河北省秦皇岛市第一中学2020-2021学年高二上学期12月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省秦皇岛市第一中学2020-2021学年高二上学期12月月考英语试卷 WORD版含解析 河北省 秦皇岛市 第一 中学 2020 2021 学年 上学 12 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年第一学期12月月考高二年级英语试题说明:1.考试时间120分钟,满分150分。2.将卷I答案用2B铅笔涂在答题卡上,卷II用黑色字迹的签字笔答在试卷上。第I卷(选择题 共90分)听力(共两节,满分30分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. How many chapters has the man read?A. 15. B. 12. C. 11
2、.2. What is the woman probably doing?A. Preparing for tests. B. Planning her holiday. C. Reading a book. 3. Where does the conversation take place?A. At school. B. In a hospital. C. At home. 4. Why does the woman call the man?A. To order a taxi. B. To ask him to drive her home. C. To invite him to a
3、 club. 5. What are the speakers mainly talking about?A. A flat. B. A party. C. Lifts. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much will the man pay?A. $25. B. $30. C. $50.7.
4、 What does the man probably buy in the end?A. Some records. B. A vase. C. A CD player.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the girl think of Spanish?A. Its OK. B. Its boring. C. Its difficult.9. Which subject does the girl like best?A. Math. B. English. C. History. 听第8段材料,回答第10至12题。10. What do we know about
5、the woman?A. Shes never skied before. B. She was waiting for a man. C. She made a mistake while skiing.11. What happened to the woman?A. Her skis were broken. B. She got her gloves stolen. C. A skier drove her into the trees.12. What does the man think the woman should do to the tall skier?A. Take a
6、 photo of him. B. Say sorry to him. C. Forgive him.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the closest ATM next to?A. A big yellow building. B. A convenience store. C. A post office. 14. Why doesnt the man go to the nearest convenience store?A. Its small. B. Its closed. C. Its expensive. 15 Where will the man
7、go to buy things?A. To King Street. B. To 3rd Street. C. To 22nd Street. 16. How will the man go shopping?A. By taxi. B. By bus. C. By subway.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker?A. A teacher. B. A host. C. A student. 18. What differences does the speaker mainly talk about?A. The pronunciation
8、differences. B. The vocabulary differences. C. The grammar differences. 19. What does the speaker say about the differences between American and British English?A. There are fewer differences in daily life. B. People neednt pay attention to the differences. C. The differences may cause misunderstand
9、ings. 20. What does the speaker ask the listeners to do?A. Study more English words. B. Compare the language differences. C. Learn about American and British cultures. 第二部分 阅读(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AMany college students want to loo
10、k for seasonal, short-term or part-time jobs to get extra cash, to stay busy or to get working experience.LifeguardThe job is a great opportunity to build your fitness, keep people safe and be outdoors to enjoy some fun on the beach in the sun. The average hourly wage for lifeguards is $9.31, but th
11、ose with certifications or previous experience may be able to earn a bit more.Nanny (保姆)Students can find plenty of positions as parents rush to arrange activities and find care for their children. Students who enjoy spending time with kids, staying active and being outdoors can spend their spare ti
12、me making money without even feeling like theyre working. Nannies make $14.56 per hour on average.Camp ConsultantStudents who enjoy spending their time with children, being a leader and monitoring fun outdoor activities are perfect for camp consultant positions. The average hourly wage for camp cons
13、ultants is $9.28, but those with many years experience or specific academic backgrounds may be able to earn more.Food ServerAlthough it may not seem like the most attractive way to spend a weekend, working as wait staff allows students to build up their social skills, stay active, enjoy free meals a
14、t work and educate themselves about different cuisines. However, food servers need to be on their feet for hours at a time, so take this into account before submitting an application. The average salary is $9.00 hourly, but tips can raise that number.1. Who are fit for the two jobs of nanny and camp
15、 consultant?A. Students fond of camping.B. Students interested in traveling.C. Students enjoying staying with children.D. Students eager to develop their social skills.2. What should you take into consideration before applying to be a food server?A. The way of cooking.B. Long standing time at work.C
16、. The food you can enjoy.D. Skill in getting tips from customers.3. Which job pays the most per hour on average?A. A lifeguard.B. A nanny.C. A camp consultant.D. A food server.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。许多大学生想找季节性的、短期的或兼职的工作,以获得额外的现金、保持忙碌或获得工作经验。文章介绍了几个适合大学生的工作。【详解】1.细节理解题。根据Nanny (保姆)部分中“St
