分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525618
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:50.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修1 UNIT 1FRIENDSHIP WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 必修 FRIENDSHIP WORD 解析
    资源描述:

    1、必修1Unit 1Friendship.阅读You might call them “Internet friends” since I havent met most of them,but for me theyre real friends whether we talk online or in person.I name-drop them in conversations with other friends,we have in-jokes,and we share advice or a listening ear when we need to.They are no dif

    2、ferent to the friends I have made at home.The problem with my “Internet friendships” comes when I have to explain them to “real friends”.“But how can they be your friends if youve never met them?”“What do you really have to talk about?”The list is endless.Even family members think I am a freak(不正常的人

    3、)for believing that anyone on the Internet can be a) real b) a true friend c) free of serial killer(连环杀手) tendencies.Ive met so many people through Twitter which has led to me meeting them in “real life” as well.When I go to London,its full of people that I love.At the end of last year after a visit

    4、 to the city,I spoke to one of my “Internet friends” and said that seeing her had reminded me how much I missed her.Her reply was as follows:“I forget that my Internet friends are just as real and important to me as the friends I grew up with (if not more important sometimes!)”.Over the past year,as

    5、 I often wasnt well enough to even leave the house,my “Internet friends”became extremely important and without them I would have struggled to keep my head above water.My “physical friends” were great,truly,but my “Internet friends” became more important in some respects possibly because of our share

    6、d love of travel.Many of us share the same dream of being able to live the life of a traveler for as long as we can and they also know what it takes to do thatthings my friends didnt know.When I struggled to see what I needed to do before visiting a place,they were there with advice.1.What does the

    7、author think of “Internet friends”? A.They cant be true friends. B.They are dangerous sometimes.C.They are the same as “real friends”.D.They are more reliable than “real friends”.2.How does the authors opinion about “Internet friends” sound to his family?A.It is strange.B.It is popular.C.It is objec

    8、tive.D.It is beneficial.3.When were the authors “Internet friends” particularly important?A.When he was lonely. B.When he was very busy.C.When he needed suggestions.D.When he couldnt go outside.语篇解读:本文是记叙文。作者通过自己的亲身经历,说明了网友和现实中的朋友一样重要。答案及剖析:1.C细节理解题。由第一段中的for me theyre real friends 及They are no diff

    9、erent to the friends I have made at home.可知,作者认为网友和现实中的朋友没有区别。2.A推理判断题。由第二段中的Even family members think I am a freak (不正常的人). tendencies 可推断,作者对网友的看法在他的家人看来是很奇怪的、难以理解的。3.D细节理解题。由第五段可知,在作者因为身体不适不能外出时网友显得尤为重要。.七选五(2020山东模考)The Hotel Wake-up Call Gets PersonalHeres a wake-up call:The hotel front desk wi

    10、ll do one better than ringing your phone in the morning.Theyll send an actual human being to your room.Dont worry.They wont come in and kiss you good morning.1.Never mind that most travelers nowadays have smart phones with built-in alarm clocks.2. Here are some examples.At the Wolcott Hotel,if a wak

    11、e-up call is unanswered,they will send an employee to your door.At Las Ventanas al Paraiso,an employee shows up at your room to wake you up with tea,coffee and breakfast bread.At the Mandarin Oriental,a person rather than an automated system will call to wake you up.3.Hotels have always taken the wa

    12、ke-up call seriously.4.If you dont get your call within five minutes of the requested time,you wont have to pay for your room.Travelers,too,still want to have an option of a wake-up call.A study of 285 guests at Crown Plaza found that 53% considered a wake-up call very important.5. In the late 1980s

    13、,hotels turned to automated systems.Then all youd get was a ring and silence.In the ever-competitive race for loyal customers,however,many hotels are now getting creative with the wake-up call.Some hotels even have recordings of celebrity voices.And more hotels will go back to the old in-person syst

    14、em of wake up calls.A.But they might bring you coffee.B.If you dont answer,youll get a wake-up knock.C.Crown Plaza,for instance,has a wake-up call guarantee.D.But the wake-up call became less personal over the years.E.The hotel gets 15 to 30 requests for wake-up calls each day.F.The human wake-up ca

    15、ll is a way to personalize a guests stay.G.Some guests sleep through the call,while others turn their phone ringers off.答案:15AFBCD.完形填空I was surprised when I received a short message from my father wishing me a happy birthday.I had 1 to hear from my mother,my grandmother and my other relatives 2 nev

    16、er from my father.Lying in bed,memories of my father flooded back.When I was a little boy,I regarded my father as a(n) 3 able to do anything.4,things slowly began to change.The more I learned,the more I doubted what he said.The gap between us grew and,at last,I didnt 5 like communicating with him.My

