云南省保山市等2地2022-2023学年高一英语下学期7月期末试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 保山市 2022 2023 学年 英语 下学 期末 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、保山市文山州2022-2023学年春季学期期末联合质量监测高一(英语)试卷注意事项:1. 答题前, 考生务必用黑色碳素笔将自己的学校、班级、姓名、考场号、座位号、准考证号在答题卡上填写清楚。2. 每小题选出答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3. 考试结束后, 请将答题卡交回。满分150分, 考试用时120分钟。第一部分 听力(共两节, 满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话, 每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位
2、置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题, 每段对话仅读一遍。1. What is probably the woman?A. A shop assistant. B. The mans friend. C. The mans family member. 2. Where are the speakers?A. At home. B. In the office. C. In a park. 3. Why did the woman come to Beijing?A. To work. B. To study. C. To travel. 4. When wi
3、ll the speakers watch a film together?A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday. 5. What are the speakers mainly talking about?A. Snowmen. B. Trees. C. Seasons. 第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出
4、5秒钟的作答时间, 每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. Which test did the girl fail?A. Math. B. Biology. C. History. 7. What is the probable relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Schoolmates. 听第7段材料, 回答第8至10题。8. When did the man plan to move?A. At the beginning of thi
5、s month. B. At the end of this month. C. In the middle of next month. 9. How does the man feel about living alone?A. Pleased. B. Worried. C. Bored. 10. Where did the mans parents go last week?A. To France. B. To Britain. C. To Thailand. 听第8段材料, 回答第11至13题。11. What does the woman think of the food in
6、the new Chinese restaurant?A. Its not fresh. B. Its tasty. C. Its cheap. 12. What does the man plan to do tomorrow?A. Eat out with his sister. B. Visit Cathys place. C. Buy some fresh ingredients. 13. What did Cathy have last Friday?A. Kung Pao chicken and Boiled beef. B. Kung Pao chicken and Mapo t
7、ofu. C. Mapo tofu and Peppery chicken. 听第9段材料, 回答第14至17题。14 How will the man go to Griffith Park?B. By subway. C. On foot. A. By bus. 15. What does the man like about the city?A. The restaurants. B. The traffic. C. The weather. 16. How much is a day pass for renting a bike?A. $3. B. $4. C. $5. 17. W
8、hat is the woman going to do next?A. Ride a bike. B. Go to a beach. C. Head for a bakery. 听第10段材料, 回答第18至20题。18. Why does the speaker advise people to go to the beach early?A. There is a storm warning. B. It will be difficult to park. C. Temperatures will drop a lot. 19. What will temperatures be in
9、 the Sun Valley next Wednesday?A. About 10. B. About 14. C. About 20. 20. What will the weather be like in deeper valley next week?A. Cloudy. B. Rainy. C. Foggy. 第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATravel 2023: Summer holiday ideasSummer is fast approachin
10、g, and with it, holidays. If youve not decided on your destination yet, here are some ideas for a great summer holiday this year. Wild and WelshWith its wonderful scenery, Wales has so much to offer. There are some extremely beautiful beaches and coastlines. The clear blue waters are perfect for a p
11、addle. Wales also has more castles per square mile than any other country in Europe, so if the weather does turn, take shelter in grand style-the great medieval Pembroke Castle offers fun for all the family. A quiet time in PortugalMadeira, which is located in the coast of Africa, is a Portuguese au
12、tonomous region, consisting of 4 islands. If youre keen on good weather, it doesnt disappoint, with a lovely warm climate hitting average highs of 27 degrees in August. Its also known as the floating garden in the Atlantic. The Botanical Garden, just outside Funchal, offers more than 2000 exotic(奇异的
13、)plants and is well worth a visit. Croatian CruisingLying on the Adriatic looking over to Italy, Croatia is a fantastic holiday destination. Split or Dubrovnik offer rich culture, along with some outstanding shops and restaurants. Plus having joined the Euro earlier this year, its a great opportunit
