安徽省合肥市第六中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省合肥市第六中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 安徽省 合肥市 第六 中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021 学年第一学期高一期中考试英语试题(考试时长:120 分钟;分值:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the woman have to get off?A. At the Bank of China. B. At the post office. C. At the next stop.2. W
2、hy does the man refuse the woman?A. He doesnt have a car. BHell be using his car. CShe doesnt drive.3. Where does the woman want to go?A. The Grand Hotel. B. The shopping center. C. The traffic light.4. How is the woman going home?A. In a car. B. By bus. C. On foot.5. How many friends can the girl i
3、nvite?A. Four or five. B. Two or three. C. Two or four.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the speakers going to do this weekend?A. Go to the beach. B. Climb
4、 a mountain. C. Go for a bicycleride.7. What do we know about Paul and Mary?A. They might be the speakers friends.B. Theyve decided to join the speakers.C. They did some riding yesterday.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the two speakers talking about?A. Using the left hand. B. Operating machines. C
5、. Designing machines.9. What is the possible relationship between the two speakers?A. Master and servant. B. Boss and secretary. C. Fellow workers.10. What can we learn from the conversation?A Lefthanders cant run the machines.B. The woman only uses her right hand.C. The woman is more skillful than
6、the man.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What did the woman do last weekend?A. She went to the beach. B. She visited her parents. C. She had a trip to the countryside.12. Why did the woman come home so soon?A. She was tired. B. She caught a cold. C. She had schoolwork to do.13. What was the weather like a
7、t the weekend?A. Cloudy. B. Sunny. C. Rainy.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. What does the woman think about her boss?A. Rude. B. Foolish. C. Troublesome.15. What do we know about the woman?A. She was in charge of a school.B. She succeeded in her job.C. She has left her job.16. What does the man want to b
8、e?A. A dancer. B. A dancing trainer. C. A high school teacher.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What can we learn from the news?A No villager was killed.B. 15 houses were badly damaged.C. Over 200 people were made homeless.18. How many people were badly injured in the storm?A. Seven. B. Nine. C. Ten.19. W
9、hat do we know about the farmer?A. His house was destroyed.B. His wife was missing.C. One of his children was killed.20. What did the woman do when she saw her house shaking?A. She tried to take something out.B. She rushed out with her children.C. She told her husband not to leave.第二部分 阅读理解(共两节,满分 4
10、0 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AConnect With UsRed Cross Social EngagementHere at the American Red Cross,we see social media as a way for us to help people Carry out the Red Cross mission(图像) every day.You can connect with us and other Red Cross suppo
11、rters on the social networking sites you like to spend time on. Were proud to be part of such a passionate group of people from across the US and around the world!Red Cross BlogOur blog covers diverse range of Red Cross related topics. We talk about things that move us,make us laugh,or connect us to
12、 other people. More importantly,we want to connect you with what you think is important,so dont hesitate to leave us a comment and share your thoughts!FacebookOur Facebook community is full of Red Cross supporters, volunteers, blood donors,and others from all walks of life who may be looking for mor
13、e information on what we do. Join us and thousands of others to discuss, share, and take action.GoogleConnect with us on Google+ and find thousands of people like you who are interested in helping to make this world a little better place . one good deed at a time.YouTubeOur YouTube channel is librar
14、y of all kinds of Red Cross videos, organized by topic. Stop by to lean what our latest disaster response is or how to save a life with Hands Only CPR.FlickrBrowse through thousands of images uploaded by Red Crossers from across the country. We keep this updated frequently, especially as disasters s
15、trike.LinkedInFind Red Cross colleagues and friends on LinkedIn, where you can connect in a more professional setting. You can also browse current job openings, and share them with your connections.Disaster Online NewsroomGet timely news and information relating to disasters as they are happening.1.