    17、 father,in my mind,had no 6 in talking with me.Dinner was the only time we were together.He had no time to watch TV with me.He would tell me to ask my mother if I needed something.He even refused to answer my 7 when I phoned from school.I 8 the changes.I thought that perhaps my father no longer 9 me

    18、 any more.Over time,however,I began to wonder whether my 10 was right.One day,my mother told me that each time I called,my father was always listening beside her.Suddenly,I hated myself for my 11 behavior toward him.I planned thousands of times to 12 my father.In the end,however,I was always too emb

    19、arrassed about what I had done.But that Saturday,I was so 13 by his short message.I realized then that my fathers love for me had never disappeared.I decided to send a reply:“Thank you,my dear father.”Two days later,when I returned home,my mother told me that my father had been so 14 when he receive

    20、d my reply.She said he had 15 from morning till night.At that moment,I felt truly happy.1.A.expectedB.intendedC.plannedD.wanted2.A.andB.soC.butD.or3.A.angelB.teacherC.heroD.friend4.A.HoweverB.OtherwiseC.ThereforeD.Besides5.A.stillB.everC.yetD.even6.A.interestB.timeC.chanceD.courage7.A.lettersB.e-mai

    21、lsC.questionsD.calls8.A.got fond ofB.got tired ofC.got familiar withD.got accustomed to9.A.helpedB.supportedC.lovedD.missed10.A.behaviorB.attitudeC.mannerD.action11.A.casualB.rudeC.coldD.cruel12.A.apologize toB.write toC.talk withD.consult with13.A.sadB.confusedC.touchedD.pleased14.A.upsetB.happyC.s

    22、adD.nervous15.A.waitedB.signedC.hesitatedD.smiled语篇解读:本文是一篇记叙文。随着时间的推移,作者与父亲之间产生了代沟。作者认为父亲不再爱他,直到后来作者才意识到自己的错误行为,父亲对他的爱从未停过。答案及剖析:1.A根据第一段以及第三、四段对作者与父亲之间的关系描述可知,作者预料会收到母亲、外婆和其他亲属的祝福,但从未期待过会收到来自父亲的祝福。2.C根据空后的“never from my father”可知,此处与前句之间为转折关系,故用but。3.C根据空后的“able to do anything”可知,作者小时候认为父亲是一个无所不能的

    23、英雄。4.A根据“When I was a little boy,I regarded my father as a(n) 3 able to do anything. the more I doubted what he said.”可知,作者小时候认为父亲是一个无所不能的英雄,后来作者学到的东西越多,就越怀疑父亲说的话。此处前后句之间是转折关系,并在句中作插入语,所以用however。5.D根据前文中的“things slowly began to change.The more I learned,the more I doubted what he said.The gap betwe

    24、en us grew and”可知,随着作者知识的增长,作者与父亲之间的隔阂越来越深。后来甚至不喜欢与父亲交流。此处应用even 表示递进关系。6.A根据后文中的“He had no time to watch TV with me.He would tell me to ask my mother if I needed something.He even refused to answer my 7 when I phoned from school.”可知,作者的父亲不会和作者一起看电视,甚至有时候会拒接作者的电话。由此可推测,作者认为父亲没有兴趣与自己聊天。7.D根据空后的“when

    25、I phoned from school”可知,作者从学校打来电话,父亲甚至会拒接作者的电话。8.D根据前文可知,作者回忆了与父亲之间的一些事,写出了与父亲前后关系的变化。由此可推测,随着时间的推移,作者已习惯了这些变化。get accustomed to 意为“习惯于”。9.C根据前文可知,作者认为父亲没有兴趣和自己聊天,没有时间陪自己。由此可推测,作者认为父亲不再爱他。10.A根据第五段最后一句“Suddenly,I hated myself for my 11 behavior toward him.”以及倒数第三段中的“I was always too embarrassed abou

    26、t what I had done”可知,随着时间的推移,作者开始思考自己的行为是否正确。11.C根据前一句“One day,my mother told me that each time I called,my father was always listening beside her.”以及倒数第三段中的“I was always too embarrassed about what I had done”可知,听了母亲所说的话,作者开始讨厌自己对父亲冷漠的行为。cold“冷漠的”,符合语境。12.A根据倒数第三段中的“I was always too embarrassed abou

    27、t what I had done”可知,作者已经意识到自己的行为有错,所以想找机会和父亲道歉。13.C根据语境可知,作者收到父亲的短信应该是感到非常感动的。14.B根据后文中的“She said he had 15 from morning till night.At that moment,I felt truly happy.”可知,父亲收到作者回复的短信后,应该是非常开心的。15.D根据前一句“Two days later,when I returned home,my mother told me that my father had been so 14 when he received my reply.”可知,作者的父亲收到作者回复的短信后,非常开心,以至于从早笑到晚。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525618.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1