广东省惠州市2013届高三英语10月第二次调研考试试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 惠州市 2013 届高三 英语 10 第二次 调研 考试 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、惠州市2013届高三第二次调研考试 英语试题2012.10本试卷分选择题和非选择题两部分。满分135分,考试用时120分钟。 注意事项:1.答卷前,考生务必坩黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的市(县)/区、学校、班级、 姓名、准考证号、试室号和座位号填写在答卡的密封线内。2-选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试题卷上。3.非选择题必须叫黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在另发的答题卷各题指定区域内的相应位置上:如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答 案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效
2、。4.考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将答题卷和答题卡一并交回。 I 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。Our teen has probably taught us a lot about sports, fashion, or whatever hobby shes into, so we think daughters can be pretty inspiring. Six years ago, when a moth
3、er enrolled (报名)her 7-year-old daughter, Rachel, in _1_ classes, she never imagined creating the next Serena Williams.The twice-weekly lessons, which had been _2_ by Rachels school teacher as a way to help the girl adapt to the school, seemed _3_ in the first few months. Actually ,she was having reg
4、ular failures in the classroom and her grades were falling. The unknown factor behind the behavior? Her _4_ ,a problem she had in common with her mother, Gabi Rose. Rachel, a second-grader, was so _5_ that she bought her clothes in the adult womens department; _6_ ,her mother weighed nearly 260 poun
5、ds.At first Rachel was the _7_ player on the court and regularly broke into tears. But with her mom on the sidelines, shouting 8 _ . she gradually stopped being afraid of her lessons. I started to hit more and to 9 _ what the coaches said, Rachel says. Best of all, she lost weight - 50 pounds in all
6、.Most of Rachels teammates were enrolled in the class because they had parents who were tennis 10 _ . Her own mother, Gabi, on the other hand, had never cared about tennis or even watched a game. But she was soon 11 _ by her daughters success. Tennis 12 _ Rachel so completely that I decided I should
7、 learn, she says. I joined a 13 _ class and ended up liking it. Before long her 14 _ and the other three children took up the game, and the family began spending Saturdays on the court.Now 130 pounds, Gabi plays tennis every week, and Rachel, the seventh-grade student, now 15 _ with a college-level
8、tennis team . Gabi says: My daughter brought out my inner athlete.” 1. A .footballB. tennisC .artsD .law2. A .suggestedB. studiedC .realizedD .produced3. A . importantB .necessaryC .usefulD . useless4. A. sightB .heightC . weightD . study5. A .beautifulB. heavyC .busyD .gentle6. A .honestlyB .genera
9、llyC .rarelyD . similarly7. A .smartestB .bestC . slowestD .greatest8. A .noiseB. complaintC .disappiontmentD . encourage9. A .followB. speakC .refuseD .accept10. A .coachesB. loversC .teachersD .bosses11. A .cheatedB .requiredC . inspiredD . destroyed12. A .surprisedB. changedC .frightenedD .educat
10、ed13. A. beginnerB .superC . seniorD .advanced14. A. friendsB. classmatesC .husbandD .relatives15. A .livesB. worksC .learnsD . competes1. 【答案】B【解析】根据下文Most of Rachels teammates were enrolled in the class because they had parents who were tennis 10 _可知应选B。2. 【答案】A【解析】Rachel的学校的老师建议这两个月是她的适应期,故选A。3.
