河北省石家庄市第二中学、唐山市第一中学等2019-2020学年高一英语上学期联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 石家庄市 第二 中学 唐山市 第一 2019 2020 学年 英语 上学 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省石家庄市第二中学、唐山市第一中学等2019-2020学年高一英语上学期联考试题(含解析)第卷(选择题,共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time is it now?A. 7:15. B. 8:00. C. 8:45.2. What
2、is wrong with the man?A. He has a cold. B. He has a cough. C. He has a fever.3. What is the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Teacher and parent. C. Employer and employee.4. What will the woman probably do this summer holiday?A. Work in a restaurant.B. Work in a
3、French school.C. Study in a language school.5. What is the mans problem?A. He is very hungry.B. He dialed the wrong number.C. He doesnt want a room facing the sea.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应的位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话
4、或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Where does the woman want to go?A. To a hospital. B. To a supermarket. C. To a post office.7. How far is it from where the speakers are?A. About one kilometer. B. About two kilometers. C. About three kilometers.听第7段材料,回答第8至10题。8. How many rooms does the man book?A. 5. B. 6.
5、C. 7.9. What should the double rooms be like?A. Face the mountain.B. Have enough sunshine.C. On the second or third floor.10. How long will they stay in the hotel?A. From next Tuesday to Friday.B. From next Thursday to Friday.C. From this Saturday to Sunday.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the woman mos
6、t concerned about?A. The smell of the perfume (香水).B. The price of the perfume.C. The quality of the perfume.12. How much is a bottle of perfume?A. 400 yuan. B. 360 yuan. C. 440 yuan.13. What does the woman buy in the end?A. A gift. B. Perfume. C. Face cream.听第9段材料,回答第14至16题。14. What happened to the
7、 woman?A. She was angry at the man.B. She had a quarrel with Mr. Philips.C. She forgot an important message.15. Why is the woman so tired?A. She has been staying up late.B. She didnt sleep at all last night.C She is woken up early every morning.16. What might the woman do next?A. Talk with the milkm
8、an. B. Fight with the milkman. C. Write the milkman a letter.听第10段材料,回答第17至20题。17. In which year did it snow in Ain Sefra?A. 1917. B. 1937. C. 1979.18. When did it snow in Ain Sefra this time?A. On Saturday afternoon. B. On Sunday morning. C. On Sunday evening.19. What is the usual temperature durin
9、g the month of July in Ain Sefra?A. 22.9. B. 15.9. C. 36.7.20. What did the snow cause this time?A. Dirty air. B. Damaged houses. C. Heavy traffic.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。ACentral ParkExplore Central Park, one of the largest city park
10、s in the world and one of the most famous symbols of New York. Lets have a look at its main sights.Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2). This park is home to man-made lakes, waterfalls, grass and wooded areas. You w
11、ill also find the Central Park Zoo, among other attractions in this greenspace of New York.Besides being the citys primary green lungs, Central Park is also a favorite spot for many New Yorkers. It is perfect for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor sports. Something that we found curio
12、us is seeing so many people running with their babies in prams (婴儿车).On Foot or by BicycleTo get to know some of the wildest parts of Central Park we suggest walking. However, to get a general feel for the whole park, the best thing to do is hire a bicycle and enjoy the scenery.If you decide to hire
13、 a bike, you will find lots of bike rental stores around Central Park that are not very expensive.Open TimeFrom 7 a.m. to 10 p.m. on weekends.From 6 a.m. to 8:30 p.m. on weekdays.PriceEntry to the Park is free. But if you visit some parts like Central Park Zoo, you need to buy a ticket.TransportSubw
14、ay: Line 5, 6, 7, A, B, C and D.Bus: Line M1, M2, M3, M4 and M10.Nearby placesMetropolitan Museum of Art (447 m)Guggenheim Museum (564 m)American Museum of Natural History (688 m)Whitney Museum of American Art (1 km)The Frick Collection (1.3 km)1. What can we learn about the Central Park from the te
