山西省2020-2021学年高一下学期3月联合考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省2020-2021学年高一下学期3月联合考试英语试题 WORD版含解析 山西省 2020 2021 学年 一下 学期 联合 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年山西省高一下学期3月联合考试英 语考生注意:1.本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C
2、.1. What does the woman want to drink?A. Coffee. B. Coke. C. Water.2. Whats the mans opinion about the new house?A. Its too big. B. Its not good. C. Its very good.3. What will the weather be like in the afternoon?A. Sunny. B. Cloudy. C. Windy.4. What do the speakers talk about?A. An English examinat
3、ion.B. The womans examination report.C. The mans examination report.5. What do we know about Bobby?A. He had expected the experiment to be easy.B. He would not keep on doing the experiment.C. He had got the result of the experiment already.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A
4、、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Books. B. Wild animals. C. Pictures.7. What can we learn about Gordon?A. He is an animal lover.B. He likes taking photos of animals.C. He will go to a plant ar
5、t show.听第7段材料,回答第8、9题。8. What was Mrs Wilsons father?A. A teacher. B. A doctor. C. A businessman.9. What is Mrs Wilsons father like now?A. Short and ugly. B. Friendly and interesting. C. Cold and strict.听第8段材料,回答第10至12题。10. How old was the man when he decided not to eat chicken?A. 30. B. 20. C. 10.1
6、1. Which of the following animals did Jacks father feed?A. Sheep. B. Horses. C. Pigs.12. What did the man see on the farm?A. A cow was killed.B. A chicken was killed.C. Some animals ran away. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speakers?A. Manager and secretary.B. Sale
7、sperson and customer.C. Doctor and patient.14. What color is the handbag Lucy received?A. Black. B. White. C. Pink.15. Who did Lucy Smith buy these gifts for?A. Her brother.B. Her friend in Manchester.C. Her mother.16. Why did Lucy Smith got the wrong order?A. Lucy Smith left a wrong address on the
8、website.B. There was another Lucy Smith with a different address.C. The things Lucy Smith ordered were out of stock.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker think of her life?A. It is hard. B. It is happy. C. It is unlucky.18. How does the speaker feel after watching the news?A. Proud. B. Pleased
9、. C. Shameful.19. Where are the hungry children in the TV news from?A. Africa. B. Asia. C. America.20 What will the speaker try her best to do?A. Have little rice. B. Save food. C. Visit the poor country.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AStand Up Straight an
10、d Feel Better with the Perfect WalkerIts a cruel fact of life, as we age, gravity (重力) takes over. We find ourselves walking less and less and that only makes matters worse.Well, cheer up! Theres finally a product designed to enable us all to walk properly and stay on the go. Its called the Perfect
11、Walker, and it can truly change your life.Traditional walkers simply arent designed well. They require you to put pressure on your back, neck, wrists and your hands. Over time, this makes walking uncomfortable and can result in health problems. Thats all changed with the Perfect Walker. Its upright
12、design and padded elbow will make you more comfortable.Its special frame gives you plenty of room to step, and the oversized wheels help you move across the floor. The height can be easily adjusted (调节) with the push of a button. Once youve reached your destination you can use the hand brakes to gen
13、tly slow down, and theres even a handy seat with a storage space.Why do you spend another day making walking uncomfortable? Call now, and find out how you can try out a Perfect Walker for yourself in your own home. Youll be glad you buy it.Telephone number: 1-888-884-1571Please mention the promotion
14、 code (优惠码) 113409.For more information, visit www. ThePer fect Walker. com. 1. whats the main purpose of the text?A. To find out who needs the Perfect Walker.B. To show how to choose a good product.C. To tell readers how to buy a walker.D. To advertise the Perfect Walker.2. Who is the Perfect Walke
15、r specially designed for?A. The old.B. The climbers.C. The babies.D. The race walkers.3. How can you get more information about the Perfect Walker?A. By asking for an e-mailB. By visiting the website.C. By calling 1-988-884-1571.D. By showing the promotion code.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要