11、【答案】D【解析】根据下文Actually ,she was having regular failures in the classroom and her grades were falling.两个月的适应期似乎没有用,故选D。4. 【答案】C【解析】根据she bought her clothes in the adult womens department;可知是她的体重的问题,所以才去成人的服装店买衣服,故选C。5. 【答案】B【解析】她的体重如此的重以致于她不得不去成人的服装店买衣服,故选B。6. 【答案】D【解析】根据a problem she had in common wi
12、th her mother,可知她的母亲也是很胖的,故这一点上她们相似,故选D。7. 【答案】C【解析】根据上文可知她有体重的问题当然动作要慢一点。故选C。8. 【答案】D【解析】根据she gradually stopped being afraid of her lessons.可知有她的母亲在场地边上的鼓励,她才不再害怕功课,故选D。9. 【答案】A【解析】“我”开始击中的次数多了,并且也能跟上教练说的要领了,故选A。10. 【答案】B【解析】根据Her own mother, Gabi, on the other hand, had never cared about tennis o
13、r even watched a game.可知班里报名的同学都是父母喜欢网球,故选B。11. 【答案】C【解析】但是不久母亲受到女儿的成功的鼓舞,故选C。12. 【答案】B【解析】网球使Rachel改变那么多,母亲也决定自己也该学习一下,故选B。13. 【答案】A【解析】Gabi Rose加入了一个初级班,故选A。14. 【答案】C【解析】不久Gabi Rose的丈夫和她的三个孩子都也参加了这项运动,故选C。15. 【答案】D【解析】Rachel一个七年级的学生去和大学水平的对去打球,故选D。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连
14、贯的要求,在空格填入一个适当 的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位 置上。Mr. Jones woke early one morning. It was a beautiful morning, so 16 _ went to the window and looked out. He was surprised to see a neatly dressed, middle-aged professor, 17 _ worked in the university near his house. He had grey hair and thick
15、 glasses, and was carrying 18 _ umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must 19 _ (arrive) by the night train and decided to walk to the university instead of 20 _ (take) a taxi.Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long rope to one of its bra
16、nches, so that they could swing on it.Mr. Jones was surprised to see the professor stop and look 21 _ (care) up and down the road . 22 _ he saw that there was nobody in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat neatly on the grass and took hold
17、of the rope. He pulled it hard 23 _ (see) whether it was strong enough to take his weight, then 24 _ (run) as fast as he could and swung into the air on the end of the rope.At last the professor stopped and continued on his way 25 _ the university, looking as quiet and correct as one would expect a
18、professor to be. II阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABeating is a sign of affection, cursing (骂)is a sign of love.Many may not expect to hear the words of the old Chinese saying in these modern timeswith parents wealthier and better educated than they
19、have ever been-but experts say they still ring true.Today, it seems, Chinese parents are more likely to send their children to pre-college military academies in the United States in the hope that some tough love will pave the way tosuccess.Good education doesnt mean letting your child enjoy privileg
20、es, especially our boys, said Song Wenming, an entrepreneur (企业家)in Jinhua, East Chinas Zhejiang province. They should be raised in tough conditions to know what to fight for in the future.In August, Song sent his 17-year-old son to Valley Forge Military Academy (VFMA) in Pennsylvania. And he is far
21、 from alone, even though it takes a lot of money - around $48,000 per year to send a child to a strict military school.Statistics shows that an increasing number of Chinese students have been registering with such academies.A few years ago, there were no Chinese students at Valley Forge. Today, ther
22、e are 28.All of the Chinese students at Valley Forge came from wealthy families, some of them were spoiled, said Jennifer Myers, director of marketing and communications at the school.Songs only son, Song Siyu, had a rocky start during his first six weeks at the school. The teenager said he went to
23、the school voluntarily but did not expect it to be as difficult.Now, three months later,he has perfected the art of taking a bath in 35 seconds, finishing a meal without looking at his food, and making his bed with precision. He can even take criticism, no matter how unreasonable.The training is har
24、d but I know it is good for self-development of individuals, said Song Siyu .The endless training and scolding are just ways to build up our character, they are not personal.But his enthusiasm is not universal. Ten of the 13 Chinese students who joined the academy this year have transferred to other
25、 schools.But for those who stick with it, there is a reward for all the hard work.26.From the second paragraph, we can know the old Chinese saying _.A. is out of date in modern times.B. is disagreed by rich parents.C. is still worth trusting.D . is deeply believed by better educated parent.【答案】C【解析】
26、细节理解题。如今,很多人可能都不想再听到这句老掉牙的话,但有专家指出这句话仍然在理。故选C。27.The underlined sentence means that _A.Song sent his only son to military school, so he feels lonely.B.Song is the only one who sends his child t to military school.C.There are other people sending their children to military school besides Song.D.The f
27、ee of the military school is so high that only Song can afford it.【答案】C【解析】句意理解题。但绝非只有宋先生还有其他的人送孩子去国外,故选C。28.Song Siyu got some achievements in the military school except _.A .taking a bath in a short timeB having his meal with his eyes closedC. taking unreasonable criticism D . improving his charac
28、ter【答案】B【解析】细节理解题。根据Now, three months later,he has perfected the art of taking a bath in 35 seconds, finishing a meal without looking at his food, and making his bed with precision. He can even take criticism, no matter how unreasonable.和The training is hard but I know it is good for self-developmen
29、t of individuals没有提到他闭着眼吃饭,只是说他不用看食物就能完成吃饭,故选B。29.How many Chinese students are there at Valley Forge before this year?A.10B.13C.15D .25【答案】D【解析】细节理解题。根据Ten of the 13 Chinese students who joined the academy this year have transferred to other schools.现在在学校有28人,今年是有13个中国学生又有10人转入其他学校, 13-10=3这是今年的中国来
