分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型专题07防汛抗旱 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题模拟练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:513079
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:1,016.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题07防汛抗旱 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题模拟练 专题 07 防汛 抗旱 备战 2022 年中 英语 阅读 理解 热点话题 模拟
    资源描述:

    1、 07 防汛抗旱Passage1A new capsule(航天仓) hotel opens near Tokyo Narita Airport. It is for the travelers with an early morning flight(航班). Each capsule is very small but much cheaper than the real hotel room.California meets the worst drought(干早) in almost 40 years. To let people save water, California dec

    2、ides to fine anyone $500 a day if they are found wasting water.The Chinese artist, Yang Yong-chun, shows the worlds biggest artwork in Nanjing, China. It is the longest 3D street painting, and Yang names it Rhythm of Youth.A new App named Spring, helps make people in the picture look taller. It can

    3、give anyone supermodel legs with a simple touch of a button.1We can read the four short passages in _. Aa storybookBa newspaperCa guidebookDa letter2California will fine anyone $500 a day if they dont _. Ause waterBwaste waterCsave waterDfind water3From the passages, we know that _. Athe new capsule

    4、 hotel near Tokyo Narita Airport is the first capsule hotel in the worldBCalifornia often meets droughts in summerCRhythm of Youth is the longest 3D street paintingDthe new App which can make you look taller is called supermodelPassage2 In ancient times, the phoenix (凤凰)was a small bird. Its feather

    5、s (羽毛)were very common but it was very hard-working, unlike other birds flying around for fun when they were full. It kept working, picking fruits and storing them in a cave (洞穴).Other birds looked down on what the phoenix did because they believed there was enough food in the forest. They thought i

    6、t stupid to make efforts to collect food every day. The phoenix didnt care what others thought. It went on working hard day and night.One year, a serious drought (旱灾)happened. All the grass and woods dried up and died. There were no fruits left on the trees. Birds flew around for food but could find

    7、 nothing. As the birds were dying of hunger, the phoenix hurried there and led them to the cave. It shared the dry fruits with all the other birds, helping them go through the drought. All of them were happy and moved.After the drought, to thank the phoenix, all the other birds pulled their most bea

    8、utiful feathers and made shining clothes for it. They all made it the king of the birds. From then on, the phoenix had the most beautiful feathers in the world, and the birds flew together to celebrate its birthday. They flew around the phoenix, singing and dancing, making the best wishes for it. Th

    9、is is the story of A Hundred Birds Paying Homage (致敬)to the Phoenix.4The phoenix was _ while other birds were flying around for fun.Ahaving a partyBstoring feathersCpicking fruitsDmaking clothes5Other birds didnt _ the phoenix at first.AunderstandBknowCnoticeDdoubt6When the drought happened, the pho

    10、enix _.Aflew around for foodBwas dying of hungerCwas happy and movedDshared food with others7On the phoenixs birthday, the birds _ while making the best wishes for it.Abrought presentsBate delicious foodCsang and dancedDmade shining clothes8The story tells us people will pay homage to the person who

    11、 is _.Asmart, patient and beautifulBcommon, healthy and strongCwise, kind and hard-workingDpolite, happy and successful Passage3One day Peng Xianzhe learned he would go to the Mashan School in Guizhou. The 16-year-old boy tried to imagine how serious the drought was for the students at that school.

