2021-2022新教材高中英语 课时检测2 Unit 1 Cultural Heritage Period 2(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材高中英语 课时检测2 Unit Cultural Heritage Period 2含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 课时 检测 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1Period 2. 阅读理解AThe Yungang Grottoes (石窟) is facing a life or death situation. The website efaw. cn reported that Yungang Grottoes, located on the southern foot of Wuzhou Hill, 16 kilometers west of Datong in Shanxi Province, has been severely damaged by human activities and natural influences.
2、 “If we do not take action, the grottoes will be gone forever, ”a researcher from the Yungang Grottoes Research Institute said. The grotto complex (联合体) is made up of more than 51, 000 Buddhist statues, ranging from 3 centimeters to 17 meters in height. Most of them were constructed during the Wei D
3、ynasty in the mid-fifth century. “Water penetration (渗透) is a major natural destroyer of the grottoes, ”said Director Yuan Jinghu. With the downpours directly washing their bodies, and the accumulated (聚积的) water eating out their basements, the statues suffer the most in July, August and September,
4、when large quantities of rainfall hit the region. But weather is not the only source of the damage. Datong, the city where the statues sit, is a longtime industrial city famous for its coal production. The floating coal dust, mixed with the sulfur dioxide (二氧化硫) produced from coal burning, is anothe
5、r murder. Although the government has spent over one hundred million yuan for the construction of a new coal transport route far from the Yungang Grottoes and a large annual sum to maintain the grottoes, there is still another threat, in the form of increasing numbers of tourists. “Besides the inten
6、tional damages, such as littering and touching too much or improper climbing, the carbon dioxide that humans breathe out is also harmful to the statues, ”the director said. Yuan is concerned for the future of the statues, and said that as humans, visitors should understand and respect the statues im
7、portance. The statues have lives like human beings, and if we protect them, they will live. If not, they will die, and later generations will never have the chance to take a look at such glorious art. 【语篇概述】文章介绍了现在云冈石窟的现状以及国家为了保护它而采取的一些措施。1. The text is mainly about _. A. the history of Yungang Grot
8、toesB. the ways to protect Yungang GrottoesC. the situation of Yungang GrottoesD. the importance of Yungang Grottoes【解析】选C。主旨大意题。本文主要向我们介绍云冈石窟目前面临的处境。2. How many causes of the damage to Yungang Grottoes are mentioned in the text?A. 2. B. 3. C. 4. D. 5. 【解析】选B。细节理解题。本文第三、四、五段提到了对石窟造成危害的原因有water penet
9、ration, air pollution, human activities共3个。3. All of the following may contribute to the damage of Yungang Grottoes EXCEPT _. A. touching too muchB. throwing rubbish thereC. improper climbingD. taking photos of the statues 【解析】选D。细节理解题。本文最后一段提到了一些行为会对石窟造成伤害, 但未提到“taking photos of the statues”。4. Wha
10、t can be inferred from this text?A. Many people want to destroy the grottoes in Yungang completely. B. The government has taken measures to protect Yungang Grottoes. C. The grottoes in Yungang will disappear forever on the earth soon. D. No people will be allowed to visit Yungang Grottoes in the fut
11、ure. 【解析】选B。推理判断题。由第四段“. . . the government has spent over one hundred million yuan for the construction of a new coal transport route far from the Yungang Grottoes and a large annual sum to maintain the grottoes. . . ”可知政府已经采取了措施。BThe ancient city of Chichen Itza in southern Mexico was one of the m
12、ost powerful cities and one of the most powerful ancient culturesthe Maya. But today, no one lives there. It is only a group of old buildings. However, people from around the world still come to see it. People come to learn about its ancient culture, the culture of the Mayan people. The Mayan cultur
13、e began almost 3, 000 years ago and grew in parts of Central America. But about 1, 000 years ago a group called the Itza invaded the city and built new parts of the city based on natural wells. They named the city Chichen Itza, which means “mouth of the well of the Itza”. The most interesting struct
14、ure in Chichen Itza is the Pyramid of Kukulcan(库库尔坎金字塔), whose four sides all come together at one point at the top. Each side on the Pyramid of Kukulcan has 91 steps. And there is one more step at the top of the pyramid. The steps are as many as the days of a year. Some experts believe the Maya cou
15、ld have used this building to help them know when to plant crops. Each day the sun falls on a different step of the pyramid, which could be a way to follow the year. The people of Chichen Itza especially designed one building to observe and study the movement of the stars and planets. Experts say th
16、at the observatory(天文台)is one of the most complex structures the Maya built. A set of steps went up and around the observatory tower. And there were windows in the tower. Each window had a purpose. Experts believe that a person looking through one of these windows could see particular stars on parti
17、cular dates. The Maya might have believed that studying the stars could tell them the future. Chichen Itza is now a UNESCO World Heritage Site and an important part of the worlds history. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍墨西哥南部的玛雅古城遗址奇琴伊察, 包括城市名字的由来、建筑、天文台等。5. Visitors come to the city of Chichen Itza to _. A. view
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459669.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
