安徽省六安市新安中学2020-2021学年高一下学期入学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省六安市新安中学2020-2021学年高一下学期入学考试英语试题 WORD版含解析 安徽省 六安市 新安 中学 2020 2021 学年 一下 学期 入学考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新安中学2021年春季入学考试英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How is the weather?A. Rainy B. Sunny. C. Snowy.2.How much should the woman pay?A. $ 8 B. $ 10. C. $ 12.3. Where does the conversation most probably take place?A. In
2、 a classroom. B. In a library. C. In a bookshop.4. How will the woman go downtown?A By car. B. By bus. C. By subway.5.Why did the woman apologize to the man?A. She lost his cell phone. B. She told a lie about him. C. She made his parents angry.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对
3、话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。6. What is the woman looking for?A. A shoe repair shop. B. A police station. C. A bookstore.7. What does the man suggest the woman buy?A. A guide book. B. A newspaper. C. A map.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. How does the woman feel now?A. Breathless. B. Ho
4、t. C. Sleepy.9. Where are the speakers?A. In a hospital. B. In the womans house. C. In a drugstore.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. Where are the travel documents?A. In the backpack. B. In the bedroom. C. On the counter.11. What is missing?A. The plane ticket. B. The passport. C. Some boxes.12. What is the woma
5、n doing now?A. Moving out. B. Checking the mans luggage. C. Preparing for a travel.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What does the woman usually do on weekends?A. Go shopping. B. Make shoes. C. Buy diamonds.14. How does the man usually pay?A. By phone. B. By credit card. C. In cash.15. What can we know about the
6、 woman?A. She is careful with her money.B. She likes buying expensive things.C. She has bought a lot of cheap shirts.16. What are the speakers mainly talking about?A. Weekend plans. B. Shopping habits. C. Beautiful clothes.听下面一段独白,回答以下小题。17. When did it rain last time in Juarez?A. Three days ago. B.
7、 A month ago. C. A year ago.18. What season is it now?A. Spring. B. Summer. C. Autumn.19. What are the children and old people advised to do?A Drink plenty of water. B. Keep their homes cool. C. Take a walk in the afternoon.20. What is the speaker doing?A. Holding a meeting B. Forecasting the weathe
8、r. C. Hosting a radio program第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe United States celebrates Valentines Day each year on February 14. Many other countries celebrate Valentines Day, too, each in their own way. Here is a look at the Valentines Day traditions in
9、 three countries.Wales:land of love spoonsIn Wales, it is called St. Dwynwens Day, which takes place on January 25. The traditional romantic gift on this day is a love spoon.Beginning in the 17th century, Welsh men made beautiful wooden spoons as a show of their love for that special person in their
10、 lives. Each shape of the spoons has a different meaning. For example, horseshoes mean good luck; keys represent the key to a lovers heart; and wheels are a sign of support.Argentina:a week of sweetsArgentina celebrates Valentines Day in February, but also gives a whole other week to love in July. T
11、hey call it Sweetness Week. If you kiss someone, they have to give you a sugary treat.Sweetness Week started in 1989 with a candy company called Arcor. They made an advertisement called “Candy for a Kiss”. The idea was to give the companys chocolates and other candies in exchange for a sweet kiss on
12、 the cheek. The campaign had a stronger effect than the company expectedit led to a new holiday!Every July, couples who take part give each other candies and kisses all week long.South Korea: three is a charmFor South Koreans, Valentines Day happens in three parts: February 14, March 14 and April 14
13、.On February 14, women traditionally give men gifts of chocolate to show their love. One month later, on a holiday known as White Day, men show their thanks by giving women a sweet gift. The name “White Day” comes from the custom of giving white-colored gifts.Lets not forget Black Day on April 14. S
