2021高三统考人教英语一轮(经典版)课时作业:第一部分 BOOK2 UNIT2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三统考人教英语一轮经典版课时作业:第一部分 BOOK2 UNIT2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析 2021 三统 考人教 英语 一轮 经典 课时 作业 第一 部分
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空I remember the first day when I saw Sally playing basketball. I watched in wonder as she struggled her way through the crowd of boys on the playground. She seemed so 1, but she managed to shoot jump shots just over their heads and into the net. The boys always tried to stop her 2 nobody cou
2、ld.I began to notice Sally at other times, basketball in hand, playing 3. She practiced dribbling (运球) and 4 over and over.One day I asked Sally why she 5 so much. Without a moment of hesitation she said, “I want to go to college. The only way I can go is to get a 6. Im going to play college basketb
3、all and I want to be the best one. I believe that if I am 7 enough, I will get one. My father has told me that if the dream is big enough, the facts dont 8.”I 9 her through those junior high years and into high school. Every week, she led her team to 10. One day in her senior year, I saw her sitting
4、 on the grass, her head 11 in her arms. Slowly and quietly, I 12 and sat down beside her. “Whats wrong?” I asked. “Oh, nothing,” came a soft reply. “I am just too short.” The 13 told her that at 165 cm she would probably never play for a top teamstill less she would be 14 a scholarshipso she should
5、stop dreaming about college.I felt she was extremely 15. I asked her if she had talked to her dad about it yet. She told me that her father said those coaches were 16. They didnt understand the 17 of a dream.The next year, Sally was seen by a college basketball coach after a big game. She was 18 off
6、ered a scholarship and 19 to the college team. She was going to get the college education that she had 20 and worked toward for all those years.Its true: if the dream is big enough, the facts dont count.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一位身材矮小的女生通过自己的不懈努力实现篮球梦和大学梦的故事,告诉我们梦想的力量有多强大。1A.silent Bsmall Cstrong Dhuge答案:
7、B根据空后的“but”可知,此处表示转折关系,她身材显得如此矮小(small),但是她设法让球从他们的头顶越过进篮。故选B项。2A.but Band Cso Dfor答案:A根据空后的“nobody could”可知,“没人能阻止她”与“男生们总是试图阻止她”之间是转折关系。故选A项。3A.still Bagain Cwell Dalone答案:D根据下文的“She practiced dribbling (运球) and 4 over and over.”可知,萨莉一遍又一遍练习运球和投篮,并没有比赛。因此,此处指她总是独自(alone)打篮球。故选D项。4A.passing Brunnin
8、g Cshooting Dstruggling答案:C根据常识可知,运球动作的下一步应是投篮(shooting)。第1空后的句子也有提示。故选C项。5A.studied Bpracticed Cexpected Dimproved答案:B根据上文中的“She practiced . over and over.”可知,此处指作者询问萨莉为什么要如此努力地练习(practiced)。故选B项。6A.title Bprize Cscholarship Dreward答案:C根据第四段最后一句中的“scholarship”可知,此处指萨莉上大学的唯一途径是获得奖学金(scholarship)。故选C
9、项。7A.good Bbrave Ccareful Dactive答案:A根据空前的“I want to be the best one”及空后的“get one”(指前文的scholarship)可知,此处指她相信如果她足够优秀(good),就能得到奖学金。故选A项。8A.lack Btalk Cappear Dcount答案:D根据文章最后一段中的“if the dream is big enough, the facts dont count”可知,父亲告诉萨莉,如果梦想足够大,事实就不算什么(count)。故选D项。9A.encouraged Brespected Cwatched D
10、helped答案:C根据语境可知,作者一直在关注萨莉,故此处指作者关注着(watched)她从初中升到高中的这些年。故选C项。10A.victory Bconfidence Cresponsibility Dprofession答案:A萨莉一直在刻苦练习,为了自己的梦想而努力。由此可推测,此处指她带领球队取得胜利(victory),故A项符合语境。11A.dropped BburiedCcovered Dsunk答案:B根据下文及本段最后一句中的“so she should stop dreaming about college”可知,教练告诉萨莉她太矮了,无法进入顶尖球队,此时萨莉非常失落,
