分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021高考英语一轮复习Module5ATripAlongtheThreeGorges课后提能练外研版必修4.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:524904
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:2.32MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 Module5ATripAlongtheThreeGorges 课后 提能练外研版 必修
    资源描述:

    1、Module 5A Trip Along the Three Gorges.阅读理解A20届石家庄市重点高中高三毕业班摸底考试If you want to know the world, you must know famous global media. Here are four wellknown ones recommended to help you learn about world affairs without leaving home. The Sun (http:/www. thesun. co. uk)The Sun is a popular newspaper owne

    2、d by News Corporation founded by Keith Rupert Murdoch. It is filled with the jokes about heads of state and major events both inside and outside Britain such as mayors trousers not being tied properly, politicians sleeping during conferences and so on. Its lively and popular style just meets the tas

    3、te of the lower classes. Now its annual circulation(发行量) has reached 23,100,000 copies.Daily Mail (http:/www. dailymail. co. uk)Daily Mail, compared to The Sun, is a little more serious. Reading the Daily Mail can not only understand major political and economic events, but also read some relaxing a

    4、nd helpful contents. Wellknown for female favorite topics, it is extremely popular with middleclass housewives. Now its annual circulation has come to 20,930,000 copies.The Onion (http:/www. theonion. com)The Onion is the most popular satirical (讽刺的) magazine in the United States with a circulation

    5、of 6,900,000 copies a year, covering domestic, foreign and local news and including entertaining newspapers and websites. Most onion readers are between 18 and 44 years old.The New Yorker (https:/www. newyorker. com)The New Yorker is a comprehensive magazine of America. It focuses on nonfiction, inc

    6、luding reports and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science, technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches(小品) and its unique style of the New Yorker cartoons. Its annual circulation adds

    7、up to 10,209,000 copies.1Which medium has the largest annual circulation?AThe Sun BDaily MailCThe New Yorker DThe Onion2According to the text, who may be the most loyal readers of Daily Mail?AYoung people. BMiddleclass women.CLower classes. DPoliticians.3Which topic is least likely to be published i

    8、n The New Yorker?AA poem. BA short story.CA humorous sketch. DA novel.B2020广州综合检测一When Lina was awoken by the sound of thunder, she was alone on the island. The air was cool and bullfrogs croaked(呱呱叫). It was that brief moment when the summer sun had set but the stars hadnt yet appeared. Lina rubbed

    9、 her eyes and looked around.“Hello?” she called. “Celia? Marie?”There was no response.The moon was rising now, shedding light on the island. They had always called it “Forgotten Island” because only they seemed to remember its existence. It wasnt on any of the maps they could find, and even the fore

    10、st rangers didnt know about it. Lina loved that the island, hidden in a heavily wooded side stream of the river, was a secret among the three friendsCelia, Marie, and her.But now Lina was here alone, and it was night. Worse still, it was her own fault.“Come on, Lina, let Marie row the boat,” Celia h

    11、ad said. Marie was two years older than Lina, but she was a hopeless rower. Thats why Lina refused and rowed the boat to the island. The argument that followed the refusal took the usual form. Celia took Maries side, as she always did. Lina had exploded and yelled at them to just leave. So they got

    12、back in the boat and left.A bolt of lightning crossed the darkened sky, accompanied by a deafening thunder clap. The storm was here. As the first cold raindrop slid down her neck, Linas mind returned to her current problem. She was stuck here by herself. She just hoped she didnt become as forgotten

    13、as the island. The thought of it sent a chill(寒意) down her back.Suddenly, Lina spotted something in the water. It was a boat, and inside it were Celia, Marie, and Maries dad, who was steering through the fast flowing water. As the boat approached, they saw Lina waving and the worried expressions on

    14、their faces turned to relief.In her excitement Lina jumped into the river. Only once she was in the icy water did she remember how fast the water was moving. Luckily a strong arm reached into the water and pulled her out. She smiled weakly at Maries dad and, without a word, hugged Celia and Marie. T

    15、hey didnt seem to mind becoming wet.4What can be inferred about the island?AIt is very near the ocean.BIt is a popular place for boating.CIt is surrounded by thick forest.DIt has never been reached by others.5Why did Lina get angry?AMarie would not help row the boat.BShe was left alone on the island

    16、.CMarie didnt know how to row the boat.DCelia supported Marie in the disagreement.6What caused Lina to feel a chill?AHer shame about the unnecessary argument.BThe first raindrop of the approaching storm.CThe idea that no one would come to save her.DThe drop in temperature as the sun went down.7Who p

