2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE SECTION Ⅰ READING AND THINKING WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT HEALTHY LIFESTYLE SECTION READING AND THINKING
- 资源描述:
-
1、课时评价作业基础达标练. 单句语法填空1.Having grown not only physically (physical) but also mentally in the past few years, I am beyond recognition in the photo.2.Our travel agency is reliable (rely), and we try to describe our centers as realistically as possible.3.(2019天津)Food webs may be dominated (dominate) by ma
2、ny weak links because that arrangement is more stable over the long term.4.My parents have repeatedly (repeat) stressed that social education is the key to success in the future.5.The number of “likes” and “followers” cannot compare to having long-term and rewarding (reward) friendships.6.It is gene
3、rally recognized that education shouldnt be measured only by examination (examine) results.7.So far, the new policy has facilitated (facilitate) the development of our plan.8.Many young people volunteered to work in remote mountainous areas in response (respond) to the call of the country. 同义替换rely
4、on; straight away; facilitate; aside from; make up ones mind; be composed of; rather than; come up with1.Babies depend entirely on others for food. rely on 2.I told him what I though,at of the matter at once. straight away 3.Weve been asked to think of some new ideas. come up t with 4.In the poetry
5、competition, apart from Hass, there are four other competitors. aside from 5.He is determined to overcome wi his shortcomings. makes up his mind 6.The committee is made up of representatives from every state. is composed of 7.The new trade agreement shouldhis promote more rapid economic growth. faci
6、litate 8.I think youd better call it a lecture inprstead of a talk. rather than . 完成句子1.如果Cindy的作品在这次展览会上展出,我肯定它们会备受好评。(状语从句的省略) If exhibited in the exhibition , the works of Cindy, Im sure, will be widely acclaimed.2.除了这两本书外,他还写了一些剧本和电影剧本。(aside from) Aside from these two books , his has written so
7、me plays and film scripts.3.我宁愿早开始也不愿把所有的事情都留到最后。(rather than)I prefer to start early rather than leave everything to the last minute .4.随着她获得了一流厨师的声誉,越来越多的崇拜者慕名而来。(as引导时间状语从句) As she acquired the reputation as a first-class cook, there were more and more admirers coming to the restaurant.素养综合练. 阅读理
8、解(2020全国新高考)According to a recent study in the Journal of Consumer Research, both the size and consumption habits of our eating companions can influence our food intake. And contrary to existing research that says you should avoid eating with heavier people who order large portions (份), its the bean
9、poles with big appetites you really need to avoid.To test the effect of social influence on eating habits, the researchers conducted two experiments. In the first, 95 undergraduate women were individually invited into a lab to ostensibly(表面上)participate in a study about movie viewership. Before the
10、film began, each woman was asked to help herself to a snack. An actor hired by the researchers grabbed her food first. In her natural state, the actor weighed 105 pounds. But in half the cases she wore a specially designed fat suit which increased her weight to 180 pounds.Both the fat and thin versi
11、ons of the actor took a large amount of food. The participants followed suit, taking more food than they normally would have. However, they took significantly more when the actor was thin.For the second test, in one case the thin actor took two pieces of candy from the snack bowls. In the other case
12、, she took 30 pieces. The results were similar to the first test:the participants followed suit but took significantly more candy when the thin actor took 30 pieces.The tests show that the social environment is extremely influential when were making decisions. If this fellow participant is going to
13、eat more, so will I. Call it the “Ill have what shes having” effect. However, well adjust the influence. If an overweight person is having a large portion, Ill hold back a bit because I see the results of his eating habits. But if a thin person eats a lot, Ill follow suit. If he can eat much and kee
14、p slim, why cant I?1.What is the recent study mainly about?A.Food safety.B.Movie viewership.C.Consumer demand.D.Eating behavior.2.What does the underlined word “beanpoles” in paragraph 1 refer to?A.Big eaters.B.Overweight persons.C.Picky eaters.D.Tall thin persons.3.Why did the researchers hire the
15、actor?A.To see how she would affect the participants.B.To test if the participants could recognize her.C.To find out what she would do in the two tests.D.To study why she could keep her weight down.4.On what basis do we “adjust the influence” according to the last paragraph?A.How hungry we are.B.How
16、 slim we want to be.C.How we perceive others.D.How we feel about the food.答案:1.D 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了一项关于就餐同伴会影响人们食物摄取量的研究,结果表明“我跟着她吃”的影响的确存在,但人们也会根据自身对他人的看法有所调整。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段第一句“According to a recent studycan influence our food intake.” 可知,消费者研究杂志最近的一项研究显示,我们的饮食同伴的体型和消费习惯都会影响我们的饮食,这表明这项
17、最新研究主要是关于饮食行为的。答案:2.D 解析:2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据第一段第二句“And contrary to existingyou really need to avoid.”可知,现行的研究宣称, 你应该避免和吃得多且发福的人一起吃饭,这项研究与之相反,你真正需要避免的是那些食欲大的人。此处的beanpoles 意思应与 heavier people相反,故D项“高而瘦的人”与之意义最接近。答案:3.A 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段第一句“To test the effect of social influence on”及第四句“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-529641.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