14、ingle people who did not get gifts on February 14 or March 14 often gather on Black Day to eat noodles with black bean soup.1. What does a key-shaped spoon mean?A. Strong support.B. Good luck.C. Deep love.D. Real thanks.2. When is Sweetness Week celebrated?A. In July .B. In June.C. In March.D. In Fe
15、bruary .3. What would be a good gift on White Day?A. White chocolates.B. Silver spoons.C. Black candies.D. Black beans.【答案】1. C 2. A 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了威尔士、阿根廷以及韩国三个国家庆祝情人节不同的传统。【1题详解】细节理解题。根据文章Wales:land of love spoons中的最后一句“keys represent the key to a lovers heart(钥匙代表着打开爱人心门的钥匙) ”可知,一把钥匙
16、形的勺子代表着深深的爱。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章Argentina:a week of sweets中的第一句和第二句“Argentina celebrates Valentines Day in February, but also gives a whole other week to love in July. They call it Sweetness Week. (阿根廷人在2月庆祝情人节,但在7月,人们又有整整一周的时间来恋爱。他们称之为甜蜜周。) ”可知,甜蜜周是在7月份庆祝。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章South Korea: three is a
17、 charm中的第二段最后一句“The name “White Day” comes from the custom of giving white-colored gifts. (“白色情人节”这个名字来源于赠送白色礼物的习俗。) ”可知,白色巧克力是“白色情人节”最好的礼物。故选A。BKong Zhenlan, a 71-year-old woman from Chinas Shanxi Province, has devoted the last four decades of her life to adopting orphans(孤儿), making sure that they
18、 had food on the table and got access to education.Even though she could only afford to support herself on a modest income, Kong Zhenlan couldnt bear to walk by the orphanage in Jixian County every day and see so many children struggling in poverty. One day, she stopped by and picked one of the orph
19、ans in her arms. Thats when she knew she had to do something to make their life better. The modest woman started adopting these abandoned children and nurturing them as her own. Over the last 47 years, she has adopted 45 orphans, some of whom grew up to become doctors and lawyers.Kongs oldest adopte
20、d child is 45-years-old, while her youngest is 9-months-old. Today, her adult children donate some of their monthly salaries to help bring up their younger siblings(兄弟姐妹), but in the beginning, the woman had to make due with what she had. And it wasnt much. She would spend all her money making sure
21、the children had milk to drink, and if there was none left for her, she would look for leftovers in local garbage cans.The modest woman recently told Pear Video that over the last 40 years she has only been getting 2 hours of sleep per night. She goes to sleep at around midnight, after putting the c
22、hildren to sleep and finishing up her chores(家务), and gets up around 2 am to check if theyre all still covered with blankets. She has gotten used to it and said that a short sleep was a small price to pay for making sure the children grow up healthy and happy.4. How do Kong Zhenlans adult children h
23、elp her?A. Support her financially.B. Raise money every month.C. Sell milk in the midnight.D. Pick up leftovers when free.5. What does the underlined word“nurturing”in paragraph 2 probably mean?A. Raising .B. Observing.C. Examining.D. Preferring.6. What makes Kong Zhenlan spare no effort to raise th
24、e orphans?A. Her desire to get rid of loneliness.B. Her eagerness to get fame and wealth.C. Her wish to find a better job in this way.D. Her hope for the children to have a happy life.7. Which of the following best describes Kong Zhenlan?A. Easy-going.B. Kind.C. Creative.D. Reasonable.【答案】4. A 5. A
25、6. D 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位71岁的老人孔振兰几十年如一日地收养孤儿。尽管她自己只有很少的钱, 但是她还是尽力让那些孤儿过上健康快乐的生活。【4题详解】细节理解题。根据文章第三段中“Today, her adult children donate some of their monthly salaries to help bring up their younger siblings(兄弟姐妹)(如今,她的成年子女将每月工资的一部分捐给抚养弟弟妹妹。)”可知,孔振兰的长大的孩子们在经济上支持她。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据文章第二段中“The m
26、odest woman started adopting these abandoned children and nurturing them as her own. Over the last 47 years, she has adopted 45 orphans, some of whom grew up to become doctors and lawyers.(这位谦逊的妇女开始收养这些被遗弃的孩子,并把他们当作自己的孩子nurturing。在过去的47年里,她收养了45名孤儿,其中一些人后来成为了医生和律师。)”可知,孔振兰老人收养那些被遗弃的孩子并把他们抚养长大。故划线词的词
27、义意为“抚养”,与raising的意思一致。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文章第一段的“Thats when she knew she had to do something to make their life better.”(就是在那时她知道自己应该做一些事情让他们的生活更好)和最后一段“She has gotten used to it and said that a short sleep was a small price to pay for making sure the children grow up healthy and happy. (她已经习惯了,她说,为了确