    17、ulled Lina out of the water?AMaries father. BLina herself.CMarie. DCelia.C昆明市2019届高考模拟考试Finding fish is going to get harder as climate change continues to heat the worlds oceans. A new study finds that warming seas over the past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species of fish and

    18、shellfish. A sustainable catch refers to the amount that can be harvested without doing longterm damage to the health of populations of some species.Overfishing has made that decline worse, researchers say. Overfishing refers to catching so many fish that the size of the population falls. In some pa

    19、rts of the world, such as the heavily fished Sea of Japan, the decrease is as high as 35 percent. Thats a loss of more than one in every three fish.Researchers examined changes in 235 populations of fish and shellfish between 1930 and 2010. Those fish populations spread far apart across 38 ocean reg

    20、ions. Temperature changes vary from one ocean site to another. But on average over that time, Earths seasurface temperatures have risen by about half a degree Celsius.On average, that warming has caused the sustainable catch to drop by 4.1 percent, the study found. About 8 percent of the fish and sh

    21、ellfish populations the team studied saw losses as a result of the ocean warming. However, about 4 percent of some populations increased. Thats because certain species have thrived in warmer waters. One example is a kind of black sea fish. It lives along the northeastern US. coast. As warming contin

    22、ues, these fish will reproduce faster until they reach their limit.About 3.2 billion people worldwide rely on seafood as a source of food. That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea.8What d

    23、oes the new study discover?AOverfishing is to blame for fish health.BWarming seas cause fewer fish and shellfish.CSeafood matters to peoples health worldwide.DThe living regions of fish and shellfish are different.9What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 probably mean?ASurvived narrow

    24、ly. BDisappeared soon.CDecreased sharply. DDeveloped quickly.10What do we know about species of fish and shellfish?AAbout 8 percent of them suffered from a great loss.BAbout 35 percent of them survived in the Sea of Japan.CAbout 3.2 billion species have been saved up to now.DAbout 80 species have di

    25、ed out because of warming seas.11From which is the text probably taken?AA cooking guide. BA science magazine.CA news review. DA health brochure.阅读七选五2019山西六校第二次阶段性测试Schools consume a large amount of energy, which has a bad effect on the environment. _1_, there are lots of ways that you can help your

    26、 school save energy. Look for simple changes your school can make and band together with others to make an even bigger effect._2_. Even something as simple as turning off the lights when you leave a room can help to save energy. Turn off the lights in classrooms that are not being used and in other

    27、areas, such as empty bathrooms and unoccupied multipurpose rooms.Use natural light when the sun is bright. It may not always be necessary for you to have the lights on in your classroom. There may be times of day when the sun is especially bright and enough for what you are doing in your classroom.

    28、_3_.Set up a recycling station at your school. Recycling is a great way to save energy because it reduces the need to produce new materials. _4_, then ask your school principal if you can set one up.Get others involved. _5_. Either as an individual or as a team, you can create and put up signs aroun

    29、d your school. Try using signs that remind people of things they can do to save energy and also some signs that raise awareness of saving energy.APost signs about conserving energyBWhether you are a teacher or a studentCIf your school does not have oneDTurn off your computer when its not usedEShut d

    30、own the lights when rooms are not in useFOther times of day you might only need half of the lightsGIf your schools garbage company offers recycling services课后提能练(二十三).阅读理解【语篇解读】本文介绍了四个世界知名媒体,即太阳报每日邮报洋葱和纽约客,包括这些媒体的内容、特点、阅读对象以及发行量等。【词汇积累】wellknown adj. 众所周知的conference n. 会议,研讨会domestic adj. 国内的compreh

    31、ensive adj. 全面的1A考查细节理解。根据题干中的关键词“the largest circulation”定位至每个媒体介绍的发行量处;由第二段中的“23,100,000 copies”,第三段中的“20,930,000 copies”,第四段中的“6,900,000 copies a year”以及第五段中的“10,209,000 copies”可知,太阳报的年发行量最大,故A项正确。2B考查细节理解。根据题干中的关键词“the most loyal readers of Daily Mail”定位到第三段倒数第二句“Wellknown for female favorite to

    32、pics, it is extremely popular with middleclass housewives”,由该句可知,中产阶级的妇女是每日邮报最忠实的读者,故B项正确。3D考查细节理解。根据尾段倒数第二句“It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches(小品)”可知,纽约客还出版文学作品,但主要是短篇故事和诗歌,以及幽默小品等,据此可知,小说最没有可能在纽约客出版,故选D。【语篇解读】Lina因为划船的事情与朋友Marie和Celia

