分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型河北省邢台市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:544539
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:110KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 邢台市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
    资源描述:

    1、河北省邢台市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15 B.9.18. C.9.15答案是C

    2、。1. How does the woman feel about the movie?A. Its exciting. B. Its boring. C. Its disappointing.2. What does Jane mean?A She likes her mothers present.B. She is too old for the doll.C. Her father is right.3. What does the woman think of the cost of staying in the hotel?A. It was high. B. It was low

    3、. C. It was reasonable.4. What are the speakers mainly talking about?A. Their TV sets. B. Their watches. C. Their children.5. What would the man like to do?A. Watch a football match.B. Help train a basketball team.C. Join the school volunteer project.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小

    4、题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will Linda take the exam again?A. Next year. B. This year. C. This month.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Mother and son. C. Classmates.听第7段材料

    5、,回答第8、9题。8. How long is the speakers holiday?A. A week. B. Two weeks. C. A month.9. What does the man advise the woman to do?A. Talk to him.B. Close her eyes and relax.C. Give up the holiday and work hard.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the man calling about?A. The bathroom in the hotel.B. Some furnitu

    6、re sold in the market.C. The apartment advertised in the paper.11. How much rent is the apartment every month?A. $ 15. B. $ 50. C. $ 500.12. What will the man do this afternoon?A. Buy some chairs.B. Have a meeting.C. Go to have a look at the house.听第9段材料,回答第13至16题。13. Which country do the man and hi

    7、s wife choose for their holiday?A. Australia. B. Britain. C. Japan.14. Why does the mans wife refuse to travel by ship?A. She often gets seasick.B. She feels dangerous about ships.C. She has made many ship travels.15. What does the woman suggest about the hotel?A. Choosing a cheap one.B. Booking a h

    8、igh-star one.C. Finding more information about it online.16. What does the man want to see most while traveling?A. Man-made buildings.B. The beauty of natural scenery.C. His wifes favorite attractions.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speech mainly for?A. Parents. B. Children. C. Shopkeepers.18. What

    9、s the first thing that needs to be considered for kids toys?A. The price. B. The size. C. The color.19. Why parents should refuse to buy toys with small parts for their kids?A. They cant function well.B. They are not allowed by law.C. They might be eaten by their kids.20. Which one is an acceptable

    10、toy according to the speaker?A. a cloth toy. B. A metal toy. C. a glass toy.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ALocated a few blocks away from the White House, Sakina Halal grill in Washington DC is a restaurant with a difference. Enter during the busy lunch

    11、time and you will find businessmen and women eating side by side with the homeless. The owner Kazi Mannan, who is from Pakistan, would not run it in any other way.Growing up in a village with no electricity, running water or even a building for a school, Kazi is familiar with poverty (贫穷) and hunger

    12、. Even in those hard days, whenever his mother Sakina cooked for her own children, she would provide some for her neighbours as well.When Kazi reached America, he only had three dollars in his hand. With the help of a Pakistani bus driver, he finally earned a down payment (首付款) on a restaurant.The f

    13、irst thing he did was change the name of the restaurant. He named it after his mother Sakina Halal Grill, whom he lost 26 years ago. But he did not stop there, Keeping his mothers teachings in mind, he not only used her old recipes (菜谱) but also decided to let the homeless eat at his restaurant for

    14、free. On the opening day of the restaurant, Kazi personally walked to the nearby park and invited the homeless there to have food at his restaurant.Many friends said, “Dont let homeless people come inside your restaurant. They will ruin your business. “But I dont care. If I fail, I fail!” said Kazi

    15、Mannan.In less than 5 years, Sakina Halal Grili has risen to such popularity that Kazi is able to feed over 16, 000 people for free every year. He also prepares extra food on Sundays for nearly 50 homeless people at the Georgetown Ministry Center. His deeds (事迹) encourage locals to volunteer there a

    16、s well.1. Why did Kazi change the name of the restaurant?A. To complete his mothers wishes.B. To attract more customers.C. To memorise his mother.D. To thank the Pakistani bus drive.2. Which of the following can best describe Kazi?A. Kind and encouraging.B. Brave and reliable.C. Selfish and mean.D.

