山西省怀仁市第一中学2022届高三上学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省怀仁市第一中学2022届高三上学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 山西省 怀仁 第一 中学 2022 届高三 上学 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届山西省怀仁市第一中学高三上学期第三次月考英语试题第一部分听力第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man suggest the woman do?A. Buy a new dress B. Exchange the dress C. Get the dress tailored2. What are the speakers talking about?A. A birthday celebration B. A
2、fancy restaurant C. A holiday plan3. What did the woman do for Mary last night?A. She fixed Marys car B. She gave Mary a phone call C. She let Mary sleep in her house4. Where do the speakers plan to go?A. The theater B. Their moms office C. Their grandmas house5. Who will begin the lecture now?A. Pr
3、of. Brookings B. Dr. Mildens C. Dr. White第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the woman do at the Media Camp?A. She learned poster designB. She studied film - makingC. She wrote for a magazine7. Why d
4、id the woman spend her holiday there?A. To visit her brotherB. To try something differentC. To work in the movie industry听第7段材料,回答第8至10题。8. What does Julias friends band need?A. A singer B. A pianist C. A guitar player9. How many members are there in the mans band?A. Two B. Three C. Four10. What doe
5、s the man offer to do for the woman?A. Meet her in the garage B. Introduce her to his band C. Provide a place for her practice. 听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman do?A. A doctor. B. A teacher C. A lawyer12. What is the most probable relationship between the speakers?A. Old classmates B. Mother
6、 and son C. Sister and brother13. What will the man probably do next month?A. Study in a school B. Give up the boring task C. Work with the woman听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers mainly discussing?A. The mans favorite food B. Popular food in Belgium C. Belgian eating habits15. How long did
7、the mans Christmas dinner take last year?A. About 6 hours B. About 5 hours C. About 3 hours16. What may people there do after a big dinner?A. They eat as much as usualB. They take exercise to keep fitC. They eat less in the following days. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What prizes were given last week?A. Sp
8、orts bags B. i Watches C. Pens18. When was the show broadcast for the first time?A. A week ago B. A month ago C. A year ago19. What does the speaker say about the footballer?A. He can speak French B. He has a famous wife C. He owns a club20. How will the listeners tell their answers?A. By making a c
9、all B. By writing a letter C. By sending a postcard第二部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASchool Group Train TravelA fun day out for your school group starts with the train. Schoolchildren and teachers alike get a sense of occasion when you make travelling by trai
10、n a part of your school trip. Tables at every seat and broad space for everyone to sit back and enjoy the journey while the scenic country - side rolls by, you might even get a game or quiz in along the way. Iarnrd ireann offers schools group discounts of 18 percent for groups of 11 or more. Group d
11、iscounts are based on our Semi Flex web fare, allowing you some flexibility to change your schools booking, should you need to up to 24 hours before you are due to travel once your tickets have not been printed. Cancellations and changes are at a fee of 20 percent. Below are some examples of our mos
12、t requested fares for per person. Galway to Dublin - 14 Killarney to Fota - 16 Thurles to Dublin - 18 Westport to Dublin - 20 Cork to Dublin - 25To book your school group train travel, you can book online or alternatively you can call us on (01) 8366 222 or contact your local sales team at: Cork (02
13、1) 455 7020 Galway (091) 537554 or (091) 537539 Limerick (061) 217 318Bookings through middlemen are not accepted. For more information, please view or download our School Group Travel Brochure or if you are looking for any ideas on where to go, check out Our School Tour Ideas.1. What is a requireme
14、nt if a schools booking has to be changed?A. Tickets have already been printed outB. The discounts are no longer availableC. The travelers must pay a fee of 18 percentD. It is done at least 24 hours in advance.2. Which of the following travels costs 20 children over 350?A. Cork to DublinB. Thurles t
15、o DublinC. Killarney to FotaD. Westport to Dublin.3. Which way is unavailable for booking the tickets?A. Booking on the websiteB. Calling on (01) 8366 222C. Buying through local travel agentsD. Contacting the local sales team【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了学校组织的火车旅行,以及学生坐火车旅行适用的折扣政策。【1题详解】细节理
