安徽省宣城市2022-2023学年高一英语下学期期末试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 宣城市 2022 2023 学年 英语 学期 期末 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、宣城市20222023学年度第二学期期末调研测试高一英语试题注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清晰。3.请按题号顺序在各题答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4.保持答题卡卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。5.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节
2、(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much does the woman pay for what she buys?A. $2. B. $3.5. C. $4.2. What causes the woman to quit her job?A. The low salary. B. The hard work. C. The atmosphere.3. How does the woman feel a
3、bout the hotel service?A. Disappointed. B. Content. C. Sad.4. What does the man ask the woman to do next?A. Go to buy a ticket.B. Continue looking at the paintings.C. Leave through the front entrance.5. What will the weather be like in Arizona in the coming week?A. A bit cold. B. Warm. C. Rainy.第二节(
4、共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is NOT in the womans bag?A. Her English dictionary. B. Her Chinese dictionary. C. Her English textbook.7. What will the woman do next?A. Go to find
5、Jim. B. Check her bag. C. Borrow a book from Tom.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the two speakers mainly talking about?A. The concert. B. The traffic. C. The car.9. What color does the man want his car to be?A. Black. B. Red. C. Yellow.10. What can we learn about Ben?A. He doesnt like the car. B. He is
6、short of money. C. He is going to the concert.听第8段材料,回答第11至13题。11. What date is it today?A. June 30. B. June 13. C. June 11.12. What will Lily bring to the party?A. Beer and hamburgers. B. A dessert. C. Wine and hot dogs.13. Who will get plates, forks and knives?A. Mary. B. Lily. C. John.听第9段材料,回答第1
7、4至17题。14. Who needs some typed letters?A. Mr. Black. B. Mrs. Farnsworth. C. Sally.15. What did Sallys husband go to Detroit for?A. A regional meeting. B. A business trip. C. A report.16. When will Sally finish the report?A. By 8:00. B. In a minute. C. By tomorrow morning.17 What has Mr. Black got?A.
8、 A Rolex. B. A Bulova. C. A Seiko.听第10段材料,回答第18至20题。18. What can you see on the right-hand path?A. The lake. B. The restaurant. C. The panda house.19. What doesnt the gift shop sell?A. Cakes. B. Gifts. C. Alcohol.20. Where is the panda house?A. At the end of the left-hand path.B. On the right at the
9、 crossroad.C. Over the crossroad.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAmsterdam Destination GuideAmsterdam is one of the most popular travel destinations in the world, famous for its beautiful canals, top art museums, cycling culture and so on. It is the cap
10、ital and most populous city in the Netherlands and often referred to as the “Venice of the North” because of its expansive system of bridges and canals. Here are some of the key points to remember as you plan your trip to Amsterdam.Boom SeasonPopulationLanguage(s)CurrencyJanuary ClimateJuly ClimateM
11、ay to October813,562DutchEuroAverage high: 5.8Average high: 22.0Must-See AttractionsMost visitors begin their Amsterdam adventure in the Old Centre, which is full of traditional architecture, shopping centers, and coffee shops. Youll also want to check out Amsterdams Museum Quarter in the South Dist
12、rict, which is great for shopping at the Albert Cuyp Market and having a picnic in the Vondel Park. The top museums to visit there are the Rijksmusuem, the Ann Frank House, and the Van Gogh Museum.If You Have TimeThere are several other unique districts in Amsterdam, and you should try to explore as
13、 many of them as time allows. The Canal-Ring is a UNESCO World Heritage Site that was originally built to attract wealthy home owners and is a center for celebrity spotting and nightlife today. The Plantage area has most of the citys museums, including the Jewish Historical Museum, the Scheepvaart M
14、useum, and the botanical gardens.Money Saving TipsUnless you really want to see the tulips (郁金香) blooming avoid booking between mid-March and mid-May. This is when hotel and flight prices rise.Look for accommodations in Amsterdams South District, where rates are generally cheaper than in the city ce
15、nter.Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money.Instead of hiring a tour guide, hop on a canal boat. Theyre inexpensive and will give you a unique point of view of the city.1. What can be learned about Amsterdam from this passage?A. Amsterdam is famous for its UNE