15、xt?A. It is home to lakes and waterfalls.B. It is perfect for doing outdoor sports.C. It is the largest city park in the world.D. It is the most famous symbol of New York.2. Which one of the following things is free?A. Hiring a bicycle.B. Entrance to Central Park.C. Visiting Central Park Zoo.D. Goin
16、g to the Metropolitan Museum of Art.3. Where can we find this text?A. In a science report.B. In a geography book.C. In a fashion magazine.D. In a travel guide.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】这是一篇说明文。本文对纽约的中央公园做了介绍,同时提到了其开放时间、抵达方式、价格和其附近的地点。【1题详解】细节理解题。结合文章的第二段第二句:This park is home to man-made lakes, waterfall
17、s, grass and wooded areas.可知,选项A是把概念广义化了;第三段第二句:It is perfect for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor sports.可得出,选项B和文意一致;结合第二段第一句:Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2).可看出选项C不符合文章意义。由第一段第一句:Explore Cen
18、tral Park, one of the largest city parks in the world and one of the most famous symbols of New York.可知,中央公园是纽约最著名的标志之一。所以,选项D错误。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据题干关键词:free,定位文章第七段第一句:Entry to the Park is free.即可看出,选项B为正确答案。故选B项。3题详解】推理判断题。结合文章的大意,是介绍了纽约的中央公园和其相关的细节,所以,可以得出其来自旅行指南。选项A:科学报告;选项B:地理书;选项C:时尚杂志;选项D:旅行
19、指南。故选D项。BPeter Damon produces about 30 paintings a year and sells them for between US$250 and US$1,500. Thats not enough to make ends meet, but it has made him whole again. He lost both arms in an accident.“Having this skill that even normal people find difficult was something that really helped me
20、and made me feel like I fit in more in the world,” Damon said.He was a worker in a car factory. One day when he was working, there was a gas explosion (爆炸), killing one worker and injuring him.“I lost my right arm above the elbow, about three inches above the elbow, and my left about six inches belo
21、w,” he explained.“How am I going to make a living and take care of my family? I had always worked with my hands,” he said.Then with a simple little drawing, a new future opened up for him.“I thought it was wonderful in a way,” Damon said. “Something was telling me to focus on this and everything wil
22、l be alright.” Damon doesnt have a perfect prosthetic arm (假肢)just a hook (钩子), which he finds works best.He and his wife Jen run True Grit Art Gallery in Middleboro, Massachusetts, where he shows the works of local artists. With his disability check from the government, he can afford to be an artis
23、t. He is a man doing what he wants with his life, and doesnt look at his situation as a hard time.“I dont see it that way,” Damon said. “Suffering an injury like this has a way of making you focus on whats important in life.”He believes his best work is still ahead of him. But with his pictures of s
24、imple American scenes, Damon has already produced his best work.4. How did Damon lose his arms?A. A gas explosion injured his arms.B. He was attacked when he was driving a car.C. His arms were trapped by a worker by accident.D. He was knocked down by a car when he was working.5. What do we know abou
25、t Peter Damon when he started taking up painting from the text?A. His hope for life was brought back.B. He felt a lot of pressure at the beginning.C. He didnt earn enough to support his family.D. His paintings were so expensive that few people wanted to buy them.6. What is Damons attitude towards hi
26、s suffering?A. Wonderful.B. Positive.C. Pitiful.D. Uncertain.7. What is the main idea of the passage?A. Winners do what losers dont want to do.B. Nothing is impossible if you try your best.C. God closes a door and another will open for you.D. Never put off until tomorrow what you can do today.【答案】4.
27、 A 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了皮特达蒙在一次工作意外中,失去了两个胳膊。之后,他利用铁钩作为自己的手来画画,获得成功的故事。【4题详解】细节理解题。结合文章第三段第二句:One day when he was working, there was a gas explosion (爆炸), killing one worker and injuring him.可知,这次爆炸中死了一个人,同时他也受伤了。第四段:“I lost my right arm above the elbow, about three inches above the elbow,
28、 and my left about six inches below,” he explained.可知他失去了两个胳膊。选项A正好符合文章的意思。故:选择A项。【5题详解】推理判断题。结合文章第六段:Then with a simple little drawing, a new future opened up for him.第七段第一句:“I thought it was wonderful in a way,” Damon said. “Something was telling me to focus on this and everything will be alright.