16、介绍了一款助行器的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据文章第二段“Theres finally a product designed to enable us all to walk properly and stay on the go. Its called the Perfect Walker, and it can truly change your life.”(终于有一款产品能让我们正常行走,并在路上行走。它被称为完美步行者,它能真正改变你的生活。)可推知,文章的主要目的是为完美的步行者做广告。故选D。【2题详解】推理判断题。根据文章第一段“Its a cruel fact of
17、 life, as we age, gravity takes over.”(这是生命中一个残酷的事实,随着年龄的增长,引力开始起作用。)可推知,Perfect Walker是专门为老年人设计的。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一句“For more information, visit www. ThePer fect Walker. com.”(为了更多信息,请访问ThePer fect Walker.这个网站)可知,你可以通过访问网站获得更多关于完美步行者的信息。故选B。BI sat here at that same desk and stared at the compu
18、ter. I waited patiently for ideas to come to me, thinking about exam questions for a school test I would give to my English students tomorrow. My wife was off to a reunion somewhere, but I wasnt alone. Our two children kept me company. Ten-month-old Edward spent most of his day looking at some cards
19、 and other different pieces of paper. But Meghan was different from her younger brother.She followed a daily routine that needed much time and was difficult. It included certain basic tasks: watching the fish, sweeping the carpet in her room, sitting for a few minutes on the bottom shelf of the book
20、case to determine whether she still fitted there, checking regularly on Edward or jumping on the sofa.I could do my own work fairly well during most of these chores. Unfortunately, I had not counted on the “Bib-bibs, bib-bibs”. “Bib-bibs, bib-bibs” shrieked Meghan, and her eyes were alive with expec
21、tation. She insisted that I go with her to the window. “No, Meghan,” I answered irritably. “Not now. Go away and leave me alone.”She left without any attempt to bother me. I could finish the test easily without interference. However, I saw her standing quietly with tears running down her cheeks. She
22、 had two fingers of her right hand in her mouth and watched me type. She caught sight of the birds from time to time.At this moment, only for a moment, I saw a little girl crying because I didnt have time for her, realizing somehow it was the sitting next to each other that meant everything. I put a
23、way the blank paper and stood up.4. What can we learn about the author from paragraph 1?A. He has two daughters.B. Hes tired of his present job.C. He often stays alone at home.D. He works as an English teacher.5. What is paragraph 2 mainly about?A. Meghans naughtiness.B. Meghans favorite hobbies.C.
24、Meghans cleverness.D. Meghans daily diet.6. What does the underlined word “irritably” in paragraph 3 mean?A. Amazedly.B. Angrily.C. Nervously.D. Warmly.7. Why would the author put away the paper?A. To call his wife come back.B. To get some paper from the drawer.C. To watch the birds with his daughte
25、r.D. To stop his daughter from making noise.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了身为英语老师的作者本来在家想着考试题目,结果女儿梅根吵着让作者陪自己看鸟,作者一开始感到不耐烦,让女儿走开。结果看到女儿哭泣才意识到自己应该陪伴女儿。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“I waited patiently for ideas to come to me, thinking about exam questions for a school test I would give to my Engli
26、sh students tomorrow.(我耐心地等待着灵思泉涌,想着明天我要给我的英语学生的学校考试题目)”可知,作者是一名英语老师。故选D。【5题详解】主旨大意题。根据第二段“She followed a daily routine that needed much time and was difficult. It included certain basic tasks: watching the fish, sweeping the carpet in her room, sitting for a few minutes on the bottom shelf of the b
27、ookcase to determine whether she still fitted there, checking regularly on Edward or jumping on the sofa.(她每天都遵循一套既费时又繁琐的作息。它包括一些基本的任务:观察鱼,清扫她房间的地毯,在书架的底层坐上几分钟,确定那里是否还舒适,定期检查爱德华或跳到沙发上)”可知,第二段主要讲了梅根的顽皮。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据画线词后文“Not now. Go away and leave me alone.”(“现在不行。走开,别烦我。”)”可知,作者让女儿走开,说明对女儿的吵闹感到
28、生气和不耐烦。即画线词意思是“愤怒地”。A. Amazedly.惊讶地;B. Angrily.愤怒地;C. Nervously.紧张地;D. Warmly.温暖地。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“She caught sight of the birds from time to time.(她不时地看到那些鸟)”以及最后一段“At this moment, only for a moment, I saw a little girl crying because I didnt have time for her, realizing somehow it was the