16、 The purpose of this web page is to _.A. update users on the American Red Crosslatest disaster responseB. collect peoples opinions on the work of the American Red CrossC. show the ways to follow the American Red Cross through social mediaD. Recommend a few social networking sites on which users can
17、learn how to save lives2. If you are interested in finding job at the American Red Cross,the best choice is to connect with _.A. GoogleB. LinkedlnC. FlickD. Disaster Online Newsroom3. According to the article,Red Crossers are encouraged to poss live photos of natural disasters on _.A. YouTubeB. Flic
18、krC. Disaster Online NewsroomD. Red Cross Blog【答案】1. C 2. B 3. C【解析】本文是应用文,文章主要展示如何通过社交媒体关注美国红十字会。【1题详解】推理判断题。根据标题“connect with us”和我们联系,和第一段“Here at the American Red Cross, we see social media as a way for us to help people Carry out the Red Cross mission(图像) every day.” 在美国红十字会,我们把社交媒体视为我们每天帮助人们执行
19、红十字会使命的一种方式。可知,网页的目的是展示如何通过社交媒体关注美国红十字会,故选C项。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段“You can also browse current job openings, and share them with your connections.” 您还可以浏览当前的职位空缺,并与您的联系人共享它们。可知在LinkedIn可以找到工作。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“Get timely news and information relating to disasters as they are happening.” 当灾害发生时,及
20、时获取有关的新闻和信息。可知在Disaster Online Newsroom上可以发布有关自然灾害的照片。故选C项。BMary Lyon was a leader in womens education in the nineteenth century. It was a time when womens education was not considered important in the United States. States did require each town to provide a school for children, but there were not e
21、nough teachers. Most young women were not able to continue their education. If they did, they often were not taught much except the French language, how to sew clothing, and music.Mary Lyon felt that womens education was extremely important. She believed women were teachers both in the home and in t
22、he classroom. Mary opened a school for young women in the village of Buckland. She suggested new ways of teaching, including holding discussion groups for students.Then, Mary began to raise money for her dream school for the higher education of women. This school would own its own property (财产), gui
23、ded by an independent group of direction. Its finances would be the responsibility of the directors. It would not depend on any one person to continue. And, the students would share in cleaning and cooking to keep costs down. In 1837, Mary Lyon opened Mount Holyoke Seminary for Women. In 1893, 34 ye
24、ars after her death, under a state law, Mount Holyoke Female Seminary became the first college to offer women the same kind of education as men.Marys efforts led to the spread of higher education for women in the United States. Her influence lasted as the many students from her schools went out to t
25、each others.4. What was American womens problem with education in the 19th century?A. Teachers were careless about teaching.B. They had few choices about the subjects.C. The government paid no attention to education.D. They had no chance to continue their education.5. What can we learn from Paragrap
26、h 2?A. Mary thought little of womens education.B. Mary preferred women to be educated at home.C. Mary attached importance to womens education.D. Group discussions were not held in Marys school.6. What was Marys dream school like?A. It would have very strict rules.B. It would be independent in financ
27、e.C. It would be owned by the government.D. It would depend on some important person.7. Why is Mary still remembered by Americans?A. She set up the first college.B. She made women equal to men.C. She helped to pass American education law.D. She improved American womens education.【答案】4. B 5. C 6. B 7
28、. D【解析】这是一篇说明文。短文介绍了Mary Lyon ,她是19世纪女性教育的领导者,为争取美国女性与男性获得同样的教育机会做出了卓越的贡献。她的影响一直持续至今。【4题详解】细节理解题。由第一段“Most young women were not able to continue their education. If they did, they often were not taught much except the French language, how to sew clothing, and music.”可知,大多数年轻女性无法继续接受教育。即使他们能接受了教育。除了法
29、语、如何缝制衣服和音乐之外,他们通常不会学到多少东西。所以19世纪美国女性的教育问题是他们对科目几乎没有选择权。故B选项正确。【5题详解】推理判断题。由第二段“Mary Lyon felt that womens education was extremely important. Mary opened a school for young women in the village of Buckland.”可知,Mary Lyon认为女性的教育极其重要。Mary Lyon在巴克兰村为年轻女性开办了一所学校。所以我们能从第二段中学到,Mary很重视女性的教育。故C选项正确。【6题详解】细节理
30、解题。由第三段“ This school would own its own property (财产), guided by an independent group of direction. Its finances would be the responsibility of the directors.Its finances would be the responsibility of the directors. It would not depend on any one person to continue”可知,这所学校将拥有自己的财产(财产),由一个独立的指导小组指导。它
31、的资金将由董事们负责,不依靠任何人。所以Mary Lyon开办的学校在资金上是独立的,不依靠别人。故B选项正确。【7题详解】推理判断题。由最后段“Marys efforts led to the spread of higher education for women in the United States. Her influence lasted as the many students from her schools went out to teach others.”可知,Mary的努力使美国妇女接受高等教育得到普及。她的影响一直持续至今,因为她创办学校的许多毕业生都成为了老师。所
32、以通过关键词“ higher education for women ,teach others.”可以判断出,为什么美国人还记得Mary是因为她提高了美国女性的教育水平。故D选项正确。CImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older people company and helps them remember to take their medicine. That is the shared dream of the toy maker Hasbro and scientists at
33、 Brown University in Providence, Rhode Island. The researchers received a $ 3-million-dollar from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or AI, to Hasbros “Joy for All” robotic cat.The cat has already been for sale for two years.
34、 Though priced at over 1,000 dollars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion”(陪伴) for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers are working to decide which activities older adults may need the most. They hope to make the cat p
35、erform a small number of activities very well. Such activities include finding lost objects and reminding the older people to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hundred dollars.It is an idea that has appealed (有吸引力) to Jeanne Elliott. Her 93-year-
36、old mother Mary Derr lives with her in South Kingstown. Derr has dementia (痴呆). The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to remember t
37、o take her medicine and be careful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a talking cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move it
38、s head in a special way to successfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people
39、.8. Whats the purpose of the project?A. To reduce the pain of the elderly.B. To increase the sales of a medicine.C. To help make the robotic cat smarter.D. To invent a robotic cat for the elderly.9. What can we know about the cat?A. It will be on sale in two years.B. It may be cheaper in the future.
