2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 5 FIRST AID 单元素养提升 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版选择性必修二浙江专用练习:UNIT 5FIRST AID 单元素养提升 WORD版含解析 2021 2022 新教材 英语 人教版 选择性 必修 浙江 专用 练习
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(五) Unit 5. 单词拼写1. Wear loose(松的) clothes as theyre more comfortable. 2. She was called away from the meeting to take an urgent (紧急的) phone call. 3. I was so desperate(绝望的) on hearing that for I cannot wait that long. 4. Through sup
2、erior production techniques(技术) they were able to gain the competitive edge. 5. I felt my mouth opening wide, ready to scream(尖叫)as loud as possible. 6. People looked out for one another and were concerned about the welfare (幸福)of their fellows. 7. Several minor(较轻的) accidents such as falling over a
3、n object have happened in the park. 8. She wrapped (包裹)a handkerchief around her bleeding palm. 9. Closing his eyes tight, he trembled all over in a panic(恐慌). 10. Caring for the elderly(年纪较大的) is a traditional virtue, which will contribute to a harmonious society. . 单句语法填空1. Only a minority(minor)
4、of the natives survived the war. 2. It is desperately (desperate) sad news and I am absolutely shattered to hear it. 3. He was sent to the hospital, with his head swollen(swell). 4. You couldnt help being thrilled (thrill) by the drama of the situation. 5. The purpose is to develop our practical(pra
5、ctice) abilities in listening and speaking. 6. Having finished(finish) all the homework, Im going to watch a little TV now. 7. Rescuers found victims(victim) trapped several feet underground. 8. The universities have expanded, thus allowing (allow)many more people the chance of higher education. 9.
6、Grabbing(grab) this chance is what you should do now. 10. People kept nosing around the place, interrupting (interrupt)my work. . 完成句子1. There is no need for people to meet each other before they know each other. 人们没有必要在认识之前就见面。2. If necessary, the patient can then visit his doctor for further advic
7、e. 如有必要, 病人可以上门咨询自己的医生以得到更多的建议。3. I wont have you doing that/so. 我不会让你这么做的。4. Not having studied (his lessons) very hard, he failed the examinations. 因为没有努力学习功课, 他考试不及格。5. The blind men trusted their own sense of touch very much. 这些盲人非常相信他们自己的触觉。. 阅读理解Emergencies can happen anytime, so being prepare
8、d for a home first aid kit(成套工具) is important for your family. Having a proper one in your home is an easy but necessary part of good emergency preparation. Pick a good containerOne good choice is a large translucent plastic container, which makes it easy to see the materials inside. Lunchboxes are
9、also another good choice. Basically, if its big enough, and at least somewhat water resistant, it can make a good container. Regardless of your container choice, it should be easy to recognize, so write “FIRST AID” on it with a marker. Teach your family about the kitFor younger children who shouldnt
10、 use the items in the kit, teach them where its located, so they could show a visitor, relative or babysitter. For older children and adults, instruct them on how to use the items in it. Use a first aid instruction booklet, like those available from the American Red Cross for guidance and place a bo
11、oklet in the kit for reference. Keep your kit up-to-dateNo one wants to fetch a first aid kit and find the bandage box empty or the pain relievers expired (过期了的). Keep track of supply amounts and expiration dates regularly. Create a checklist in the kitRecord every item on a sheet of paper and keep
12、it in the kit. Besides, record the amounts of the items and expiration dates next to the listed items on the checklist that you include in your kit. In this way, anyone who wants to reach the kit can immediately know what it includes and doesnt include. Also, they can be clear whether the items can
13、be used. 【文章大意】本文是一篇应用文。文章讲述了家中拥有急救箱是应对紧急情况的重要举措, 对急救箱的选择、使用以及所放的位置进行了说明。1. Which is close to the meaning of the underlined word “translucent”? A. Wide. B. Advanced. C. Clear. D. Strong. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段画线词后面的定语从句which makes it easy to see the materials inside可知, 它可以很容易让人看到里面的材料。这里的which指代的是先行词con
14、tainer, 这里定语从句的内容可以解释container前面的修饰词语, 因为人们很容易地看到里面的材料, 因此它的意思是“透明的”。结合选项, 故选C。2. What should the young children be told about the home first aid kit? A. How to use the items. B. What it contains. C. Where it is placed. D. When to fetch it. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句可知, 对于不应该使用工具箱中物品的年幼儿童而言, 家长应告诉他们工具箱所在
15、的位置, 以便他们能在有突发情况的时候告诉客人, 亲戚或保姆。结合选项, 故选C。3. Why should the home first aid kit be examined regularly? A. To make it clean and tidy. B. To make sure its available. C. To be familiar with the items. D. To learn to deal with emergencies. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知, 没有人想在拿起急救箱时, 发现绷带盒里是空的或者止痛药过期了。要定期查看还有多少可用的东
16、西和有效日期。因此定期查看家庭急救箱的原因在于确保有可用的东西和物品没有失效。To make sure its available. 意为“确保它可用”。故选B。. 阅读填句Last week when I was reading at home, my younger sister rushed in and told me an old man was lying on the ground in front of our building. I immediately took my first-aid kit and ran downstairs. He was suffering a
17、 slight heart attack. And I performed CPR on him. Luckily, an ambulance came soon and he was taken to hospital. Later that day I was told by the hospital what I did helped rescue the old mans life. I was happy to hear that. 1There were many people who wanted to help around the old man then. Yet no o
18、ne performed first aid on him as they hadnt attended a first-aid course. 2Here are my reasons. You can gain the knowledge, skills and confidence to act in an emergency. You never know when you might need themyou could be at home, at work, at school or on holiday. If you have the skills, you can act
19、whenever youre needed. 3For your family, your neighbors or the broader community, having more people with first-aid skills helps build a stronger and more harmonious community. You can stay safe at work. 4With first-aid knowledge you can create a safe work environment and help meet your workplaces s
20、afety requirements. Its helpful to your future career. The first-hand experience you gain through learning first aid and using your skills could help you decide if you want to pursue a career in the health profession. 5. A. However at the same time I felt a bit sad. B. I received a phone call from t
21、he hospital. C. You can be a resource for your community. D. Illness and injury can happen anywhere, anytime. E. You can take first-aid courses in your community for free. F. I think everyone should learn at least some basic first-aid techniques, which can be very important. G. It also shows your co
22、mmitment to a career in the health profession when it comes to applying for jobs. 【文章大意】本文是一篇议论文。文章讲述了作者用急救知识救人的事件, 从而引发了作者对于“每个人都应该掌握急救知识”的感慨并作了相关理由阐述。1. 【解析】选A。根据后文以及空前句I was happy to hear that. 可知, 此处为转折关系, A项“然而与此同时, 我感到有点难过”, 承上启下。2. 【解析】选F。设空在该段首句, 根据上文内容Yet no one performed first aid on him a
23、s they hadnt attended a first-aid course. 可知, 所填空应是总结教训, 鼓励参加急救课程, 且结合下文给出了相关理由, F项“我认为每个人都应该至少学习一些基本的急救技巧, 这是非常重要的”符合题意。3. 【解析】选C。设空在段首, 应是本段中心主旨。根据后文可知, 本段主要讲述急救对于社区的重要性。C项“你可以成为社区的资源”, 概括了该段主旨, 内容且符合词汇复现原则(community)。4. 【解析】选D。根据前文内容You can stay safe at work. 以及后文内容提及With first-aid knowledge you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459393.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
