2020-2021学年高中英语 单元综合检测(一)(含解析)北师大版必修3 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合检测一含解析北师大版必修3 2 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIts always adventurous and romantic to visit an island country.Take a look at some breathtakingly beautiful island countries in the world,which everyone should visit at least once in his lifetime.MaldivesIts believed that Maldives is one of the most popular honeymoo
2、n places as well as one of the most beautiful island countries.Situated in the middle of the Indian Ocean,Maldives is made up of a series of ancient coral reefs that grow up along the sides of ancient volcanoes,with fascinating beaches.FijiFiji has plenty of surprises for any adventurous travelers.I
3、t is famous for the worlds best surf scenes,attracting many surfing lovers to ride the great waves.Well,if surfing is not for you and you love sitting on the beach and relaxing,hiking or seeing breathtaking waterfalls,Fiji is also a suitable island country to visit.MaltaMalta,a beautiful southern Eu
4、ropean country in the Mediterranean Sea,has a rich history and culture.There are amazing skyhigh cliffs to climb,wonderful temples to visit and lots of amazing places to go diving.There are plenty of interesting things to explore here and everyone can find something to enjoy.The historic part of Mal
5、ta is shown in its architecture,great walled cities,and many underground tunnels.1Which place will be most likely to be chosen by a newlymarried couple according to the text?Athe Mediterranean SeaBMaldivesCMalta DFiji2What is the special part about Fiji?AYou can see the worlds most breathtakingwater
6、fallsBIt is surfing lovers favourite island country.CThere are skyhigh cliffs to explore.DYou can try the worlds longest tunnel.3What can tourist do in Malta?AHike on green plains.BRide the greatest waves.CSee breathtaking waterfalls.DExplore underground tunnels.【语篇解读】本文是一则广告,大海里的岛国的风景非常美丽,文章中介绍了著名的
7、三个岛国Maldives、Fiji、Malta的特别之处,旨在吸引游客前往参观。1B细节理解题。根据第二段第一句“Its believed that Maldives is one of the most popular honeymoon places as well as one of the most beautiful island countries.”可知Maldives是最受欢迎的蜜月旅行的地方之一。所以Maldives最可能被新婚夫妻选中,故B项正确。2B细节理解题。根据第三段第二句“It is famous for the worlds best surf scenes,at
8、tracting many surfing lovers to ride the great waves.”可知斐济是最受冲浪爱好者的欢迎,故B项正确。3D细节理解题。根据最后一句“The historic part of Malta is shown in its architecture,great walled cities,and many underground tunnels.”可知游客可以在Malta探索地下隧道。故D项正确。BIt is often necessary to release a fish,that is,set it free after catching,be
9、cause it is too small,or you just dont want to take it home to eat.In some cases,releasing fish is a good measure that will help keep fish variety and build their population size.The Department of Game and Inland Fisheries (DGIF) encourages fishermen who practice catchandrelease fishing to use a few
10、 simple skills when doing so.The advice provided below will help make sure that the fish you release will survive to bite again another day.When catching a fish,play it quickly and keep the fish in the water as so as possible.Dont use a net in landing the fish and release it quickly to prevent it fr
11、om dying.Hold the fish gently.Do not put your fingers in its eyes.Dont wipe the scales (鱼鳞) off the fish because it might cause it to develop a disease and reduce its chance of survival.Remove your hook (鱼钩) quickly.If the hook is too deep or hooked in the stomach,cut the line and leave the hook in.
12、The hook left inside will cause no serious problem to the fish.Take good care of the fish by moving it gently in water.Release the fish when it begins to struggle and is able to swim.Do not hold fish in a bucket or some other containers and later decide to release it.If you are going to release a fi
13、sh,do so right away.With a little care and by following the suggestions given above,you can give the released fish a better chance of survival.【语篇解读】本文主要讲述如何提高钓到的小鱼放养成活率。4People sometimes set a fish free after catching it because they Adont want it to dieBhope it will grow quicklyCdont want to have
14、it as foodDwant to practice their fishing skillsC细节理解题。从文章第一段的语句It is often necessary to release a fish,that is,set it free after catching,because it is too small,or you just dont want to take it home to eat.可知钓到的鱼太小,不想带回家做着吃。5Which of the following will probably make a fish ill?ATaking the hook off
15、 it.BRemoving its scales.CTouching its eyes.DHolding it in your hand.B细节理解题。从文中第二条建议Dont wipe the scales (鱼鳞) off the fish because it might cause it to develop a disease and reduce its chance of survival.可知刮掉鱼鳞会让鱼生病,减少鱼成活的机会。6A proper way to release a fish is to Amove it in water till it can swimBta
16、ke the hook out of its stomachCkeep it in a bucket for some timeDlet it struggle a little in your handA细节判断题。从第四条建议Release the fish when it begins to struggle and is able to swim.可知答案,其余三种情况都是错误的做法。7What is the purpose of the text?ATo show how to enjoy fishing.BTo persuade people to fish less often.
