2020-2021学年高中英语 单元综合检测 Unit 1 Growing up(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合检测 Unit Growing up含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 检测 up 解析 外研版 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFour books that will inspire you to travel the world.Theres truly nothing like travel when it comes to gaining perspectives and exposing yourself to other cultures.To get you in the adventuring mood,we asked Amazon Senior Editor Chris Schlep to help you come up
2、with a list of books that transport readers to another time and place.Below,see his list of four books that will inspire you to travel the world.ITALY: Beautiful Ruins by Jess WalterThis book by the popular author Jess Walter is a love story that begins on the Italian Coast in the early 60s and even
3、tually concludes in contemporary Hollywoods screen.As the settings shift from Italy to Edinburgh and Los Angeles,you will find yourself longing to go as well.Buy it on Amazon.Price: $28.90SEATTLE: Whered You Go,Bernadette by Maria SempleMaria Semples first novel is not exactly a love story in Seattl
4、e,but if you read it,you just might want to come here to see if people are really as selfinvolved as the characters in her book.What really shines through is the strange storytelling and the laughs.Buy it on Amazon.Price: $26.60ENGLAND: Wolf Hall by Hilary MantelYou cant travel to Thomas Cromwells E
5、ngland without a time machine,but reading Mantels prizewinning novel is the next best thing.It will make you long to see the ancient buildings and green grass of the English countryside,most of which are still there.Buy it on Amazon.Price: $25.10NANTUCKET: Heres to Us by Elin HilderbrandElin Hilderb
6、rand has built a writing career out of writing about her hometown island of Nantucket.Her latest book is Heres to Us,which,perhaps not surprisingly,is a great beach book.Buy it on Amazon.Price: $30.80【语篇解读】文章主要向我们介绍了四本书。书籍由亚马逊网的高级编辑推荐,可以更好地让我们了解世界,开阔眼界。1Which book has been produced into a film accor
7、ding to the text?AHeres to Us.BWolf Hall.CBeautiful Ruins.DWhered You Go,Bernadette.C推理判断题。根据ITALY: Beautiful Ruins by Jess Walter中“This book by the popular author Jess Walter is a love story that begins on the Italian Coast in the early 60s and eventually concludes in contemporary Hollywoods screen
8、.”“这本书由畅销书作家杰西沃尔特(Jess Walter)所著,讲述的是一个爱情故事,开始于60年代初的意大利海岸,最终在当代好莱坞的银幕上画上句号。”由此可知,Beautiful Ruins被拍成了电影。故选C。2What is the feature of the Whered You Go,Bernadette?AIts low price.BIts characters.CIts content about love.DIts storytelling and laughs.D细节理解题。根据SEATTLE: Whered You Go,Bernadette by Maria Sem
9、ple中“What really shines through is the strange storytelling and the laughs.”可知,Whered You Go,Bernadette真正引人注目的是奇怪的故事和笑声。故选D。3Why is Heres to Us suitable for reading on the beach?ABecause its about the authors hometown island.BBecause it needs a time machine.CBecause its about ancient buildings.DBeca
10、use it exposes yourself to other cultures.A推理判断题。根据NANTUCKET: Heres to Us by Elin Hilderbrand中“Elin Hilderbrand has built a writing career out of writing about her hometown island of Nantucket.Her latest book is Heres to Us,which,perhaps not surprisingly,is a great beach book.”“艾琳希尔德布兰德(Elin Hilderb
11、rand)的写作生涯始于对家乡南塔开特岛(Nantucket)的描写。她的新书是Heres to Us,这也许并不奇怪,是一本很棒的沙滩书。”可知,Heres to Us适合在沙滩上读是因为这是关于作者家乡的岛屿。故选A。BAs a boy growing up in India,I had longed to travel abroad.I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and tours to Europe in the 1970s,with great inte
12、rest.My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe,where my father was to attend a meeting.We planned to travel to Belgium,Netherlands and West Germany.I have clear memories even today of going to Mumbai airport at night all excited about finally
13、going abroad.I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand,during the flight to Frankfurt.We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthansa crew (工作人员)The flight was really smooth and thoroughl