    17、Honest and stubborn.3. What does the story want to tell us?A. Money talks.B. Kindness brings good business.C. Technology is power.D. A good friend is good for business.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】本文属于新闻类阅读。Kazi Mannan经营了一家位于华盛顿特区的Sakina Halal grill与众不同的餐厅,繁忙的午餐时间进入,你会发现商人和妇女与无家可归的人一起吃饭。他的善良事迹激励着众多当地人。

    18、【1题详解】细节理解题。根据第四段The first thing he did was change the name of the restaurant. He named it after his mother Sakina Halal Grill, whom he lost 26 years ago.可知,Kazi改变餐厅的名字是为了纪念他的母亲。故选C。【2题详解】推理判断题。根据倒数第三段On the opening day of the restaurant, Kazi personally walked to the nearby park and invited the hom

    19、eless there to have food at his restaurant.讲述Kazi开办餐厅让无家可归的人在他的餐厅免费用餐,可知Kazi非常善良,根据第六段His deeds (事迹) encourage locals to volunteer there as well.可知他的事迹对其他人是一个极大的激励,故选A。【3题详解】主旨大意题。本文讲述了Kazi Mannan经营了一家与众不同的餐厅,让无家可归的人在他的餐厅免费用餐,他的善良激励了当地的志愿者,故可知本文旨在告诉人们善有善报,故选B。【点睛】推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常

    20、相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。该题要求在理解表面文字的基础上,作出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。如本题第2小题,根据倒数第三段On the opening day of the restaurant, Kazi personally walked to the nearby park and invited the homeless there to have food at his restaurant.讲述Kazi开办餐厅让无

    21、家可归的人在他的餐厅免费用餐,可知Kazi非常善良,根据第六段His deeds (事迹) encourage locals to volunteer there as well.可知他的事迹对其他人是一个极大的激励,结合选项,故选A。BIts not possible to stay together with loved ones all the time. Sometimes family members have to be far away from each other. During that time they might face something terrible. Al

    22、though we know what they are suffering, being far away makes it harder to help and comfort (安慰) loved ones. There is no use worrying a lot about them. Keeping a positive attitude of support is more helpful than getting into worrying about the person. I think it is what I can do to help my loved ones

    23、.My daughter has been working full-time during summer about 10 hours a day. She has to study hard for a big entrance exam. At first, like most people, I wanted to try to solve the problems and analyse (分析) the situation, Was there a better way of time management? Was there a better way of studying f

    24、or this test? However, that was not always helpful. Sometimes, it even gave more pressure to her. Sometimes it might sound like there was something wrong to fix. However, it was just tiring at the end of the day. What would be the kind thing to do in this situation. It was hard to read someones mind

    25、. I decided to just chat with her online and to send a hug emoji (表情) this time. It seemed more suitable than talking about solutions. Giving space can also be an act of help, comfort and kindness.It was a fun and meaningful experiment to actively think about kind things to do rather than let it hap

    26、pen naturally. Ive realized it and Im grateful for this chance to share online. Give it a try too and youll enjoy sweetness.4. What can we learn from the first paragraph?A. Worry is the best comfort to a loved one.B. It is impossible to love someone around us.C. The distance helps you do more to lov

    27、ed ones.D. Its no use worrying a lot about loved ones not around us5. How did the author comfort her daughter at last?A. By talking about solutions.B. By analysing all problems.C. By buying a gift for her.D. By giving simple emojis online.6 Where is the passage probably taken from?A. A website.B. A

    28、newspaper.C. A life journal.D. A speech report.【答案】4. D 5. D 6. A【解析】【分析】本文为夹叙夹议文。我们不可能一直和所爱的人在一起,在此期间,他们可能会面临一些可怕的事情,与其为他们担心,不如保持一种积极的支持态度,尽我们所能来帮助所爱的人。【4题详解】推理判断题。根据There is no use worrying a lot about them. Keeping a positive attitude of support is more helpful than getting into worrying about th

    29、e person. I think it is what I can do to help my loved ones.可知,保持一种积极的支持态度比陷入对爱人的担忧更有帮助,为他们担心是没有用的。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段I decided to just chat with her online and to send a hug emoji (表情) this time. It seemed more suitable than talking about solutions.可知,作者最后通过在网上提供简单的表情符号安慰她的女儿,故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后

    30、一段. Ive realized it and Im grateful for this chance to share online可知,作者感激有这个机会在网上分享自己的心得,并鼓励人们尝试,故可推断这篇文章来自网络,故选A。【点睛】细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。英语中有许多功能词,如:表因果关系的because, since, as等;表转折关系的but, however ,on the contrary, on the oth

    31、er hand等等。本题第2小题,细读题干How did the author comfort her daughter at last?可以摘取定位词“comfort her daughter”,可以快速定位到第二段I decided to just chat with her online and to send a hug emoji (表情) this time. It seemed more suitable than talking about solutions.可知,作者最后通过在网上提供简单的表情符号安慰她的女儿,这似乎比谈论解决方案更合适,故选D。CMillions of

    32、people suffer from motion sickness (晕动症). They have a lot of activities they fear. They often avoid doing these activities which include long-distance airplane travel, sea-trips, road-trips, even certain movies and video games. However, the French company Boarding Ring promises that it has its way t

