山西省朔州市怀仁市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 朔州市 怀仁 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省朔州市怀仁市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析)注意事项1.本试卷共150分,考试时间120分钟2.本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第卷第二部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf youd like to go sightseeing, the following World Heritage Sites may be your best choices.Jiuzhaigou Valley
2、 Scenic and Historic Interest AreaThe Jiuzhaigou Valley, which lies in the northern part of Sichuan Province, reaches a height of more than 4,800 meters, with a series of different forest ecosystems. There you can enjoy watching excellent waterfalls. Some 140 kinds of birds also live in the valley,
3、as well as a number of endangered plants and animals, the giant panda included.For more information, please visit http:/whc.unesco.org/en/list/637.Khami Ruins National MonumentThe city of Khami, which developed after the capital of Great Zimbabwe had been given up in the mid-16th century, is of grea
4、t archaeological interest. The discovery of objects from Europe and China shows that Khami was a major centre for trade over a long period of time.For more information, please visit http:/whc.unesco.org/en/list/365.Henderson IslandHenderson Island, which lies in the eastern South Pacific, is one of
5、the few atolls(环礁) in the world whose ecology has not been touched by human beings. It is especially famous for the ten plants and four land birds that can only be seen on the island.For more information, please visit http:/whc.unesco.org/en/list/487.The Old City of JerusalemAs a holy city for three
6、 different religions in the Middle East, Jerusalem has always been of great religious importance. It was given a World Heritage Status in 1981 and placed on the “List of World Heritage in Danger” the following year.For more information, please visit http:/whc.unesco.org/en/list/148.1. What can we kn
7、ow about the Jiuzhaigou Valley?A. It has different forest ecosystems.B. It sits at the foot of a 4,800-meter high mountain.C. In all about 140 kinds of birds and animals live there.D. Most of Chinas endangered plants can be found there.2. The discovery of some of the objects in Khami shows that the
8、city _ .A. had a very short historyB. was ruined in the mid-16th centuryC. was once Great Zimbabwes largest cityD. once played a great role as a trade center3. What can be learned about Henderson Island from the passage?A. It hasnt been greatly influenced by human activities.B. It isnt suitable for
9、humans to live on.C. It has been open to visitors for years.D. It is made up of a few large atolls.4. Where will the passage appear?A. A tourist guide.B. A newspaper advertisement.C. The leaflet of a tourism agent.D. A web page.【答案】1. A 2. D 3. A 4. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四处世界遗产,以及他们各自的特色。【1题详解】细节理解题。根
10、据第二段中The Jiuzhaigou Valley, which lies in the northern part of Sichuan Province, reaches a height of more than 4,800 meters, with a series of different forest ecosystems.可知九寨沟位于四川省北部,海拔超过4800米,拥有一系列不同的森林生态系统。由此可知,九寨沟有不同的森林生态系统。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Khami Ruins National Monument部分中The discovery of object
11、s from Europe and China shows that Khami was a major centre for trade over a long period of time.可知来自欧洲和中国的物品的发现表明,Khami在很长一段时间里都是一个主要的贸易中心。由此可知,在Khami发现的一些物品表明,这座城市曾经作为贸易中心发挥过巨大的作用。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Henderson Island部分中Henderson Island, which lies in the eastern South Pacific, is one of the few atol
12、ls(环礁) in the world whose ecology has not been touched by human beings.可知Henderson岛位于南太平洋东部,是世界上为数不多的生态未被人类触及的环礁之一。由此可知,Henderson岛没有受到人类活动的很大影响。故选A。【4题详解】推理判断题。根据Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest Area部分中For more information, please visit http:/whc.unesco.org/en/list/637.可知更多信息,请访问http:/
13、whc.unesco.org/en/list/637。四处世界遗产最后都出现了网站地址,由此可推知,文章将出现在一个网页上。故选D。BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is n
14、ear a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold
15、 was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds
16、 of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for g
17、old, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointe
18、d people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City its present pop
