分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:515928
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:226.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题2 山西省 太原市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(2)及答案A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily,it is a bad thing for young peoplePuppy love(早恋)may bring stress for young people and can lead to depression(忧郁症)The study

    2、shows that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of allThe possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”According to the study,even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this “los

    3、s of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girlsYoung girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinionsThey wont tell that to their parentsDr Marianm Kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have dep

    4、ression during their growingTrying romance often causes the depressionShe advises kids not to jump into romance too earlyDuring growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of selfShe also suggests the parents should encourage their kids to keep close to

    5、 their friends,attend more interesting school activities and spend enough time with familyParents should watch for signs of depressioneating or mood changesand if they see signs from their daughters or sons,they need to give helpThe good news is that the connection between romance and depression see

    6、ms to become weak with ageLove will always make us feel young,but only maturity(成熟)gives us a chance to avoid its bad side effects63Whats the main idea of the passage?APuppy love may bring young people depressionBParents should forbid their childrens loveCRomance is a twoedged sword for adultsDRoman

    7、ce is good for young people64Which of the following is more likely to have depression?AYoung people who have a strong sense of selfishnessBYoung boys whose parents watch for their behaviorCYoung girls who always hide their feelings and opinionsDCareless parents whose children are deep in love65What

    8、can be inferred from the passage?ALacking love can lead young people to grow up more quicklyBEarly love makes young people keep close to their friends and parentsCParents should help their children to be aware of the signs of depressionDThe older a woman is,the less likely she seems to lose herself

    9、in romance66Whats the authors attitude towards puppy love?AConfused BDisapprovingCDisinterested DScared参考答案-C. 63-66 ACDB *结束DProfessor Wiseman expects thousands of people to take part in an experiment in controlling dreamsParticipants will download a specially designed iphone app that turns their p

    10、hone into a dream factoryPlaced on the bed ,the phone can monitor when a sleeper is not moving, which suggests the onset of dreamingIt then plays a carefully crafted(精心制作的)“soundscape”designed to produce pleasant scenes such as walking in the woods, or lying on a beachThe idea is that this will infl

    11、uence dreaming, causing dreamers to form fantasyland inspired by the sounds they are hearingAt the end of the dream the app sounds a gentle alarm to wake the dreamer, who submits a brief description of the dream to a “dream catcher”database(数据库)Prof Wiseman, from the University of Hertfordshire, who

    12、 is best known for his research on sleeps, said,“Getting a good nights sleep and having pleasant dreams promotes peoples productivity, and is necessary for their mental and physical well being Despite this we know very little about how to influence dreamsThis experiment aims to change that”As many a

    13、s 10,000 people are expected to take part in the study, declared at the Edinburgh International Science FestivalProf Wiseman teamed up with app developers YUZA, which created the“ Dream:ON” softwareParticipants will be encouraged to share their dreams via Facebook and TwitterA national survey conduc

    14、ted for the experiment found that 21% of people had trouble sleeping and 15%suffered from unpleasant dreamsProf Wiseman said people feeling low dreamed far more than others, and often had negative dreams“Perhaps improving their dreams might help them,”he addedThe “Dream:ON” app can be downloaded for

    15、 free from iTunes or via the project site, http:67What is the special function of the “Dream:ON”software?ARecording the process of dreamsBSweetening dreamsCStopping unpleasant dreamsDWaking up dreamers68Why does professor Wiseman carry out the experiment?ATo improve the quality of sleepingBTo analys

    16、e mental effect on dreamersCTo set up a worldwide dream databaseDTo know about how to affect dreams69If you volunteer to participate in the study, you are expected to Apay to download the“Dream: ON”appBlie on a beach with your smartphone on Cpresent your dreams via Facebook and TwitterDdesign a plea

    17、sant situation according to the sound70The word “onset”in the 2nd paragraph probably means AinfluenceBbackgroundCstartingDending参考答案-D. 67-70 BDCC*结束4、(2011年陕西一省宝鸡市高三教学质量检测)Full Name: Cristiano Ronaldo Santos Averir, a world-famous football player. Age: 25Born in 1985Nationality: Portugal. Position:

    18、 Winger(边锋) Shirt number: 7. Former club: Sporting Lisbon. Special move: first-rate stepover trick(交叉跨步动作). Now he is being interviewed by a journalist from the sports column of BBC. The following are part of their interview. Q: Are you the best winger in the world now, Cristiano? A: I11 try to be t

    19、he best, but its not really for me to say! To be honest with you, I dont really compare myself to other wingers in football. I want to improve all the time, give 100 percent and play to the best of my ability. I will carry on doing that until the end of my career. Q: Who is the most skillful player

    20、in the world? A: There are a lot of fantastic players who ere extremely talented, but different players have different strengths! Some are expert at dribbling (带球) with ball, while others pass the ball very well instead. The players have different techniques. So its difficult to pick just one out. Q

    21、: Do you make sure your own tricks up, or do you copy other stars like Ronaldinho? A: They are not inspired by other players they just come from me! Theyre something that Ive worked on in training sessions and in games for many years now. I try to work on them by myself and then they just come natur

    22、ally to me in games! Q: Whos more skillful, you or Wayne Rooney? A: I think were just different players! There is no doubt that Wayne Rooney is a great player and very talented. Hes got his own individual style and Ive got mine. We are trying to be ourselves: Q: So how often do you practice your tri

