分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2020-2021学年高中英语 课时作业(六)Unit 2 Improving yourself Section Ⅲ Developing ideas同步作业(含解析)外研版选择性必修2.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454045
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:67.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 课时作业六Unit Improving yourself Section Developing ideas同步作业含解析外研版选择性必修2 2020 2021 学年
    资源描述:

    1、课时作业(六)Unit 2Section Developing ideas, Presenting ideas & Reflection阅读理解A South Korea has the highest rate of Internet addiction in the world and it is increasingly the countrys children who are spending every waking moment immersing themselves in fantasy role plays or gaming. In the remote mountain

    2、s of South Korea, teenage Internet addicts are turning up for a 12day boot camp. Kyle Wons addiction is out of control. He spends 10 hours a day on the Internet. Now Kyles smartphone is taken away. The teachers here do what they can to get them socializing again; for many, the only friends they have

    3、 had are online. “I have relationships on the Internet and a real distance has grown with my reallife friends and I know its not good,” Kyle said. The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions. “We teach them methods of managing

    4、their desire to use the Internet so that they can continue to use it when they go back home,” Shim Yongchool, a teacher here, said. After just two days Kyle said it was helpful. Hes set a good example to others though he hasnt reached the goal completely. South Korean psychiatrists (精神病专家) are urgin

    5、g more action as they are finding evidence that too much screen time is a barrier to the developing minds. Professor Kang Seak Young from Dankook University said the addiction was damaging critical thinking. “It affects the frontal lobes (额叶) which are important to critical analysis,” Professor Kang

    6、 said. “Reading a book and guessing what happens in the story next show activity in frontal lobes but playing popular computer games for a long time shows no activity.” South_Korea_is_one_of_the_most_wired_nations_on_Earth,_but_it_does_have_a_cost. One in every ten kids is an addict, so the country

    7、is now learning how to manage its hightech future to avoid more serious consequences.1What do the teachers in the camp teach teenagers to do?ASelfmanage their smartphones.BAttain something beyond the Internet.CMake online friends more wisely.DKeep away from electronic products.2Why does the author m

    8、ention Kyles story?AHe faced the most serious addiction.BHe has succeeded in kicking the addiction.CHes the representative of the addicts.DHe participated in the camp actively.3What does Paragraph 3 intend to tell us?AThe importance of offline reading.BThe effects of frontal lobes on thinking.CThe p

    9、opularity of kids Internet games.DThe harm of Internet addiction to brains.4Which saying can explain the underlined sentence in the last paragraph?AThere are two sides to every coin.BNo pain, no gain.CIts good to learn at another mans cost.DPrevention is better than cure. B I must have looked deep i

    10、n thought, or as deep in thought as an 11yearold man could, when my grandmother glanced up to ask, “You have something in your mind, dont you?” “Yes, I was thinking that someday I want to be an Olympic speed skating champion like my hero, Eric Heiden. I want to be a doctor like my parents and I want

    11、 to help children in Africa.” I immediately knew I had confided (吐露) to the right person when a knowing smile appeared on her face. “Johann, of course! You can do anything you want to do!” she said simply. And with my grandmothers support, I set out to pursue my passions. 14 years later, I was well

    12、ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion. The Olympics in 1994 was in my home country, Norway. As I entered the Olympic stadium, I wasnt the best athlete in contrast to other athletes, and many had doubts about my ability to perform well. But something special motivated me.

    13、 I had a woman in the first row who believed in me. For the first time ever, my grandmother was going to see me skate. It happened. Breaking a world record, I won gold. As I stood on the podium that I had dreamed about my entire life, a curious question popped into my head. Why me? Why did I win, gi

    14、ven all the other incredible competitors out there? The reason had to be more than a grandmother who shared a belief in her grandsons dream. The question led me to only one answer: because I wanted to make a difference in the world, and with all the media attention on my success , I could. I immedia

    15、tely knew what that difference had to be: hope of the life of the children in Africa. Six months earlier, I was invited to Eritrea as an ambassador for Olympic Aid. 5When the author spoke of what was in his mind, his grandmother _.Alaughed at himBsupported himChad no confidence in himDfelt quite sur

    16、prised6The author probably realized his first dream at the age of _.A20 B22 C25 D287What will the author tell us in the part following the passage?AHis efforts in helping the African children.BHis hard training in preparing for the next Olympics.CHis successes at other Olympic Games.DHis grandmother

    17、s attitude towards him.8What is the whole passage mainly about?AA young boy who had many dreams.BThe encouragement from a grandmother.CA sportsman who finally realized all of his dreams.DAn Olympic hero who made a difference in the world.C Alice Moore is a teenager entrepreneur (创业), who in May 2015

    18、 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a supersweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them. It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However

    19、, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could

    20、 start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain. With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and toothfriendly. She also appr

    21、oached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria. Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting

    22、 with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores product CanCandy. As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can hav

