2020高考英语高频热点小综合增分练辑:小综合训练6 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语高频热点小综合增分练辑:小综合训练6 WORD版含解析 2020 高考 英语 高频 热点 综合 增分练辑 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练6P132.阅读理解(2019淮北质检)“How much money am I getting this year?” Thats the question I ask my mom every February. And every year she replies,“You will see,” in her Chinese accent.February usually marks the month of the New Year according to the Chinese calendar. But for me, Chinese N
2、ew Year is a payday. Usually I receive red envelopes (“hongbao”) which are the equivalent (同等物) of Christmas presents. Instead of wondering what the present will be, it is the amount of money inside that is the mystery. I always have to wait weeks to find out how much money my parents have in store
3、for me.I never knew how the traditions of Chinese New Year derived,_and I never gave it much thought, until my mom forced me to attend a special Chinese school where I learned about the origins of the traditions behind the famous celebration and had a knowledge of how the hanging of red lanterns or
4、fireworks developed. But before that, the only part of the holiday that had ever concerned me was the “hongbao” and as selfish as it may sound.But now Chinese New Year is a wonderful holiday for me not because of the “hongbao”, but the profound Chinese culture I have learned from the special school.
5、The excitement that comes with expecting Chinese New Year is one I will never get tired of. While the real celebrations are taking place in China, my family holds its own traditions. I can always count on my mom to make delicious Chinese food every year, and there is consolation (安慰) in knowing that
6、 as my sisters and I open our “hongbaos”, our cousins so many miles away are doing the same.【语篇解读】 作者最初认为中国春节是她的收获日,因为在那天她通常会收到红包。虽然母亲对中国有种强烈的情感,但是作者对中国文化却知之甚少,直到她去了一所特殊的中国学校。在那里她慢慢了解到了深厚的中国文化,从此便对中国有了一份特殊的情感,也拉近了作者与中国的距离。1What did the author care about most on Chinese New Year at first?AThe amount
7、of money she received.BThe traditions behind the celebration.CVarious activities during Chinese New Year.DThe presents that her parents would give her.解析细节理解题。根据第一段中“How much money am I getting this year?”,第二段中的“But for me, Chinese New Year is a payday.”和第三段中的“the only part of the holiday that had e
8、ver concerned me was the hongbao”可以明显看出答案。答案A2What does the underlined word “derived” in Para. 3 probably mean?AWorked.BContinued.CBegan.DChanged.解析词义猜测题。根据第三段中“I never gave it much thought, until my mom forced me to attend a special Chinese school where I learned about the origins of the traditions
9、 behind the famous celebration”可知,作者去了一所中国学校才了解到中国传统的起源。由“origins”可推知derive意为“起源”,与begin同义。答案C3What can we infer about the authors mom?AShe has a strong feeling towards China.BShe knows little about Chinese traditions.CShe always gives her children a lot of money.DShe tends to surprise her children
10、on western festivals.解析推理判断题。根据文章多处细节,例如:第一段中“How much money am I getting this year”和“You will see, in her Chinese accent”,第三段中“my mom forced me to attend a special Chinese school”以及最后一段中“I can always count on my mom to make delicious Chinese food”等多处细节,可以推断作者的妈妈对中国有强烈的情感。故A项正确。答案A4Whats the best ti
11、tle of the passage?ANew Year HongbaoBMy Mom and ChinaCCloser Attachment to ChinaDUnforgettable Moments解析标题归纳题。本文主要讲述作者自从上了中国学校,从一开始对中国传统文化一无所知到慢慢了解中国和中国文化到最后的期待中国新年并喜欢上中国文化的这一变化过程。Closer Attachment to China这一标题是对文章主旨准确的提炼。答案C.完形填空(2019桂林梧州联考)My son has been in hospital again, this time with an emerg
12、ency admission. He was _1_ in an ambulance from our local health centre to the childrens hospital.In this country, all ambulances are _2_ and manned by firemen and it was no _3_ this time. While one fireman drove, the other was in the _4_ with me and my son. He started _5_ my son as soon as he was c
13、arried in, _6_ him whether hed prefer English or Portuguese.When my son _7_ either of them, the fireman requested speaking English so that my son could _8_ it with him. Of course, that gave him plenty of _9_ to draw my sons attention to offering “tuition (学费)”It was just a joke. The _10_ of them cha
14、tted for the full hour. _11_, he had been assigned the task of keeping my boy _12_. He did so skillfully that our son didnt _13_ that I was tearing along with lights flashing.Actually, the back of an ambulance is a _14_ place for me, and then I got sick and had to _15_ the window a little. It was co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