29、”了解到,画画对于他的意义是打开了新的未来。选项A:His hope for life was brought back.(他对生命的希望又回来了。)符合文章的意思。故:选择A项。【6题详解】推理判断题。结合文章第八段最后一句:He is a man doing what he wants with his life, and doesnt look at his situation as a hard time.(他是个做自己想做的事的人,不会把自己的处境看成是艰难时期。)可以得出,对待自己的情况,他的态度很积极,很乐观。选项A:精彩的;选项B:乐观的,积极的;选项C:可惜的;选项D:不确定
30、的。故选B项。【7题详解】主旨大意题。文章通过描述了皮特达蒙在意外中失去双臂,但他利用铁钩作为手来画画获得了新的生活,得到了成功。正是符合选项C:上帝关上一扇门,另一扇门会为你打开。故选C项。CAsk any new college graduate about his immediate goals, and it is likely that he will tell you he wants a job. But it turns out that todays students are not going to be satisfied with any job. According
31、to the latest survey, making a difference through their work is essential (必要的) to young peoples happiness.The survey found that 72 percent of graduating college seniors believe being able to have a positive social influence through their work is essential to their happiness. Making a difference is
32、so important to them that 45 percent say they would take a 15-percent pay cut to work at an organization that has a social or environmental influence, and 58 percent say they would take a pay cut to work for an organization whose values are the same as their own.Besides this, the survey found that f
33、emale students are far more likely to put social influence in first place than their male classmates, echoing the results of a former study showing that female maths and science majors are more likely to say they go into those fields to make a difference.One reason for the emphasis (强调) on improving
34、 the world probably has to do with the culture of colleges, which encourages students to connect their studies back to real-world problems. Students are used to discussing important social issues (问题) with their friends and professors, and doing something about them in class or through volunteer act
35、ivities. Once students develop those habits, they dont shut them off when graduation rolls around.8. What does the underlined word “echoing” in paragraph 3 probably mean?A. Learning .B. Repeating.C. Believing.D. Creating.9. What is one of the reasons for the emphasis on students wanting to improve t
36、he world?A. The habits students develop in society.B. The appearance of important social issues.C. The encouragement of the culture of colleges.D The effect parents education has on their children.10. What can you learn from the passage?A. Young people will surely gain happiness if they can make a d
37、ifference in their work.B. Less than half of the college seniors will take a pay cut to work with the same values.C. Most college graduates believe it important to have a positive social influence in work.D. Female graduates are all putting more social influence in first place than male graduates.11
38、. Which could be the best title for the passage?A. Female Students Are Concerned about SocietyB. Young Peoples Happiness Doesnt Depend on MoneyC. Graduates Become More Interested in Challenging JobsD. Many Graduates Would Take a Pay Cut to Make a Difference【答案】8. B 9. C 10. C 11. D【解析】这是一篇说明文。本文讲述的是
39、通过工作能有一个积极的社会影响对年轻人的幸福至关重要。【8题详解】词义猜测题。结合文章第三段第一句:Besides this, the survey found that female students are far more likely to put social influence in first place than their male classmates,(除此之外,调查发现女生比男生更有可能把社会影响放在第一位,)和后一句the results of a former study showing that female maths and science majors ar
40、e more likely to say they go into those fields to make a difference.(以前的一项研究结果显示,女性数学和科学专业的学生更有可能说她们进入这些领域是为了有所作为)可以推断出两项调查的结果是一致的。都说明了女性更愿意在工作中做出影响。选项A:学习;选项B:重复;选项C:相信;选项D:创造,选项B和echoing在文章的意义相近。故:选择B项。【9题详解】细节理解题。根据最后一段的第一句:One reason for the emphasis (强调) on improving the world probably has to d
41、o with the culture of colleges, which encourages students to connect their studies back to real-world problems.(强调改善世界的一个原因可能与大学文化有关,大学文化鼓励学生将他们的学习与现实世界的问题联系起来。)可以看出,选项C:The encouragement of the culture of colleges.(大学文化的鼓励。)符合文章的意义。故:选择C项。【10题详解】细节理解题。结合文章第二段第一句:The survey found that 72 percent of
42、graduating college seniors believe being able to have a positive social influence through their work is essential to their happiness.(调查发现,72% 的大学毕业生认为通过工作产生积极的社会影响对他们的幸福至关重要。)可以得出结论:多数的毕业生都认可工作产生的社会影响对他们而言是重要的。选项C和结论一致。故:选择C项。【11题详解】主旨大意题。本题属于选择最佳标题的主旨大意题。文章通过第一段的调查结论得出:对年轻人的幸福,通过工作改变世界是至关重要的。所以,文章
