分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(11)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:450201
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 11 答案
    资源描述:

    1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(11)及答案【2014高考英语湖北省八校联考】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The issue of privacy versus openness is a paradox, particularly when it comes to the American home. “Lots” or “yards” (gardens) can be large and many are not enclosed by the walls, fences or hedges

    2、so popular in other cultures. Similarly, “window treatments” frame the window. but the use of European-style net curtains to screen out nosy neighbors is rare. In the same style, first-time visitors to an American home may be proudly given the full tour; even walk-in closets and en suite bathrooms a

    3、re not considered off-limits. They may also be encouraged to help themselves to a soda from the fridge. All this gives an impression of openness. Yet Americans do value their personal space and privacy. A Brazilian expatriate (侨民) who dropped in on her usually friendly Connecticut neighbors unannoun

    4、ced got the clear impression she should have called first. Similarly while a typical suburban home features large, shared areas, such as an open-plan kitchen and family room or “den”, ample private space is also allowed in the floor plan. A visit to a family home in the evening would likely find the

    5、 family members dispersed, each independently watching TV, on the phone, surfing the Internet, or otherwise recharging batteries in the privacy of their own bedroom. American individualism, expansiveness, and abundance are expressed in lifestyle. Despite the fact that the average household size has

    6、declined over the past thirty years from3.1 people to 2.6 people per household, the average size of a new family home increased during the same period from 1,500 to 2,200 square feet. A common observation is just how outsized everything is. The beds are king-sized, the TVs have giant screens, the bu

    7、rgers are “whoppers (庞然大物),” appliances are “industrial” size. The largest popcorn or soda at the movies can be “supersized.” Closets are “walk in,” and some cars are the size of a military vehicle.67. The passage suggests that Americans_.A. are rich enough to afford large size houses and luxurious

    8、electricity appliancesB. are very shy when talking about keeping their privacy and their personal spaceC. would like to express their lifestyles in public to show them offD. enjoy openness as well as individualism although they seem to contradict each other68.Why can we say that American individuali

    9、sm, expansiveness, and abundance are expressed in their lifestyle?A. Because the average size of a new house has increased during the past thirty years.B. Because Americans often use European-style net curtains to screen out nosy neighbors.C. Because many houses are equipped with walk-in closets.D.

    10、Because the house size, outsized household furniture and independent living habits have proved it.69. The underlined phrase in the passage means_.A. filling a battery with electrical power B. recovering your strength and energy by resting for a whileC. changing your batteries againD. obtaining new b

    11、atteries because old ones are running out70. According to the passage, if you drop in on an American family which is usually friendly to you in the evening, you_.A. will be deeply impressed by their family get-together sceneB. will be invited to a party which is well-preparedC. will find family memb

    12、ers scattered, and enjoying themselves individuallyD. will be warmly welcomed even if they dont get informed of your visit earlier【参考答案】67-70DDBC阅读理解 June 26, 2000 the Human Genome(基因组) Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic(遗传的) map of humans, is now more than 90 per

    13、cent completed. The scientific and medical communities(团体) are very excited about the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延长) human life. But those communities and policy(政策) makers also are careful about the scientific door they are opening as the project un

    14、covers the mysteries of life. For the last few years, the genetic advances in the developing field of biotechnology(生物技术) have provides material for all kinds of work, but the developments of modern science in unlocking the secrets of the human genetic code(密码) have opened a world of possibilities f

    15、or human health, as well as for the popular imagination. While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding(解码) human DNA, the leading organization for genetic research is in the United States, which began in 1990, is “unlocking the code” of the human body to learn how to

    16、defeat fatal(致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has become widely known and praised for finding the genes(基因) connected with terrible diseases as yet(迄今), and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS. Once these genes are found and studied, r

    17、esearchers can develop new ways to attack infections(传染), and genetic diseases. Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses.1. Why did the scientists work hard at mapping the human genome? A. Because the human ge

    18、nome can destroy many illnesses. B. Because the human genomes completion can help them get rid of many diseases. C. Because they wanted to be better known than others. D. Because the human genome can provide a lot of chances of work.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段第二句话 “the chances genetic research provides

    19、for getting rid of diseases and prolonging human life.” 和最后一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and genetic diseases.” 可知,科学家绘制人类基因组图是为了驱除疾病,故答案为B。A选项表述不正确;C、D在文中均未提到。2. Which country studied the genes most rapidly in the world? A. Japa

    20、n. B. Germany. C. The United States. D. China.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第三段首句提到的 “the leading organization for genetic research is in the United States, ”可知,答案为C。.3. Which of the following is NOT true? A. If the genes can be found, scientists can study many new ways to cure illnesses. B. The scientists have

    21、 made great progress in connecting the genes with the cancers. C. Many medical companies show great interest in drawing the human genome map. D. The United States began the Genes Study early in the 19th century.答案解析:答案为D。本题为细节判断题。由第三段首句提到的 “which began in 1990” 可知,美国是在20 世纪末开始绘制人类基因组图的,故D选项表达错误。 由最后

    22、一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and genetic diseases.”可知,A选项与文意符合;由第三段最后一句 “and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS.” 可知,B选项与文意符合;由最后一段最后一句话 “Medical companies are very interested i

    23、n mapping the human genome, ”可知,C选项与文意符合,均不选。4. The author suggests that the Human Genome Project can cause _. A. the policy makers to feel very worried and careful B. the scientists to work harder C. many people to find work easily D. a lot of companies to produce many new drugs答案解析:答案为B。本题为推理题。由第一