17、udents who enjoy spending time with kids, staying active and being outdoors can spend their leisure time making money without even feeling like theyre working. ”那些喜欢花时间和孩子们在一起,保持活跃和户外活动的学生可以在业余时间赚钱,甚至感觉不到他们在工作。和Camp Consultant部分中“Students who enjoy spending their time with children, being a leader a
18、nd monitoring fun outdoor activities are perfect for camp consultant positions. ”那些喜欢花时间和孩子们在一起、成为领导者、监督有趣的户外活动的学生是夏令营顾问职位的最佳人选。可知,喜欢和孩子呆在一起的学生最适合做保姆和夏令营顾问这两份工作。故选C。2.细节理解题。根据Food Server部分中“However, food servers need to be on their feet for hours at a time and must be able to multi-task like profess
19、ionals, so take this into account before submitting an application.”然而,食品服务员需要一次站几个小时,并且必须能够像专业人员一样同时处理多项任务,所以在提交申请之前要考虑到这一点。可知,在申请成为一名食品服务员之前,你应该考虑需要长时间的站着工作。故选B。3.细节理解题。根据Lifeguard中“The average hourly wage for lifeguards is $9.31, but those with certifications or previous experience may be able to
20、 earn a bit more.”救生员的平均每小时工资是9.31美元,但是那些有证书或者有经验的人可能会多赚一点。根据Nanny部分中“ Nannies make $14.56 per hour on average.”保姆平均每小时赚14.56美元。根据Camp Consultant中“The average hourly wage for camp consultants is $9.28, but those with many years experience or specific academic backgrounds may be able to earn more.”夏令
21、营顾问的平均时薪是9.28美元,但那些有多年经验或特定学术背景的人可能会赚得更多。根据Food Server中“The average salary is $9.00 hourly, but tips can raise that number.”平均工资是每小时9美元,但是小费可以提高这个数字。综上对比可知,四个兼职工作中,保姆的工作平均每小时赚的最多。故选B。BI was 11 years old when I asked my mom for piano lessons in 2010. We were in the economic decline. She said a polite
22、 “no”.That didnt stop me. I Googled the measurements for a keyboard, drew the keys on a piece of paper and stuck it on my desk. I would click notes on an online keyboard and “play” them back on my paper one-keeping the sound they made on the computer in my head. I spent six months playing without to
23、uching a real piano. Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.I still remember the first one. I was struck by how real the sound of the piano was. I sat my grade one after eight lessons. Once I started secondary school, we couldnt afford lessons again. I passed
24、 grade three, then grade five, practicing only on my piece of paper.One evening, when I was about 13, my mom said she had a surprise for me; it was an electronic keyboard, bought with more borrowed money. It was the first time Id played for her. She was in shock.My school didnt offer music A-level.
25、I found the Purcell School for young musicians. But I had to pass a difficult test. Some of the questions involved an evaluation of the composer or when some piece was written. I felt overwhelmed. To my amazement, I was offered a place.At Purcell, I spent two years working as hard as I could. I perf
26、ormed to raise money and saved enough to buy my first piano.When I left Purcell, I was awarded the senior piano prize and senior academic music prize. I am now at the Guildhall School in London. I feel proud: its been 10 years since I drew my paper piano, and Im at one of the worlds leading music sc
27、hools.The irony is that I continue to do a lot of my practice away from the piano-what we call mental practice. The paper piano helped arouse my curiosity about how music works, the building blocks that form the pieces.4. Why did the authors mom buy him lessons at last?A. She was shocked by his firs
28、t performance.B. She had no doubt of his talent for piano.C. She realized he meant what he said.D. She suddenly made a fortune.5. Which of the following can best describe the author?A. Honest.B. Determined.C. Humorous.D. Optimistic.6. The underlined word “irony” in the last paragraph shows that the
29、author felt .A. surprisedB. proudC. satisfiedD. disappointed7. Whats the authors main purpose of writing this article?A. To introduce the method of mental practice.B. To share how he convinced his mom to buy a piano.C. To describe how costly it is to learn an instrument.D. To encourage people to sti
30、ck to their dreams.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从小时候开始酷爱钢琴,但是因为家庭经济原因,买不起、学不起钢琴,通过自己画钢琴格,自学成才,最后进入了理想音乐学府的故事。告诉人们,如果有梦想,一定要坚持下去。【4题详解】细节理解题。根据第二段中Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.可知一旦我妈妈发现我是认真的,她就借钱给我买了10节课。由此可知,妈妈是看到作者是真的想要学习,不只是玩玩而已,因此被打动
31、了,所以给他买了10节课。故选C。【5题详解】推理判断题。结合文章大意可知,作者因为喜欢钢琴,在没有真正的钢琴、付不起钢琴课程的情况下,自己在纸键盘上练习,最后成功进入了世界顶级的音乐学校,因此,可以看出他是个有决心、坚定的人。故选B。【6题详解】词义猜测题。根据后文I continue to do a lot of my practice away from the piano-what we call mental practice.可知我的很多练习都是在钢琴以外的地方进行的,这就是我们所说的心理练习。作者的许多练习中都没有实物钢琴,只能靠心理练习,这是很令人感到惊讶的事情。故划线单词意思