40、C. Its abilities will be made simpler for the elderly.D. It can tell the activities that older adults need the most.10. What does the example in Paragraph 3 show?A. The cat gives much help to the elderly.B. The cat works well to talk with the patient.C. The cat can make the dementia patient less pai
41、nful.D. The cat should be designed to satisfy patients need.11. What can we infer from the last paragraph?A. Each family can afford such a cat in the future.B. A talking cat is quite popular among the elderly.C. Feelings of sadness among the elderly are unavoidable.D. The feeling of being needed is
42、important to the elderly.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍一款人工智能机器猫,可以给老人提供更多的帮助并且让人感到猫也需要他们,甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。【8题详解】细节理解题。根据文章“Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat.” 现在这个项目的目标是开发猫的额外能力。可知这个项目的目的就是让机器猫更智能,故选C。【9题详解】推理判断题。根据文章“They also want to keep th
43、e cost down to just a few hundred dollars.”他们还想把成本控制在几百美元以内。可知未来机器猫可能会更便宜些,故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章“The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mot
44、her to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.” Elliot今年买的猫已经成为Derr真正的伙伴。Elliot工作时,这只猫和Derr呆在一起,让她放松。Elliot说,如果有一只机器猫能帮她妈妈记住吃药,并在她走路时提醒当心。可知举例说明猫可以给老人提供更多帮助,故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章“In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which
45、the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.”最后,他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。通过这样做,研究人员希望他们甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。可知对于老人被需要的感觉很重要,故选D。【点睛】推断判断题就是推断隐含意义,根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没
46、有明说或者可能发生的事实。推理判断题的题干特点:推断隐含意义的题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。常见的题干形式如下:Wecanknowfromthepassagethat.;Wecaninferfromthe(first/last)passagethat.;Thepassage/authorimplies/suggeststhat.;Itcanbeconcludedfromthepassagethat.;Theunderlinedsentenceindicatesthat.等等,它的主要
47、解题方法就是找到推理的依据,然后理解相关信息点的字面意义,最后结合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而得到作者的言外之意。如小题4就是明显的推理判断题,我们结合本段内容,说他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。可以推断出老人被需要的感觉很重要,故选D。DSteven Stein likes to follow garbage trucks. His strange habit makes sense when you consider that hes an environmental scientist who studies how to re
48、duce litter, including things that fall off garbage trucks as they drive down the road. What is even more interesting is that one of Steins jobs is defending an industry behind the plastic shopping bags.Americans use more than 100 billion thin film plastic bags every year. So many end up in tree bra
49、nches or along highways that a growing number of cities do not allow them at checkouts(收银台). The bags are prohibited in some 90 cities in California, including Los Angeles. Eyeing these headwinds, plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad
50、 for the planet as most people assume.Among the bag makers argument: many cities with bans still allow shoppers to purchase paper bags, which are easily recycled but require more energy to produce and transport. And while plastic bags may be ugly to look at, they represent a small percentage of all
51、garbage on the ground today.The industry has also taken aim at the product that has appeared as its replacement: reusable shopping bags. The stronger a reusable bag is, the longer its life and the more plastic-bag use it cancels out. However, longer-lasting reusable bags often require more energy to
52、 make. One study found that a cotton bag must be used at least 131 times to be better for the planet than plastic.Environmentalists dont dispute(质疑) these points. They hope paper bags will be banned someday too and want shoppers to use the same reusable bags for years.12. What has Steven Stein been
53、hired to do?A. Help increase grocery sales.B. Recycle the waste material.C. Stop things falling off trucks.D. Argue for the use of plastic bags.13. What does the word “headwinds” in paragraph 2 refer to?A. Bans on plastic bags.B. Effects of city development.C. Headaches caused by garbage.D. Plastic
54、bags hung in trees.14. What is a disadvantage of reusable bags according to plastic-bag makers?A. They are quite expensive.B. Replacing them can be difficult.C. They are less strong than plastic bags.D. Producing them requires more energy.15. What is the best title for the text?A. Plastic, Paper or
55、NeitherB. Industry, Pollution and EnvironmentC. Recycle or Throw AwayD. Garbage Collection and Waste Control【答案】12. D 13. A 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章分析了几种购物袋的使用情况,塑料袋会造成环境问题,纸袋尽管容易回收,但生产和运输需要更多的能源,环保主义者希望消费者使用耐用可重复使用的袋子。【12题详解】细节理解题。根据第一段中one of Steins jobs is defending an industry behind the pl
56、astic shopping bags.和第二段中plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad for the planet as most people assume.可知,塑料袋生产商雇用Steven Stein是为了证明他们的产品并不像大多数人想象的那样对地球有害,为使用塑料袋进行辩护。故选D。【13题详解】词义猜测题。上文介绍在许多美国大城市塑料袋被禁用,看到这种现状,塑料袋生产商雇用Steven Stein等科学家是为了证明
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453219.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