14、y enjoyable,even for someone like me,who is especially afraid of flying.After spending almost two weeks in Europe,we took the Lufthansa airport express from Dusseldorf to Frankfurt airport,for our return flight.What a journey that was! All along the Rhine (莱茵河),it was simply an unforgettable experie
15、nce.I had a sombre feeling on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation,but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again,with the quality of their service.Being the first airline to take me abroad,Lufthansa will always hold
16、 a special place in my heart.Even today,I continue to enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline.Flying,in general,for me,has always been a terrible and painful experience.Flying on Lufthansa,however,is something I always have and always will look forward to.【语篇
17、解读】作者的父亲经常讲其在加拿大居住和欧洲旅行的经历,这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。本篇短文给我们讲述了他第一次去欧洲的难忘旅行。4Which country does the author live in now?AIndia.BCanada.CBelgium.DGermany.A细节理解题。根据第一段第一句“As a boy growing up in India,I had longed to travel abroad.”及最后一段第一句“Being the first airline to take me abroad,”可知,作者生活的国度是在印度(India)。故选A。
18、5What made the author so interested in travelling abroad?AGrowing up in India.BOnce staying in Canada.COnce travelling to Canada with his father.DHis fathers stories about his travelling experiences.D细节理解题。根据第一段第二句“I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and
19、tours to Europe in the 1970s,with great interest.”父亲经常讲其在加拿大居住和欧洲旅行的经历,这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。故选D。6Which of the following is true about the authors trip to Europe in 1998?AThe author travelled with one of his parents.BBoth their going and return were by air.CThey travelled in spring that year.DThey sta
20、yed in Europe for nearly two months.B细节理解题。A项错是因为作者是与“父母双亲一起去的”;C项错在与事实“他们是在夏季去的”不符;D项错在与事实“在欧洲待了近两个星期”不符。B项对是与“来回均是乘坐飞机”吻合。故选B。7It can be inferred from the passage that Lufthansa is _Aa city in IndiaBa city in EuropeCan airline companyDa travel agencyC推理判断题。通过后三段内容不难看出,Lufthansa为一家航空公司的名称。故选C。CLivi
21、ng on mountainous La Gomera,one of Spains Canary Islands off West Africa,Juan Cabello takes pride in not using a mobile phone or the Internet to communicate.Like his father and grandfather,he uses Silbo Gomero,a language that is whistled (吹口哨),not spoken,and that can be heard more than two miles awa
22、y.“I use it for everything: to talk to my wife,to tell my kids something,to find a friend if we get lost in a crowd,” Cabello says.“I also make a living from Silbo,performing daily exhibitions at a restaurant.”People throughout La Gomera are known to have used Silbo in the past as a way of communica
23、ting over long distances.A strong whistle saved farmers from walking over the hills to give messages or news to neighbors.Then came the phone.Nowadays,its hard to know how many people still use Silbo.In 1999,it was introduced as a compulsory subject (必修学科) in La Gomeras primary schools,in an effort
24、to prevent the language from going silent.Now 3,000 students are studying it,but only a few people are believed to be able to communicate fully in the whistling language.“Silbo is said to be the most important cultural heritage (遗产) we have,” said Moises Plasencia,the director of the Canary Islands
25、governments historical heritage department.In fact,little is known about Silbos origins.Silbolike whistling has been found in parts of Greece,Turkey,China and Mexico,but none is as developed as Silbo Gomero.One study is looking for signs of Silbo in Venezuela,Cuba and Texas,all places to which Gomer
26、ans have gone in the past during hard economic times.“Silbo has many historical and linguistic (语言学上的) values,” Plasencia said.And,as Cabello explains,“Its good for just about anything except for romance: everyone on the island would hear what youre saying!”【语篇解读】短文报道了Silbo Gomero一种口哨语。8Juan Cabello