19、ulation is 762.5. What attracted the early settlers to New York City?A. Its business culture.B. Its small population.C. Its geographical position.D. Its favourable climate.6 What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A. Two-thirds of them stayed there.B. One out of five people got
20、rich.C. Almost everyone gave up.D. Half of them died.7. What was the main reason for many people to leave Dawson?A. They found the city too crowded.B. They wanted to try their luck elsewhere.C. They were unable to stand the winter.D. They were short of food.8. What is the text mainly about?A. The ri
21、se and fall of a city.B. The gold rush in Canada.C. Journeys into the wilderness.D. Tourism in Dawson.【答案】5. C 6. B 7. B 8. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Dawson这座城市的发展原因、过程与现状。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段中Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these pl
22、aces because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River.可知,人们选择在河边或港口设城是因为交通方便,便于做生意。而纽约就是在哈德森河口附近的一个大港口,故纽约吸引早期移民的原因是它的地理位置,故C正确。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段最后一句Of the first 20,000 people who
23、dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黄金的两万人中有4000人变富有,所以是五分之一的人变富了,故B正确。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段中and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人们离开Dawson的主要原因是听说在Alaska发现了
24、黄金,也就是他们要去别的地方寻找发财的机会。故B正确。【8题详解】主旨大意题。第一段简要介绍城市发展的原因,引出Dawson这一城市的兴起,第二段介绍了该城市兴起的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,所以全文围绕Dawson这个城市的发展起伏。故A正确。【点睛】主旨大意题的解题技巧:一篇文章都是围绕着一个中心思想或一个话题展开的,因此,有的文章中最明显的特点之一是有一个反复出现的中心词,即高频词,也叫做主题词。抓住了它,便容易抓住文章的中心。通读全文可知,文章主要围绕Dawson的发展展开,Dawson反复出现,再根据每一段的段首句可以总结出,文章第一段通过城市发展的原因引出
25、Dawson,第二段介绍Dawson发展的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,从而总结出文章的主旨大意。CHow is it that siblings (兄弟姐妹) can turn out so differently? One answer is that in fact each sibling grows up in a different family. The firstborn is, for a while, an only child, and therefore has a completely different experience of the p
26、arents than those born later. The next child is, for a while, the youngest, until the situation is changed by a new arrival. The mother and father themselves are changing and growing up too. One sibling might live in a stable and close family in the first few years; another might be raised in a fami
27、ly crisis, with a disappointed mother or an angry father.Sibling competition was identified as an important shaping force as early as in 1918. But more recently, researchers have found many ways in which brothers and sisters are a lasting force in each others lives. Dr. Annette Henderson says firstb
28、orn children pick up vocabulary more quickly than their siblings. The reason for this might be that the later children arent getting the same one-on-one time with parents. But that doesnt mean that the younger children have problems with language development. Later-borns dont enjoy that much talking
29、 time with parents, but instead they harvest lessons from bigger brothers and sisters, learning entire phrases and getting an understanding of social concepts such as the difference between “I” and “me”.A Cambridge University study of 140 children found that siblings created a rich world of play tha
30、t helped them grow socially. Love-hate relationships were common among the children. Even those siblings who fought the most had just as much positive communication as the other sibling pairs.One way children seek more attention from parents is by making themselves different from their siblings, par
31、ticularly if they are close in age. Researchers have found that the first two children in a family are typically more different from each other than the second and third. Girls with brothers show their differences to a maximum degree by being more feminine than girls with sisters. A 2003 research pa
32、per studied adolescents from 185 families over two years, finding that those who changed to make themselves different from their siblings were successful in increasing the amount of warmth they gained from their parents.9. In terms of language development, later-borns _.A. get their parents individu
33、al guidanceB. learn a lot from their elder siblingsC. experience a lot of difficultiesD. pick up words more quickly10. What was found about fights among siblings?A. Siblings hated fighting and loved playing.B. Siblings in some families fought frequently.C. Sibling fights led to bad sibling relations