32、为“惊讶的”。故选A。【7题详解】推理判断题。结合文意可知,作者在家庭经济不佳的情况下,在纸钢琴上进行练习,最后成功进入了世界顶级音乐学校,是想要告诉大家,我们如果有梦想,一定要坚持下去,才会有成功的希望。由此可推知,作者写这篇文章的主要目的是鼓励人们坚持自己的梦想。故选D。CAs one of the most important languages in the world, Latin had humble beginnings. It originated along the Tiber River in Italy and only a handful of people spoke
33、 the language. Over time, Latin became more well-known as Romans gained political power. Many famous literary texts and scientific classifications were written in Latin. Even though knowing Latin indicated a person was educated, according to Britannica, in the 20th century far fewer people learned L
34、atin, leading it to be classified as a “dead” language.There are around 7,000 living languages in the world, but, according to Britannica, “more than half are at risk of dying out by the end of the 21st century.” Civilizations evolve over time and so do languages. More often than not, a language die
35、s because everyone who speaks the language dies. For example, Marie Smith Jones, perhaps the last native speaker of the Alaskan Eyak language, died at the age of 89 in 2008, and so did the language. Now, fewer and fewer people speak Latin, which raises publics awareness about its protection.Actually
36、, there are many other reasons as to why Latin should be protected or taught. “It is a window into a fascinating ancient civilization, and studying an ancient civilization teaches us to respect different points of view and unfamiliar cultural practices,” says Kathleen Coleman, James Loeb Professor o
37、f Harvard University.Since it isnt used in ordinary conversations, there are a lot of difficulties that arise from teaching Latin. “Teaching a dead language is different from teaching other languages,” explains Coleman, “because there are no native speakers to show us how it sounds or answer questio
38、ns about the meaning of words or explain idioms. Though its hard, fortunately, we still can find the answers to our questions from the broken evidence available in written texts.”8. What can we learn about Latin from Paragraph 1?A. Most people didnt learn Latin in the 20th century.B. Only educated p
39、eople learned Latin in the past.C. Latin was not favored by scientists and writers.D. Latin was well-known since its birth.9. The author mentions Marie Smith Jones in Paragraph 2 to show _.A. how a language diesB what a dead language isC. how a language is protectedD. who is the last Alaskan Eyak sp
40、eaker10. Why should people learn Latin according to Coleman?A. To show unfamiliar practices.B. To respect others opinions.C. To protect a “dead” language.D. To learn about an ancient society.11. What will the author probably discuss in the following paragraph?A. The learning methods.B. The developme
41、nt of Latin.C. The learning materials.D. The difficulties in learning Latin.【答案】8. A 9. A 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了拉丁语作为世界上最重要的语言之一,在20世纪学习拉丁语的人却少得多,导致拉丁语被列为“死亡”语言,但这提高了公众保护拉丁语的意识。【8题详解】推理判断题。根据第一段中Even though knowing Latin indicated a person was educated, according to Britannica, in the 20th cen
42、tury far fewer people learned Latin, leading it to be classified as a “dead” language. 尽管懂拉丁语意味着一个人受过教育,但根据大英百科全书的记载,在20世纪学习拉丁语的人却少得多,导致拉丁语被列为“死亡”语言。可知,从第一段我们能了解到在20世纪大多数人没有学习拉丁语。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中More often than not, a language dies because everyone who speaks the language dies. For example, M
43、arie Smith Jones, perhaps the last native speaker of the Alaskan Eyak language, died at the age of 89 in 2008, and so did the language. 通常情况下,一种语言的消亡是因为说这种语言的人都死了。例如,2008年,玛莉史密斯琼斯(Marie Smith Jones)去世,享年89岁,她可能是最后一个以阿拉斯加Eyak语为母语的人。可知,作者在第二段提到玛丽史密斯琼斯是为了说明一种语言是如何消亡的。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“It is a wi
44、ndow into a fascinating ancient civilization, and studying an ancient civilization teaches us to respect different points of view and unfamiliar cultural practices,” says Kathleen Coleman, James Loeb Professor of Harvard University. 哈佛大学詹姆斯勒布教授凯瑟琳科尔曼说:“这是一扇通向迷人的古代文明的窗户,研究古代文明教会我们尊重不同的观点和不熟悉的文化习俗。”可知
45、,根据科尔曼的观点,人们学习拉丁语是为了了解古代的社会。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中Though its hard, fortunately, we still can find the answers to our questions from the broken evidence available in written texts. 尽管很难,幸运的是,我们仍然可以从现存的书面文件中找到问题的答案。可知,在接下来的段落中,作者可能会讨论拉丁语的学习材料。故选C项。DTwenty-five years ago, most young Britons wanted a
46、 career in law, to be a doctor, or, if they were creative enough, to take up singing. But today, things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile, a UK company, the “dream job” of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger, or “vlogger” (视频博主). The survey, carried
47、 out among 1,002 people, found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers.This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media. They have made it so much easier to reach audience of the world, without having to enter a care