16、SCO World Heritage Sites.B. The most popular time to visit Amsterdam is winter.C. The Van Gogh Museum lies in the Plantage area.D. The Canal Ring attracts night people.2. If a person is interested in Jewish history, he should visit _.A. Old CentreB. Vondel ParkC. Plantage areaD. Canal Ring3. How can
17、 you save money in Amsterdam?A. Book in mid-March for a lower flight price.B. Reserve a hotel in the South District.C. Get the train tickets at the counter.D. Choose a guided canal tour.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了阿姆斯特丹旅行注意事项。【1题详解】细节理解题。根据If You Have Time部分中“The Canal-Ring is a UNESCO W
18、orld Heritage Site that was originally built to attract wealthy home owners and is a center for celebrity spotting and nightlife today.(环运河被联合国教科文组织列为世界遗产,最初是为了吸引富有的房主而建造的,现在是名人发现和夜生活的中心)”可知,Canal-Ring吸引着夜猫子。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据If You Have Time部分中“The Plantage area has most of the citys museums, incl
19、uding the Jewish Historical Museum, the Scheepvaart Museum, and the botanical gardens.(Plantage区拥有该市大部分的博物馆,包括犹太历史博物馆、Scheepvaart博物馆和植物园)”可知,如果一个人对犹太历史感兴趣,他应该去Plantage地区。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Money Saving Tips部分中“Look for accommodations in Amsterdams South District, where rates are generally cheaper th
20、an in the city center.(寻找阿姆斯特丹南区的住宿,那里的房价通常比市中心便宜)”可知,要在阿姆斯特丹省钱可以预定一个在南区的旅馆。故选B项。BIn the seventh grade I realized I was dyslexic, which made it difficult for me to read and spell. I did really badly in my history course, so my mother said to me, “Ill work with you for a full week. Im going to show y
21、ou what you can do if you put in the right amount of effort.” So we did. We worked on history for a full week, an extra hour every day. But I still failed the test as always.By the time I got to college, things didnt get better. I would wait in registration lines all day to sign up for extra courses
22、. Then I would go around the first day of class and ask each professor: “Whats your policy on misspelling?” If he said, “Three misspellings is a fail,” Id drop it.Although I was an academic failure, I had a great time. I had many friends and I was always popular. I was a good football player. I neve
23、r had a day when I would think “People dont like me.”In spite of my obvious weaknesses, I became successful in my career, so much so that people say to me, “So youve overcome dyslexia.” No. I dont overcome it. I just learn to compensate for it. Some easy things are hard for me. Most people read 500
24、words a minute. I only read 200. I try not to dial a phone because I sometimes have to dial three times to get the number right. I owe my successful career to my writing instructor, Ralph Salisbury. He looked past my misspellings and gave me encouragement. So I always feel confident.The real fear th
25、at I have for dyslexic people is not that they have to struggle with their reading skills or that they cant spell correctly, but that they will quit on themselves before they get out of school.4. When the author did badly in the course, what did his mother do?A. She led him to make more efforts.B. S
26、he taught him history in person.C. She blamed his laziness bitterly.D. She sent him to an extra class.5. Which of the following is true according to the text?A. The author always dials three times to make a phone call.B. The author cures himself without anyones help.C. The author failed in many extr
27、a courses.D. The author leads a successful life.6. The meaning of the underlined phrase “compensate for” is equal to _.A. fight forB. make up forC. struggle withD. put up with7. What is the authors suggestion for dyslexic people?A. They should make more efforts to practice reading skills.B. They sho
28、uld turn to a writing instructor for help.C. They should not give up on themselves.D. They should ignore the disease.【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者患有阅读障碍,但是母亲引导作者付出更多的努力,作者也最终过上了成功的生活。【4题详解】细节理解题。根据第一段“I did really badly in my history course, so my mother said to me, “Ill work with
29、 you for a full week. Im going to show you what you can do if you put in the right amount of effort.”(我的历史课考得很差,所以我妈妈对我说:“我要和你一起学整整一周。我要告诉你,如果你付出了足够的努力,你能做什么。”)”可知,当作者在这门课上表现不好时,他的母亲引导他做出更多的努力。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“In spite of my obvious weaknesses, I became successful in my career, so much so that