16、解题。根据第二段中“Group discounts are based on our Semi Flex web fare, allowing you some flexibility to change your schools booking, should you need to up to 24 hours before you are due to travel once your tickets have not been printed.(团体折扣是基于我们的Semi Flex网站费用,如果你需要在旅行前24小时内更改你的学校预订,如果你的车票还没有打印出来,你可以有一定的灵活性
17、更改你的学校预订)”可知,如果学校的预约需要更改,至少提前24小时完成。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“Iarnrd ireann offers schools group discounts of 18 percent for groups of 11 or more.(Iarnrd ireann为11人以上的学生提供18%的团购折扣)”以及“ Cork to Dublin - 25(科克到都柏林25欧元)”可知,从科克到都柏林20个孩子花费2520(1-18%)=410欧元,超过350欧元。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第四段中“To book your school
18、group train travel, you can book online or alternatively you can call us on (01) 8366 222 or contact your local sales team at(要预订您的学校团体火车旅行,你可以在线预订,也可以致电(01)8366 222或与当地的销售团队联系)”可知,通过当地旅行社购买不能订票。故选C。BAll of us face a variety of risks to our health in our daily life. Driving cars and being exposed to
19、 environmental pollutants all pose certain degrees of risk. Some risks would restrict our ability to lead a good life. And some are risks we might decide to avoid if we had the opportunity to make informed choices. Indoor air pollution is one risk that you can do something about.Scientific evidence
20、has indicated that the air within homes can be more seriously polluted than the outdoor air in even the most industrialized cities. Other research indicates that people spend approximately 90 percent of their time indoors. Thus, for many people, the risks to health may be greater due to exposure to
21、air pollution indoors than outdoors.In addition, people exposed to indoor air pollutants for the longest periods of time are often those most susceptible to the effects of indoor air pollution. Such groups include kids, the elderly and the chronically ill, especially those suffering from respiratory
22、 disease.While pollutant levels from individual sources may not pose a significant health risk by themselves, most homes have more than one source that contributes to indoor air pollution. There can be a serious risk from the cumulative effects of these sources. Fortunately, there are steps that mos
23、t people can take both to reduce the risk from existing sources and to prevent new problems from occurring. This brochure was prepared by the U. S. Environmental Protection Agency (EPA) and the U. S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) to help you decide whether to take action that can reduce
24、the level of indoor air pollution in your own home.Because so many Americans spend a lot of time in offices with mechanical heating and cooling systems, there is also a short section on the causes of poor air quality in offices and what you can do if you suspect that your office may have a problem.4
25、. Who will be exposed to indoor air pollution more often according to the text?A. A driver.B. A housewife.C. A farmer.D. A cyclist.5. What does the underlined word “susceptible” in paragraph 3 mean?A. Sensitive.B. Essential.C. Accustomed.D. Familiar.6. What can the brochure of EPA and CPSC help peop
26、le do?A. Lead a healthier and richer life.B. Throw individual things away.C. Get rid of the risk of air pollution.D. Reduce the risk of indoor air pollution.7. What is the authors main purpose in writing the text?A. To show Americans unhealthy lifestyle.B. To stress the negative influence of polluti
27、on.C. To tell people to reduce the time spent at home.D. To remind people to take note of indoor air pollution.【答案】4. B 5. A 6. D 7. D【解析】【分析】本文是说明文。科学家们发现室内空气污染有很大危害,因此我们要更加关注室内空气污染。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“Scientific evidence has indicated that the air within homes can be more seriously polluted than th
28、e outdoor air in even the most industrialized cities.(科学证据表明,即使在工业化程度最高的城市,室内空气污染也可能比室外空气污染更严重)”可知,一个家庭主妇会更经常地暴露在室内空气污染中。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据画线部分后一句“Such groups include kids, the elderly and the chronically ill, especially those suffering from respiratory disease.”可知,那些暴露在被污染的室内空气中的人包括了小孩、老人和患有慢性病的人,而
29、这些人都是对室内空气污染很敏感的人。故画线词意思是“敏感的”。A. Sensitive.敏感的;B. Essential.必不可少的;C. Accustomed.习惯的;D. Familiar.熟悉的。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“This brochure was prepared by the U. S. Environmental Protection Agency (EPA) and the U. S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) to help you decide whether to take action