    12、However, he realized it was more serious than he had imagined when he saw the sign DONT wash clothes with water, or you will be punished(惩罚). Because of drought, the school has been short of water for a long time. Each student has only one bottle of water every day for washing and drinking. The drou

    13、ght has made the poor students much poorer.Peng is a student from Beijing Chaoyang Foreign Language School. He took part in the schools Rain & Bow Project from April 2 to 10.The project idea came from Pengs principal(负责人). One day, she heard a sad story about Li Guoxian, a poor girl in the Mashan Sc

    14、hool, who stopped going to school because of drought. The principal started this project to help the school. In one day, 3, 000 students made over 10, 000 donations of water, books and clothes.Peng and other four students went to the Mashan School and gave the donations with five teachers. They visi

    15、ted poor families, made surveys and had classes at the school.Ding Zhentao, 16, was worried about the schools poor learning environment. The blackboards and playground are too shabby to use,Ding said. Besides, there really arent enough teachers. A teacher has to teach both history and English, and e

    16、ven the cook is a class teacher. Although life isnt easy, students at the school have a positive attitude(积极的态度)towards life and they are quite willing to learn. Thats what moved 16-year-old Chen Shi most.They sang their songs together as usual before class every afternoon. After class, the students

    17、 asked us to tell them things about Beijing and our studies, Chen said. You can see the passion(热情)in them. I believe it will make a difference. Their futures will be bright. 9Which school does Peng Xianzhe study?AMashan School.BBeijing Chaoyang Foreign Language School.CProject School.DTraining Scho

    18、ol.10The underlined wordshabbymeans in Chinese.A黑乎乎的B光滑的C破旧不堪的D不平整11Who started the schools Rain & Bow Project?AThe principal of the foreign language school.BPeng Xianzhe, a 16-year-old boy.CChen Shi, a student from Beijing.DLi Guoxian, a poor girl in Guizhou.12How many people went to the Mashan Sch

    19、ool and gave the donations?AFour.BFive.CNine.DTen.13The passage mainly tells us about .Athe poor learning environment of the Mashan SchoolBthe things that Beijing students did, saw and heard at the Mashan SchoolCthe Mashan School students positive attitude towards the droughtDa story of a poor girl

    20、who stopped going to school because of droughtPassage4Mark Twain once said, “everyone talks about the weather, but no one ever does anything about it.” This was true in his days. But it may not be the case in todays world. In fact, humans have found many different ways to control the weather.Cloud s

    21、eeding (云催化) is a kind of technology that can control rain. It is done by spreading chemicals like dry ice or silver iodide (碘化银) inside of clouds, either by rocket or airplane. This changes the amount of water inside the clouds, which helps to control the amount of rain, the time when it rains and

    22、even where it rains.This technology has helped to solve drought. It has also played a key role during important events. For example, China used cloud seeding in Beijing just before the 2008 Olympic Games in order to stop rain from falling during the event.However, scientists are still debating how t

    23、o use this technology. On one hand, it is believed that it might have side effects. For example, silver iodide may be bad for the environment. On the other hand, no two clouds are the same, so every new experiment introduces new conditions.Using lasers ( 激 光 ) to change the weather has been tested i

    24、n a lab, and it has been fairly successful on a small scale. Scientists are still trying to figure out how to use it in the real world, and it could be a new way to stop climate change.In addition to controlling rain, scientists have also tried to find ways to weaken storms and hurricanes (飓风). Scie

    25、ntists at the US National Hurricane Centre Headquarters think it might be possible to control hurricanes by using lasers. Others believe that burning petroleum ( 石油) in a hurricanes path could slow the storms down.根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。14Cloud seeding works by spreading inside of clouds.A

    26、stormsBdroughtCchemicalsDwater15From Paragraph 2, we learn that cloud seeding .helps produce rain uses rockets or airplanes to workreleases chemicals into the air can control its side effects wellABCD16The underlined phrase “side effects” means “ ” in Chinese.A副作用B好作用C没作用D少作用17Which of the following

    27、 is NOT true according to the passage?AHumans today can change the weather.BNew technology can help to solve drought.CChina has once used cloud seeding in Beijing.DScientists are able to control hurricanes by using lasers.18What can we learn from the passage?AMark Twain liked to talk about the weath

    28、er.BAll scientists have welcomed cloud seeding technology.CCloud seeding may not be environmentally friendly.DCloud seeding can be used to control storms.Passage5 There are desert plants which survive the dry season in the form of inactive seeds. There are also desert insects which survive as inacti

