《2017参考》金版教程2016高考英语二轮复习训练:1-1-3 主旨大意题B WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2017参考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家建议用时:45分钟.完形填空点击观看解答视频2015河北唐山一模Beginning to learn gymnastics even before she could barely walk, Svetlana had always dreamed to enter the Olympics scene some day. However, her_1_ ended in the car on the winding road when a lorry appeared out of nowhere. The last thing she _2_ was a b
2、linding flash of light. In hospital, when told she would never_3_again, she couldnt believe it. Three months later, she was_4_out of hospital on a wheelchair. Then a friend came to her house to visit her with an old childs storybook. A bookmark in it made her _5_to page 117. The name of the_6_was Th
3、e Day Clara Walked. She was determined to return to stage whatever it might cost._7_, after a years hard exercise, Svetlana recovered and was able to display her gymnastics. While she was sitting on the green bench _8_the Athens Stadium, memories _9_: first, the pain and the tears, the book under he
4、r pillow, the words of relatives full of advice and comfort, and the pity in those eyes that had once held_10_ for her talent. Then followed the trips to the gym where everyone looked on_11_,their disbelief transforming slowly to wonder, _12_she could balance the hoop (健身圈) as well as her teammates.
5、 She registered for the 2004 Olympic Games, and finally she received _13_from the Olympic Committee. Her_14_was interrupted by the attendant who said, “Its time”, two words that she had been_15_ to hear for so long. Smoothing her dress, she walked into the stadium, each_16_ firm and steady. Everythi
6、ng was _17_,and the applause rang loud in her ears, her heart _18_ violently against her chest. Later that night, Svetlana pulled the gold medal out of her pocket and placed it on the old_19_ on the shelf, which opened to page 117, to the chapter The Day Clara Walked,tears _20_ her vision.本文主要讲述了自幼怀
7、有体育梦想,一心想进入奥林匹克比赛现场的小主人公Svetlana,在经历一场突如其来的车祸后,毅然决定坚持自己的梦想,一番努力后终于梦想成真。1A.intention Bdream Clife Dcareer答案:B文章首句不设空,给了我们提示是主人公的梦想破灭,故用B。2A.remembered BforgotCexperienced Dsuffered答案:A本段的内容提示及本句的内容决定选A。3A.see Bdance Csing Dwalk答案:D文中首句中提到“walk”与选项的“walk”相对应。4A.wheeled Brocked Cthrown Drushed答案:A本句的逻辑
8、结构中有提示,主人公Svetlana坐轮椅出院,故用动词wheeled“用有轮的物体推动”。5A.point Brelate Copen Dadapt答案:C“一个书签让她把书打开至第117页”,另外第19个空后有提示“which opened to page 117,”。6A.bookmark Bpage Cstory Dchapter答案:D下文的提示,第19个空后“which opened to page 117, to the chapter The Day Clara Walked”。7A.Fortunately BSurprisingly CSuddenly DCertainly答
9、案:B考查本句的逻辑结构,Surprisingly为修饰本句的副词Svetlana康复后能表演体操活动,这一事件实在另人意想不到。8A.outside Binside Cbeneath Dopposite答案:A本句中有“the Athens Stadium”指Svetlana参加了体育比赛,然后开始回忆出车祸后及康复后经历的事情,从“first, the pain and the tears.Then followed the trips to the gym.”可看出是回忆,故主人公是坐在体育馆外的长椅上。9A.squeezed out Bfaded awayCmixed up Dfloo
10、ded in答案:D上句有提示。squeezed out“挤出,榨出”;faded away“逐步消失”;mix up“混合”;flooded in“记忆进入,涌入”。10A.fright Badmiration Csympathy Dregret答案:B句意“在我出车祸后,亲戚眼里充满了对我的同情,而他们的眼神里以前充满的都是对我才华的羡慕。”11A.cheerfully Bthankfully Cnervously Ddoubtfully答案:D由句中“their disbelief transforming slowly to wonder.”可看出人们看残疾人表演体操刚开始都充满了怀疑
11、。12A.until BwhileCas Donce答案:C但人们的眼神又因她表演得好而变成惊叹、奇迹。as“因为”。13A.approval Bpraise Csupport Daccess答案:A指主人公报名参加2004年的奥运会,并收到了奥委会的批准认可。approval“批准,认可,赞同,通过”praise“表扬”,support“支持,支撑”,access“通道,通路”。14A.plan Bthought Cattempt Dsight答案:B前文提到Svetlana在回忆,故这时是工作人员的话打断了她的思绪。15A.eager Bcontent Cupset Dproud答案:A“
