2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 选修6 UNIT 3 UNDERSTANDING EACH OTHER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 选修6UNIT 3UNDERSTANDING EACH OTHER WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十八选修6Unit 3Understanding each other(限时35分钟). 阅读理解AThe Dragon Boat Festival or“Duan Wu” or“Duan Yang”(meaning the“Upright Sun”or“Double Fifth”in Chinese) is one of the major Chinese festivals officially celebrated in China on the fifth day
2、 of the fifth month of the Chinese lunar calendar. The occasion is typically celebrated during the summer months with boat races and competitions, especially in the southern provinces of China which abound in rivers and lakes. In the West and other countries of eastern Asia, “Duan Wu” is also known
3、as the“Double Fifth Day”. While many stories regarding the origin of the“Double Fifth Day”abound, the myth of Qu Yuan is popularly held to be the actual reason behind the origin of the festival. Qu Yuan was a poet and political figure of the State of Chu(situated in present-day Hunan and Hubei Provi
4、nces). He was a minister during the Warring States Period(475221 BC) of Chinese history. The story about Qu Yuan has been deeply rooted in Chinese culture and is believed by many to be the prime factor for the origin of the festival. However, scholars and historians have pointed out that a number of
5、 popular traditions associated with the festival already existed even before Qu Yuan and they have gone on to suggest many other origins of the festival. Studies have discovered that the nature of celebrations related to the festival is characteristic of the celebration of the harvest of winter whea
6、t and other such crop festivals of ancient Chinese agricultural society. Scholars suggest that similar celebrations had long existed in many other parts of China and with increased interaction between people in different regions of the nation, these festivals eventually got mixed and gained an indep
7、endent identity. 【文章大意】本文是一篇说明文。本文讲述了端午节的由来, 端午节是如何庆祝的, 它的传说和人们对众多传说的考查以及得出的结论。1. How do Chinese celebrate the“Duan Wu”festival?A. To have boat races and competitions. B. To eat eggs and zongzi. C. To put up couplets(对联). D. To visit friends and relatives. 【解析】选A。 细节理解题。根据第一段的第二句The occasion is typi
8、cally celebrated during the summer months with boat races and competitions, especially in the southern provinces of China which abound in rivers and lakes可知划船比赛是典型的庆祝方式, 故选A。2. When did the festival come into being?A. After Qu Yuan died. B. During the Warring States Period. C. Before the Spring and
9、Autumn Period. D. Before Qu Yuan was born. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段with the festival already existed even before Qu Yuan以及Scholars suggest that similar celebrations had long existed in many other parts of China可知这个节日是在屈原出生以前就存在了, 故选D。3. Whats the best title for the passage?A. Double Fifth Day FestivalB. F
10、estival for Qu YuanC. The Origin of Duan WuD. A Chinese Traditional Festival【解析】选C。主旨大意题。根据文章第一段第一句The Dragon Boat Festival or “Duan Wu” or “Duan Yang”(meaning the“Upright Sun”or“Double Fifth”in Chinese) is one of the major Chinese festivals officially celebrated in China on the fifth day of the fif
11、th month of the Chinese lunar calendar以及本文主要内容为谈及端午节的来源, 可知答案C符合题意。【知识拓展】 长难句分析However, scholars and historians have pointed out that a number of popular traditions associated with the festival already existed even before Qu Yuan and they have gone on to suggest many other origins of the festival. 分
12、析:本句是主从复合句。that a number of popular traditions associated with the festival already existed even before Qu Yuan and they have gone on to suggest many other origins of the festival是pointed out 的宾语从句。宾语从句是and 连接的并列句。前一个并列句中含有associated with the festival是动词过去分词短语作traditions 的后置定语。翻译:然而, 学者和历史学家指出, 许多与这
13、个节日有关的流行传统早在屈原之前就已经存在了, 他们进一步指出了这个节日的许多其他起源。B(2021青岛模拟)Officer Michael Rivers, a policeman who was snapped and the image shared on Facebook, as he sat sharing his lunch with a homeless woman at the side of the road in North Carolina, in the USA, is praised. According to Chris Barnes, his wife Cassie
14、 took the photo while she was on her lunch break. She saw the pair sharing a pizza and soft drink while they were having a friendly chat. Mr Barnes uploaded the image with the notes:“ Cassie was out on her lunch break and observed the officer enjoying lunch with a homeless person. ”Officer Rivers re
15、called seeing the woman earlier that day. He told Yahoo News: “I was leaving the parking lot of Walmart and she was standing by the stop sign. Her shirt read, Homeless the fastest way of becoming a nobody. I hated that she felt that way. ” He added, “I always try to talk to the homeless just to see
16、how they got into their situation. You know, because it can happen to any one of us, at any given moment. ”After he drove away, he circled back to ask if the woman was hungry and if she wanted food. The officer said she was honored by his offer. He bought them both pizza and Mountain Dew and when th
17、e pair sat down to eat, he learned of her family struggles and told her: “Hey, you still got stuff to live for, you still got your life ahead of you. Its never too late. ”Officer Rivers, who does recruiting for the Goldsboro PD, hopes to send a message of sympathy for others. He added: “When the you
18、nger or newer guys come in, I let them know, Hey, treating the community like human beings is the most important thing in the world. ”“So, if we as police officers show that love and sympathy to everybody, no matter their age, financial background or race, the world would be a better place. ”【文章大意】这
19、是一篇新闻报道。主要报道了美国北卡罗来纳州警官Michael Rivers坐在路边与一名无家可归的妇女分享午餐的照片被拍到了脸书上, 并受到了好评。文章主要为Rivers警官讲述了这件事情的经过, 以及他想要向他的新同事传达警察应该有同情心和爱心的想法。4. Why did Chris Barnes share the photo on Facebook?A. Because it was taken by his wife. B. Because the officer was his friend. C. Because the officer was handsome. D. Becau
20、se he was impressed by the officers action. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段的内容可知据Chris Barnes说, 这张照片是他妻子Cassie在午休时拍的。她看到他们一边友好地聊天, 一边分享披萨和饮料。Barnes先生上传了这张照片, 并附上说明:“Cassie出去吃午饭, 发现这名警官正在和一个无家可归的人共进午餐。”由此可推知, Chris Barnes会在脸书上分享这张照片, 是因为他对警官的行为印象深刻。故选D。5. Why did the officer come back for the homeless woman?A. Be
21、cause she asked him for food. B. Because her situation was serious. C. Because he wanted to make a difference to her. D. Because he wanted to become an internet celebrity. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中He told Yahoo News的内容以及第四段中He bought them both pizza and Mountain Dew and when the pair sat down to eat, he l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544464.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020高考英语600分冲刺大二轮课件:第1部分 专题1 阅读理解 考点3 主旨大意题 .ppt
