2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练(十四) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练十四 WORD版含解析 2020 高考 英语 江苏 专用版 考前 冲刺 限时 训练 十四 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时训练(十四).完形填空话题:改变自己难度:It seems like yesterday when I was told that I would never amount to anything.I vividly remember those words but actually they are not a(n) 1 to my success in the end.You may be wondering who said these words to me.It was certainly not my parents as you might first think.Some
2、people may have thought so given that I was a stubborn young man who was always 2 .As a matter of fact,they are right 3 I certainly had my own way of doing things and I did not like to 4 rules.The story started in high school.I made what I thought was a(n) 5 request and the principal(校长) had 6 the s
3、ame request of certain individuals before.To my 7 ,his reply was “No way”.I politely asked him why.He said because it 8 school policies.Then I 9 ,indicating precisely whom he had approved of for the same request.It made no 10 the answer was still no.Needless to say,I was very upset at these very 11
4、words.I graduated from high school,barely.I didnt want to 12 what the principal had said,but it seemed that he was right because I did not go on to college and didnt have a(n) 13 job,jumping from one to the next.Then,one day I got really angry with myself,the person who,for years,always did his own
5、thing,ignoring the 14 .As I concluded my own conversation with myself,my previous thought 15 .Maybe the principal offered me his 16 ;maybe he was trying to get me upset so that I would fight to be better at that time. 17 that point,I became relaxed and made a choice that would put me on the road to
6、a university education and beyond.As the years have rolled on by,I have often recounted that day and what has ended up as a(n) 18 .The real message in this:we should 19 ourselves and we all have choices,some of which will not be easy,but what is 20 to do in the long run is worth every minute.So,pick
7、 yourself up and move forward!语篇解读本文讲述了在高中时作者向校长提出的一个请求被拒,作者为此深受打击。后来作者通过反思认识到是自己的问题,于是努力做出了改变。1.A.attitude B.referenceC.barrier D.approach答案C解析虽然这样的话令人沮丧,但是最终也没有成为作者成功的阻碍(barrier)。2.A.complaining B.apologizingC.compromising D.rebelling答案D解析一些人之所以这样认为是因为作者小时候非常叛逆(rebel)。3.A.as if B.even if C.in that
8、 D.so that答案C解析本空前后为因果关系。这些人是正确的,因为(in that)作者有自己的做事方式,不喜欢遵守(follow)规则。4.A.follow B.apply C.establish D.interpret答案A解析参考上题解析。5.A.urgent B.uncertainC.sensitive D.reasonable答案D解析作者向校长提出了一个自认为合理的(reasonable)请求。6.A.stood for B.made upC.subscribed to D.put forward答案C解析校长之前同意(subscribe to)过某些人的同样的请求,所以当校长
9、拒绝时,作者非常惊讶(astonishment)。7.A.astonishment B.amusementC.horror D.relief答案A解析参考上题解析。to ones astonishment使某人惊讶的是。8.A.revealed B.violatedC.elected D.assessed答案B解析作者问校长拒绝的理由时,校长说这样的请求违背(violate)学校的政策。9.A.regretted B.admittedC.submitted D.argued答案D解析作者据理力争(argue),指出这样的请求之前得到过允许。10.A.demand B.senseC.promis
10、e D.mention答案B解析但是这样做毫无意义,校长仍然不同意。make no sense 毫无意义。11.A.precise B.abstractC.negative D.empty答案C解析听到这样否定的(negative)话,作者感到很沮丧。12.A.suspect B.acknowledgeC.comprehend D.assume答案B解析作者不想接受(acknowledge)校长说的话,但是他说的话似乎是正确的。13.A.stable B.creativeC.additional D.professional答案A解析高中毕业后,作者没有上大学,也没有稳定的(stable)工作
11、,经常换工作。14.A.rewards B.memoriesC.regulations D.contributions答案C解析有一天作者意识到自己一直以来都忽视规则(regulation),为此感到很生气。15.A.worsened B.adaptedC.disappeared D.changed答案D解析作者经过反省之后,之前的想法也发生了改变(change)。16.A.alternative B.assistanceC.commitment D.forgiveness答案B解析作者想也许校长说那样的话是为了帮助(assistance)自己。意识到(realize)这一点后,作者变得轻松,
12、选择了上大学继续深造。17.A.Realizing B.OpposingC.Ignoring D.Previewing答案A解析参考上题解析。18.A.privilege B.hardshipC.compensation D.inspiration答案D解析很多年过去后,作者认为校长那天说的话对他其实是一种鼓舞(inspiration)。19.A.take on B.focus onC.reflect on D.rely on答案C解析我们应该时刻进行自我反省(reflect on),并勇敢做出选择。20.A.challenging B.ambiguousC.disappointing D.c