17、CTo encourage people to set fish free.DTo give advice on how to release fish.D写作意图题。从文章第一段最后一句The advice provided below will help make sure that the fish you release will survive to bite again another day.(中心句)及文章最后一段的总结句With a little care and by following the suggestions given above,you can give th
18、e released fish a better chance of survival.可知写这篇文章的目的是就如何放养钓到的小鱼,使他们的成活率更高提出了一些建议。CResearchers at Stanford University have developed a new material that can move heat out of buildings and into space.The researchers say the material can cool buildings even on hot days.The cooling material is a very
19、thin sheet with many layers that could be placed on a roof like solar panels (板)However,instead of turning sunlight into energy as solar panels do,the material turns heat into radiation.Shanhui Fan is an electrical engineering professor at Stanford University.He says that the panels have a layer of
20、material that is like sand.The panels act like a mirror.They take heat out of buildings and reflect the light from the sun.And he says both the heat and sun light are sent 100 kilometers into outer space.“Its a structure that cools itself without electricity input,even under the sun.So,what it does
21、is basically radiate heat to outer space and also reflect the sunlight so it doesnt get heated up by the sun.Mr Fan says it is like having a window into space.The heat is sent directly into space without warming the air.”He says buildings in developing countries that do not have electricity or air c
22、onditioning could use the panels.“In areas where electricity is out of reach for many people,there is a potential benefit for storing medicine or even food.In many of these situations,being able to reduce the temperature is important.And this would provide a way to do it.”The researchers say the mai
23、n problem is creating actual cooling systems using the hightech panels.They say it may be possible to develop a cooling spray (喷涂)that could be used on present solid structures.They believe the cooling spray technology could be developed in the next three to five years.They say as much as 15 percent
24、 of the energy used in the United States is spent providing power to air conditioning systems.【语篇解读】斯坦福大学的研究者开发了一种新型的材料,它可以将建筑物的热量转移到太空中。文章介绍了这一新材料的工作原理、发展前景及目前存在的问题。8The first paragraph mainly tells us Aliving on hot days is no longer a big problem nowBa new material is created to cool the building
25、sCresearchers are developing new solar panels on roofsDthe new material is a very thin sheet with many layersB段落大意题。根据第一段第一句“Researchers at Stanford University have developed a new material that can move heat out of buildings and into space.”可知,第一段主要介绍了一种能降低建筑物温度的新材料。故选B。9How does the panel work?AIt
26、 takes in the heat and cools it down.BIt uses a mirror to reflect the sunlight.CIt sends heat away right into space.DIt has a window to let out the heat.C细节理解题。根据第二段对新型制冷材料的介绍特别是第二段最后一句“The heat is sent directly into space without warming the air.”可知,新型的材料直接将热量发送到太空中去。故选C。10The new material is espec
27、ially useful in areas that Asuffer high temperatureBhave poor air conditioningChave plenty of foodDare short of powerD推理判断题。根据第三段中的“He says buildings in developing countries that do not have electricity or air conditioning could use the panels.In areas where electricity is out of reach for many peop
28、le,there is a potential benefit for storing medicine or even food.”可知,对于那些电力缺乏地区的人们,这种新材料更有利用价值。power动力,电力。故选D。11What can you infer from the passage?AThe appliance of the new panel is still under research.BSome people got benefits from producing the panels.CPeople may have problems in using the new
29、material.DThe new panels may save 15 percent of the energy.A推理判断题。根据最后一段第一句“The researchers say the main problem is creating actual cooling systems using the hightech panels.”及第三句“They believe the cooling spray technology could be developed in the next three to five years.”可推知,这种新型的板材还在研究阶段。故选A。DSci
30、entists are using robots to study the health of waters in and around Venice,Italy.The robots are designed to act like fish,other underwater creatures and plants.The scientists are working with several universities and research centers as part of a group called subCULTron.The European Union gives mon
31、ey to the project as part of its Horizon 2020 program whose aim is to take great ideas from the lab to the market and support science and innovation (创新) in Europe.The scientists want to use the artificial intelligence of the robots to help humans understand what is happening under the water of the
32、Venice lagoon (潟湖)SubCULTron,a collective artificial intelligence project,plans to create the biggest shoal (鱼群) of robot fish in the world.The projects aim is to improve knowledge of the seabed and try to turn human abilities into hitech items.Alexandre Campo,a computer scientist,says the scientist
33、s have looked at the way animals learn to work in groups to understand how robots can learn to work together.The subCULTron project wants its robots to learn to work together so they can watch out for changes and new problems in the water.One problem the researchers had in the beginning was how the
34、robots would communicate with each other.WiFi and GPS equipment dont work underwater.Instead,the robots can use sonar (声呐) and an electric field.Another problem was charging batteries.The robots come up to the waters surface and stay near a boat or a power station to charge without any electrical ca
35、bles.Besides,how to be waterproof,especially for some key pads of the robots,was really tough.Fortunately,a special mixture has been created to be pinned on the robot,which successfully stands the test of water.The health state of the lagoon is pretty good.There are no industrial polluters,and the c
36、ity now has a modern sewer (污水管) system.Its not like before when all the waste flushed directly into the water.The robots in Venice will continue their work until 2019.The subCULTron project hopes they develop into “an artificial society underneath the water surface” that serves “a human society abo
37、ve the water”【语篇解读】文章主要介绍了可监测水质的机器鱼。12What can we learn about the project in Paragraph 1?AIts researchers are all from universities.BThe European Union has financially supported it.CIt uses robots to clean the waters in and around Venice.DIt is aimed to support science and innovation worldwide.B细节理解
38、题。根据第一段The European Union gives money to the project as part of its Horizon 2020 program whose aim is to take great ideas from the lab to the market and support science and innovation (创新) in Europe.可知欧盟出资支持这一项目。13What can we infer according to Alexandre Campo?AScientists have got an idea for robots
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453360.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
初中语文新人教部编版八年级上册第五单元群文阅读作业课件(2025秋).pptx