30、 people say to me, “So youve overcome dyslexia.”(尽管我有明显的缺点,但我在事业上取得了成功,以至于人们对我说:“你已经克服了阅读障碍)”可知,D选项“作者过着成功的生活”正确。故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据划线词上文“No. I dont overcome it. I just learn to”以及后文“Most people read 500 words a minute. I only read 200. I try not to dial a phone because I sometimes have to dial thre
31、e times to get the number right. (大多数人一分钟读500字。我只读了200个。我尽量不拨电话,因为有时我必须拨三次才能拨对号码)”可知,作者说自己没有克服阅读障碍,只是通过努力去弥补,故划线词意思是“弥补”。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“The real fear that I have for dyslexic people is not that they have to struggle with their reading skills or that they cant spell correctly, but that they
32、will quit on themselves before they get out of school.(我对失读症患者真正的担心不是他们必须努力提高阅读能力,或者不能正确拼写,而是他们会在离开学校之前放弃自己)”可知,作者建议有阅读障碍的人不应该放弃自己。故选C项。CMore than one billion pounds of pumpkins are grown in the U.S. every year, and after theyve been used on Halloween, millions of them will end up in a landfill (垃圾填
33、埋地) and become methane, which is a greenhouse gas. “Compared to carbon dioxide, methane warms the atmosphere in a shorter amount of time, which means its a particularly strong cause of climate change,” says Kay McKeen, the executive director at SCARCE, an environmental education organization based i
34、n Illinois.Thats why, in 2014, McKeen and her SCARCE co-workers began Pumpkin Smash, a collection event where local Illinois residents can bring their rotting (正在腐烂的) pumpkins to 69 different locations to send them off to compost bins (堆肥箱), and smash (粉碎) them to pieces. “It puts nutrients back in
35、our soil, it saves water, and it doesnt make methane gas its just a win-win,” says McKeen. By their own calculations, the group has saved 538 tons of pumpkins from the landfill.But not everyone has access to pumpkin-smashing events. Since pumpkins are a great source of human nutrition, some people t
36、urn to home cooking. “Not one pumpkin goes to the landfill from our kitchen. It is a common ingredient in baked food like muffins, bread, and pies,” says Una Hagen. Pumpkin flesh can also be fermented (发酵), notes Elizabeth Flournoy: “I have been making wine from pumpkins!”Some people throw pumpkins
37、outside for deer, or raccoons to eat. While pumpkins are generally safe for wildlife to eat, experts say its best to let them hunt for their own food. Feeding wild animals can spread disease when animals gather. Some states, like Colorado, fine residents who intentionally feed wildlife. And trying t
38、o feed animals like deer can unintentionally attract animals like bears and lead to human-wildlife conflict. Instead, see if any local farms are collecting pumpkins as treats for their pigs, goats, and other animals or for any other purposes. The website Pumpkins for Pigs shows animal farms around t
39、he country that take uncarved and unpainted pumpkins.8. What can we learn about Pumpkin Smash?A. Its aim is to reduce pumpkin pollution.B. It collects pumpkins worldwide.C. Its effect has been questioned.D. It is highly profitable.9. How does Una Hagen deal with pumpkins?A. By making food with them.
40、B. By using them as fertilizer.C. By using them for decoration.D. By sending them to landfills.10. Why do experts disagree with feeding wild animals with pumpkins?A. It is a waste of food.B. It disturbs the ecological balance.C. Pumpkins are harmful to wild animals.D. Wild animals may cause harm to
41、humans.11. What is the text mainly about?A. Pumpkin events.B. Problems caused by pumpkins.C. Ways to give pumpkins a second life.D. Reasons to lead a pumpkin-free lifestyle.【答案】8. A 9. A 10. D 11. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了人们通过不同的方式来回收利用万圣节被使用过的南瓜,从而保护环境,避免浪费。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“It puts nutrients back
42、in our soil, it saves water, and it doesnt make methane gas its just a win-win,” says McKeen.(“它把养分放回土壤,它节约了水,而且它不产生甲烷气体这是一个双赢的局面,”麦基恩说)”可知,Pumpkin Smash目的是减少南瓜污染。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Not one pumpkin goes to the landfill from our kitchen. It is a common ingredient in baked food like muffins, bread,
43、 and pies,” says Una Hagen.(“没有一个南瓜从我们的厨房被送到垃圾填埋场。它是烘焙食品如松饼、面包和馅饼的常见成分,”Una Hagen说)”可知,Una Hagen用南瓜做食物。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“While pumpkins are generally safe for wildlife to eat, experts say its best to let them hunt for their own food. Feeding wild animals can spread disease when animals gather.
