surprised that it was 3:00 pm. Soon the train pulled up at Butterworth. I looked at the people all around me. They all looked beautiful. When my uncle arrived with a smile, I threw my arms around him to give him a warm hug (拥抱). I had never done this before. He seem

    51、ed surprised and then his weather-beaten face warmed up with a huge smile. We walked arm in arm to his car. I looked forward to the return journey.16. The author had thought the train trip was _ at the beginning A. adventurous B. pleasant C. exciting D. dull17. What did the author remember most fond

    52、ly of her train trip?A. The friendly country people.B. The mountains along the way.C. The crowds of people in the streets.D. The simple lunch served on the train.18. Which of the following words can best take the place of the word “relish” in the second paragraph? A. choose B. enjoy C. prepare for D. carry on19. Where was the writer going? A. Johore Baru. B. The Causeway. C. Butterworth. D. Singapore.20. What can we learn from the story? A. Comfort in traveling by train. B. Pleasure of living in the country. C. Reading gives people delight. D. Smiles brighten people up.【参考答案】D篇: DABCD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449848.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1