    29、ve larvae(幼虫). In addition, difficult as it is to believe, there are desert fish which can survive through years of drought in the form of inactive eggs. These are the shrimps(虾) that live in the Mojave Desert, an intensely dry region in the south-west of the United State where shade temperatures of

    30、 over 50 are often recorded.The eggs of the Mojave shrimps are the size and have the appearance of grains of sand. When sufficient spring rain falls to form a lake, once every two to five years, these eggs hatch. Then the water is soon filled with millions of tiny shrimps about a millimeter long whi

    31、ch feed on tiny plant and animal organisms which also grow in the temporary desert lake. Within a week, the shrimps grow from their original 1 millimeter to a length of about 1.5 centimeters.Throughout the time when the shrimps are rapidly maturing, the water in the lake equally rapidly evaporates.

    32、Therefore, for the shrimps it is a race against time. By the 12th day, however, when they are about 3 centimeters long, hundreds of tiny eggs form on the underbodies of the females. Usually by this time, all that remains of the lake is a large, muddy patch of wet soil. On the 13th day and the next,

    33、during the final hours of their brief lives, the shrimps lay their eggs in the mud. Then, having ensured that their species will survive, the shrimps die as the last of the water evaporates.If sufficient rain falls the next year to form another lake, the eggs hatch, and once again the shrimps pass r

    34、apidly through their cycle of growth, adulthood, egg-laying, and death. Some years there is insufficient rain to form a lake; in this case, the eggs will remain dormant for another year, or even longer if necessary. Very, very occasionally, perhaps twice in a hundred years, sufficient rain falls to

    35、form a deep lake that lasts a month or more. In this case, the species passes through two cycles of growth, egg-laying, and death. Thus, on such occasions, the species multiplies considerably, which further ensures its survival.19Which of the following is the most distinctive feature of Mojave shrim

    36、ps?AThey live a brief and tough life.BThey feed on plant and animal organisms.CTheir eggs can survive years of drought.DThey lay their eggs in the mud.20The word “dormant” (in Para 4) most probably means _.AinactiveBstrongCalertDsoft21What can be inferred from the passage?AAppearance and size are im

    37、portant factors for life to survive in the desert.BA species must be able to multiply quickly in order to survive in the desert.CFor some species one life cycle in a year is enough to survive the desert drought.DSome species develop a unique life pattern to survive in severe conditions.22Which of th

    38、e following statements is NOT a fact?AThe eggs of Mojave shrimps are as small as the grains of seeds.BThe whole cycle of growth of the shrimps is a race against time.CIt is difficult to believe that these shrimps can survive droughts in the desert.DThe amount of train has a strong impact on the numb

    39、er of the shrimps.23The passage mainly deals with _.Athe life span of the Mojave shrimpsBthe survival of desert shrimpsCthe creatures living in the Mojave desertDthe importance of water to life in the desert Passage6Vinegar makes salad, fries and dumplings taste better, and you can even use it to cl

    40、ean your windows. And now, according to scientists, it may even help the plants survive climate change.Researchers from the RIKEN Center for Sustainable Resource Science (CSRS) in Japan found that growing plants in vinegar makes them more resistant to droughts. This could mean that in the future, wo

    41、rries about climate change affecting the worlds supply of food will be much lower. The discovery was made after the researchers studied the Arabidopsis, a plant known for its ability to survive in dry weather. It was found that when the plant was placed in drought-like conditions, it produced a chem

    42、ical called acetatethe main component of vinegar.After discovering this, the scientists experimented further by adding acetate to the soil of other plants, before they stopped giving them water completely. After leaving the plants for 14 days, they found that the ones treated with acetate had surviv

    43、ed, while the untreated plants had dried up and died.Its hoped that this simple method of survival could soon be used to help farmers in dry countries keep their crops alive. “In the experiment, we targeted the staple foods of the worldrice, wheat and maizeand the basic plant of breeding species, ra