44、(虽然南瓜对野生动物来说通常是安全的,但专家表示,最好让它们自己寻找食物。喂食野生动物会在动物聚集时传播疾病)”可知,专家不同意用南瓜喂野生动物因为野生动物可能对人类造成伤害。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第二段“Thats why, in 2014, McKeen and her SCARCE co-workers began Pumpkin Smash, a collection event where local Illinois residents can bring their rotting (正在腐烂的) pumpkins to 69 different location
45、s to send them off to compost bins (堆肥箱), and smash (粉碎) them to pieces.(这就是为什么在2014年,麦基恩和她的同事们开始了南瓜粉碎活动,伊利诺斯州的当地居民可以把腐烂的南瓜带到69个不同的地方,把它们送到堆肥箱里,然后把它们粉碎)”结合文章主要说明了人们通过不同的方式来回收利用万圣节被使用过的南瓜,从而保护环境,避免浪费。由此可知,这篇文章的主要内容是赋予南瓜第二次生命的方法。故选C。DThe whimsy (奇想) and inventiveness that helped Frank Lloyd Wrights wo
46、rks stand out a century ago continue to attract new generations of architecture fans. Heres why experiencing Wright sites can get your kids to look at the world with an architects eye.Fallingwater in Southwestern Pennsylvania is Wrights most famous building. “Kids are quick to notice they could clim
47、b on it,” says director of education Ashley Andrykovitch. She discourages anyone from treating the masterpiece like a jungle gym (攀爬架), but loves using the house as a jumping-off point for teaching children about the art of designing buildings. “A tour of Fallingwater makes them look at the built en
48、vironment differently,” she says.In the suburb of Oak Park, Chicago, there are 25 of Wrights buildings. This is the best spot to see the architects creative world. On guided tours, visitors see the inventive spaces Wright designed for his own children. You can also take children on hunts for Wright
49、buildings here, either on guided bike tours or using a brochure sold at the Home and Studio bookstore. “Tell them what to look out for and then see if they can discover all the properties created by the early 20th century legend, which is the most difficult but enjoyable part of the tour,” Kate Coog
50、an, manager for education at the Frank Lloyd Wright Trust says.To help kids appreciate what makes Wrights creations so special, consider a sleepover (在外过夜) in a property he designed. Middle-school math teacher Shari Kagan and her two teenage sons spent a weekend at one of Wrights buildings. After ch
51、eck-in, her kids eagerly explored every angle. “It was like they were searching for gifts on Christmas morning,” she says. After an exciting day, the Kagans sat on the floor in the TV-free family room to examine copies of the houses blueprints (蓝图). Now the kids are noticing architecture wherever th
52、ey go. “Theyll say, Look at the lines on that house. I wonder what inspired it,” Kagan says.12. How can a visit to Fallingwater benefit kids according to Ashley?A. It encourages them to travel responsibly.B. It can excite their interest in architecture.C. It encourages them to jump and climb for fun
53、.D. It can increase their environmental awareness.13. Which is the most challenging activity on an Oak Park tour according to Coogan?A. Finding all Wright buildings there.B. Traveling around the area by bike.C. Designing a brochure inspired by Wright.D. Drawing the playroom of Wrights children.14. H
54、ow did the Kagans spend the night at the Emil Bach House?A. They searched for gifts in the house.B. They watched TV in the family room.C. They studied how Wright designed the house.D. They explored the mathematics behind architecture.15. For whom is the text mainly written?A. Architects.B. Tour guid
55、es.C. Museum directors.D. Parents.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了建筑师Frank Lloyd Wright的一些著名建筑以及父母带孩子参观时的体验感受。【12题详解】细节理解题。根据第二段“She discourages anyone from treating the masterpiece like a jungle gym (攀爬架), but loves using the house as a jumping-off point for teaching children abou
56、t the art of designing buildings.(她不鼓励任何人把这栋杰作当成攀爬架,但她喜欢把这栋房子作为教育孩子们学习建筑设计艺术的起点)”可知,去Fallingwater能激发孩子们对建筑的兴趣。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“Tell them what to look out for and then see if they can discover all the properties created by the early 20th century legend, which is the most difficult but enjoyable
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455205.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
