2020高考英语二轮专题辅导与测试题型练:专题2 阅读七选五第二部分题型二 .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮专题辅导与测试题型练:专题2 阅读七选五第二部分题型二 2020 高考 英语 二轮 专题 辅导 测试 题型 阅读 七选五 第二 部分
- 资源描述:
-
1、题型二七选五第一组(2019全国卷)In an online class, developing healthy patterns of communication with professors is very important._1_While I have only listed two of each, there are obviously many other situations that can arise. Students should be able to extend the logic (逻辑) of each to their particular circums
2、tance.Dos_2_Questions about subject content are generally welcomed. Before asking questions about the course design, read the syllabus (教学大纲) and learning management system information to be sure the answer isnt hiding in plain sight.Participate in discussion forums (论坛), blogs and other openended f
3、orums for dialogue._3_Be sure to stay on topic and not offer irrelevant information. Make a point, and make it safe for others to do the same.DontsDont share personal information or stories. Professors are not trained nurses, financial aid experts or your best friends. If you are in need of a deadli
4、ne extension, simply explain the situation to the professor._4_Dont openly express annoyance at a professor or class._5_When a student attacks a professor on the social media, the language used actually says more about the student. If there is truly a concern about a professors professionalism or ab
5、ility, be sure to use online course evaluations to calmly offer your comments.AThats what they are for.BTurn to an online instructor for help.CIf more information is needed, they will ask.DRemember that online professors get a lot of emails.EBelow are some common dos and donts for online learners.FE
6、veryone has taken a notsogreat class at one time or another.GAsk questions, but make sure they are good, thoughtful questions.语篇解读本文是一篇说明文。主要介绍了在参加在线课程时,如何与课程教授保持良好的沟通,并列出“可做”与“不可做”的事。1E第一段第一句话“In an online class, developing healthy patterns of communication with professors is very important.”提到在在线课
7、堂中,与教授形成良好的交流是至关重要的。第二至五段,则详细介绍了dos 和 donts的内容。由此可见,选项E符合语境。 2G根据空格后的“Questions about subject content are generally welcomed.”可知本段应与questions这一关键词有关以及根据asking questions等信息可知,选项中,只有G项符合。 3A根据本段第一句话“Participate in discussion forums, blogs and other openended forums for dialogue.”可知,要参加研讨论坛,加入博客讨论以及其他开
8、放式的对话论坛,因为这些讨论形式就是让学生参与的。选项A符合语境。4C根据上一句“If you are in need of.the professor”可知,如果你想延长截止日期,简明地向教授说明情况即可。通过以上推断,如果想了解更多信息,他们会问你,即选项C符合语境。5F该空前一句提到,不要公开表达对教授或者班级的不满。后文说如果教授的专业水平或能力确实令人担忧,一定要使用在线课程评估来冷静地发表你的意见。由此推断,选项F符合文意。(2018全国卷)Color is fundamental in home designsomething youll always have in every
9、 room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms youll love to live in. Do you want a room thats full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day? _1_, color is the key to making a room feel the way you want it
10、to feel.Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point._2_, they can get a little complex. But good news is that therere really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones,
11、and the large ones._3_. Theyre the little spots of color like throw pillows, mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms. Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa, small color choices bring with them the significant benefit o
12、f being easily changeable.Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves._4_. They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space. The large color decisions in your rooms concern the walls
13、, ceilings, and floors. Whether youre looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant._5_AWhile all of them are usefulBWhatever youre looking forCIf youre experimenting with a colorDSmall color choices are the ones were most familiar withEIts not real
14、ly a good idea to use too many small color piecesFSo it pays to be sure, because you want to get it right the first timeGColor choices in this range are a step up from the small ones in two major ways语篇解读文章主要讲述了颜色在家庭装饰中的巨大作用,并介绍了三种设计方案。1B上文给出了不同的房间风格选择,第一段最后一句又说到“making a room feel the way you want
15、it to feel”可知,此处指不管你在寻找哪种风格,颜色是关键。2A结合第二段第一句中的“a number of different techniques”以及最后一句给出的三种设计方案可知,此处表示“虽然这些技巧非常有用,但它们会有一点复杂”,故A项符合语境。3D第二段最后一句出现了“the small ones,the medium ones,and the large ones”,第三段提到了“small color choices”,由此可知空处所在段主要在讲“the small ones”,故选D。4G第四段最后一句提到了“a bigger commitment than sma