    44、peseed,” Jong-Myong Kim, co-author of the study, told Popular Science magazine.Kim also told the magazine hes already been in touch with people all over the world who are interested in trying this simple and cost-effective method out from companies growing flowers to amateur gardeners. Although at t

    45、his point, keeping thirsty plants alive isnt as easy as just pouring vinegar over them, Kim says he and his team are working on making the process as simple as possible. “Now we are trying to cooperate with some farmers, and also some companies, to make a method to apply this system,” he said. And f

    46、or those of us who always forget to ask our neighbors to water our plants when we go away, hopefully this means the end of returning home from a trip to find our favorite flowers have died.24The researchers found that _.Aclimate change would affect the worlds supply of foodBvinegar made food like sa

    47、lad and dumplings taste betterCthe Arabidopsis had the ability to survive in the vinegarDvinegar could help the plants live longer in dry conditions25“This simple method of survival” refers to _.Astopping giving water to plantsBadding acetate to the soil of plantsCleaving plants being dry for 14 day

    48、sDdoing experiments on the staple foods26According to the passage, what can we know about Kim and his teams experiment?AIt wont cost too much.BIt will ask more people to join in.CIt wont be difficult to be finished.DIt will help people have happier trips.27Whats the best title of the passage?AKims E

    49、xperimentBUse Vinegar NowCThe Useful AcetateDSave the Dry PlantsPassage7The World Wildlife Fund for Nature-WWF-reports that nearly 3 billion animals were killed or lost their homes because of Australias wildfires in 2019 and 2020. The number, reported in late July, was about three times higher than

    50、an earlier WWF estimate (估计). A team of 10 scientists studied more than 11 million hectares of Australias countryside to get the latest estimate.“It ranks (排名) as one of the worst wildlife disasters in modern history,” said WWF-Australia Chief Executive Officer Dermot OGorman.The WWF said it used di

    51、fferent methods to estimate wildlife populations, including information from over 100,000 studies. The scientists created models to estimate the number of creatures found in areas destroyed by fire.Project leader Lily Van Eeden from the University of Sydney said the research was the first continent-

    52、wide examination of animals affected by wildfires.“We dont even know what we are losing,” said Chris Dickman, a professor of ecology (生态学) at the University of Sydney. He spoke to Reuters news agency. “These were species that were here and now they have gone. Its almost too sad to think about.”The w

    53、ildfires started in September 2019 and continued through March of this year. Scientists say the fires were caused by higher than normal temperatures and years of drought (干旱) in the Australian bush. The fires caused 34 human deaths and destroyed nearly 3,000 homes.The WWF said that over the past yea

    54、r, it had raised money to the front lines of the fires to help injured and homeless wildlife.28How many animals were killed or homeless because of Australias wildfires in 2019 and 2020?ANearly 3 billion.BAround 5 billion.CMore than 3 billion.DLess than 1 billion.29How did the researchers get the lat

    55、est estimate of wildlife population after the wildfire?AThey raised money to study the animals.BThey studied the animals around the country.CThey studied over 100,000 animals and got the information.DThey estimated the number of creatures found in areas destroyed by fire.30What does the underlined w

    56、ord disasters mean?AA great project that cost lots of money.BAn unexpected event causes great lost.CAn important person who is very famous.DAn interesting activity that many people take part in.31According to the passage, which is TURE about the wildfire?AThe fire only killed animals.BThere were wil

    57、dfires all over Australia.CThe wildfires lasted more than half a year.DSomebody in the Australia caused the wildfire.32What lesson can we learn from the text?AHumans shouldnt overestimate the bush fire.BWe should raise money for wildlife protection.CHumans shouldnt take up where wildlife live.DWe sh

    58、ould develop the methods to prevent wildfires.Passage8 “The UK could face serious water shortages (短缺) in the next 20 to 25 years,” James Bevan, head of the Environment Agency, said in March 2019. Britons have been worried about the problem in the past few months.Two reasons lie behind the future wa

    59、ter shortages. The first one is population growth. It is predicted that the population of the UK will have increased to 75 million by 2050. This will certainly cause stress on resources such as water and energy. On average, a person uses 150 liters (升) of water a day. Much of this is water wastage.