    33、o solve the problem, as long as the users are willing to wear Boarding Glasses!Why do many people suffer from motion sickness? It is believed that the brain fails to deal with mixed signals from body parts. For example, when you are looking at your phone on a moving bus, your inner ear realizes the

    34、move but your eyes, focused on the screen, think you dont move.Boarding Glasses tries to ease (减轻)motion sickness by making the users eyes and ears transmit the same message. After the brain receives the same message, it will think you are in a moving environment Though that sounds difficult, the sc

    35、ience behind the glasses is surprisingly simple.The plastic frames (框架),made up of two round frames on the front and two on the side are filled with some blue liquid. Any movement can cause the liquid to flow around the eyes. This allows the eyes to sense the move and send the correct signal to the

    36、brain.According to Antoine Jeannin, CEO of Boarding Ring, Boarding Glasses has been tested. The CEO said that over 95 percent of the users felt better after wearing the glasses. The best part is that Boarding Glasses only has a frame, so a single pair can be worn among a group of friends, or even an

    37、 entire family!7. Why do some people suffer from motion sickness according to the passage?A. Their eyes cant see the move.B. Their bodies are in a bad condition.C. Their ears cant hear in a moving environment.D. Their brains cant deal with mixed signals from body parts.8. What is the third paragraph

    38、 mainly about?A. The shortcomings of Boarding Glasses.B. The design for Boarding Glasses future.C. The working principle of Boarding Glasses.D. The response of people wearing Boarding Glasses.9. Which word can best replace the underlined word “transmit” in paragraph 3?A. calmB. sendC. destroyD. atta

    39、ck10. What might be the best title for the passage?A. Boarding Glasses Promises to Ease Motion SicknessB. Why Do People Dislike Motion SicknessC. Why Do People Suffer from Motion SicknessD. Boarding Glasses Can Make You See the World Clearly【答案】7. D 8. C 9. B 10. A【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了一项新发明,一副由法国公司Bo

    40、arding Ring发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses。【7题详解】细节理解题。根据第二段的“Why do many people suffer from motion sickness? It is believed that the brain fails to deal with mixed signals from body parts.”许多人之所以患有运动病是因为人们认为大脑无法处理来自身体各部分的混合信号。可知,大脑不能很好的处理复杂的信号,这将会导致晕动症,故选D项。【8题详解】主旨大意题。根据第三段“Boarding Glasses tries to e

    41、ase (减轻)motion sickness by making the users eyes and ears transmit the same message. After the brain receives the same message, it will think you are in a moving environment ”说,登机眼镜试图通过让使用者的眼睛和耳朵传送相同的信息来缓解晕动病。当大脑接收到同样的信息后,它会认为你处在一个移动的环境中。由此可推断出,本段主要介绍了这款眼镜的工作原理,故选C项。【9题详解】词义猜测题。第三段“Boarding Glasses

    42、tries to ease (减轻)motion sickness by making the users eyes and ears transmit the same message. After the brain receives the same message, it will think you are in a moving environment Though that sounds difficult,”的意思是“Boarding Glasses让使用者的眼和耳给大脑“transmit”相同的信息。在收到同样信息后,大脑会认为你处于一个移动的环境中”。根据后一句“After

    43、 the brain receives the same message”中的“receives收到”相同信息,可知,应该是Boarding Glasses先让使用者的眼和耳给大脑“传送”相同的信息,可知“transmit”意为“传送”。分析选项:A. calm使冷静;B. send传送;C. destroy破坏;D. attack攻击。可知B项符合题意,故选B。【10题详解】主旨大意题。综观全文,Boarding Glasses一词贯穿全文,应出现在标题中。主题句在第一段“Millions of people suffer from motion sicknes. However, the

    44、French company Boarding Ring promises that it has its way to solve the problem, as long as the users are willing to wear Boarding Glasses!”可知,法国公司机承诺Boarding Glasses可缓解晕动症。以下的内容就是对这个主旨大意的说明。最后一段不仅呼应了而且进一步证明了第一段提出的观点“According to Antoine Jeannin, . Boarding Glasses has been tested. The CEO said that

    45、over 95 percent of the users felt better after wearing the glasses”据首席执行官Jeannin说,登机眼镜已测试,超过95%的用户戴上眼镜后感觉好多了。由此推断出,由法国公司发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses有可能缓解晕动症。可知,最佳标题应(Boarding Glasses Promises to Ease Motion Sickness)为故A项。【点睛】选择标题在英语阅读理解中属于主旨大意题,是一种深层理解题。要求考生在通读全文的基础上,认真分析文章大意及作者的写作意图。通常情况下,标题要有根据性,针对