29、sitting next to each other that meant everything. I put away the blank paper and stood up.(就在这一刻,就在那一瞬间,我看到一个小女孩因为我没有时间陪在她身边而哭泣,不知怎么的,我意识到,我们坐在一起才是最重要的。我收起那张白纸,站起身来)”可推知,作者要把纸张收起来是为了和女儿一起看鸟。故选C。CThere is a day every year that most people look forward to because of a cake, balloons, presents and some
30、times a party. Yes, this is your birthday. A birthday is described as the name given to the date of the annual event of a persons birth. It is a global tradition for people to celebrate this specific day.In the beginning, people did not have birthday celebrations, because people did not keep very go
31、od birth records. They werent even sure what year they were born. And when people started to celebrate the birthday, there was no tradition of bringing gifts, and guests attending the birthday celebrations would bring good wishes for the birthday person. However, if a guest did bring gifts it was co
32、nsidered to be a good sign for the person of honor. Later, flowers became quite popular as birthday gifts.Nowadays, different cultures have their own birthday celebrations. In Chinese culture, elders and family members gather around the one-year-old child and bring toys such as books, dolls and coin
33、s. It is believed that the childs future career will depend on the object that he or she picks. The Chinese consider a child a year old at birth. In Japan, peoples 3rd, 5th, and 7th birthdays are the most important, because they will get to participate in the annual Seven-Five-Three” festival. Parti
34、cipants usually visit shrines (神殿)show thanks for their health and strength.Some in Britain still practice an ancient way of celebrating birthdays by placing thimbles (顶针)and coins in the cake. The person who will get the coin will be wealthy and the one who gets the thimble will never marry. Irelan
35、d has a funny way of celebrating birthdays. It is believed that it is for good luck that a child is lifted upside down and gets “bumped”(撞击)on the floor! These bumps will depend how old the child is. An extra bump is also added for good luck8. Whats the main purpose of the first paragraph?A. To lead
36、 in the topic of the text.B. To pick a way of celebrating birthday.C. To show readers how to develop the text.D. To introduce how to celebrate the birthday.9. People didnt celebrate their birthdays in the beginning because_.A. they had no moneyB. they didnt have timeC. they didnt remember their birt
37、hdaysD. they thought it unnecessary10. What does the act of bumping mean in Ireland?A. Great wealth.B. Long life.C. Happy marriage.D. Good luck.11. What do we know about the birthday in Japan?A. Newborn babies should be brought to shrines.B. Children have three most important birthdays.C. Children h
38、ave to visit the church to show thanks.D. One-year-old children pick the objects around them.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了庆祝生日这个特殊的日子是一个全球性的传统,并介绍了一些国家庆祝生日的习俗。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段“There is a day every year that most people look forward to because of a cake, balloons, presents and som
39、etimes a party. Yes, this is your birthday. A birthday is described as the name given to the date of the annual event of a persons birth. It is a global tradition for people to celebrate this specific day.”(每年都会有一个蛋糕、气球、礼物,有时还会有一个派对,这是大多数人期待的一天。是的,这是你的生日。“生日”被描述为一个人每年出生的日期。庆祝这个特殊的日子是一个全球性的传统。)再结合下文对
40、生日这个特殊日子的历史和一些国家庆祝生日的习俗可推知,第一段的写作目的是为了引出“生日”这个话题。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“In the beginning, people did not have birthday celebrations, because people did not keep very good birth records.”(一开始,人们没有生日庆祝活动,因为人们没有很好地保存出生记录。)可知,人们一开始不庆祝自己的生日,因为他们不记得自己的生日。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段“It is believed that it i
41、s for good luck that a child is lifted upside down and gets “bumped”(撞击)on the floor!”(人们认为,孩子被抬倒在地板上“撞”会带来好运。)可知,在爱尔兰,碰撞这个动作意味着好运。故选D。【11题详解】细节理解题。根据文章第三段“In Japan, peoples 3rd, 5th, and 7th birthdays are the most important, because they will get to participate in the annual Seven-Five-Three” festi
42、val.”(在日本,人们的3岁、5岁和7岁生日是最重要的,因为他们要参加一年一度的“七五节”。)可知,在日本孩子们有三个最重要的生日。故选B。DThe COVID-19 has changed every aspect of our lives, including our eating habits. Comfort food was made for times like these, and it seems the healthy-food trend that took root in recent years is reversing (彻底转变),at least for the