14、y to spend the coins and notes youve had lying around since your last European adventure. So whats stopping you? Book now and say oes! to a summer adventure.1. Where should you visit if you are interested in castles?A. Croatia.B. Madeira.C. Wales.D. Dubrovnik.2. What is special about Madeira?A. Plea
15、sant weather.B. Beautiful beaches.C. Rich culture.D. Unique islands.3. Where is this text probably taken from?A. A news report.B. A travel brochure.C. A history book.D. A geography textbook.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了2023年三个暑假旅游胜地推荐。【1题详解】细节理解题。根据Wild and Welsh中的“Wales also has more c
16、astles per square mile than any other country in Europe, so if the weather does turn, take shelter in grand style-the great medieval Pembroke Castle offers fun for all the family. (威尔士每平方英里拥有的城堡也比欧洲其他任何国家都多,所以如果天气真的变了,可以在宏伟的风格中避难伟大的中世纪彭布罗克城堡为所有家庭提供了乐趣。)”可知,威尔士有大量的城堡。故选C。【2题详解】细节理解题。根据A quiet time in
17、 Portugal中的“If youre keen on good weather, it doesnt disappoint, with a lovely warm climate hitting average highs of 27 degrees in August. (如果你喜欢好天气,它不会让你失望,8月份温暖宜人的气候平均最高可达27度。)”可知,Madeira 8月份的气候平均最高仅达27度,气候宜人。故选A。【3题详解】推理判断题。根据全文及最后一段内容“Book now and say oes! to a summer adventure. (现在预订并说“哎呀”!去夏季探
18、险吧。)”可推断,本文应该来自一个旅游手册。故选B。BGiant panda Ya Ya returned home to Beijing Zoo early on Monday after spending 20 years in the United States. Ya Ya will not be on show to the public for the time being as the 23-year-old panda needs to rest and get used to her new environment. In 2003, Ya Ya, who was born
19、at Beijing Zoo, and male giant panda Le Le, born at Shanghai Zoo in July 1998, traveled to Memphis Zoo in the US state of Tennessee as part of a China-US giant panda protection and research program. In 2006, Ya Ya began to shed (脱毛) her fur, a condition that worsened in 2014. Experts at Memphis Zoo
20、and in China tried various treatments but were unable to solve the problem. Memphis Zoo announced in December that it would return the pandas. However, in February, Le Le passed away at the age of 25, equivalent to 80 in human years, due to heart disease. The zoo hosted a goodbye party for Ya Ya on
21、April 8, with hundreds of people attending the event. On April 27, Ya Ya arrived in Shanghai Zoo, and was then quarantined (隔离检疫) for a month before moving to Beijing. During the quarantine period, experienced keepers and vets from Beijing Zoo provided Ya Ya with all-day care, due to her old age and
22、 changed living environment. Shanghai Zoo offered support and ensured her safety and health. Beijing Zoo has prepared a special feeding place for Ya Ya as well as specially-made feeding measures, care, medical support and nutrition plans. On Sunday afternoon, Beijing Zoo received a special delivery
23、of fresh bamboo from Chengdu, Sichuan province. The bamboo was transported by air to ensure that the giant panda has fresh food.4. Why wont Ya Ya be on show to the public after returning to Beijing Zoo?A. She is not allowed to be seen in public.B. She is too old to be attractive to the public.C. She
24、 needs to rest and adapt to the new environment.D. She is seriously ill after the long journey from the US.5 What can we know about Ya Ya according to paragraph 2?A. She began to shed her fur in 2014.B. She was born at Shanghai Zoo in 2003.C. She was part of the China-US research program.D. She was
25、sent to Memphis Zoo of Tennessee alone.6. What does the underlined word “equivalent” in paragraph 3 probably mean?A. equalB. relatedC. seniorD. junior7. What did Beijing Zoo do for Ya Ya during the quarantine period?A. Hosted a goodbye party.B. Offered a quarantined spot.C. Provided an overall exami
26、nation.D. Prepared for her special needs.【答案】4. C 5. C 6. A 7. D【解析】【导语】本文是一篇新闻报道。文章报道了大熊猫“丫丫”结束20年的旅美生活,平安回到中国。【4题详解】细节理解题。根据第一段内容“Ya Ya will not be on show to the public for the time being as the 23-year-old panda needs to rest and get used to her new environment.(这只23岁的熊猫“丫丫”暂时不会向公众展出,因为它需要休息并适应新
27、环境。)”可知,丫丫回京后她需要休息,适应新的环境,暂时不会向公众展出。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段内容“In 2003, Ya Ya, who was born at Beijing Zoo, and male giant panda Le Le, born at Shanghai Zoo in July 1998, traveled to Memphis Zoo in the US state of Tennessee as part of a China-US giant panda protection and research program. (2003年,在北京动物