16、ller ones”和“a more powerful effect”可知,此处是和上文中的“small color choices”作对比,故选G。5F根据第五段第二句提到的“the time,effort and relative expense put into it are significant”可知,此处意在强调所花费的时间、精力和费用是巨大的,由此可推知选F。(2018全国卷)If you are already making the time to exercise, it is good indeed! With such busy lives, it can be hard
17、 to try and find the time to work out._1_ Working out in the morning provides additional benefits beyond being physically fit.Your productivity is improved. Exercising makes you more awake and ready to handle whatever is ahead of you for the day._2_Your metabolism(新陈代谢) gets a head start._3_ If you
18、work out in the mornings, then you will be getting the calorie(卡路里) burning benefits for the whole day, not in your sleep._4_ Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who exercised in the evening. Exercise energizes you, so it is more difficult to relax and ha
19、ve a peaceful sleep when you are very excited._5_ If you work out bright and early in the morning, you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day. Who would want to ruin their good workout by eating junk food? You will want to continue to focus on positive choices.There
20、are a lot of benefits to working out, especially in the mornings. Set your alarm clock an hour early and push yourself to work out! You will feel energized all day long.AYou will stick to your diet.BYour quality of sleep improves.CYou prefer healthy food to fast food.DThere is no reason you should e
21、xercise in the morning.EYou can keep your head clear for 410 hours after exercise.FAfter you exercise, you continue to burn calories throughout the day.GIf you are planning to do exercise regularly, or youre doing it now, then listen up!语篇解读本文从工作效率、新陈代谢、睡眠质量和饮食习惯四个方面介绍了晨练给人们带来的好处。1G空后一句及接下来的段落是在讲晨练的
22、好处,所以G“如果你计划定期锻炼,或者你现在正在锻炼,那就注意听”符合语境。2E根据空处前两句(你的工作效率提高了;锻炼会让你更清醒,并准备好应付一天中摆在你面前的一切)可知,此空应选E“运动后你可以保持头脑清醒410个小时”。more awake与E项中的clear照应。3F由此空后的“getting.the whole day”与F项中的“burn calories throughout the day”一致可知,答案为F“在你运动之后,你一整天都在消耗卡路里”。4B此空是本段的中心句,根据本段内容可知,本段主要讲了晨练对睡眠的益处,所以选B“你的睡眠质量提高了”。空后一句中的“slept
23、 better”是关键信息。5A根据本段中的“healthy food”和“junk food”与选项A中的diet有关可知,此空应选A“你会坚持你的饮食(习惯)”。第二组(2018全国卷)Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between._1_ We dance from Florida to Alaska, from n
24、orth to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.“I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa.“I cant imagine doing anything else with my life.” Bridges runs dance classes for all ages.“Teaching dance is wonderful.
25、_2_ Its great to watch them. For many of them, its a way of meeting people and having a social life.”_3_ “I can tell you about one young couple,” says Bridges. “Theyre learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile._4_”So do we dance in order t
26、o make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says,“Dance, like the pattern of a beating heart, is life.Even after all these years, I want to get better and better._5_ I find it hard to stop! Dancing reminds me Im alive.”ASo why do we dance?BDance in the U. S. is everywhere.CIf you
27、 like dancing outdoors, come to America.DMy older students say it makes them feel young.EI keep practicing even when Im extremely tired.FDancing seems to change their feeling completely.GThey stayed up all night long singing and dancing.语篇解读舞蹈有着悠久的历史,它传递着人们的丰富情感:爱与恨、乐与悲、生与死1B待填处为本段主题句。根据本段内容可知,本段主要描
28、述了在美国,舞蹈无处不在,故选B。2D本句起到承上启下的作用。根据设空前一句“Teaching dance is wonderful.”可知,下文应与教别人跳舞有关,又根据设空后一句“Its great to watch them.”中的“them”可知,待填句中应包含一个表示人的复数名词,故选D。3A本段主要讲了跳舞之后人们心情会变好,由此可知,待填处提出问题,与下文构成因果关系。故选A。4F此处表示跳过舞后人们心情的积极变化,再根据设空前的“one young couple”可知,待填处的代词应为复数,故选F。5E根据设空前的“I want to get better and better
29、”及设空后的“I find it hard to stop”可知,待填处应表明Andrea Hillier对舞蹈的热爱,故选E。(2017全国卷)Interruptions are one of the worst things to deal with while youre trying to get work done._1_, there are several ways to handle things. Lets take a look at them now. _2_. Tell the person youre sorry and explain that you have a
30、 million things to do and then ask if the two of you can talk at a different time. When people try to interrupt you, have set hours planned and let them know to come back during that time or that youll find them then._3_. It can help to eliminate(消除)future interruptions. When you need to talk to som
