山西省怀仁市大地中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省怀仁市大地中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 山西省 怀仁 大地 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、怀仁市大地学校2021-2022学年度上学期第一次月考高一英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1. 本试卷由三个部分组成。其中,第一和第二部分的第一节为选择题。第二部分的第二节和第三部分为非选择题。2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4. 考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分) (略)第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题
2、3分,满分45分)AA man once had a dream about the Black Forest in Germany. In his dream he was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground. He ran off as fast as he could, but they followed him. He reached a place where he saw two roads in front of him,one to the right,
3、and the other to the left. Which road should he take? He heard the two men behind him,getting nearer, and at the same time, he heard a voice in his ear. It told him to go to the right and he did so. He ran on and soon came to a small hotel. He was received there kindly and given a room, and he was s
4、aved from the men. That was the dream.Twenty years later he was really in the Black Forest and as happened in the dream long ago, two men ran out and tried to throw him down. He ran off, and came to a place with two roads, like in the dream. He took the road to the right without thinking. He soon re
5、ached a small hotel, was taken in and so was safe. His dream of twenty years before has saved his life.1. The Black Forest is _.A. a place in EuropeB. not a real placeC. a dangerous placeD. a pace visited twice by the man2. When he was walking in the forest, _ ran after him.A. two dogsB. two tigersC
6、. two menD. the women3. It was _ that saved the mans life 20 years later.A. a voiceB. the dream 20 years beforeC. guard of the forestD. guests of the hotel4. The story tells us that_.A. the man knew something about the Black Forest before he went thereB. the man had a good memory but bad luckC. Peop
7、le should believe dreams because they always can save their livesD. People should not believe dreams【答案】1. C 2. C 3. B 4. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。一个男人曾经有一个关于德国黑森林的梦。二十年后他真的在黑森林,在很久以前的梦里,两个人跑出来,试图将他掀翻在地。他离家出走,来到了一个有两条路的地方,就像在梦中。他记得那个梦,通过道路的右边。他很快到达一家小酒店,所以是安全的。是二十年前的梦救了他的命。【1题详解】推理判断题。根据第一段“In his dream he
8、 was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground.(在他的梦里,他正在森林里散步,这时有两个人跑了出来,想把他摔倒在地。)”和第二段“His dream of twenty years before has saved his life.(他20年前的梦救了他的命。)”可推断,黑森林是一个危险的地方。故选C。2题详解】细节理解题。根据第一段“In his dream he was walking in the forest when two men ran out and t
9、ried to throw him to the ground.(在他的梦里,他正在森林里散步,这时有两个人跑了出来,想把他摔倒在地。)”可知,当男人在森林里走的时候,有两个人追着他跑。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第二段“His dream of twenty years before has saved his life.(他20年前的梦想救了他的命。)”可知,正是20年前的梦在20年后救了这个人的命。故选B。【4题详解】推理判断题。根据第二段“He ran off, and came to a place with two roads, like in the dream. He
10、took the road to the right without thinking.( 他跑开了,来到了一个有两条路的地方,就像在梦里一样。他不假思索地向右走。)”和这个男人真的梦到在黑森林中被人追赶可推断,这个男人记性好,但运气不好。故选B。BWe are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history of the Internet?Many people are surprised when they find that the Internet was set up
11、 (建立) in the 1960s.At that time, computers were large and expensive. Computer network (网络) didnt work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system (系统) had to be set up.It should be good enough to be used by many different computers. If par
12、t of the network was not working, information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time. At first the Internet was only used by the government, but in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it, too. Howe
13、ver, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of 1990s,computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made surfing the Internet easier.Today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use th
14、e Internet every day. Sending e-mails is more and more popular among young people. The Internet has now become one of the most important parts of peoples life.5. How long has the Internet been used?A. For about 10 years.B. For about 20 years.C. For about 40 years.D. For about 60 years6. What is true
