安徽省2022年中考英语总复习夯实基础第四部分考点强化练14八下Unit9_Unit10.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 2022 年中 英语 复习 夯实 基础 第四 部分 考点 强化 14 Unit9_Unit10
- 资源描述:
-
1、考点强化练14八年级(下册)Unit 9Unit 10.单项填空。1.(2022海南改编)David likes taking photos,so his father bought him a last week. A.cameraB.dictionaryC.bicycleD.knife答案A解析句意:David喜欢拍照,因此他的爸爸上周给他买一台照相机。camera照相机。故选A项。2.(2022湖北恩施)My dear,you have made in your English this term.Well done!Thank you,mum.I will keep on workin
2、g hard.A.a progressB.progressC.progressesD.the progress答案B解析make progress取得进步,是固定短语。progress是不可数名词。3.(2022河南)The words “racecar”,“kayak” and “level” are the same they are read left to right or right to left.A.sinceB.thoughC.unlessD.whether答案D解析本题考查连词的用法辨析。句意:“racecar”“kayak”和“level”这几个词无论从左到右读,还是从右到
3、左读,都是一样的。since自从,既然;though虽然;unless除非,如果不;whether.or无论还是。根据句意可知选D项。4.(2022广东深圳改编)Do you still remember our primary school teacher,Mrs.Liu?Yes,she always encouraged us and gave us support we met difficulties.A.wheneverB.whateverC.howeverD.whoever答案A解析考查语境分析和词义辨析。句意:你还记得我们的小学老师刘老师吗?记得。无论什么时候我们遇到困难,她都一
4、直鼓励支持我们。whenever无论什么时候;whatever无论什么;however无论怎样;whoever无论谁。根据本句句意可知选A项。5.(2022 湖南怀化)Where is your father?He isnt at home.He Zhejiang.A.has gone toB.has been toC.have gone toD.have been to答案A解析本题考查现在完成时态。句意:你父亲在哪里?他不在家。他去浙江了。have gone to已经去了;have been to曾经去过。从答语内容可知他不在此处,故用“已经去了”。故选A项。导学号567140746.(2
5、022预测)I hear they are .Yes,they come from .A.German;GermanB.Germen;GermanyC.Germans;GermanyD.Germany;Germany答案C解析本题考查形近词辨析。句意:我听说他们是德国人。是的,他们来自德国。German德国人,复数形式是在后面加s;Germany德国。故选C项。7.The air pollution in the capital of this province is getting worse.People have to wear thick masks almost every day.
6、!A.What a shameB.What shameC.What a surpriseD.What surprise答案A解析句意:这个省会的空气污染越来越严重,人们几乎每天都要戴厚厚的口罩。真遗憾!B、D两项表达错误,What a shame!真遗憾!What a surprise!多么令人吃惊!结合语境可知,答案为A项。8.(2022江苏无锡)Do you watch Peppa Pig on TV?Its so funny!Well,no,to be ,I think its quite silly.A.curiousB.braveC.gentleD.honest答案D解析本题用固定搭
7、配法解题。to be honest意思是“老实说”。9.(2022黑龙江哈尔滨)Im considering abroad for further study,but I havent decided yet.Youd better ask your English teacher for some advice.A.goingB.to goC.goD.go答案A解析本题考查非谓语动词。consider doing sth.考虑做某事。10.The TV show Letters Alive brings back peoples of writing to each other.A.idea
8、sB.hobbiesC.stylesD.memories答案D解析句意:电视节目“见字如面”唤醒了人们给彼此写信的记忆。由句意可知,D项符合句意。.完形填空。(2022原创)Alvin wanted a new laptop(笔记本电脑).But his parents were 11.His mom recently lost her job.His dad recently 12 his job.Alvin knew that he couldnt ask his parents for a laptop.He decided to ask his rich 13 Todd for it.
9、He drove over to Todds house.Todds house is beautiful.There are expensive paintings all over the place.There are five bedrooms and four bathrooms.Alvin wished he could 14 there.Todd offered him something to eat.Alvin said,“No,thanks.I already ate.” Todd asked him 15 he came.Alvin did not know what t
10、o say.He did not want to come off as 16.“My laptop is really old,and I need a laptop for school.I would 17 my parents for it,but they dont have jobs anymore,” Alvin says.“I 18,” his uncle said.Todd took out $800 from his wallet and gave it to Alvin.Alvin jumped up and down.He had 19 felt so happy in
11、 his entire life.His mom asked Alvin why he was so happy.Alvin did not say 20.He didnt want to make his mom feel bad.【主旨大意】本文是一篇记叙文,文章叙述了Alvin想买一台笔记本电脑,但是他的父母目前都没有工作,Alvin不能向他的父母要钱。于是Alvin想到了他的叔叔,他的叔叔非常富有,于是Alvin的愿望实现了。11.A.busyB.worriedC.poorD.angry答案C解析由下句可知,Alvin的妈妈最近失业了。故判断他的父母贫穷。12.A.quitB.foun
12、dC.gotD.finished答案A解析由下一段的最后一句中的“but they dont have jobs anymore”可知,Alvin的父母都没有工作,故判断他的爸爸最近辞去了工作。quit辞职。13.A.auntB.uncleC.friendD.cousin答案B解析由第三段的第一句话中的“his uncle said”可知,Todd是Alvin的叔叔。14.A.workB.studyC.liveD.buy答案C解析由上文可知,Todd的家很漂亮,有五间卧室和四间浴室。故判断Alvin希望住在那里。15.A.whenB.howC.whereD.why答案D解析下文Alvin告诉叔
13、叔他来他家的原因。故判断Todd问他为什么过来。因此选D项。16.A.rudeB.carefulC.freeD.hungry答案A解析由下面Alvin的回答可知,Alvin没有直接问叔叔要电脑,而是间接表达自己需要电脑但是不能要求父母给买。故判断他不想没礼貌。因此选A项。rude粗鲁的,没礼貌的。17.A.callB.askC.helpD.meet答案B解析由上下文可知,Alvin需要电脑,他的父母都没有工作。故判断Alvin说本应向父母要。故选B项。18.A.needB.refuseC.understandD.leave答案C解析由下句可知,叔叔给了Alvin八百美元。故判断叔叔明白了Alv
14、in的意图。因此选C项。understand明白。19.A.alwaysB.sometimesC.usuallyD.never答案D解析由上文可知,Alvin的叔叔给了他钱,Alvin很高兴。故判断句意为“他的一生里从没那么高兴过”。因此选D项。20.A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing答案B解析由下句可知,Alvin不想让妈妈感觉不好。故判断他没有告诉妈妈。something用于肯定句;anything用于疑问句和否定句,本句是否定句,故选B项。导学号56714075.补全对话。(2022预测)A:Mr.WhiteB:Mr.BlackA:Goo
15、d morning!21B:Good morning!Yes,please.I believe that this house is for sale.A:Thats right.B:22A:Yes.Of course.Come in please.B:23A:For more than ten years.I have been here since 2022.B:24A:8600 pounds.B:Thats a lot of money!A:Its worth every penny of it.B:25.But I cant decide yet.My wife must have a
16、 look at it.A:Women always have the last words.A.How much does it cost?B.Are you going shopping?C.Can I help you?D.I like it very much.E.You can try it on.F.How long have you lived here?G.May I have a look at it?答案2125 CGFAD.阅读理解。A(2022预测)Almost 10 years ago,I sent a letter to the readers column of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-451877.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