31、eone, dont do it in your own office._4_, its much easier to excuse yourself to get back to your work than if you try to get someone out of your space even after explaining how busy you are. If you have a door to your office, make good use of it._5_. If someone knocks and its not an important matter,
32、 excuse yourself and let the person know youre busy so they can get the hint(暗示)that when the door is closed, youre not to be disturbed.AIf youre busy, dont feel bad about saying noBWhen you want to avoid interruptions at workCSet boundaries for yourself as far as your time goesDIf youre in the othe
33、r persons office or in a public areaEIts important that you let them know when youll be availableFIt might seem unkind to cut people short when they interrupt youGLeave it open when youre available to talk and close it when youre not语篇解读本文主要告诉我们怎样避免在工作时被打断。1B空后面是一个完整的句子, 这说明填空处是一个从句, 然后根据前面的Interrup
34、tions可知选B。2A根据空后面的句点可知, 填空处需要一个完整的句子。根据下一句中的you have a million things to do可知youre busy。故选A。3E空前面一句提到, 有人想打断你时, 安排好以后见面的时间, 由此可知, 填空处表示让想打断你的人知道你什么时候有空很重要。故选E。4D空后面是一个完整的句子, 所以此处是一个从句, 根据空前面的提示词office可知选D。5G根据空前面的a door和本段最后一句中的the door is closed可知选G。(2017全国卷)If anyone had told me three years ago th
35、at I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, illcooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me._1_The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a
36、 pioneer._2_We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was, nevertheless,
37、 talked into going on another funfilled holiday in the wilderness._3_Instead, we had a popup camper with comfortable beds and an air conditioner. My natureloving friends had remembered to bring all the necessities of life. _4_We have done a lot of it since. Recently, we bought a twentyeightfoot trav
38、el trailer complete with a bathroom and a builtin TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains. _5_It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in
39、 style.AThis time there was no tent.BThings are going to be improved.CThe trip they took me on was a rough one.DI was to learn a lot about camping since then, however.EI must say that I have certainly come to enjoy camping.FAfter the trip, my family became quite interested in camping.GThere was no s
40、hade as the trees were no more than 3 feet tall.语篇解读作者最初不喜欢野营, 经过几次有准备的野营后, 逐渐喜欢上它了。1D前面提到野营的缺点, 这些是作者三年前的认识。此处表示转折, 然而, 自从那时以来我对野营有了更多的认识。then指代前面提到的three years ago。2C空后面提到这次野营住在帐篷里, 在户外做饭, 走很远的路去洗澡, 回家后两天没有上班, 因为被晒伤和儿子食物中毒。这都说明这次野营对作者来说是很困难的一次。故选C。3A根据空后面的we had a popup camper with comfortable bed
41、s说明这次没有帐篷。故选A。4F此处承接上文, 表示自从那一次野营后, 我们一家人就对野营感兴趣了。引出空后面一句We have done a lot of it since. 自从那时以来我们去野营多次了。5E最后一段是总结, 前面提到作者对野营从不喜欢到喜欢的一个过程, 所以此处作者得出结论:我必须承认我开始喜欢野营了。第一组I dont know what that dream that you have is. I dont care how disappointing it might be as youre working toward that dream. But that d
42、ream youre holding in your mind is possible. Some of you already know that its hard. Its hard to change your life. In the process of achieving your dreams,_1_There will be moments when you are going to doubt yourself. Youll say, “Why? Why is this happening to me?” For those of you who have experienc
43、ed some hardships, dont give up on your dreams._2_,but they will not stay, they will come to pass.Many of you fail to seek your purpose in life. You dream and then follow it up with a list of all the reasons why the dream is unachievable._3_. Things like these are the true limits you experience in l
44、ife and they are what you create or what you allow others to lay upon you._4_Acting on the dream is harder.Recognize that a dream is a journey. On the simplest level, it takes commitment, time and courage. But rarely is something great easily realized. Dreaming is recognizing the potential for great
45、ness and seeking it in all areas of your life. Believe in your dreams and your ability to accomplish them. Im here to challenge you to reach for your dreams. Do not be afraid to dream._5_!AYour dreams never walk awayBThe rough times are going to comeCYou fill your life with excuses and “I cant”DYou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453302.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