48、er in show business in the traditional way.In the past, the biggest stars were trained by the Hollywood studios; now, anyone with a computer camera can become a star. Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.However, what peop
49、le see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune. For every success there are hundreds of others who never get off the starting line. There are the dreams that come true and the dreams that remain dreams forev
50、er.Although being vloggers is popular, some young people choose to follow careers that dont necessarily earn them fame, but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies. Young Israeli David Leshaw, for example, runs a business called the Finishers Club. Its an online platform f
51、or runners to keep a record of their races. His job allows him to express his enthusiasm, and is always a learning experience. And thats enough for him.12. What is the passage mainly about?A. Most young Britons choose to be vloggers as their job.B. The Internet is influencing young Britonscareer cho
52、ice.C. The Internet is taking the place of traditional studios.D. Young Britons can not find jobs without the Internet.13. Why do more and more young Britons choose to be vloggers?A. Vloggers can earn greater fame and more money on the Internet.B. There is too much competition in the traditional sho
53、w business.C. The Internet makes it convenient to enter show business.D. Anyone with a computer will surely become a star.14. What can we infer from Paragraph 5?A Only a few vloggers can be famous and wealthy.B. A vlogger can not earn fame and fortune.C. People often see the bright side of being a v
54、logger.D. Dreams will always remain dreams.15. What do young people like David do on the Internet?A. Learn from others.B. Become an online hit.C. Hold running races.D. Combine jobs with hobbies.【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。文章对现在英国年轻人的职业倾向的改变进行了分析和介绍。【12题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“But today, things
55、 stand differently.(但是现在,事情不同了)”和第三段第一句“This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.(这种改变无疑是网络和社交媒体的结果)”可知,现在英国年轻人的职业倾向的改变是因为网络和社交媒体,所以现在互联网影响着英国年轻人的职业选择。全文围绕这个主题展开。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段第二句“They have made it so much easier to reach audience of the world, without having t
56、o enter a career in show business in the traditional way.(他们使接触世界上的观众容易许多,不用非要用传统的方式进入表演行业)”可知,they是指the Internet and social media(网络和社交媒体)。由此可知,越来越多的英国年轻人选择成为视频博主的原因是网络使进入表演行业更加方便。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第五段第二句“For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.(对于每一个成功者来
57、说,都有另外数百个人从来没有离开过起跑线)”可知,从事视频博主的人的成功率只有数百分之一。由此可知,只有很少的视频博主能够获得名声和财富。故选A。【15题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“Although being vloggers is popular, some young people choose to follow careers that dont necessarily earn them fame, but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.(尽管成为视频博主很流行,但是一
58、些年轻人选择那些不一定能给他们带来名声,但是能让他们利用网络来分享他们的爱好的职业)”和“for example”可知,David就是选择将职业和爱好相结合的职业的例子。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Do Man-on-the-Street InterviewsThe man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to inter
59、view people on the spot. _16_ But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story, think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it. For examp
60、le, if your topic is about environmental problems in America, you might ask, “Why do you think environmental protection is important in America?” _17_Hit the streets with confidence. _18_ Say, “Excuse me, I work for XYZ News, and I was wondering if you could share your opinion about this topic.” Thi
61、s is a quick way to get people to warm up to you.Move on to the next person if someone tells you she is not interested. Dont get discouraged._19_ Each interview that you get on the street shouldnt be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person. Make su
62、re that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers. If everyone is giving you the same answer, you wont be able to use it. A safe number of interviews to conduct is about six to ten. _20_If your news station or school requires interviewees to sign release forms to ap
63、pear on the air, dont leave work without them.A. Limit your time.B. As you approach people, be polite.C. If you dont own a camera, you can buy one.D. For new reporters, this can seem like a challenging task.E. To get good and useful results, ask them the same question.F. That number of interviews sh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540204.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