    33、争吵了起来,结果自己被留在了孤岛上,此时天色已晚,电闪雷鸣,她开始担心起来。最后,Marie和Celia以及Marie的父亲来接Lina了,她们之间的矛盾也得到了缓解。【难句分析】Only once she was in the icy water did she remember how fast the water was moving.分析:“only状语(从句)”位于句首时,主句用部分倒装;once在句子中引导时间状语从句。译文:只有当她在冰冷的水里的时候,她才想起水流动得有多快。4C考查推理判断。根据第四段第四句中的“hidden in a heavily wooded side s

    34、tream of the river”可推知,这个岛是被茂密的森林围绕着的,故选C。5D考查细节理解。根据第六段第五、六句“Celia took Maries side, as she always did. Lina had exploded and yelled at them to just leave”可知,因为Celia支持Marie,所以Lina非常生气。故选D。干扰项分析:根据第六段的内容可知,是Lina不让Marie划船,并且将Marie和Celia赶走了,而不是她的朋友们舍弃了她,故A、B两项错误;根据第六段前三句可知,Lina认为Marie是个糟糕的划船者,并不是Marie

    35、不会划船,故C项错误。6C考查细节理解。根据第七段最后两句“She just hoped she didnt become as forgotten as the island. The thought of it sent a chill(寒意) down her back”可知,她一想到自己会被别人遗忘,她就感到后背发冷。故选C。7A考查推理判断。根据尾段中的“Luckily a strong arm reached into the water and pulled her out. She smiled weakly at Maries dad”可推知,当时是Marie的父亲把Lina

    36、从水里拉了出来,故选A。【语篇解读】研究发现,随着气候变化继续让海洋升温,世界上可持续捕获的鱼类和水生有壳动物在不断减少,这在一定程度上影响了渔业的产量。【难句分析】That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea.(Para.5)分析:句中“its urgent for commercial fishing fleets and regu

    37、lators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为省略了that的宾语从句,作动词means的宾语;其中“how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为how引导的宾语从句,作consider的宾语。译文:这意味着,商业捕鱼船队和监管机构迫切需要考虑气候变化如何影响海洋中所有鱼类的健康。8B考查细节理解。根据第一段第二句“A new study fin

    38、ds that warming seas over the past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species of fish and shellfish”可知,新的研究发现,海水升温导致鱼类和水生有壳动物减少。故选B。9D考查词义猜测。根据画线词下文“one example. As warming continues, these fish will reproduce faster until they reach their limit”可知,随着升温继续,这些鱼将快速繁殖直到它们的极限,据此可推知,画线词的含义

    39、与“reproduce faster”相近,故选D。10A考查细节理解。根据第四段第二句“About 8 percent of the fish and shellfish populations the team studied saw losses as a result of the ocean warming”可知,大约8%的鱼类和水生有壳动物数量上遭受了重大损失。故选A。干扰项分析:据第二段第三句“In some parts.the decrease is as high as 35 percent”可知,B项表述错误;根据第五段第一句“About 3.2 billion peopl

    40、e worldwide rely on seafood as a source of food”可知,C项表述错误;文章没有提到D项所表述的内容。11B考查推测判断。通读全文可知,一项最新研究显示,随着海洋变暖,鱼类和水生有壳动物的数量正在减少。这在一定程度上影响了渔业的产量和这些生物的健康。由此可推知,本文属于科学类文章。故选B。.阅读七选五【语篇解读】本文是说明文,从四个方面阐述学生在校园中如何节约能源、保护环境。1B根据句子的结构判断,本句是一个从句,七个选项中只有B、C和G三个选项符合要求。根据语境可知,此处表示“不管你是老师还是学生,总有许多可以帮助你们学校节约能源的方法”。故答案为

    41、B。2E本段主要讲述在离开教室等地方的时候关灯以便节约能源。本段中的一些提示词,如“turning off the lights”“Turn off the lights”等也暗示了本题的答案。技巧点拨:七选五侧重考查文章的语篇结构和逻辑关系,通过相应段落中一些复现的提示词确定答案是做题时一个常用而有效的方法。3F本段主要讲述当教室内光线充足时使用自然光。空前句子中的“times of day”与F项中的“Other times of day”形成对应关系。4C本段谈论在学校内设置回收站回收可循环使用的材料。C选项中的one指代主题句中的“a recycling station”。5A根据下文的“put up signs”“using signs”“some signs”提示词可以判断答案为A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语一轮复习Module5ATripAlongtheThreeGorges课后提能练外研版必修4.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524904.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1