11、因此应是将头埋在(buried)臂弯里。故选B项。12A.walked off Bwalked out Cwalked around Dwalked up答案:D根据空后的“sat down beside her”可知,此处指作者看到萨莉后,向她走去(walked up),轻轻地坐到她旁边。故选D项。13A.coach Bteacher Ccaptain Dleader答案:A根据第16空前的“those coaches”可知,此处指篮球教练(coach)告诉她,以她的身高,几乎是没有机会到一流的球队去打球的,更不用说获得奖学金了。故选A项。14A.suggested Bsent Cpromi
12、sed Doffered答案:D根据第18空后的“offered a scholarship”可知答案为offered。offer本意为“(主动)提供”,此处用be offered表示“获得学校提供的奖学金”,故选D项。15A.worried Bexcited Cdisappointed Dsurprised答案:C萨莉一直在为上大学的梦想而努力,如今被告知可能得不到奖学金,只能放弃上大学的梦想,萨莉应该是极度失望的(disappointed)。故选C项。16A.great Bwrong Cstrict Dcruel答案:B根据下文“They didnt understand the 17 o
13、f a dream.”可知,萨莉的父亲认为教练不懂梦想的力量,因此在否认教练说的话,认为那些教练是错误的(wrong)。故选B项。17A.pressure Bvalue Ccause Dpower答案:D根据上文可知,萨莉的父亲说如果梦想足够大,现实中的困难也算不上什么,强调了梦想的力量(power)。故选D项。18A.exactly Bnaturally Creally Dnormally答案:C根据下文的“She was going to get the college education”可知,萨莉真的(really)获得了一份奖学金。故选C项。19A.taken Badmitted C
14、introduced Dappointed答案:B根据上文中的“Sally was seen by a college basketball coach”及“offered a scholarship”可知,此处指她进入了大学球队。故选B项。20A.dreamed of Bpicked up Cbenefited from Dcarried out答案:A根据设空后的“worked toward for all those years”可知,为之努力多年的应是自己的大学梦。故选A项。.阅读理解(2020惠州市高三第一次调研考试试题)TOKYO, June 8 (Xinhua)The Beiji
15、ng Organizing Committee of the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games held a promotion event in the Japanese capital, Tokyo on Saturday to introduce the latest developments in preparation for the Beijing Winter Olympics.The promotion event, which used an exhibition wall and the “Charming Beijing”
16、photo exhibition to showcase the preparations of Beijing 2022, was part of “Beijing Week”, a series of activities to commemorate the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between Beijing and Tokyo.On the exhibition wall with an area of 33 square meters, Beijing 2022 organizer
17、s showcased five aspects including the Beijing Winter Olympics vision, Beijings winter sports tradition, emblems (徽章) of Beijing 2022, competition planning and the National Speed Skating Oval.At the same time, old photos of the Chinese and Japanese ice hockey teams echoed the 40th anniversary of the
18、 establishment of sistercity relations between the two cities and the theme of the Beijing Winter Olympics.The promotion videos of the Beijing 2022 emblems, as well as other related video clips, drew great interest of the audience. The “Charming Beijing” photo exhibition displayed some of the Winter
19、 Olympic venues, showing the progress of the preparations for the Beijing Winter Olympics.Meanwhile, the sand table, VR glasses and the “Beijing Winter Olympics Brochure” are also provided to let the audience visually experience the unique charm of the National Speed Skating Oval and the features of
20、 other competition venues. Chang Yu, Director General of the Media and Communications Department of the Beijing Winter Olympics Organizing Committee, introduced the progress of the preparations of Beijing 2022 and the vision of cooperation between Beijing 2022 and Tokyo 2020.Chang Yu said that the B
21、eijing Winter Olympics Organizing Committee stays committed to hosting the Games in a green, inclusive, open and clean manner, with the aim of delivering a fantastic, extraordinary and excellent Olympic event to the world.The Beijing Winter Olympics will open on February 4, 2022, which will feature
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-514991.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋八年级英语上册 Unit 8 Natural disasters Period 2 Reading Ⅰ习题课件(新版)牛津版.pptx