    46、性和醒目性的特点。所谓概括性,就是指标题应最大程度上覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题。针对性就是对标题外延的一种界定,标题要直接指向文章的主要特点。而醒目性是为了吸引了读者的注意,唤起读者对文章阅读的兴趣。确定最佳标题的方法。在阅读文章时,要注意文章中反复出现的或强调的信息,寻找与文章大多数内容相关的信息。找出覆盖全文的核心词汇,看选项内容是否切中文章的中心论题。也就是要看选项内容与作者的写作目的是否一致。如第4小题,文章反复出现的单词是Boarding Glasses,这与选项A中的Boarding Glasses l相照应。寻找文章的主题句。文章主要论题的关键是找到文章的主题句

    47、。主题句通常在文章的首段,也可能在文章的末段,在文章的某一段落,或分散在文章的各个段落中。如果每个段落都有主题句,那么把各段落的主题句的中心集中起来,即为全文的主题句。主题句在第一段“Millions of people suffer from motion sicknes. However, the French company Boarding Ring promises that it has its way to solve the problem, as long as the users are willing to wear Boarding Glasses!”可知,法国公司机承

    48、诺Boarding Glasses可缓解晕动症。以下的内容就是对这个主旨大意的说明。最后一段不仅呼应了并且再次证明了第一段提出的观点“According to Antoine Jeannin, . Boarding Glasses has been tested. The CEO said that over 95 percent of the users felt better after wearing the glasses”据首席执行官Jeannin说,登机眼镜已测试,超过95%的用户戴上眼镜后感觉好多了。由此推断出,由法国公司发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses有可

    49、能缓解晕动症。可知,最佳标题应(Boarding Glasses Promises to Ease Motion Sickness)为故A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The time-out (暂停)is a method to punish your childrens misbehavior (不当行为).Children are taken away from their present situation for a few minutes. During the time-out th

    50、ey are put in a place and not allowed to do anything. Its a great way to help your children calm down and realize their shortcomings. _11_.Decide what is worth a time-outFind a quiet moment to discuss a time-out principle for your family, determining where youll give time-outs, for what reasons, and

    51、 for how long. _12_. And you can make your first time-out feel prepared and calm.Give a warningInstead of suddenly giving a time-out to your children, warn them that theyll get one if they continue to be naughty. _13_. At this age children are often angry without realizing it.Giving them a time-out

    52、can make them calm. Some kids dislike time-outs very much, so that finally the warning itself does the job. However, warnings are not enough. When your children hit, kick, or bite someone, use a time-out right away._14_Its a good idea to choose a time-out place, such as a chair or the end of a hallw

    53、ay. But remember that the place you choose needs to be safe and shouldnt be frightening.Decide how long time-outs will last_15_. Your children should have enough time to stop misbehaving and calm down. If it is too short or too long, your children may forget the punishment or become upset. Many expe

    54、rts advise one minute per year of your childrens age. You can watch the clock yourself or set an alarm clock and tell them that the punishment is over when it rings.A. Select a placeB. Use time-out regularlyC. A time-out needs enough timeD. You neednt make decisions in a hurryE. Here are a few ways

    55、to make it work for youF. Give your children hugs and kisses after the time-outG. This gives them a chance to control their own behavior first【答案】11. E 12. D 13. G 14. A 15. C【解析】【分析】本文为说明文。文章主要介绍了一种处罚孩子的措施time-out。【11题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。空格所在一段的下文主要叙述了处罚孩子有用的方法。可知,根据下文的内容,可推断出空格处的目的在于引出下文,是对下文的总结 。

    56、分析选项可知,E项Here are a few ways to make it work for you(这里有些方法对你有帮助)符合文意。故选E。【12题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据本段的小标题“Decide what is worth a time-out”决定何时运用time-out方法。上下文“Find a quiet moment to discuss a time-out principle for your family, determining where youll give time-outs, for what reasons, and for how l

    57、ong.And you can make your first time-out feel prepared and calm” 找一个安静的时间为你的家人讨论一个运用time-out的原则,决定你将在哪里运用,出于什么原因,以及多长时间.第一次使用time-out不仅要准备充分,而且要冷静。由此可推断出不能匆忙做决定 。分析选项可知D项You neednt make decisions in a hurry(你无需匆忙做出决定),是符合文意。故选D。【13题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。本段小标题是“Give a warning(发出警告)”。再根据空格上句“warn them t

    58、hat theyll get one if they continue to be naughty”可知,警告他们如果继续淘气,他们会得到一个time-out。结合下句“At this age children are often angry without realizing it.” 可知,这个年龄的孩子们常常不知不觉生气,所以给他们一个time-out处罚是可以让他们冷静冷静。由此可推断出 G项This gives them a chance to control their own behavior first(这会先给他们一次控制他们自己行为的机会)符合文意。故选G。【14题详解】考