28、园出生的丫丫和1998年7月在上海动物园出生的雄性大熊猫乐乐,作为中美大熊猫保护和研究项目的一部分,来到了美国田纳西州的孟菲斯动物园。)”可知,丫丫是中美大熊猫保护研究项目的一部分。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据划线词所在句“However, in February, Le Le passed away at the age of 25, equivalent to 80 in human years, due to heart disease. (然而,今年2月,乐乐因心脏病去世,享年25岁,equivalent人类的80岁。)”中“at the age of 25”和“80 in h
29、uman years”可知,文中把乐乐的年龄与人类的年龄进行了比较,乐乐去世的时候是25岁,“等同于”人类的80岁;划线词equivalent与equal意思相近,意为“等同的”。故选A。【7题详解】细节理解题。根据第四段内容“Beijing Zoo has prepared a special feeding place for Ya Ya as well as specially-made feeding measures, care, medical support and nutrition plans. (北京动物园为丫丫准备了专门的喂养场所,并制定了专门的喂养措施、护理、医疗支持和
30、营养计划。)”可知,北京动物园在隔离期间为YY的特殊需求做了准备。故选D。CMusic can move people in many ways. But for people with dementia(痴呆症), music can do much more. Listening to music or singing can help calm people with dementia and can even help revive some memories. This is why this unique choir was formed by Anne Gemmell, a Lo
31、urdes Hospital dementia counselor in Dubbo, Australia. The choir was formed in July, 2022 with just 25 singers but it has grown to 80 people. And it is already making a difference for the participants. “With the Sing Out Choir, we are seeing social relationships improve,” Gemmell told Dubbo Photo Ne
32、ws. “The choir is bringing together a community of like-minded people with similar personalities and common interests.” Gemmell added that there are many positive changes in the behavior of the choir members with dementia. “Singing and music fire neurons(神经元)in the brain and we actually see people c
33、ome alive,” Gemmell told ABC News. “We are seeing language skills improving with conversation and just mood changing. Were seeing people more cheerful and happier in their behaviour,” she said. The choir spent nine months practising for its first major performance on April 30, 2023 at the Dubbo Regi
34、onal Theatre. The theater was packed with families and friends from around the region. One choir member, retired railway worker Les Orton, 77, said he made new friends at the choir practice and reconnected with old friends he hadnt seen for years. Singing in choirs has become increasingly popular in
35、 recent years and the benefits of improving brain function and promoting community is not just limited to people with dementia. Anyone of any age can enjoy all the benefits.8. Why was the Sing Out Choir formed?A. To move people in many ways.B. To assist people with dementia.C. To improve peoples sin
36、ging skills.D. To develop peoples interest in singing.9 What have the members benefited from the choir?A. They have become more confident.B. They have learned how to sing well.C. They have developed a strong personality.D. They have become happier and more social.10. What is Les Ortons attitude towa
37、rds the choir?A. Uninterested.B. Positive.C. Doubtful.D. Negative.11. What can be a suitable tile for the text?A. A Unique Choir in Australia.B. A Choir Benefits Dementia Patients.C. A Community for Dementia Patients.D. A Kind-hearted Woman Founded a Choir.【答案】8. B 9. D 10. B 11. B【解析】【导语】本文为一篇说明文。文
38、章主要介绍了一个使痴呆症患病人受益的合唱团。【8题详解】细节理解题。根据第一段内容“Listening to music or singing can help calm people with dementia and can even help revive some memories. This is why this unique choir was formed by Anne Gemmell, a Lourdes Hospital dementia counselor in Dubbo, Australia.(听音乐或唱歌可以帮助痴呆症患者平静下来,甚至可以帮助恢复一些记忆。这就是
39、安妮格默尔组建这个独特合唱团的原因。)”可知,安妮格默尔组建这个独特合唱团的原因是因为听音乐或唱歌可以帮助痴呆症患者平静下来,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段内容“With the Sing Out Choir, we are seeing social relationships improve,” Gemmell told Dubbo Photo News.( Gemmell告诉Dubbo Photo新闻:“因为有两个这个合唱团,我们看到我们的社交关系得到了提升。”)”以及“Were seeing people more cheerful and happier in their
40、 behaviour”(我们看到人们的行为变得更快乐)可知,合唱团成员加入合唱团之后社会关系得到改善且比以前更开心。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段“One choir member, retired railway worker Les Orton, 77, said he made new friends at the choir practice and reconnected with old friends he hadnt seen for years.(一个合唱团成员,77岁的铁路退休员工Les Orton说,他在合唱团交到了新朋友,并与他多年没见的朋友重新联系上了。