27、 uses Silbo Gomero _Ain his daily life.Bto learn computers.Cjust to make a living.Donly when eating at restaurants.A推理判断题。由第二段“I use it for everything: to talk to my wife,to tell my kids something,to find a friend if we get lost in a crowd,”可知,我用它做任何事情: 和我的妻子说话;告诉我的孩子们一些事情;在人群中,找一个朋友。所以Juan Cabello在
28、日常生活中使用Silbo Gomero。故选A项。9What can we learn about Silbo Gomero?AIt first started in Greece.BIt is in danger of dying out.CIt is helpful in keeping secrets.DIt is the oldest way of communicating.B推理判断题。由第三段“Now 3,000 students are studying it,but only a few people are believed to be able to communicat
29、e fully in the whistling language.”可知,现在有3 000名学生在学习这种语言,但据认为只有少数人能够完全用这种吹口哨的语言交流。所以判断出,Silbo Gomero有灭绝的危险。故选B项。10Plasencia thinks its very important to _Aknow the origins of Silbo Gomero.Bfind the values of Silbo Gomero.Chave more cultural heritages.Dprotect Silbo Gomero.D推理判断题。由倒数第三段“Silbo is said
30、 to be the most important cultural heritage (遗产) we have, said Moises Plasencia,the director of the Canary Islands governments historical heritage department.”可知,加那利群岛政府历史遗产部门负责人莫伊斯普拉森西亚说:“锡尔博据说是我们拥有的最重要的文化遗产。所以通过莫伊斯普拉森西亚的话以及他的身份可以判断出保护Silbo Gomero是非常重要的。故选D项。11What is mainly described in the text?A
31、A schools subject.BA famous performer.CAn unusual language.DA mountainous island.C主旨大意题。由第一段“Like his father and grandfather,he uses Silbo Gomero,a language that is whistled (吹口哨),not spoken,and that can be heard more than two miles away.”可知,像他的父亲和祖父一样,他使用的是Silbo Gomero,一种口哨语,而不是口头语,而且在两英里以外都能听到。以及其
32、他段落都在围绕着Silbo Gomero而展开。所以 短文主要描述了一种不寻常的语言。故选C项。DLast week,Vodafone started a test of the UKs first full 5G service,available for use by businesses in Salford.It is part of its plan to trial the technology in seven UK cities.But what can we expect from the next generation of mobile technology?One th
33、ing we will see in the preparation for the test is lots of tricks with the new tech.Earlier this year,operators paid almost 1.4 billion for the 5G wavelengths,and to compensate for that cash,they will need to catch the eye of consumers.In September,Vodafone used its bit of the range to display the U
34、Ks first hologram (全息) call.The Manchester City captain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury.It isnt all holograms,however,5G will offer faster internet access,with Ofcom (英国通讯管理局) suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.The wider ap
35、plication is to support connected equipment on the “internet of things”not just the internetenabled fridge that can reorder your milk for you,but the network that will enable driverless cars and delivery drones (无人机) to communicate with each other.Prof. William Webb has warned that the technology co
36、uld be a case of the emperors new clothes.Much of the speed increase,he claims,could have been achieved by putting more money in the 4G network,rather than a new technology.Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network c
37、overage would be more beneficial to the UK as a whole.Obviously,5G will also bring a cost to consumers.It requires a handset for both 5G and 4G,and the first 5G enabled smartphones are expected in the coming year.With the slow pace of network rollout so far,it is likely that consumers will end up up
38、grading to a new 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.【语篇解读】文章讲述的是5G网络在英国的各个区进行试点,以及5G网络和4G网之间的联系,对于5G的普及不同的人持不同的看法并提出了应对措施,介绍了5G的“优”势,同时也说明了5G的全面覆盖还要经过几年才能实现。12Why does Prof. William Webb say “the technology could be a case of the emperors new clothes”?AHe is
39、 in favor of the application of the new technology.B5G will bring a cost to consumers in their daily life.C5G helps people communicate better with each other.DHe prefers more money to be spent on 4G networks.D细节理解题。根据第四段中“Prof. William Webb has warned that the technology could be a case of the emper
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453337.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021届高考英语北师大版大一轮复习课件:句法讲解 连词和状语从句-(二) .ppt