    59、查对上下文的理解及推理判断能力。本大题是一段的小标题。根据本段的首句“Its a good idea to choose a time-out place,. But remember that the place you choose needs to be safe and shouldnt be frightening.”可知,要找一个最好选择一个运用time-out的地方,.但要记住,你选择的地方要安全,不应该让人害怕。可知,本段主要介绍了使用time-out要选好地点,故A项符合文意。【15题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据本段的小标题“Decide how long t

    60、ime-outs will last(决定time-out多长时间)”。由此可知,本段与time-out的时间有关。分析选项可知C项(A time-out needs enough time)与此段意义一致,根据下文“Your children should have enough time to stop misbehaving and calm down”可知,你的孩子应该有足够的时间来阻止其不当行为和冷静下来。由此可推断出C项(超时需要足够的时间)符合文意,故选C。【点睛】七选五题型考查学生把握整篇文章的布局和逻辑层次关系和把握微观信息间关联性这种题一般可从以下方面来做: (1)看首段,

    61、跳过空格快速通读全篇,确定文章体裁,抓住文章结构,分析篇章结构,了解文章大意。首段的末句一般是全文的主题所在,首段的末句对于快速掌握文章的主题具有重要意义。(2)精读空格前后两句,利用各种衔接手段选择正确的选项填入空格。七选五空出的是整个句子,可以通过选项中某个名词或动词跟空前或空后的一致性或者相关性来确定这两个句子之间有一种关联性,从而选择正确的答案。如第3小题,本段小标题是“Give a warning(发出警告)”。再根据空格上句“warn them that theyll get one if they continue to be naughty”可知,警告他们如果继续淘气,他们会得

    62、到一个time-out。结合下句“At this age children are often angry without realizing it.” 可知,这个年龄的孩子们常常不知不觉生气,所以给他们一个time-out处罚是可以让他们冷静冷静。由此可推断出 G项This gives them a chance to control their own behavior first(这会先给他们一次控制他们自己行为的机会)符合文意。故选G。(3)根据空前小标题看选项,找出与空前空后句中心词同义,近义或相关性的词语,实现关键词的对接,尤其是词(或短语)的复现。先易后难,各个突破。通过阅读选项

    63、,有可能根据选项中的关键词找出正确选项。如第5小题,根据本段的小标题“Decide how long time-outs will last(决定time-out多长时间)”。由此可知,本段与time-out的时间有关。分析选项可知C项(A time-out needs enough time)与此段意义一致,根据下文“Your children should have enough time to stop misbehaving and calm down”可知,你的孩子应该有足够的时间来停止其不当行为和冷静下来。由此可推断出C项(超时需要足够的时间)符合文意,故选C。(4) 解题的关键是

    64、能娴熟地利用各种衔接手段。尤其要注意代词,连词等。如表示转折关系的but,though ,however 等。最后,用代入法,检查答案是否合理,将所有选择答案放回空白处,通读全文,检查文章内容是否语义连贯合理、紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Owura Kwadwo Hottish teaches computers in

    65、 the school he works in. I think it is a _16_ school except for the fact that the school didnt have _17_.Owura became famous after he posted photos of him on the Internet. In the picture, people could see he was teaching his students by _18_ an entire computer on the blackboard. The photos showed th

    66、e _19_ level of education for children in Ghana. People were _20_ that Owura made sure each button (按钮) was drawn correctly.Owura wanted the students to _21_ what life with a computer could be like someday. He would come to school half an hour ahead of the _22_ every day. He drew the computer on the

    67、 blackboard, but at the end of his class, it was _23_ off to start the next class, so he had to _24_ it the next day!Omura s efforts were_25_ when Microsoft (微软公司) took _26_ of his act. They first took him to an international educators meeting in Singapore. He made a _27_ about his teaching methods

    68、at the meeting. He _28_ a standing ovation (致敬) after the speech._29_, Owura got the thing he always wanted for his studentssome companies _30_ computers to the school. Not a single child in the _31_ had seen a real computer in their lives. Thanks to their teachers _32_ the world took notice and res

    69、ponded with _33_ to them.“Your work has really _34_ the world. At Microsoft, we believe that educators are heroes. They _35_ influence the lifelong skills of their students.” said Anthony Salcito, Vice president at Microsoft.16. A. finalB. dustyC. normalD. personal17. A. computersB. playgroundsC. cl

    70、assroomsD. managers18. A. operatingB. repairingC. describingD. drawing19. A. clearB. poorC. ancientD. lucky20. A. worriedB. disappointedC. afraidD. amazed21. A. startB. imagineC. rebuildD. harm22. A. lineB. cultureC. scheduleD. deadline23. A. rubbedB. calledC. cutD. shown24. A. stressedB. improvedC.