41、)”可知,Les Orton对合唱团持积极态度。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Listening to music or singing can help calm people with dementia and can even help revive some memories. This is why this unique choir was formed by Anne Gemmell, a Lourdes Hospital dementia counselor in Dubbo, Australia. (听音乐或唱歌可以帮助痴呆症患者平静下来,甚至可以帮助恢复
42、一些记忆。这就是安妮格默尔组建这个独特合唱团的原因。)”以及后文对此合唱团成员从中获得的好处可知,本文主要介绍了这个让痴呆症患者受益的合唱团。故B项“一个让痴呆病人受益的合唱团”符合文章标题,故选B。DWith summer just around the corner, hot weather is sure to follow. It means that staying hydrated (含水的) while exercising or working outdoors is a must. But many people dont drink enough water or are
43、even aware of how much or little they are consuming. A company Israel named ImpacX has a solution for that, a new smart water bottle that tells you when you have to drink. It relies on a smart cap that measures how much water is left in the bottle and reminds you to drink by vibrating (振动), changing
44、 colors, or sending a message to your phone. All the technology fits into the ordinary looking bottle cap. What ImpacX has developed is a kind of smart packaging platform that includes three elements. First, the technology that tracks the water level is embedded (嵌入) in the cap. The amount you drink
45、 is worked out by sending a beam of light inside the bottle and then measuring how long it takes to reach the cap. But the second element is even more impressive. The smart cap is connected to an app that helps you personalize your hydration needs. You need to input your weight and age. And, you can
46、 even connect your smart bottle to a fitness app. “If you have a particular target, lets say you practice some sport activity or you want to meet some other goals, there are particular modules in the app that you can say, “Im now about to run,” or you can even connect it to your sports tracker. Impa
47、cX has launched the smart bottle in Israel and plans to introduce it into other countries. The company has already signed an agreement with a sports drink company. Staying hydrated is serious business and smart water bottles can help you stay healthy and feeling your best even in the summer heat.12.
48、 How does the smart water bottle remind users to drink?A. By making a nice sound.B. By connecting to an app.C. By changing colors of the water.D. By sending a message to the phone.13. What do we know about the three elements of the smart packaging platform?A. The technology that tracks the water lev
49、el is placed on the cap.B. The smart bottle can not be connected to a workout application.C. The amount you drink is worked out by measuring the temperature.D. You need to input your weight and age to meet your hydration needs.14. What can we infer from paragraph 4?A. The smart bottle may have a bri
50、ght future.B. The smart bottle is still being tested in Israel.C. The smart bottle has been on sale in several countries.D. The smart bottle is just intended for sports drink companies.15. What is the text mainly about?A. The functions of the smart cap.B. The importance of staying hydrated.C. The in
51、troduction of a new smart water bottle.D. The process of ImpacXs producing the smart bottle.【答案】12. D 13. D 14. A 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了以色列一家名为ImpacX的公司的一款新型智能水杯。【12题详解】细节理解题。根据第二段内容“It relies on a smart cap that measures how much water is left in the bottle and reminds you to drink by vibratin
52、g(振动),changing colors, or sending a message to your phone.(它依靠一个智能瓶盖来测量瓶中的剩余水量,并通过振动、改变颜色或向手机发送信息来提醒你喝。)”可知,智能水杯是依靠一个智能瓶盖来测量瓶中的剩余水量,并通过振动、改变颜色或者向手机发送信息来提醒喝水。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段内容“But the second element is even more impressive. The smart cap is connected to an app that helps you personalize your h
53、ydration needsYou need to input your weight and age.(但第二个因素更令人印象深刻。这款智能水帽与一个应用程序相连,可以帮助你个性化你的补水需求。你需要输入你的体重和年龄。)”可知,这款智能水帽与一个应用程序相连,可以帮助你个性化你的补水需求。你需要输入你的体重和年龄即你需要输入你的体重和年龄,才能够个性化你的补水需求。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第四段内容“ImpacX has launched the smart bottle in Israel and plans to introduce it into other count
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-534315.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