12、Its time”是工作人员提醒她表演的时间到了,故是渴望听到的一句话。16A.breath Bwave Cstep Dlook答案:C句意为“上场的每一步都走得稳定,坚实”。17A.unexpected Bperfect Cawful Dfinished答案:B由本句中“and the applause rang loud in her ears”证明她表演的成功、完美。18A.fighting Bstriking Ckicking Dhammering答案:Dhammer“心怦怦直跳”符合语意语境。19A.hoop BletterCbook Ddress答案:C前文中有提示。20A.rol
13、ling Bfilling Cclouding Drushing答案:C“tears clouding her vision”为独立主格作状语,cloud(vt.)“模糊,使不透明”;句意为“泪水模糊了她的视线”。.阅读理解A2015云南师大附中适应考四College is not just about studying, writing essays and burning the midnight oil in the library. Making friends and enjoying yourself is also necessary for the courses. Parti
14、es are social events for students to gather and chat with each other.Now lets follow a foreign friend to see what parties in the US are like. Get some inspiration to have fun with your friends in your new life.Drinking and musicCollege parties in the US are always lacking in creativity and full of w
15、ine and music. The basic form rarely changesdrink until you cannot anymore and play loud music at an earthshaking volume. There is plenty of beer involved, and some mixed cocktails.Creativity in dressThe creativity comes in how parties are dressed up. Parties often have a specific theme, like a 90s
16、party or a sports party. At a 90s party, guests might show updressed like oncefamous celebrities. At a sports party, guests might wear their favorite teams uniforms.Held in apartmentsThe party is usually held in the apartment of a particular outgoing friend. Everyone will be invited, which means str
17、angers will wander in and out of the apartment where you can get to know and make some new friends.Ugly sweater partyOn holidays, parties frequently take on a proper theme. A popular theme around Christmas is the ugly sweater party. The goal is to wear the ugliest sweater you can find, creating an a
18、tmosphere of fun.Whatever the occasion is, there will be no shortage of booze. If you are smart enough, you wont have so much as to lose your consciousness. Parties are always better when you can remember them the next day.本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国大学里的派对。大学生活不仅有挑灯夜战的苦读,还应该有社交的乐趣。派对是交流、交友的一种方式。1This passage
19、 introduces _.Awhat to wear at the US college partiesBhow much to drink at the US college partiesChow to make friends at the US collegesDparties of the US colleges答案:D 考查主旨大意。根据第一段的最后一句和第二段的第一句“Now lets follow a foreign friend to see what parties in the US are like”可知,本文主要介绍了美国的大学的派对,故选D项。2The passa
20、ge is probably written for _ in colleges.Athe freshmenBthe party loversCthe graduatesDthe excellent students答案:A 考查细节理解。根据第二段的第二句“Get some inspiration to have fun with your friends in your new life”可知,本文是针对开始新的校园生活的人,也就是大一的新生,故选A项。3The author attaches importance to _ at the parties in colleges.Acrea
21、tivity arising from inspirationBdrinking to your hearts contentCcommunication combined with funDdressing in a fancy style答案:C 考查推理判断。根据第一段中的“Making friends and enjoying yourself is also necessary for the courses”可推知,作者认为交友和玩得开心是很必要的,故选C项。4What does the underlined word “booze” in the last paragraph m
22、ean?AJuice. BAlcohol.CFood. DMusic.答案:B考查词义猜测。根据最后一段的最后两句“If you are smart enough, you wont have so much as to lose your consciousness. Parties are always better when you can remember them the next day”可知,作者建议在派对上不要喝太多的酒,不能失去意识,要保持清醒,由此可判断,booze为“酒”的意思,故选B项。1gather vi./vt. 聚集,集合2.inspiration n. 灵感,启
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458177.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
Unit 11 Section B 3a-Self Check精品课件(人教新目标七下英语).pptx