    71、 ruinedD. repeated25. A. selectedB. rewardedC. simplifiedD. affected26. A. careB. chargeC. placeD. notice27. A. planB. speechC. decisionD. medal28. A. decreasedB. replacedC. receivedD. contained29. A. SuddenlyB. HopelesslyC. ImportantlyD. Strangely30. A. lentB. soldC. gaveD. applied31 A. schoolB. na

    72、tionC. dynastyD. company32. A. doubtB. painsC. humorD. efforts33. A. wisdomB. kindnessC. honestyD. pride34. A. inspiredB. stuckC. formedD. comforted35. A. directlyB. brieflyC. quicklyD. rarely【答案】16. C 17. A 18. D 19. B 20. D 21. B 22. C 23. A 24. D 25. B 26. D 27. B 28. C 29. C 30. C 31. A 32. D 33

    73、. B 34. A 35. A【解析】本文是一篇记叙文,加纳一个贫困学校的学生从没有见过真正的电脑,教师Owura就在黑板上画电脑。他的行为引起了微软公司的注意,很多公司给学生赠送电脑。他所付出的努力让人们对教育者有了信心。【16题详解】考查形容词辨析。句意:我认为除了学校没有电脑外,这是一所正规的学校。A. final最后的; B. dusty有灰尘的; C.normal正常的,正规的,规范的; D. personal个人的。Owura任教的学校除了没有电脑外,其他的都和别的学校一样。故选C。【17题详解】考查名词辨析。句意:我认为除了学校没有电脑外,这是一所正规的学校。A. compute

    74、rs电脑; B. playgrounds操场;C. classrooms教室; D. managers 经理.根据下文Not a single child in the _ 16_ had seen a real computer in their lives可知,没有一个学生见过真正的电脑,学校没有电脑。故选A。【18题详解】考查动词辨析。句意:在这幅画中,人们可以看到他在黑板上画一整台电脑来教他的学生。 A. operating操作;B. repairing修理;C. describing描述;D. drawing画。根据下文He drew the computer on the blac

    75、kboard可知,他在黑板上画电脑,让学生知道电脑是什么样子的。故选D。【19题详解】考查形容词辨析。句意:照片显示加纳儿童的教育条件很差。A. clear清晰的;B. poor差的, 贫穷的;C. ancient古代的;D. lucky幸运的。学校没有电脑,应该教学条件很差。故选B。【20题详解】考查形容词辨析。句意:令人们惊讶的是, Owura确保电脑的每个按钮都画得很准确。A. worried 担心的 ; B. disappointed失望的; C. afraid害怕的; D. amazed 吃惊的,惊讶的。Owura将电脑的每一个按钮都准确无误地画出来,是很让人惊讶。故选D【21题详解

    76、】考查动词辨析。句意: Owura想让学生们想象有一天有电脑的生活会是什么样子。A. start开始; B. imagine想象;C. rebuild重建; D. harm伤害。现在没有电脑,学生只能通过黑板上画的电脑想象。故选B【22题详解】考查名词辨析。句意:他每天都会提前半小时来学校。A.line 线 ; B. culture 文化; C. schedule 日程,安排; D. deadline 截止日期。ahead of schedule固定短语,提前 。故选C。【23题详解】考查动词辨析。句意:但在他的课结束时,它被擦掉了,以开始下一堂课。A. rubbed擦掉;B. called称

    77、为;C. cut切断;D. shown显示。根据生活常识,因为要上下一堂课,所以黑板上画的电脑要被擦掉。故选A。【24题详解】考查动词辨析。句意:所以他不得不在第二天再画! A. stressed强调;B. improved提高,改善;C. ruined毁掉;D. repeated重复。第二天上课又要重新画。故选D。【25题详解】考查动词辨析。句意:当微软公司注意到他的行为时,Owura的努力得到了回报。A. selected挑选;B. rewarded酬谢,回报;C. simplified简化;D. affected影响。根据下文Owura got the thing he always w

    78、anted for his students- some companies gave computers to the school,有些公司给他的学校赠送电脑。他的努力没有白费。故选B。【26题详解】考查名词辨析。句意:当微软公司注意到他的行为时,Owura的努力得到了回报。A. care关心;B. charge负责;C. place地点;D. notice注意。take notice of固定短语, 注意,故选D。【27题详解】考查名词辨析。句意:他在会上作了关于他的教学方法的演讲。A. plan计划;B. speech演讲;C. decision决定;D. medal奖章。根据下文中a