30、that can reduce the level of indoor air pollution in your own home.(这本小册子是由美国环境保护署(EPA)和美国消费品安全委员会(CPSC)编写的,帮助您决定是否采取行动,以减少您家中的室内空气污染水平)”可知,由EPA和CPSC制定的资料手册中的内容可以帮助人们减少室内空气污染。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段中“Driving cars and being exposed to environmental pollutants all pose certain degrees of risk. Some risk
31、s would restrict our ability to lead a good life. And some are risks we might decide to avoid if we had the opportunity to make informed choices. Indoor air pollution is one risk that you can do something about.(开车和暴露在环境污染物中都有一定程度的风险。有些风险会限制我们过上美好生活的能力。如果我们有机会做出明智的选择,有些风险我们可能会决定避免。室内空气污染是你可以采取措施的风险之
32、一)”结合文章分析了室内空气污染的危害,以提醒人们注意室内空气污染。可推知,作者写这篇文章的主要目的是提醒人们注意室内空气污染。故选D。CCommercial fishing is taking away life from our oceans. More than a third of global fish stocks were classified as over fished in 2020, and the European Union (EU) is hoping that investing in technology can help fix the problem in
33、its waters. It is funding a project called Smart Fish H2021, led by Norwegian company SINTEF Ocean, to design equipment to reduce the industrys impact on sea life. Among the innovations it is testing is a new kind of fishing net called Smart Gear. It makes sounds and uses LED lights of different col
34、ors and intensities to attract only target species to the net, encouraging other fish to swim away. “We want to make life easier for the fishers, ” Rachel Tiller, a senior research scientist at SINTEF Ocean, says. “The problem is that we dont have data. We dont know how many fish are in the ocean an
35、d we need to find this information.”Another technology being trialed is Catch Scanner. It produces a 3D color image of the fish, which is analyzed using AI to estimate the weight and identify the species. Catch Scanner can also help tackle rule - breaking; some fishing boats catch more fish than EU
36、quotas (限额) allow, as well as fish of the wrong size and species. Catch Scanner can prevent this by automatically collecting catch information in a database and making it available to authorities such as national coast - guard agencies. The EU cannot force member states to adopt the Smart Fish innov
37、ations, and their success will depend on market demand. However, Tiller says that many fishing companies across Europe have shown interest. “Some of these technologies can be very expensive, ” she says. “So in order for the fishers to want to have them on board, they need to see the benefit.”Fisherm
38、an Aitor Larranaga will soon test Smart Gear off the coast of Spain. Hes enthusiastic about smart tech and believes the fishing industry needs to innovate to become more sustainable. “The world moves on, ” he says. “We cant work like we did 200 years ago.”8. What function can Catch Scanner serve?A.
39、It can direct fishers to waters full of fishB. It can identify wrong sized fishing boatsC. It can report fishers unruly behaviorD. It can catch only target fish species9. What may make fishers use the Smart Fish innovations?A. The innovations are affordable for themB. The EU forces them to adopt the
40、 innovationsC. Fishing companies ask them to go greenD. The innovations help them make money10. What is Aitor Larranagas attitude toward the Smart Fish innovations?A. UncertainB. SupportiveC. DoubtfulD. Uncaring.11. Which section of a magazine is this text probably taken from?A. Science and natureB.
41、 Diet and healthC. Fashion and entertainmentD. Education and culture【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要讲述商业捕鱼正在夺走我们海洋中的生命。欧盟希望在技术上的投资可以帮助解决这个问题。正在资助一个叫“Smart Fish H2021”的项目来发明设备以减少工业对海洋生物的影响。【8题详解】细节理解题。根据第三段“Catch Scanner can also help tackle rule - breaking; some fishing boats catch more f
42、ish than EU quotas (限额) allow, as well as fish of the wrong size and species. Catch Scanner can prevent this by automatically collecting catch information in a database and making it available to authorities such as national coast - guard agencies. (Catch Scanner同样可以帮忙解决违规问题;有些渔船能抓多于欧盟限额的鱼,还有大小和种类都不
43、对的鱼。Catch Scanner可以通过自动收集数据库中的捕获信息并提供给诸如国家海岸警卫队这样的机构来防止这种情况)”可知,Catch Scanne可以帮忙解决渔夫违规捕鱼的问题。故选C。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The EU cannot force member states to adopt the Smart Fish innovations, and their success will depend on market demand. However, Tiller says that many fishing companies across Europe ha
44、ve shown interest.(欧盟不能强迫成员国采用Smart Fish的创新,并且他们的成功将取决于市场需求。然而,Tiller说欧洲各地的许多渔业公司对此都有兴趣)”以及“So in order for the fishers to want to have them on board, they need to see the benefit(所以为了让渔夫把他们带上船,渔夫们需要看到利益)”可知,这项创新能帮他们赚钱。故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Hes enthusiastic about smart tech and believes the fishin