28、保孩子们健康快乐地成长,短暂的睡眠是一个小小的代价。)”可知,让孩子们健康快乐地生活是孔振兰不辞辛苦养育这些孤儿的动力。故选D。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段“Kong Zhenlan, a 71-year-old woman from Chinas Shanxi Province, has devoted the last four decades of her life to adopting orphans(孤儿), making sure that they had food on the table and got access to education. (71岁的孔振兰来
29、自中国山西省,她把自己过去40年的时间都用来收养孤儿,确保他们有饭吃,有受教育的机会。)”可推断,孔振兰老人能四十年如一日地抚养孤儿,由此推知她是一个善良的人。故选B。COn her third Christmas, my daughter Jillian didnt have the energy for opening presents. At 23-months, she had been diagnosed with neuroblastoma, an aggressive tumor. I didnt know how challenging the holidays could b
30、ecome until Jillian died. Being sorrowful became my full-time job in the following days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.A week before the fourth Christmas, Tom and I bought a three-foot plant that slightly resembled a Christmas tree. My adult nephew Frankie came alo
31、ng. We were busy decorating the tree and Frankie reached into a Christmas decoration box and pulled out a toy angel with a white gown that my aunt had crafted years before. As he lifted the angel, her hair fell out in one big bunch, just like Jillians.We burst into laughter. In between gasps, Franki
32、e looked up with the angel in hand and said, “Hi, Jillian.” Tom emerged from the bedroom and saw our tree, “Its small, bald and beautiful! Just like Jilly-boo. I like it.”I moved closer to Tom and he put his arm around my shoulder. Looking at the angel, I knew it would help us through the holidays.
33、Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.“Do something new.” said a minister who ran a support group I went to. Its as if you must create a new space in your heart to keep it beating, despite the bleeding hole.Tom and I were eventually able to experience the wonder
34、of a four-year-old at Christmas. On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Chr
35、istmas again.8. What does the author say about herself after Jillians death?A. She went on her life as usual.B. She was drowned in tears.C. She decided to start a new life.D. She quit her full-time job.9. What can we infer about the toy angel?A. It was a beautiful decoration.B. It was a gift from Ji
36、llian.C. It was a relief to the author.D. It was a symbol of strength.10. What does the author mean by “Christmas is almost Christmas again”?A. Her family can reunite again.B. She has been out of sadness.C. Santa will bring them gifts.D. She has another daughter.11. What can we learn from the passag
37、e?A. Mothers love is forever strong.B. One should depend on himself.C. Family is everything for people.D. Life goes on despite misfortunes.【答案】8. B 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣诞节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“I did
38、nt know how challenging the holidays could become until Jillian died. Being sorrowful became my full-time job in the following days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.(直到Jillian去世,我才知道这个节日会变得多么具有挑战性。在接下来的日子里,悲伤成了我的全职工作。疼痛像野火一样在我的胸口燃烧,没有什么能把它扑灭)”可知,作者每天被失去女儿的痛苦包围和折磨,沉浸在
39、悲伤中。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第四段中“Looking at the angel, I knew it would help us through the holidays. Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.(看着这个天使,我知道它能帮我们度过假期。和我们一样,悲伤和可怜,但却充满了对吉莉安美好的回忆)”可推断,玩具小天使给作者带来了安慰。故选C。【10题详解】句意猜测题。根据最后一段中“On the one-year anniversary of Jillian
40、s death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Caden
41、ce现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”可推知,作者再次怀孕有了第二个女儿Cadence,重新获得了快乐和希望,所以“Christmas is almost Christmas again”这句话的意思是作者已经走出了悲伤,圣诞节在他们心中又恢复了往日的涵义。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us bac
42、k to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Cadence现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”结合文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣诞
43、节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。由此可知,这故事告诉我们:生活中虽然会遇到不幸,但是生活依然还要继续,必须从悲痛中走出来。故选D。DThe great 18th-century author Montesquieu once put it, “I have never known any stress that an hours reading does not reduce. And now many argue for a return to this view of literature as t