13、ontroversial答案A解析一些选择可能非常具有挑战性(challenging),但是从长远来看,这样的选择非常值得。.阅读理解A话题:普瑞巴林的使用难度:IMPORTANT SAFETY INFORMATION ABOUT LYRICALYRICA may cause serious,even life threatening,allergic reactions.Stop taking LYRICA and call your doctor right away if you have any signs of serious allergic reactions:swelling
14、of your face,mouth,lips,gums,tongue,throat or neckhave any trouble breathingLYRICA may cause suicidal thoughts or actions in a very small number of people,about 1 in 500.Call your doctor right away if you have any symptoms,especially if they are new,worse or worry you,including:feeling restlesspanic
15、 attacksacting aggressive,being angry,or violentnew or worse depressionan extreme increase in activity and talkingother unusual changes in behavior or moodLYRICA may cause swelling of your hands,legs and feet.This swelling can be a serious problem for people with heart problems.LYRICA may cause dizz
16、iness or sleepiness.Do not drive a car,work with machines,or do other dangerous things until you know how LYRICA affects you.ABOUT LYRICALYRICA is a prescription medicine used in adults 18 years and older to treat:pain from damaged nerves that happens with diabetes or that follows healing of shingle
17、s or spinal cord injuryFibromyalgia (pain all over your body)Who should NOT take LYRICA:Anyone who is allergic to anything in LYRICAAnyone who is pregnant or plans to become pregnantBEFORE STARTING LYRICATell your doctor about all your medical conditions,including if you:have or had kidney problemsh
18、ave heart problems,including heart failure语篇解读本文是一篇说明文,介绍了药物普瑞巴林的使用说明,涉及该药的禁忌、副作用以及适用人群等信息。21.According to the instructions,which of the following people can take the medicine?A.Jenny,26,expecting her first babyB.Henry,15,living with diabetesC.Finny,37,having heart problemsD.Sunny,41,suffering from
19、pain severely答案D解析细节理解题。根据ABOUT LYRICA部分中的“LYRICA is a prescription medicine used in adults 18 years and older to treat: pain from damaged nerves that happens with diabetes or that follows healing of shingles or spinal cord injury”可排除B项;根据“This swelling can be a serious problem for people with heart
20、 problems.”可排除C项;根据“Anyone who is pregnant or plans to become pregnant”可排除A项。故只有D项符合要求。22.What symptoms may LYRICA cause?a.breathing trouble b.emotional changesc.kidney problems d.heart failuree.sleep loss f.feeling dizzyA.a,c,d B.a,b,fC.c,e,f D.b,d,e答案B解析细节理解题。根据“have any trouble breathing,other un
21、usual changes in behavior or mood,LYRICA may cause dizziness or sleepiness”可知a,b,f三项都是LYRICA可能导致的症状。故B项正确。B话题:美洲狮难度:Humans kill large carnivoresa category of animals that includes wolves,bears,lions,tigers and pumasat more than nine times their death rate in the wild.Although they may not be our pre
22、y(猎物) in the traditional sense,new research shows that some of the worlds biggest carnivores are responding to humans in a way that resembles how prey animals react to predators(捕食者).Biologists at the Santa Cruz Puma Project,an ongoing research effort in the mountains of Californias central coast,re
23、port that even the scary puma,or mountain lion,shows its fearful side when people are around.In a recent study,the researchers followed 17 mountain lions outfitted with GPS collars(项圈) to the animals deer kill sites.Once the cats naturally left the scene between feedings,ecologist Justin A.Smith,now
24、 at the University of California Berkeley,and her team trained motion-activated cameras on the prey bodies.On the animals return,the cameras triggered nearby speakers,which broadcast recordings of either frogs croaking (呱呱叫) or humans conversing.The pumas almost always fled immediately on hearing th
25、e human voices,and many never returned to resume feeding or took a long time to do so.But they only rarely stopped eating or fled when they heard the frogs.They also spent less than half as much time feeding during the 24 hours after first hearing human chatter,compared with hearing the frogs,the te
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453985.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022-2023学年高一语文单元复习 第四单元(过知识)课件 部编版必修上册.pptx