    60、It is common to see people leave the tap (水龙头) running while brushing their teeth. The other reason is climate change. The UK might get hotter and drier in the near future. This could reduce water supplies (供应) by 10 to 15 percent and then cause drought (干旱) across the country.Charities said that we

    61、 could all reduce our daily water usage to 100 liters every day. Suggestions include taking shorter showers and choosing a well-used flush toilet (抽水马桶). However, what a person can do is limited.Perhaps many Britons have forgotten the days when water was scarce. “I remember the 1976 drought,” says A

    62、drian Butler, a senior teacher at Imperial College London. “Many people, thankfully, have no idea of having to get your water from a standpipe (竖管) in the street. But once youve been through that, you will realize water is really valuable. It is something that we have a collective (集体的) responsibili

    63、ty for.” We can all take care to avoid wasting water.33When will the UK probably face serious water shortages?AIn about 25 years.BBy the year 2030.CIn 100 years.DIn 2020.34What does Paragraph 2 mainly talk about?AHow the growth of population will affect water supplies.BHow climate change will cause

    64、drought all over the UK.CWhy it is difficult for Britons to save water every day.DWhy the UK will not have enough water in 25 years.35The underlined word “scarce” probably means “_” in the last paragraph.AdirtyBcleanCvaluableDexpensive36According to the passage, which of the following is RIGHT about

    65、 saving water?AWe neednt take along shower.BWe cant brush our teeth every day.CIts boring to introduce standpipe systems.DIts a waste of money to choose flush toilets.37We can infer _ from the passage.ABritons are not satisfied with the standpipes in the UKBAdrian Butler clearly remembers the 1976 d

    66、rought in the UKCJames Bevan is confident about solving the water shortages in the UKDthe British government hasnt acted to deal with water shortages in the UK【答案】1B2C3C【分析】文章是四则新闻报道:东京成田机场附近新开了一家胶囊旅馆;加州遭遇干旱,对浪费水的人处以每天500美元的罚款;杨永春在中国南京展出了世界上最长的3D街画;应用程序Spring可以让照片中的人看起来更高。1推理判断题。文中是四则国内外的新闻报道,可能在报纸上

    67、读到。故选B。2细节理解题。根据“To let people save water, California decides to fine anyone $500 a day if they are found wasting water.”可知浪费水(即不节约用水)的人会被处以每天500美元的罚款。故选C。3细节理解题。根据“It is the longest 3D street painting, and Yang names it Rhythm of Youth.”可知“青春的律动”是最长的3D街画。故选C。4C5A6D7C8C【分析】文章大意:本文主要讲述的是百鸟朝凤的故事。4细节理解

    68、题。根据“It kept working, picking fruits and storing them in a cave.”可知,当其他的鸟儿在周围飞来飞去时,凤凰在采摘果子,故选C。5推理判断题。根据“Other birds looked down on what the phoenix did They thought it stupid to make efforts to collect food every day.” 可推断出,起初其他鸟儿并不理解凤凰的做法。故选A。6细节理解题。根据“It shared the dry fruits with all the other b

    69、irds, helping them go through the drought.”可知,当干旱发生时,凤凰将自己收集的水果分享给其他鸟,故选D。7细节理解题。根据“They flew around the phoenix, singing and dancing, making the best wishes for it.”可知,在凤凰生日那天,其他鸟围着凤凰唱歌跳舞,送上祝福,故选C。8主旨大意题。通读全文可知,风凰之所以得到百鸟的尊重是因为它有远见、勤劳,还能在其他动物有难时伸出援助之手,很善良。因此这个故事告诉我们,人们会尊敬那些聪明、善良、勤劳的人,故选C。9B10C11A12D