    24、段最后一句话 “But those communities and policy makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life.” 可知,A选项表述与文意不符。C选项未提及。由最后一段最后一句话 “Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs

    25、 for these illnesses.”可知,D选项是文中的一个事实,不需要推理,故不选。 结合全文内容和第一段提到的 “June 26, 2000 the Human Genome Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic map of humans, is now more than 90 percent completed.” 可以推断,绘制人类基因组图是一个长期的项目,现在虽然完成了百分之九十多,但是作者在文中也暗示了这个项目需要科学家更努力地工作,故B选项正确。5. The mai

    26、n idea of this article is about _. A. unlocking genetic code B. the genes discovery C. the great human genome D. the genes and the scientists答案解析:答案为A。本题考查文章的主旨大意。结合第二段提到的 “but the developments of modern science in unlocking the secrets of the human genetic code”和第三段提到的 “ is unlocking the code of th

    27、e human body to learn how to defeat fatal diseases.” 可知,解读基因密码可以知道如何打败疾病。故答案为A。B、C、D都不是文章的中心。【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】 Humans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. We take delight in the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives.Thi

    28、s sense of wonder is universal. Look at the efforts that scientists have made to find out whether life of some kind exists on Mars, and the popularity of fantasy(幻想)literature or movies like The Lord of the Rings. This sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world

    29、of make-believe. But have we gone so far in creating worlds of fantasy that we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us?Human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desire to connect with and understand other life forms. However, people, especially i

    30、n big cities, often lead rather isolated lives. In a study of British schoolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than common wildlife. Without modem technology, a small pond could be an amazing world filled wi

    31、th strange and beautiful plants, insects, birds, and animals. When we lack meaningful interaction with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with things that exist only in our imaginations or on a computer screen.The world of mak

    32、e-believe is not necessarily bad, but when the world of fantasy becomes the only outlet for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world. Other wonderful worlds exist all around us. But even more interesting is that if we look closely e

    33、nough, we can see that these worlds, in a broad sense, are really part of our own.36. What man is curious about is mainly _.A. the unknown worldB. the unusual eventsC. the daily triflesD. the isolated lives37The popularity of The Lord of the Rings proves .Athe close connection between man and the fa

    34、ntasy worldBthe wonderful achievements of fantasy literatureCthe fine taste of moviegoers around the worldDthe general existence of the sense of curiosity38What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3?APeople are far less familiar with the world of fantasy.BThe world around us could

    35、 serve as a source of wonder.CThe world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond.DModern technology prevents us from developing our sense of wonder.39If our sense of wonder relies totally on the world of make-believe, we will _.Afail to appreciate the joy in our livesBbe confused by the

    36、 world of make-believeCmiss the chance to recognize the fantasy worldDbe trapped by other worlds existing all around us40. What is the main purpose of the passage?A. To show us the hidden beauty in our world.B. To warn us not to get lost in the fantasy world.C. To argue against the misuse of the sen

    37、se of wonder.D. To discuss the influence of the world of make-believe.【参考答案】36-40. ADBAB 【2014高考英语广东省中山市华侨中学三模试题】DA MENTORING program (导师制) is giving life changing opportunities to Banbury youth. Young Inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed y

    38、oung adults aged 11 to 21.Alex Goldberg, the programs founder, said: We set up Young Inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.”We try to create work experience opportunities that will really make a difference to

    39、 our youth. For example, weve secured internships (实习) with world-famous firms such as Honda.”At a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring, it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with t

    40、heir school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures. Kieran Hepburn, 14, is one of a group of Banbury youth who has benefited from the program so far. In October the Banbury School pupil was accompanied by Young Inspirations staff to Paris where he was an ob

    41、server at the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organizations (UNESCO) International Youth Forum (论坛).The event was held for young people from around the world, to seek their views on how the future of youth and education should look. Kieran joined several hundred observers mostly

    42、in their 20s and was the only UK school pupil to attend the event. Kieran thinks the trip was a life changing experience. Before we left I didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop, it was amazing, he said, We went to three or four hours of debates each day and then did

    43、 something cultural each afternoon.The main theme of the forum was how youth can drive change in political and public life. It dealt with issues such as drug abuse, violence and unemployment.Kieran said: It has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades a

    44、nd I was voted most improved pupil at school in August.The Young Inspirations mentoring sessions take place each Friday in Banbury. For details visit .41.The Young Inspirations mentoring program aims to _.A. train staff for world-famous firmsB. offer job opportunities to young adultsC. provide youth

    45、 with unique experiences D. equip the unemployed with different skills42.According to Alex Goldberg, it is difficult for schools to offer the mentoring due to _.A. the lack of support from firmsB. the cultural differencesC. the effect of unemploymentD. the shortage of money43.According to the passag

    46、e, the forum focused on how youth can _.A. build up their confidence at schoolB. find work experience opportunitiesC. improve their social skills for the future D. play an active role in the change of society44.We can learn from the passage that _.A.the visit to the United Kingdom was amazingB.Kiera

    47、n has made great progress in many aspectsC.the youth have found a way to solve their problemsD.the mentoring sessions are held every day except Friday45.What would be the best tide for the passage?A.Alex Goldberg, Founder of Young InspirationsB.Young People Find a World of OpportunityC.Kieran, Banbury School Pupil to ParisD.Debates Help Youth with Their Grades【参考答案】41-45.CDDBB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(11)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450201.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1