43、 time being. Shopping habits have changed. To be in favor of old processed foods like frozen pizza, hot cakes and canned spaghetti, convenience foods with long shelf life that are designed.No judgment here. Money is tight in many households, and busy parents are putting breakfast, lunch and dinner o
44、n the table in between video conference meetings. Besides, convenience foods are engineered to taste good and make us feel good (at least in the short term).But you might want to save room for something green on your plate, if you can find it at the store. Thats because a growing body of research is
45、 showing that our food choices dont just affect our waistlines. What we eat also may affect our mood and behavior and not in the I cant believe I ate a dozen cookies in one sitting” sort of way. Rather, there may be something in the food were eating (or not eating) thats influencing our state of min
46、d.The emerging (新兴的)field of nutritional psychology states that modern Western diets have contributed to increased rates of mental illness, particularly depression. Diets that follow a Mediterranean pattern of eatingwith a lot of fruits, vegetables, whole grains, nuts, beans, fish and olive oilhave
47、been connected with lower rates of depression. A diet change of just a few weeks has been found to lift moods.As a third of all Americans are reporting that the coronavirus pandemic has done harm to their mental health we might need nutritious food more than ever.12. Why are convenience foods with l
48、ong shelf life designed?A. To change shopping habits.B. To meet customers shopping habits.C. To show the healthy food.D. To change the taste of food.13. What does the research mentioned in paragraph 3 tell us?A. Cookies is a kind of food you like while sitting.B. Busy work can make you feel depresse
49、d.C. A growing body needs proper sports.D. Food choices may influence our mood.14. How does the author like the Mediterranean eating diet?A. Its connected with higher rates of depression.B. It may cause mental illness.C. Its healthy.D. It includes too much fat.15. Which of the following can be the b
50、est title for the text?A. Can healthy food provide relief?B. Do food choices affect our waistlines?C. What can contribute to mental illness?D. How can we beat the CO VID-19?【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了新冠病毒流行期间,绿色食物比方便食物在对于人类精神抚慰上有更大的优势。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“Shopping habits have ch
51、anged. To be in favor of old processed foods like frozen pizza, hot cakes and canned spaghetti, convenience foods with long shelf life that are designed.”(购物习惯已经改变。更喜欢冷冻披萨、热蛋糕和罐装意大利面等经过加工的食品,设计的方便食品保质期长。)可知,保质期长的方便食品是为了满足顾客的购物习惯而设计的。故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“Thats because a growing body of research i
52、s showing that our food choices dont just affect our waistlines. What we eat also may affect our mood and behavior and not in the I cant believe I ate a dozen cookies in one sitting” sort of way.”(这是因为越来越多的研究表明,我们的食物选择不仅影响我们的腰围。我们吃的东西也可能会影响我们的情绪和行为而不是那种“我不敢相信我一次吃了一打饼干”的方式。)可知,第三段的研究主要告诉我们食物的选择可能会影响我
53、们的情绪。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章第四段“Diets that follow a Mediterranean pattern of eatingwith a lot of fruits, vegetables, whole grains, nuts, beans, fish and olive oilhave been connected with lower rates of depression. A diet change of just a few weeks has been found to lift moods.”(地中海饮食模式多吃水果、蔬菜、全谷物、坚果、豆
54、类、鱼和橄榄油与较低的抑郁症发病率有关。研究发现,仅仅几周的饮食改变就能改善情绪。)可知,作者认为地中海饮食是健康的。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据文章第三段“Thats because a growing body of research is showing that our food choices dont just affect our waistlines.”(这是因为越来越多的研究表明,我们的食物选择不仅影响我们的腰围。)和“Rather, there may be something in the food were eating (or not eating) tha
55、ts influencing our state of mind.”(相反,我们正在吃(或不吃)的食物中可能有某些东西影响着我们的精神状态。)以及文章第四段“Diets that follow a Mediterranean pattern of eatingwith a lot of fruits, vegetables, whole grains, nuts, beans, fish and olive oilhave been connected with lower rates of depression. A diet change of just a few weeks has b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-513036.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