45、g industry needs to innovate to become more sustainable.(他对智能科技很感兴趣并认为渔业需要创新变得更加可持续)”可知,Aitor Larranaga对于Smart Fish的创新是支持的。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第一段第一句“Commercial fishing is taking away life from our oceans.(商业捕鱼正在夺走我们海洋中的生命)”以及下文中的描述可知,本文主要讲述为了减少工业对海洋生物的影响,利用科技发明了各种设备。可知,这篇文章很有可能来自杂志中的科技和自然板块。故选A。DChi
46、mps use loud calls and gestures to make their feelings known but until now, the exact meaning for individual movements has remained a mystery. Now researchers believe they have translated the key gestures used in the chimp community and identified their intentions for the first time. From 4,351 gest
47、ures, experts were able to identify 66 that are used for 19 specific message meanings, including showing a foot to tell a child they can climb on their back. The researchers were able to narrow down these 66 gestures to 36 that are used intentionally to achieve 15 purposes. The translations were mad
48、e by Dr Catherine Hobaiter and her colleagues at St Andrews University in Scotland. Dr Hobaiter used behavior sampling and filmed all recorded cases of gestural communication. Other gestures include stomping their feet to ask another chimp to stop what they are doing, and slapping objects together t
49、o ask another to follow them. Of the 19 meanings,17 encouraged interactions to start, or to develop, such as “move closer,” and “change play”. Some of the gestures were found to have more than one meaning. and only 10 of the 66 gestures were used for only a single meaning. Researchers collected a to
50、tal of 471 video clips from two social groups of chimps at a shelter near Kinshasa, Democratic Republic of Congo. As well as identifying what the gesture means, they also discovered the technique needed to increase the chances of success. “Human children use gestures to communicate before they produ
51、ce their first words, and their earliest gestures typically appear around 10 months of age,” explained the researchers. “In great apes, there is good evidence that language-trained individuals are capable of acquiring and understanding signals, but this is far less clear in their natural communicati
52、on. ”12. Chimps slap the objects to_. A. tell others to stop what they are doingB. ask others chimps to join themC. gather other chimps to move closerD. encourage interactions to start13. What did researchers find after studying 471 video clips?A. Chimps trained in language are good at understanding
53、 signals.B. Two social groups of chimps live at a shelter near Kinshasa.C. Language-trained individuals do well in natural communication.D. Chimpsearliest gestures appear around 10 months of age.14. How is the last paragraph developed?A. By analyzing causes.B. By examining differences.C. By making c
54、omparisons.D. By following time order.15. What can be a suitable title for the text?A. A New Research on ChimpsB. Human Children and ChimpsC. Getting the Chimps Trained for LanguageD. Translating the Sign Language of Chimps【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了研究人员相信他们已经翻译了黑猩猩群体中使用的关键手势,
55、并首次确定了它们的意图。文章详细介绍了这项关于翻译黑猩猩手语的研究过程以及研究的发现。【12题详解】细节理解题。根据第三段中“Other gestures include stomping their feet to ask another chimp to stop what they are doing, and slapping objects together to ask another to follow them.(其他手势包括跺脚是为了让另一只黑猩猩停止它们正在做的事情,拍打物体是为了让另一只跟随它们)”可知,黑猩猩拍打这些物体是为了邀请其他黑猩猩加入。故选B。【13题详解】细
56、节理解题。根据最后一段中“In great apes, there is good evidence that language-trained individuals are capable of acquiring and understanding signals, but this is far less clear in their natural communication.(有充分的证据表明,在类人猿中,受过语言训练的个体有能力获取和理解信号,但这在它们自然的交流中远远不够清晰)”可知,研究人员在研究了471个视频片段后发现受过语言训练的黑猩猩善于理解信号。故选A。【14题详解】
57、推理判断题。根据最后一段“Human children use gestures to communicate before they produce their first words, and their earliest gestures typically appear around 10 months of age,” explained the researchers. “In great apes, there is good evidence that language-trained individuals are capable of acquiring and under
58、standing signals, but this is far less clear in their natural communication. ”(研究人员解释说:“人类儿童在说出第一个单词之前就使用手势进行交流,他们最早的手势通常出现在10个月大的时候。有充分的证据表明,在类人猿中,受过语言训练的个体有能力获取和理解信号,但这在它们自然的交流中远远不够清晰。”)”可推知,最后一段是通过比较展开的。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Chimps use loud calls and gestures to make their feelings known but unt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-519736.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(福建专版)2022春八年级语文下册 第5单元 群文阅读专题(五)课件 新人教版.ppt