    79、fter the speech可知,是作演讲。故选B。【28题详解】考查动词辨析。句意:他演讲结束后,大家起立鼓掌。A. decreased减少;B. replaced取代,代替;C. received收到;D. contained包含。演讲结束后,听众起立鼓掌表示对他的敬意。故选C。【29题详解】考查副词辨析。句意:重要的是,Owura得到了他一直想为学生要的东西。A. Suddenly突然; B. Hopelessly毫无希望地; C. Importantly重要地; D.Strangely奇怪地。他个人得到了大家的赞许,为学生做点什么才是最重要的。故选C。【30题详解】考查动词辨析。句意

    80、:一些公司给学校捐赠了电脑。A. lent借;B. sold卖;C. gave给;D. applied申请。根据常理,应该是捐赠电脑给学校。故选C。【31题详解】考查名词辨析。句意:学校里没有一个孩子在他们的生活中看到过真正的电脑。A. school学校;B. nation民族;C. dynasty朝代;D. company公司。根据上下文,应该是学校里的孩子。故选A。【32题详解】考查名词辨析。句意:多亏了他们老师的努力。A. doubt怀疑;B. pains辛苦;C. humor幽默;D. efforts努力。为了学生, Owura做出了很多努力。故选D。【33题详解】考查名词辨析。句意:

    81、全世界都注意到了他们,并对他们做出了善意的回应。A. wisdom智慧;B. kindness善良;C. honesty诚实;D. pride骄傲。全世界都友好地帮助他们。故选B。【34题详解】考查动词辨析。句意:你的工作确实激励了全世界。A. inspired激励;B. stuck困住;C. formed构成;D. comforted安慰。Owura为学生的教育所付出的努力,激励了全世界的人们。故选A。【35题详解】考查副词辨析。句意:他们直接影响着学生的终身技能。A. directly直接地;B. briefly简短地;C. quickly很快地;D. rarely稀少地,罕见地。教育者对

    82、学生的影响应该是直接的。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。There _36_ (be) no lights in sight but the night sky glowed (发出) a dusky yellow, because the Amazon was burning. The yellow flames engulfed (吞噬) trees _37_ lit up the sky. During the day, the sunshine was blocked _38_ thick smok

    83、e. So far, the fire _39_ (put) out.The government has recorded 72, 843 fires. The fire is just one of _40_ (they) in the Amazon, the worlds _41_ (large) rainforest and a fighter against climate change. According to Brazils space research agency INPE, the wildfire has decreased by 17 percent so far t

    84、his year compared to the same period in 2018.Environmental _42_ (group)said the policies of the government encouraged deforestation (采伐森林) of the Amazon,_43_ led to more fires. But the government posted a report and wanted _44_ (argue) against that. The government claimed that non-governmental organ

    85、izations _45_ (angry) set fire to the forest after it cut their funding.【答案】36. were 37. and 38. by 39. has been put 40. them 41. largest 42. groups 43. which 44. to argue 45. angrily【解析】本文为说明文。本文讲述了关于亚马逊热带雨林着火原因的不同说法。【36题详解】考查主谓一致。句意:眼前没有灯光,但夜空闪着暗黄色的光,因为亚马逊热带雨林正在燃烧。本句为there be结构,其主语为no lights,故用复数形

    86、式,据上下文可知用一般过去时态,故填were。【37题详解】考查并列连词。分析句子结构可知,此处连接谓语动词engulfed和lit ,表并列,应用并列连词,故填and。【38题详解】考查介词。句意:白天,阳光被浓烟挡住了。根据句意可知,be blocked by“被阻止”,这里表被动,后接名词,应用介词,故填by。【39题详解】考查时态和语态。句意:到目前为止,火已经熄灭了。根据时间状语so far可知本句用现在完成时,又因put out与主语the fire之间为被动关系,故填has been put。【40题详解】考查代词。句意:亚马逊雨林是世界上最大的热带雨林,也是对抗气候变化的斗士,

    87、火灾只是其中之一。根据其前介词of可知应用代词宾格作宾语,故填them。【41题详解】考查形容词最高级。根据常识判断,亚马逊雨林是世界上 “最大的”雨林,故填largest。【42题详解】考查名词复数。句意:环保组织表示,政府的政策鼓励了亚马逊森林的砍伐,这导致了更多的火灾。此处environmental groups指环保组织,应用复数形式,故填groups。【43题详解】考查定语从句。句意见上。分析句子结构可知,代指前面整句话的内容,在非限制性定语从句中作主语,故填which。【44题详解】考查非谓语动词。句意:但政府发布了一份报告,想对此进行反驳。want后接动词作宾语,应用不定式形式,

    88、故填to argue。【45题详解】考查副词。句意:政府声称,非政府组织在资金被削减后,愤怒地放火焚烧森林。分析句子成分可知,此处作状语修饰动词短语set fire,应用副词形式,故填angrily。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)46.假定你是李华,是中加合办学校的学生。你发现学校操场上的运动器材( sports equipment)被损坏。请你给校长 Mr Jackson写一封 E-mail,内容包括:1. 陈述发现的问题;2. 请求维修运动器材;3. 及时购买新的器材。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已给