    23、e a clean mouth and a broad smile. Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10%

    24、of AilieCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.9How did Moore react to her dads warning?AShe argued with him.BShe tried to find a way out.CShe paid no attention.DShe chose to consult dentists.10What is special about

    25、 CanCandy?AIt is beneficial to dental health.BIt is free of sweeteners.CIt is sweeter than other candies.DIt is produced to a dentists recipe.11What does Moore expect from her business?ATo earn more money.BTo help others find smiles.CTo make herself stand out.DTo beat other candy companies.12What ca

    26、n we learn from Alice Moores story?AFame is a great thirst of the young.BA youth is to be regarded with respect.CPositive thinking and action result in success.DSuccess means getting personal desires satisfied. 课时作业(六)阅读理解A【语篇解读】本文围绕“思维品质”这一问题展开,主要介绍了韩国国内较高的青少年网瘾率所采取的措施。1答案与解析:B考查推理判断。根据第二段中的“The te

    27、achers here do what they can to get them socializing again”和“The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions”可知,这里的老师尽其所能让学生们重新与他人交往,向他们展示人生其他的可能性,并让他们重新找回为网瘾所埋葬的梦想和希望。由此推知,这里的老师们帮助孩子们获得网络以外的东西。2答案与解析:C考查推理判断。由第二段中的“After just two

    28、days Kyle said it was helpful. Hes set a good example to others though he hasnt reached the goal completely”可知,Kyle是网瘾少年的典型代表,作者以Kyle为例来说明网瘾青少年在戒网瘾训练营的相关情况。3答案与解析:D考查主旨大意。第三段主要讲了韩国精神病专家呼吁采取更多的行动,因为他们发现用电脑的时间过长会阻碍思维能力的发展。故D项符合题意。4答案与解析:A考查句意理解。由画线句可知,韩国是世界上网络最发达的国家之一,再根据画线句后的“One in every ten kids is

    29、 an addict”可知,这也是有“代价”的网络的普及导致大量的韩国青少年对网络上瘾。故A项“事物都有两面性”符合题意。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在祖母的支持下,努力追求自己的梦想,最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事。5答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“And with my grandmothers support, I set out to pursue my passions.”可知,在祖母的支持下,作者开始追求他的梦想,由此可以推断,当作者说出他的梦想时,祖母支持他,故B项正确。6答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的“I must have looked

    30、 deep in thought, or as deep in thought as an 11yearold man could”及第四段中的“14 years later, I was well ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion.”可知,11岁时作者说出了自己的梦想,14年后,作者准备好实现他的第一个梦想成为奥运会冠军,并且他最终实现了,由此可知,作者在25岁时实现了他的第一个梦想,故C项正确。7答案与解析:A推理判断题。根据第二段中的“I want to be a doctor like

    31、my parents and I want to help children in Africa.”可知,作者还有一个梦想像他父母一样成为一名医生并帮助非洲儿童,由此可推知,接下来作者会讲述自己为帮助非洲儿童而做出的努力,故A项正确。8答案与解析:B主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了作者在祖母的支持与鼓励下,努力追求自己的梦想,最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事。祖母的支持与鼓励对作者实现梦想起了重要作用,故B项正确。C【语篇解读】本文是一篇记叙文,主题语境为人与自我,主题语境内容为创新与创业意识。Alice是一个青少年创业者,她用她独有的智慧帮助了其他爱吃糖果的孩子并成就了自己的事业。本

    32、文侧重培养学生的思维品质。9答案与解析:B细节理解题。本题题干意为:对于她爸爸的警告,Moore是如何回应的?根据题干中的关键词“dads warning”可以锁定答案在第二段。根据第二段第五句“So she desired to get round the warning, Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”可知,Moore希望找到解决办法,因此答案为B项(她试图找到出路)。A:她与他争论;C:她没有给予关注;D:她选择咨询牙医。10答案与

    33、解析:A细节理解题。本题题干意为:CanCandy有什么特别之处?根据文章第三段第一句“With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and toothfriendly.”可知答案为A项(它对牙齿健康有益处)。B:它没有甜味剂;C:它比其他糖果都甜;D:它是按照牙医处方做的。11答案与解析:B细节理解题。本题题干意为:Moore对她的事业有什么期待?根据文章倒数第二段的最后一句“She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.”可知,答案为B项(帮助其他人找到笑容)。A:赚更多的钱;C:让她自己脱颖而出;D:打败其他糖果公司。12答案与解析:C推理判断题。本题题干意为:我们从Alice Moore的故事当中能够学到什么?Alice的初衷是为了让更多喜欢糖果的小孩既能享用糖果又能使牙齿健康,有了积极的想法并积极地去行动,最终她的事业获得了成功,因此本题选C项(积极的想法和行动成就了成功)。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 课时作业(六)Unit 2 Improving yourself Section Ⅲ Developing ideas同步作业(含解析)外研版选择性必修2.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454045.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1