    70、13B【分析】本文主要是介绍北京朝阳外国语学校的学生在马山中学的所做、所看、所听。9细节理解题。根据第三段第一句Peng is a student from Beijing Chaoyang Foreign Language School.可知彭是朝阳北京外国语学校的一名学生。所以该选B。10词义猜测题。根据原文The blackboards and playground are tooshabby to use以及前句the schools poor learning environment可推知“shabby”的意思只可能是“破旧不堪的”,所以该选C。11细节理解题。根据第四段第一句The

    71、 project idea came from Pengs principal可知这个项目的发起人是彭所在学校的负责人,所以该选A。12细节理解题。根据第五段第一句Peng and other four students went to the Mashan School and gave the donations with five teachers.可知共去了五位学生和五位老师,所以该选D。13细节理解题。细读短文可知本文主要是介绍北京的学生在马山中学的所做、所看、所听,所以该选B。14C15B16A17D18C【分析】本文是一篇说明文。文章描述了当今世界,人类发现了许多控制天气的方法,

    72、其中主要介绍了云催化和使用激光的两种方法。14细节理解题。根据第二段中的“It is done by spreading chemicals like dry ice or silver iodide (碘化银) inside of clouds.”可知,云催化是往云朵中撒干冰或者碘化银等化学制品。故选C。15细节理解题。根据第二段中的“It is done by spreading chemicals like dry ice or silver iodide (碘化银) inside of clouds, either by rocket or airplane. ”,可知,云催化主要用火

    73、箭或飞机来释放空气/云层中的化学物质,选项符合语境。故选B。16词义猜测题。根据第四段中“For example, silver iodide may be bad for the environment.”可知,碘化银可能对环境有害, 所以推断出side effect表示“副作用”。故选A。17细节理解。根据最后一段的“.it might be possible to control hurricanes by using lasers. ”可知,激光有可能可以控制飓风,而非一定能,与D选项有出入,故选D。18主旨大意题。根据第四段中的“On one hand, it is believed

    74、 that it might have side effects. For example, silver iodide may be bad for the environment. ”可知,云催化可能对环境不友好。故选C。19C20A21D22A23B【分析】本文是一篇说明文。主要讲述了干旱的沙漠里的一些动植物的生存方式,尤其讲述了莫哈维沙漠虾的生存繁衍方式。19细节理解题。根据“In addition, difficult as it is to believe, there are desert fish which can survive through years of droug

    75、ht in the form . recorded.”可知,莫哈维沙漠虾能够以非活性卵的形式在多年的干旱中生存下来。故选C。20词义猜测题。根据“If sufficient rain falls the next year to form another lake, the eggs hatch, and once again the shrimps pass rapidly through their cycle of growth, adulthood, egg-laying, and death.”可知,雨水足够多的情况下,卵就会孵化,小虾再一次快速地经历它们的生长、成年、产卵和死亡周期

    76、;反之,如果雨水不足够的话,这些卵就会进入休眠期,也就是说这些卵变得不活跃。故选A。21推理判断题。根据“There are desert plants which survive the dry season in the form of inactive seeds.”和“Thus, on such occasions, the species multiplies considerably, which further ensures its survival.”可知,一些物种发展出一种独特的生活方式来在恶劣的环境中生存。故选D。22细节理解题。根据“The eggs of the Mo

    77、jave shrimps are the size and have the appearance of grains of sand.”可知,莫哈维沙漠虾的卵大小和沙粒一样,而并非是种子粒。故选A。23主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了干旱的沙漠里的一些动植物的生存方式,尤其讲述了莫哈维沙漠虾的生存繁衍方式。故选B。24D25B26B27C【分析】本文主要讲述醋可以让植物在干旱的环境中生存,即能抗击干旱。24细节理解题。根据“Researchers from the RIKEN Center for Sustainable Resource Science (CSRS) in Japa