    23、cks and skills? A: To be honest, theyre just something Ive done since I was very young. All the tricks I do during games are things that I have developed throughout my career. Im improving year after year. I just want to carry on getting better and better and learning more and more tricks. (1)Accord

    24、ing to the interview, which of the following is not true?ACristiano devotes himself to his football career.BCristiano thinks a great player should have their own strengths.CCristiano denies that he is the best football player in the world modestly.DCristiano refuses to admit there are outstanding fo

    25、otball players in the world.(2)From the interview we can learn that Cristianos tricks are developed by _. Acopying other football stars like RonaldinhoBworking on in training sessions and in games himself throughout his careerClearning from his coaches and partnersDbuilding up his own individual sty

    26、le in the practice(3)Which of the following is the unique skill of Cristiano Ronaldo?AStepover trick. BReceiving the ball.CPassing the ball. DDribbling.(4)From the interview we can infer that Cristiano Ronaldo is _.Ayoung, honest and cleverBskillful, talented, modest and hard-working Cfantastic, pro

    27、ud and ambitiousDspecial, frank and skillful【解析】 本文是记者对一位足球明星的采访。这位明星不仅聪明,有天赋,而且还很用功,取得了成就不骄傲,这些素质使他成为了世界上一流的边锋。 (1)D 正误判断题。根据 Cristiano 对第二个问题的回答 There are a lot of fantastic players who are extremely talented 可知D项内容错误。(2)B 细节理解题。根据 Cristiano 对第三个问题回答中的关键信息可知,他的球技不是模仿他人的,而是在多年的训练和比赛中自己摸索出来的,故选B项。(3

    28、)A 细节理解题。根据第三段中的 Special move 可知,这位明星的特殊动作是交叉跨步,故选A。(4)B 推理判断题。从flrst-rate “一流的”可知他的动作很熟练;从他从小就开始踢球可知他很有天赋 (talented);从不认为他是世界上最佳的边锋可知他谦虚 (modest);从一直想提高自己并要坚持到他职业生涯结束为止可知他很努力 (hard-working)。故选B。*结束As a student, you must be excited to know something about American school students. In fact, just like

    29、 in China, in the United States, high school is usually divided into two periods, the first two or three years are called “junior high school” and the other is “senior high school”.In China, children enjoy free education of nine years, but in the United States, the students enjoy free education unti

    30、l they are 18 years old. As a result of the free education system , American children have little difficulty in going to senior high school.68. Activities outside of the classroom refer to _.A. what the students do after class in school B. what the students learn in extra classesC. what a music grou

    31、p or a sports team do D. what the teachers do after class for the students69. Which of the following statements is NOT true?A. The time of free education in China is longer than that in America.B. Those who get good marks can go to a good university.C. American students can take all kinds of subject

    32、s during the high school period.D. They can be allowed to join the next grade even if they fail the school-year exam.70. The writer of the passage tells us the truth that _.A. the atmosphere in high schools is quite different from that in a universityB. none of the schools in cities are good for lea

    33、rningC. suburban high schools are good places for learningD. all the American students want to go to university参考答案 68-70 AAC *结束 Grown-ups know that people and objects are solid. At the movies, we know that if we reach out to touch Tom Cruise, all we will feel is air. But does a baby have this unde

    34、rstanding? To see whether babies know objects are solid, T. Bower designed a method for projecting an optical illusion (视觉影像) of a hanging ball. His plan was to first give babies a real ball, one they could reach out and touch, and then to show them the illusion. If they knew that objects are solid

    35、and they reached out for the illusion and found empty air, they could be expected to show surprise in their faces and movements. All the 16-to 24- week -old babies tested were surprised when they reached for the illusion and found that the ball was not there. Grown-ups also have a sense of object pe

    36、rmanence. We know that if we put a box in a room and lock the door, the box will still be there when we come back. But does a baby realize that a ball that rolls under a chair does not disappear and go to never-never land? Experiments done by Bower suggest that babies develop a sense of object perma

    37、nence when they are about 18 weeks old. In his experiments, Bower used a toy train that went behind a screen. When 16-week-old and 22-week-old babies watched the toy train disappear behind the left side of the screen, they looked to the right, expecting it to reappear. If the experimenter took the t

    38、rain off the table and lifted the screen, all the babies seemed surprised not to see the train. This seems to show that all the babies had a sense of object permanence. But the second part of the experiment showed that this was not really the case. The researcher substituted(替换)a ball for the train

    39、when it went behind the screen. The 22-week-old babies seemed surprised and looked back to the left side for the train. But the 16-week-old babies did not seem to notice the switch(更换). Thus, the 16-week-old babies seemed to have a sense of “something permanence,” while the 22-week-old babies had a

    40、sense of object permanence related to a particular object. 60. The passage is mainly about _. A. babies sense of sight B. babies understanding of objects C. effects of experiments on babies D. different tests on babies feelings 61. In Paragraph 3, “object permanence” means that when out of sight, an object _. A. still stays solid B. keeps its shape C. still exists D. is beyond reach 62. What did Bower use in his experiments? A. A screen. B. A chair. C. A film. D. A box. B-60. B 61. C 62. A *结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515928.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1