30、的学生数量,又根据Today, there are 28,其中这3名学生已经包括在28个里,问的是今年之前有多少中国学生,故28-3=25故选D。30.Which of the following can be inferred from the passage?A.Its likely that more and more Chinese students will attend VFMA.B.most Chinese parents approve of educating their children by beating and cursing nowadays.C.Song Siyu
31、 had no difficulty in adjusting to the life at VFMA.D.Most Chinese students support the way of education at VFMA.【答案】A【解析】推理判断题。根据A few years ago, there were no Chinese students at Valley Forge. Today, there are 28.越来越多的中国学生去就读VFMA.故选A。BYou know eating fruit and vegetables does good . But do you kno
32、w it can also make you look good? People who increased their intake over just six weeks developed a healthy glow and appeared more attractive, researchers found . Scientists at St Andrews University found eating them slightly increased yellow and red pigments in the volunteers skin. They monitored t
33、he food intake of 35 people and took pictures of their faces, arms and hands using a sensitive camera at the start, and after three and six weeks. Increasing their intake of greens by 2.9 portions a day was found to make the person look more healthy and an extra 3.3 portions could enhance their attr
34、activeness, when their photographs were rated by others.Fruit and vegetables are rich in carotenoids (类胡萝卜素),which are known to protect against cell damage from pollution and UV rays, and can also prevent age-related diseases including heart disease and cancer. But while it was known eating extreme
35、amounts of certain vegetables such as carrots could turn skin orange ,it was not known a small increase was perceptible(被觉察)to others - and was seen as appealing.A camera measured changes to the skins redness, yellowness and lightness, and found it significantly changed in people who naturally incre
36、ased their intake. These changes were not evident in three weeks. Using light sensors, the researchers showed these red and yellow hues were linked with the levels of carotenoids in their skin. There are hundreds of carotenoids but those thought to have the most dramatic effect are lycopene(番茄红素)-wh
37、ich gives tomatoes and red peppers their red colour - and beta-carotene found in carrots as well as broccoli, squash, and spinach. Skin colour is also affected by chemicals called polyphenols(多元酚),found in apples, blueberries and cherries, which cause blood rush to the skin surface.31.What do we kno
38、w from the research?A.If you take in a little more fruit and vegetables, you will obviously look more attractive in three weeks.B.The researchers took the pictures of the 35 people in the research at different stages.C.Increasing your intake of greens by 2.9 portions a day can greatly improve your h
39、ealth.D.People who increased their intake of greens by 3.3 portions a day were found the most attractive after six weeks.【答案】B【解析】细节理解题。根据They monitored the food intake of 35 people and took pictures of their faces, arms and hands using a sensitive camera at the start, and after three and six weeks.
40、故选B。32.Which of the following is NOT the function of carotenoids ?A.They can protect against cell damage from pollution and UV rays.B.They can prevent heart disease and cancer.C.They can prevent age-related diseases.D.They can keep you in good health.【答案】D【解析】细节理解题。根据Fruit and vegetables are rich in
41、 carotenoids (类胡萝卜素),which are known to protect against cell damage from pollution and UV rays, and can also prevent age-related diseases including heart disease and cancer.没有提到选项D的内容,故选D。33.Which of the statements is NOT TRUE according to the passage?A.Weve already known eating extreme amounts of c
42、arrots can turn skin orange.B.We knew in the past that eating a few more carrots could make us look appealing.C.The research showed the improvement in skin is linked with the levels of carotenoids in itD.Among hundreds of carotenoids, lycopene is thought to have the most dramatic effect on the skin.
43、【答案】B【解析】细节理解题。根据全文都是说现在的研究发现的内容,没有提到过去的情况,故选B。34.We can infer from the passage that _A.Skins redness, yellowness and lightness make a person look more healthy and attractive.B.Carotenoids have the same effect as lycopene.C.It is carotenoids that give tomatoes and red peppers their red colour.D.Both
44、 beta-carotene and polyphenols affect skin colour by causing blood rush to the skin surface.【答案】A【解析】推理判断题。根据People who increased their intake over just six weeks developed a healthy glow and appeared more attractive, researchers found .可以推出皮肤发红、发黄、轻盈让人看起来更健康和有吸引力的。故选A。35.Which can be the best title
45、 of the passage?A. Eating fruit and vegetables does good . B. Fruit and vegetables are rich in carotenoids. C. How to become attractive.D . Eating fruit and vegetables makes you look good【答案】D【解析】标题归纳题。根据eating fruit and vegetables does good . But do you know it can also make you look good? 本文主要叙述了吃
46、水果和蔬菜能使人看起来更漂亮,故选D。CMy hate for my mother caused me a lot of years of pain, but I finally realized that I was not hurting her. I was hurting myself and I was in bondage to her because I held her in my heart full of hate. God set me free from this when I forgave her. A couple of years ago I came face
47、 to face with my mother at my grandmothers funeral. I told her about the changes in my life and I told her that I forgave her. I was able to tell her that I loved her. I am still separated from my oldest daughter, but she knows that I love her and that I made some wrong choices. I am now raising thr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