15、 about computers in the 1990s?A. They became cheaper and easier to use.B. They became larger and larger.C. People couldnt buy them anywhere.D. People could get information only from them.7. What can we infer (推断) from the last sentence?A. People will die without the Internet.B. All people should set
16、 up (建立) their own network.C. People live easily without the Internet.D. People will more and more depend on (依赖) the Internet.8. Which is the best title for this passage?A. The History of the InternetB. Computers and InformationC. Computers and the GovernmentD. The History of Computers【答案】5. D 6. A
17、 7. D 8. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了互联网的发展历史。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“Many people are surprised when they find that the Internet was set up (建立) in the 1960s.(许多人在发现互联网是在20世纪60年代建立的时候都感到惊讶。)”可知,互联网已经被使用了大约60年。故选D。6题详解】细节理解题。根据文章第三段“By the start of 1990s,computers became cheaper and easier to use.(到20世纪90年代初
18、,电脑变得更便宜、更容易使用。)”可知,到了20世纪90年代,电脑变得更便宜,更容易使用。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一句“The Internet has now become one of the most important parts of peoples life.(互联网现在已经成为人们生活中最重要的一部分。)”可推知,人们将越来越依赖互联网。故选D。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段“We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history
19、 of the Internet?(我们都在忙于谈论和使用互联网,但我们中有多少人知道互联网的历史?)”可知,文章主要介绍了互联网的发展历史。故选A。CMr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned on the light and looked at his clock. It was half past twelve oclock. “Who can it be at this time of night? He thought. He decided to go
20、 and find out. So he got of bed, put on his dressing gown (浴袍) and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. That is very strange. Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed, turned off the light and tried to go to sleep. A few minutes la
21、ter he heard the bell again. Mr.Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it: It is now after midnight
22、(午夜), so it is April Fools Day (愚人节). April fool to you! Oh, it was the English boy next door! Mr. Lee exclaimed (惊 叫)and almost smiled. He went back to bed and fell asleep at once. The bell did not ring again.9. Mr Li was trying to go to sleep when he heard_.A. the telephone ringB. the bell ringC.
23、someone knock at the doorD. someone shout10. Why did he rush to the door when he heard the bell ring?A. He wanted to open for the visitor.B. He wanted to find out who the visitor was.C. He was afraid of the ring.D. He was waiting for someone.11. When he opened the door for the first time, there was
24、_ there.A. a boyB. a piece of paperC. someoneD. nobody12. The English boy rang the bell because he_.A. had something important to tell Mr LiB. wanted to give Mr Li a piece of paperC. wanted to make fun of Mr LiD. wanted to borrow Mr Li【答案】9. B 10. B 11. D 12. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了李先生在四月愚人节被邻居英国男孩捉
25、弄的故事。【9题详解】细节理解题。根据“Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. (李先生躺在床上正要睡觉,这时他听到门铃响了。)”可知,李先生正要睡觉时他听到门铃响了。故选B。【10题详解】细节理解题。根据“Who can it be at this time of night? He thought. He decided to go and find out.( “这么晚了,还会是谁呢?”他想。他决定去弄清楚。)”可知,因为想知道来客是谁,所以李先生急忙去开门。故选B。【11
26、题详解】细节理解题。根据第二行“When he opened the door, there was nobody there.( 当他打开门时,没有人在那里。)”可知,当李先生第一次打开门的时候,门口没有人。故选D。【12题详解】细节理解题。根据倒数第二行“It is now after midnight (午夜), so it is April Fools Day (愚人节). April fool to you! Oh, it was the English boy next door!( “现在已经过了午夜,所以今天是愚人节。愚人节快乐!”“哦,是隔壁那个英国男孩!”)”可知,因为是愚
27、人节,所以那个英国男孩按铃是因为他想捉弄李先生。故选C。DEveryone has got two personalities(性格)-the one that is shown to the world and the other that is secret and real. You dont show your secret personality when youre awake because you control yourself, but when youre sleeping, your sleeping position shows the real you. In a
28、normal night, of course, you often change your sleeping positions. The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.If you go to sleep on your back, youre a very open person. You normally trust people and you are easily influenced by new ideas. You dont
