2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Section Ⅲ Developing ideas检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 Unit Meeting the muse Section Developing ideas检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Developing ideas.阅读理解AThe Underwater Photographer of the Year, which originated from 1965, is a yearly contest based in the United Kingdom.As you might expect, the focus is on photos taken underwater, whether in the ocean, in lakes or rivers, or even swimming pools.The pictures are judged in several
2、 different categories.The contest in 2020 had over 5,500 entries from 70 different countries.The grand prize winner was “Frozen Mobile Home” by French photographer Greg Lecoeur.The photo shows seals swimming around a small iceberg.To get the picture,Mr Lecoeur traveled to Antarctica in a small boat
3、and spent time tracking the life around floating icebergs.The photo “Last Dawn, Last Gasp” by Pasquale Vassallo of Italy won the award for Ocean Protection Photographer of the Year.Mr Vassallo said that he went diving early in the morning to take this picture of a tuna (金枪鱼) trapped as fishermen pul
4、led their nets in.Mr Vassallo also took “Octopus Training”,a picture that won in the category of “Behavior”He says that when he came up after a dive, he noticed a soccer ball floating on the surface.When he went to check it out, he saw that there was an octopus hanging from the ball.Mr Vassallo says
5、 he doesnt understand what the octopus was doing, but wonders if it was training for the World Cup.Though Rooman Luc of Belgium didnt win the “Portrait” category, his photo, titled “Angry Seahorse”, is quite striking.The closeup shot of a seahorse staring strictly into the camera was named runnerup
6、(second place)He said he spent nearly an hour standing in kneehigh water being bitten by mosquitos in order to get the picture.The contest has many more amazing photos that can be viewed on the site, along with the stories behind them.There is even a book with all of the contents that can be downloa
7、ded for free.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了英国的“年度最佳水下摄影师”大赛,并对几幅摄影作品及其摄影师进行了详细的介绍。1Which isnt suitable to enter the Underwater Photographer of the Year contest?AThe crying dolphin.BSaving the elephant.CThe dancing lemon shark.DKissing the whale.解析:选B细节理解题。根据第一段中的As you might expect,the focus is on photos taken
8、 underwater可知,参赛照片都是水下主题的,而大象不是生活在水中。2What is the photo “Last Dawn, Last Gasp” aimed to tell us?AA tuna is hard to shoot.BWe should protect ocean animals.CDiving early in the morning is painful.DThere are too many fishing nets in the sea.解析:选B推理判断题。根据第四段中的The photo “Last Dawn,Last Gasp” by Pasquale
9、Vassallo of Italy won the award for Ocean Protection Photographer of the Year.可知,该照片获得了“年度海洋保护摄影师奖”。3What can we learn from the photo of “Octopus Training”?AThe octopus is endangered.BPhotography should be serious.CThe photographer has a sense of humour.DThe photographer concerns himself about the o
10、ctopus.解析:选C细节理解题。根据第五段最后一句可知,该摄影师戏谑不知道章鱼是否在为世界杯训练,可见摄影师有幽默感。4In which section of a website can we read the text?AArts.BLiterature.CDocumentary. DEducation.解析:选A文章出处题。本文主要介绍了摄影师大赛及其中的几幅摄影作品。与摄影相关的应该是网站的艺术版块。BHow affordable is high culture? One great myth (错误观念) of our time is that tickets for opera,
11、theatre,ballets and orchestral(管弦乐的) concerts are too expensive, especially for the young.This is infuriating as, in Britain, at least, the claim is ridiculous and offensive.The cheap tickets to hear Londons orchestras range from 7 to 9 the same as a cinema ticket,and lower than the entry price to m
12、any pop music and comedy clubs.For comparison,when the Los Angeles Philharmonic performs with top soloists and conductors the cheapest seat is 30;and at the Berlin Philharmonic its an expensive 46.Finding cheap tickets to the opera and ballet isnt so easy.Actually, British companies dont charge the
13、ridiculously high prices found on the Continent (2,000 for a good seat at the premiere of La Scalas Carmen last December), but the tickets are still pretty steep.Large fees paid to star performers mostly account for that.Luckily, however, one spectacular technological innovation has transformed the
14、scene.Its live cinema transmissions (节目播送)The Metropolitan Opera in New York now beams its shows to 800 cinemas round the world,and British companies arent far behind.Cinematic opera is excellent value.For the cost of a good bottle of wine (10 or 15 for the Royal Opera Houses shows), you can sit in
15、your local movie house and see a highdefinition relay of whats occurring on the worlds grandest stages.No, its not the same as being there, but its almost as good.The sound is incredible.The images of dancers are fantastic.And you can react to the show as part of a live audience, rather than sitting
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023版高考语文一轮总复习专题八正确使用词语(包括熟语)考点3成语课件.pptx