34、hips.D. Siblings learned to get on together from fights.11. The word “feminine” (in Para. 4) means “_”.A. having qualities of parentsB. having qualities of womenC. having defensive qualitiesD. having extraordinary qualities【答案】9. B 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要分析了同一家庭出身的兄弟姐妹性格差异的原因,出生时间不同,对父母的体验也是完全不同
35、的。对于父母的体验,第一个出生的孩子与以后出生的孩子会迥然不同;在语言发展上,后出生的孩子更喜欢向哥哥姐姐学习而不是向父母学习。【9题详解】细节理解题。根据第二段中Later-borns dont enjoy that much talking time with parents, but instead they harvest lessons from bigger brothers and sisters, learning entire phrases and getting an understanding of social concepts such as the differe
36、nce between “I” and “me”.可知后出生的孩子没有太多的时间与父母交谈,相反,他们会从年长的兄弟姐妹那里收获经验,学习完整的短语,理解一些社会概念,比如“I”和“me”的区别。由此可知,在语言发展方面,晚出生的孩子从他们的哥哥姐姐那里学到了很多东西。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第三段中Even those siblings who fought the most had just as much positive communication as the other sibling pairs.可知即使是那些打架最多的兄弟姐妹,也和其他兄弟姐妹一样,有很多积极的交
37、流。由此可推知,兄弟姐妹在争斗中学会相处。故选D。【11题详解】词义猜测题。根据上文Girls with brothers show their differences to a maximum degree by being more可知有兄弟的女孩比有姐妹的女孩更具有女性的品质特征,这最大程度上显示了她们的差异。由此可知,划线单词“feminine”意思为“具有女性的品质”。故选B。DTerrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company
38、 closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle named the Transition has two seats, four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road
39、 and 115 in the air. It flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon.Around 100 people have already put down a $10,000 deposit to get a Transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after Terrafugia intr
40、oduces the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But dont expect it to show up in too many driveways. Its expected to cost $279,000.And it wont help if youre stuck in traffic. The car needs a runway.Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, accordi
41、ng to Robert Mann, an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality. The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. The Transition is now going through crash test
42、s to make sure it meets federal safety standards.Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes. Terrafugia says an owner would need
43、 to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition, a requirement pilots would find relatively easy to meet.12. What is the first paragraph mainly about?A. The basic data of the Transition.B. The advantages of flying cars.C. The potential market for flying cars.D.
44、The designers of the Transition.13. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways?A. It causers traffic jams.B. It is difficult to operate.C. It is very expensive.D. It burns too much fuel.14. What is the governments attitude to the development of the flying car?A. CautiousB. Favor
45、able.C. Ambiguous.D. Disapproving.15. What is the best title for the text?A. Flying Car at Auto ShowB. The Transitions First FlightC. Pilots Dream Coming TrueD. Flying Car Closer to Reality【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】本文是一篇说明文。主要讲述Terrafugia公司,研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。【12题详解】主旨
46、大意题。根据“The wehicle-named the Transition has two seats wheels and wings that fold up so it can be driven like a car.The Transition,which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the flies using a 23-gallon tank of gas and bums 5 gallon
47、s per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon.”可知,本段主要是对Transition的构架进行了介绍。故选A。【13题详解】细节理解题。根据“But dont expect it to show up in too many driveways. Its expected to cost $279,000”可知,因为Transition的价格较高,所以不太可能在太多的马路上出现。故选C。【14题详解】细节理解题。根据“he government has already permitted z&xxkthe
48、company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly”以及“Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft”可知,政府对于飞车研发是比较支持的。故选B。【15题详解】主旨大意题。浏览全文,主要从飞车的试飞成功、飞车的构架以及多年以前人们
49、对飞车的设想至今成为现实展开论述。根据“Terrafugia Inc .said Monday that its new flying car has completed its first flight”飞车试飞成功,“But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality”Mann认为Terrafugia研制出的飞车比任何人都更接近现实。故选D。第二节 (共5小题,每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-523655.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖南省新田县第一中学人教版高中语文选修《中国古代诗歌散文欣赏》课件:《第二单元 新城道中(其一)》(共30张PPT).ppt