    78、n found that growing plants in vinegar makes them more resistant to droughts.”可知,研究人员发现,在醋中种植的植物更能抵御干旱。故选D。25词义猜测题。根据“they found that the ones treated with acetate had survived, while the untreated plants had dried up and died”和“Its hoped that this simple method of”可知,他们发现,经过醋酸盐处理的植物存活了下来,而未经处理的植物则干

    79、枯死亡,此处this simple method of survival指的是在植物的土壤中添加醋酸盐,故选B。26推理判断题。根据“Kim also told the magazine hes already been in touch with people all over the world who are interested in trying this simple and cost-effective method out from companies growing flowers to amateur gardeners.”可知,Kim已经和世界各地有兴趣尝试这种简单划算的

    80、方法的人取得了联系,所以这个实验会邀请更多的人参与进来,故选B。27最佳标题题。本文主要讲述醋可以让植物在干旱的环境中生存,选项C“有用的醋酸盐”符合主题,故选C。28A29C30B31C32D【分析】本文是一篇新闻报道,主要描述澳大利亚火山对动物和人类造成的影响。28细节理解题。根据“The World Wildlife Fund for Nature-WWF-reports that nearly 3 billion animals were killed or lost their homes because of Australias wildfires in 2019 and 202

    81、0.”可知,世界自然基金会报告称,2019年和2020年,澳大利亚的野火造成近30亿动物死亡或失去家园。故选A。29细节理解题。根据“The WWF said it used different methods to estimate wildlife populations, including information from over 100,000 studies. The scientists created models to estimate the number of creatures found in areas destroyed by fire.”可知,世界自然基金会表

    82、示,他们使用了不同的方法来估计野生动物数量,包括来自10万多项研究的信息。科学家们建立了模型来估计被大火烧毁地区的生物数量。故选C。30词义猜测题。根据前文报道并分析“It ranks (排名) as one of the worst wildlife disasters in modern history,”可知,这是现代历史上最严重的野生动物灾难之一,disasters的意思是“灾难”,故选B。31推理判断题。根据“The wildfires started in September 2019 and continued through March of this year.”可知,森林大

    83、火始于2019年9月,持续到今年3月,所以共持续半年多,故选C。32推理判断题。本文主要描述澳大利亚火山对动物和人类造成的影响,所以我们应该制定预防森林火灾的方法。故选D。33A34D35C36A37B【分析】本文是一篇说明文。文章指出,英国在未来20到25年内会面临水资源短缺问题,究其原因,一是人口增长,二是气候变化。文章呼吁,人们要通过各种努力尽自己的一份力量来解决这一问题。33细节理解题。根据文中第一段“The UK could face serious water shortages in the next 20 to 25 years.”可知英国可能在未来20到25年里面临严重的水资

    84、源短缺问题。故选A。34段落大意题。阅读第二段可知第二段的主旨句是“Two reasons lie behind the future water shortages.”,本段讲述了25年后英国没有足够水的原因。故选D。35词义猜测题。阅读本段可知,1976年英国大旱,人们要去公共水管接水用。一旦经历过大旱,人们就会意识到水的宝贵。由此推知本句句意:或许很多英国人已经忘记水资源稀缺的那些日子(1976年那次大旱)。故选C。36细节理解题。根据文中第三段“Suggestions include taking shorter showers and choosing a well-used flush toilet.”可知为了节约用水,建议缩短洗澡时间,选择好用的抽水马桶。也就是说,为了节约用水,我们不必长时间淋浴。故选A。37推理判断题。根据最后一段中“I remember the 1976 drought.”可知,Adrian Butler记得1976年英国的那次大旱。故选B。16原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题07防汛抗旱 -备战2022年中考英语阅读理解热点话题模拟练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-513079.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1