2021-2022年新教材高中英语 UNIT 3 Times change! Section Ⅲ Developing ideas课后练习(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT Times change! Section Developing ideas课后练习含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Developing ideas.阅读理解A“Whats your Thing of the Day?” I asked my fourteenyearold son as he got a piece of potato onto his plate.This is a question our four kids and whichever friends are staying for supper expect to be asked each evening at suppertime.Usually, its like this, “Uhh .Umm .We had pizza f
2、or lunch.” And then I have to refuse the response and ask for something meaningful either something he learned or something that happened with his friends.But, this day, my son surprised me as he went into great detail about how he had been honestly wronged by a couple of classmates and laughed at i
3、n front of the class.I asked more questions and learned that the teachers were aware of the situation.The issue had been dealt with as much as the teachers and staff were able to.It was really just a matter of kids being mean and deciding to play a trick on someone.I thought about the situation all
4、night.I vacillated between meeting the teachers, meeting the parents of the classmates, and not doing anything since the story had been told to me in a matteroffact way not overly excitedly.I waited until the next day after school.On the car ride home, I questioned my son what about today after yest
5、erdays situation.My son was surprised that I brought it up again.“What? No, its over, Mom.Theyre my friends.They were just being stupid.They apologized.Forgive and forget, you know? Were all good.”I was worried that perhaps he was trying to hide his concern or sadness about the thing.But as I watche
6、d him over the next days and weeks, everything seemed “normal”Wouldnt it be great if everyone could live the “forgive and forget” way of life?语篇解读:本文是一篇记叙文。作者的儿子告诉她自己被同学嘲笑,这让作者整夜失眠。第二天放学后,作者再次问起这件事,儿子却说已经解决了。作者也从这件事中学到了宽恕和遗忘是好事。1How are childrens usual answers to the authors daily question?ASerious.
7、BWorrisome.CMeaningless.DDetailed.解析:选C推理判断题。根据第一段中Usually, its like this, “Uhh .Umm . We had pizza for lunch.”And then I have to refuse the response and ask for something meaningful either something he learned or something that happened with his friends.可知,作者在听完孩子的回答后都会拒绝这个回答,要求一些有意义的事情要么是他学到的东西,要么
8、是他和朋友们发生的事情。由此可推知,孩子们对作者的日常问题的回答通常都是无意义的,故选C项。2Why was the author sleepless that night?AHer son was made fun of unkindly.BHer son invited his friends to dinner.CHer son was punished by his teacher.DHer son lied to her about his mistake.解析:选A细节理解题。根据第二段中But, this day, my son surprised me as he went i
9、nto great detail about how he had been honestly wronged by a couple of classmates and laughed at in front of the class.及第三段中I thought about the situation all night.可知,作者那天晚上失眠了是因为她的儿子被同学不友善地取笑了,故选A项。3What does the underlined word “vacillated” in Paragraph 3 probably mean?AGive suggestions.BMake sens
10、e.CPersuade oneself.DBe undecided.解析:选D词义猜测题。根据画线单词后的between meeting the teachers, meeting the parents of the classmates, and not doing anything可知,作者在去见老师,去见同学的家长,还是什么也不做之间犹豫不决。由此可知,画线词词义为“犹豫不决”,故选D项。4What did the author learn from the whole story?AIt is good to forgive and forget.BIt is necessary t
11、o watch her son.CIt is difficult to understand children.DIt is surprising for her son to apologize.解析:选A推理判断题。根据最后一段最后一句可推知,作者从整个故事中学到了宽恕和遗忘是好事,故选A项。BThe sharing economy has grown in recent years to include everything from apartment sharing to car sharing to community tool sharing.Since 2000, a new
12、form of sharing economy has been emerging in neighborhoods throughout the US and around the world Little Free Library.The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can take out and put in books.Little Free Maries come in all shapes and sizes.Some libraries also have themes, fo
13、cusing on books for children, adults or tour guides.In 2009, Tod Bol built the first Little Free Library as a gift to his mother, who was a devoted reader.When he saw the people of his community gathering around it, exchanging conversation as well as books, he knew he wanted to take his simple idea
14、further.“I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other,” Bol said.Since then, his idea has become a movement, spreading from state to state and country to country.According to Little Free Library, org, there are now 18, 000 of the little structures arou
15、nd the world, located in each of the 50 US states and 70 countries in Europe, Africa and Asia.The Internet has helped to spread Little Free Libraries. But an Atlantic article says the little structures serve as a cure for a world of ereader downloads.The little wooden boxes are refreshingly physical
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458687.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