29、like to make people unhappy, so you never express your real feelings. Youre quite shy and you arent very confident.If you sleep on your stomach, you are a person who likes to keep secrets. You worry a lot and youre always easily becoming sad. You never want to change your ideas, but you are satisfie
30、d with your life the way it is. You usually live for today not for tomorrow. If you sleep on curled up, you are probably a very nervous person. You have a lot of opinion of yourself and often protect yourself from being hurt, so you are very defensive. Youre shy and you dont usually like meeting peo
31、ple. You like to be on your own.If you sleep on your side, you have usually got a well-balance personality. You know your strengths and weaknesses. Youre usually careful. You have a confident personality. You sometimes feel worried ,but you dont often get unhappy. You always say what you think even
32、if it makes people angry.13. You may find the passage in _.A. a science magazineB. a guide bookC. a sports newspaperD. a story book.14. When does the sleeping position best show your secret personality?A. In the daytimeB. At the beginning of sleepC. At the nightD. During the deep sleep15. What does
33、the passage tell us?A. Sleeping in your side is the best way of sleeping.B. Changing position s will cause sleeping problems.C. Sleeping positions show peoples secret personalities.D. Enough sleep makes people look better and healthier.【答案】13. A 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了人的睡姿能反映其真实个性。【13题详解】
34、推理判断题。根据文章第一段“The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.(最能体现你隐秘个性的姿势就是睡觉的姿势。)”以及文章内容可知,本文主要介绍了睡姿和性格之间的关系,所以最有可能出现在科学杂志上。故选A。【14题详解】细节理解题。根据文章第一段“You dont show your secret personality when youre awake because you control yourself, but when youre s
35、leeping, your sleeping position shows the real you.The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.(当你醒着的时候,你不会表现出你隐藏的个性,因为你能控制自己,但当你睡着的时候,你的睡姿会展现真实的你。最能显示你秘密个性的重要姿势是你刚入睡的时候)”可知,在入睡之初,睡姿最能展现你隐秘的个性。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段“but when youre sleeping, your s
36、leeping position shows the real you.(但当你睡着的时候,你的睡姿会展现真实的你。)”和“The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.(最能体现你隐秘个性的姿势就是睡觉的姿势。)”可知,文章主要讲述了睡姿揭示人的秘密性格。故选C。第二节 (共5小题,每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How to Improve Your EnglishDefin
37、e your learning objectives early: what do you want to learn and why? Make learning a habit. _16_ It is much better to study (or read, or listen to English news, and so on) for 10 minutes each day than to study for 2 hours once a week.Choose your materials well. You will need reading, grammar, writin
38、g, speaking and listening materialsbeginners can use a basiclevel English guide, and then move on to an advancedlevel English guide. _17_ It will make learning more enjoyablethus more effective.Vary your learning routine. It is best to do different things each day to help keep the various relationsh
39、ips between each area active. _18_19_ Learning English together can be very encouraging. You can find friends to speak English on the Internet.Relate grammar to practical usage. Grammar by itself does not help you use the language. You should practice what you are learning by employing it actively.M
40、ove your mouth! Understanding something doesnt mean that the muscles of your mouth can produce the sounds. _20_ It may seem strange, but it is very effective.Be patient with yourself. Remember that learning is a processspeaking a language well takes time. It is not a computer that is either on or of
41、f!A. The Internet is the most exciting, unlimited English resource.B. Try to learn something every day.C. Practice speaking what you are learning aloud.D. In other words, dont just study grammar.E. Find your own interests.F. Choose articles that relate to what you are fond of.G. Find friends to stud
42、y and speak with.【答案】16. B 17. F 18. D 19. G 20. C【解析】【分析】本文是应用文,介绍了几种有效提高英语的方法。【16题详解】根据空后It is much better to study for 10 minutes each day than to study for 2 hours once a week可知,每天学习10分钟比集中学习效果好。选项B意为:试着每天学点东西。与空后一句意思相符。故选B项。【17题详解】此题线索是词汇复现。此段的主题句是Choose your materials well,选项B意为:选择与你喜欢的内容相关的文章
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-519695.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