    89、出,不计入总词数。Dear Mr Jackson,_Your sincerely,Li Hua【答案】Dear Mr Jackson,Im Li Hua. Im writing to tell you something about the sports equipment on the playground.Some pieces of the equipment are in bad condition after being used for a long time. Whats worse, a few pieces of badly damaged equipment which c

    90、annot be used any more still stand on the playground. The damaged equipment can be very dangerous for us students.Im not sure whether you have known about the problem or not. I sincerely hope the equipment can be repaired as soon as possible. Besides,our school can buy some new equipment.Yours since

    91、rely,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求写一封电子邮件。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封电子邮件:假定你是李华,是中加合办学校的学生。你发现学校操场上的运动器材( sports equipment)被损坏。请你给校长 Mr Jackson写一封 E-mail,内容包括:1. 陈述发现的问题;2. 请求维修运动器材;3. 及时购买新的器材。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:in bad condition after being used for a long time、be very dangerous for us students等(关于陈述发现

    92、的问题);the equipment can be repaired as soon as possible(请求维修运动器材);buy some new equipment(及时购买新的器材);等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I am so sorry to hear that you are feeling more than stressed th

    93、ese days, owing to too many exams. 运用了宾语从句;Weather permitting, it is a good idea to do some outdoor sports regularly.非谓语动词的运用。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。第二节 读后续写(满分25分)47.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I first played ping-pong in our basement (地下室) at home. My brother

    94、and I asked for an old wooden table from my grandfather. It was painted green. Although it was very simple, it served its purpose every day. My father never really played any other sports with me, but ping-pong was one that he played quite well and it took me plenty of time before I could beat him.

    95、My elder brother was also a very good competitor.When I got to university, I was happy to discover a ping-pong table in the common room. I spent a great deal of time there, often until the midnight. There were about three or four friends that I often played against. We were all at the same skill lev

    96、el. One of them had ever played in a tournament (锦标赛). A friend from Germany said his father had ever won the German national tournament. We took part in a tournament. My ranking (名次) is the third place, but I had beaten the first and second place winners when we had played for fun. I sometimes play

    97、ed with other friends who didnt play ping-pong well, so I would use my left hand to give them an advantage. But before long I became so skilled with my left hand that they no longer had the advantage.Later, I played in a ping-pong competition which was held by my university. I lost at first. But bec

    98、ause it was double climination (双淘汰制), I went to the loser group. I beat all the players and then played against the student who had beaten me in the first round. Surprisingly, I beat him 3 times and won the competition.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 应使用5个短文中标有下划线的关键词语;3. 续写部分分为两段,每段开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划

    99、线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Later, there was a tournament held in the city where I studied._Paragraph 2:After the tournament I didnt often play the sport because of the busy study._【答案】Paragraph 1:Later, there was a tournament held in the city where I studied. It was a tournament for university student

    100、s. Players came from all the northern universities. I felt very proud because I took part in it for my university. I believed that I could play pretty well. I expected to get a good ranking in the tournament. I felt very nervous, because I played against a student who had won many times. I played ve

    101、ry hard and tried my best. Although I lost the tournament, it was a good practice.Paragraph 2:After the tournament I didnt often play the sport because of the busy study. But I played ping-pong with my friends when I was free. I thought it was a great deal of fun to play ping-pong with friends. Its

    102、also a good way to make our friendship closer and keep us healthier. We sometimes took part in a competition together, but we didnt care about winning or not. We all knew that a win was not everything. We just enjoyed playing together and had a wonderful time.【解析】【分析】本篇书面表达是读后续写。【详解】通过阅读所给文章可知,作者自小喜

    103、欢乒乓球,上学的时候参加锦标赛,打败了对手。续写部分分为两段,第一段开头是:后来,在我学习的城市举办了一场比赛。所以应该写在大学期间,为自己的大学努力打好比赛和比赛的感受等。第二段开头是:比赛结束后,因为学习太忙,我不常参加体育活动。本段应该写比赛不仅带来的是赛场的输赢,而且通过比赛结识许多朋友,文章最后表达作者感怀胜利并不是一切,友谊值得珍惜。续写时要求使用5个以上短文中标有下划线的关键词语增加了写作难度,我们要熟悉所给划线词语,恰当的时候加以运用。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右;续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。按要求完成写作任务。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:feel very proud, took part in, make friendship closer,care about等高级词汇;宾语从句和it作形式主语I thought it was a great deal of fun to play ping-pong with friends;. because I took part in it for my university.原因状语从句;Although I lost the tournament, .让步状语从句,等等。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省邢台市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544539.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1