44、herapy, even using the word “bibliotherapy(阅读疗法)to describe it.So what does literature provide, beyond entertainment? It can act as a guide.Those who show great respect for Shakespeare, Milton or Proust should keep in mind that even the most famous author was still a human being.In other words, grea
45、t writers have been through the same things as you.Like you, they found themselves in this strange world and they tried to make sense of it.And this is what most literature consists of: people trying to make sense of the world.No matter what your fears or concerns may be, chances are some great writ
46、er has written about them.Before seeking (寻求)suggestions, cither from a professional or a well-read friend, be clear about what is troubling you.For example, lets say you were raised in a religious (信仰宗教的)family but now, in later life, have lost your faith (信仰).This is painful to you and you feel em
47、pty and alone.Countless writers have gone down this path before you and have found a way out the German poet and novelist Hermann Hesse, for example, wrote the wonderful little novel Siddartha about this search for spiritual peace.It would also help to consider your particular life stage.Someone fro
48、m a poor background about to set off for a great college will want a different set of reading from a retired woman whose husband has died.To take another example, lets imagine you had a childhood of abuse (虐待).For years you have suffered from depression.In that case, you could try Edward St Aubyns T
49、he Patrick Melrose Novels.St Aubyns father abused him, while his mother escaped into drink, but Aubyn wrote a series of splendid novels based on his life, charting a mans journey through the hard situation of abuse and out the other end.12. Why does the author quote Montesquieu?A. To stress the effe
50、ct of bibliotherapy.B. To explain what bibliotherapy means.C. To tell us when bibliotherapy came into being.D. To argue for the use of literature as therapy.13. What should you do before seeking suggestions on your book list?A. Find out which writer has written about your problem.B. Know what author
51、s have gone through.C. Find out how to seek spiritual peace.D. Know what your trouble is.14. What can we infer from the last paragraph?.A. Aubyns novels suit people who have retired.B. Aubyns novels are mainly read by young readers.C. People should choose novels according to their interest.D. People
52、 of different ages need different works of literature.15. What is the text mainly about?A. What novels best suit you.B. A form of therapy: literature.C. The great influence of literature.D. The experiences of great writers.【答案】12. A 13. D 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种治疗方式:阅读疗法,其指的是人们可以根据自己的情况和需
53、求通过阅读来对生活中所遭受的消极方面进行思想和心理上的治疗或者减轻压力,从而积极面对生活。【12题详解】推理判断题。根据第一段“The great 18th-century author Montesquieu once put it, “I have never known any stress that an hours reading does not reduce.”(伟大的18世纪作家孟德斯鸠曾经说过:“我从未见过一小时的阅读没有减轻压力。”)可知孟德斯鸠对阅读减轻压力持非常肯定和积极的态度,由此可推知作者在第一段引用孟德斯鸠的话是为了强调“阅读疗法”的效果,故选A项。【13题详解】
54、细节理解题。根据第三段“Before seeking (寻求)suggestions, cither from a professional or a well-read friend, be clear about what is troubling you.”(在向专业人士或博学的朋友寻求建议之前,先弄清楚困扰你的是什么。)可知在寻求建议之前要先知道自己的困扰是什么,故选D项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“It would also help to consider your particular life stage.Someone from a poor background
55、 about to set off for a great college will want a different set of reading from a retired woman whose husband has died.”(考虑一下你的生活阶段也会有所帮助。一个家境贫寒、即将进入一所好大学的人需要的阅读材料会和一位丈夫去世的退休妇女完全不同。)可知,不同阶段的人需要的文学作品也不一样。故选D项。【15题详解】主旨大意题。由第一段“And now many argue for a return to this view of literature as therapy, eve
56、n using the word “bibliotherapy(阅读疗法)to describe it.”(现在,许多人主张回归文学作为一种治疗的观点,甚至使用“阅读疗法”这个词来描述它。)可知提出了文章的主题“阅读疗法”,结合全文对阅读疗法的介绍和作用,阅读疗法应该选用的阅读材料等内容可知本文主要是在介绍一种治疗方式:文学。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A conversation with a good listener is like a good mealwe walk away f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452163.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河北省唐山市第一中学2019-2020学年高一物理下学期期中试题(PDF).pdf