43、主要阐述年轻人的幸福取决于在工作中改变世界(make a difference),结合文章,第二段第二句:Making a difference is so important to them that 45 percent say they would take a 15-percent pay cut to work at an organization that has a social or environmental influence, and 58 percent say they would take a pay cut to work for an organization
44、whose values are the same as their own.(对他们来说,做出改变是如此重要,以至于45% 的人说他们愿意接受15% 的减薪去一个对社会或环境有影响的组织工作,58% 的人说他们愿意接受减薪去一个与他们价值观相同的组织工作。)可以看出, 减薪是make a difference的重要性。综上所述,选项D:Many Graduates Would Take a Pay Cut to Make a Difference和文章的主旨是一致的。故:选择D项。DDid you ever have to say “no” to somebody? Such as a cl
45、assmate who asks to go to lunch with you? New research suggests that, at least socially, a rejection (拒绝) should not include an apology. In other words, saying you are sorry does not make the person being rejected feel any better. In fact, it might make the rejected person feel worse. That is surpri
46、sing. Many people consider it to be good manners to say they are sorry when they turn down a request.Gili Freedman is doing some related research at Dartmouth College. For her research, she asked over 1,000 people to respond to different examples of social rejection. In one example, the researchers
47、asked people for their reaction (反应)after a person named Taylor asked to join a co-worker who went out to lunch every Friday. And Taylor was told “no”. But in some cases, the person rejecting Taylor offered an apology. In other cases, the people doing the rejection did not say they were sorry. Peopl
48、e were asked how they would feel if they were being turned down, just as Taylor was. Most said they would be more hurt by a rejection with an apology than a rejection without an apology.Freedman said the reason is that apologies make people feel like they need to say that the rejection was okay even
49、 when they felt like it was not okay. Rejection without an apology lets them express their feelings of disappointment, hurt or anger more easily. Freedman also said that an apology often makes the person doing the rejection feel bettereven as it makes the person being rejected feel worse.Her researc
50、h deals only with social communication. A business situation might be very different. “If a manager rejects a job interviewee or a boss must tell an employee that he or she is being fired from a job,” Freedman said, “reactions to apologies may be different.”12. Why do people say they are sorry when
51、they express rejection?A. Because they think it is more polite.B. Because they think it helps them express their dislike better.C. Because they think apologies are the basis of communication.D. Because they think it sounds more comfortable for the listener.13. In Gili Freedmans research, over 1,000
52、people _.A. rejected others without an apologyB. offered an apology when rejecting othersC. would be more hurt by a rejection with an apologyD. were asked to answer the question in different situations14. What role does an apology play in rejection?A It makes the rejection more acceptable.B. It make
53、s a good impression on the listener.C. It makes the communication more pleasant.D. It makes the person doing the rejecting feel better.15. What will be mentioned next according to the last paragraph?A. The effect of an apology during a rejection.B. Gili Freedmans research on business situations.C. A
54、 rejection with an apology in a business situation.D. The difference between a social situation and a business one.【答案】12. A 13. D 14. D 15. C【解析】本文是一篇说明文。文章在开头通过问题:你有没有遇到过必须对某人说不?比如有个同学约你一起吃饭?引出研究结论:新的研究表明,至少在社交方面,拒绝的时候不用夹带一句道歉。换句话说,说句对不起并不能让被拒绝的人感觉更好受点。事实上这可能会使被拒绝者感觉更糟。【12题详解】细节理解题。结合文章第一段最后一句:Man
55、y people consider it to be good manners to say they are sorry when they turn down a request.(很多人认为在拒绝某个请求时表示抱歉是有礼貌。)故:选择A项。13题详解】细节理解题。结合第二段第二句:For her research, she asked over 1,000 people to respond to different examples of social rejection. (在她的研究中,她询问了1000多人,来回应不同的社会排斥的例子。)可知,选项D和文章意思一致。第二段第五句:i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536772.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浅谈普通高中通用技术教学.pdf
