河北省邢台市2020届高三英语2月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 邢台市 2020 届高三 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省邢台市2020届高三英语2月月考试题(含解析)考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。3.本试卷主要考试内容:高考内容。第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。例:How much is the shirt? A.19.15. B.9.18
2、. C. 9.15. 答案是C. 1.How will the speakers go back to London? A.By air. B.By train. C.By car.2.When will the speakers meet? A.On Monday. B.On Tuesday. C.On Wednesday. 3.What will the man do tonight?A.Attend a meeting. B.Go to a club. C.Stay at home. 4. What will the weather be like this weekend? A.Sno
3、wy. B.Fine. C.Stormy.5.What is wrong with the man? A.His feet hurt. B.His shoes dont fit him. C.He missed a long walk yesterday. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个洗项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后。小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where is the accounti
4、ng office? A.On the 4th floor. B.On the 5th floor. C.On the 6th floor. 7.Where will the woman go first? A.The Thai restaurant. B.The accounting office. C.The shipping department. 听第7段材料,回答第8、9题。8.When is the mans flight leaving? A.Next Sunday. B.Next Saturday. C.Next Friday. 9.How much will the man
5、have to pay for all tickets? A.$1,740. B.$1,160. C.$580. 听第8段材料,回答第10至12题。10.How long will it take Jenny to write her paper altogether? A.Three weeks. B.Two weeks. C.One week.11.Which part is the most difficult for Jenny?A.Preparing an outline. B.Writing the paper. C.Doing the research. 12.What does
6、 Stan think Jenny should do? A.Copy his outline. B.Make an outline before writing. C.Use her outline from last semester.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the relationship between the speakers? A.Driver and passenger. B.Club owner and customer. C.Interviewer and interviewee.14.What can the guests do on the
7、 bus? A.Drive the bus. B.Have cold drinks. C.Cook food.15.What are guests expected to do for parties? A.Get dressed smartly. B.Bring their VIP cards. C.Book clubs in advance.16.What does the man suggest guests do before a fancy-dress party? A.Control the number of people. B.Inform him of the booking
8、 time. C.Avoid wearing jeans and sports shoes. 听第10段材料,回答第17至20题。17.Where does the speaker come from? A.America. B.England. C.Australia.18.What do English people think of Americans? A.Cool. B.Humorous. C.Self-centered. 19.What did the speaker like to do in the afternoon in England? A.Have a cup of t
9、ea. B.Watch comedy shows. C.Play with his friends.20.What did the speaker find amazing in England? A.The TV program. B.The tea shop. C.The old buildings. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 AWelcome to Create With JoyCreate With Joy is an inspirational lifest
10、yle blog that celebrates faith, family and creativity in all its aspects! Inside youll find crafts to inspire you, Create recipes to attract you and books to enrich you. Youll also find lots of stories |With Joy about our precious cats! Connecting readers from all corners of the world is important t
11、o us too! Each week, we build community, empower bloggers to focus on their creativity, and connect people who share common interests through our popular blog parties! So, come to this website-look around-make yourself at home. We hope to light your passion and inspire your potential creativity! We
12、Are All CreativeCreativity is not necessarily a special gift from God for most people. It is not an ability of birth but an acquired ability. The real question is, “How will you develop creativity in life? Copyright(版权)NoticeCreate With Joy features original writing, art and photography. All content
13、s are shared merely for your personal inspiration. This website is copyrighted; all rights are reserved. You may not save, download, copy or reproduce any part of this website in any way or form, without prior written permission.1. What do we know about Create With Joy?A. It covers a wealth of conte
14、nts.B. It is aimed at keeping precious cats.C. Its a magazine of changing peoples lifestyles.D. Its a chat room connecting all walks of life of the world.2. What are the visitors of this website expected to do?A. Feel free and be creative.B. Stay at home and tell stories.C. Be free to do anything th
15、ey like.D. Join parties with people of different hobbies.3. What are the visitors of this website can do?A. Save photos.B. Copy writing.C. Enjoy contents.D. Download articles.【答案】1. A 2. A 3. C【解析】【分析】本文是应用文。文章主要介绍了名为Create With Joy博客网站的内容、特色和版权公告。【1题详解】细节理解题。根据第一段中Create With Joy is an inspirationa
16、l lifestyle blog that celebrates faith, family and creativity in all its aspects! Inside youll find crafts to inspire you, Create recipes to attract you and books to enrich you.可知Create With Joy是一个鼓舞人心的生活方式博客,庆祝信仰,家庭和创造力的所有方面!在里面,你会发现一些能够激励你的工艺品,一些能够吸引你的食谱,一些能够丰富你的书籍。由此可知,Create With Joy涵盖丰富的内容。故选A。
17、【2题详解】细节理解题。根据第三段So come to this website-look around-make yourself at home. We hope to light your passion and inspire your potential creativity!可知所以来这个网站看看吧,就像在自己家一样。我们希望点燃你的激情,激发你潜在的创造力!由此可知,此网站希望读者在登录之后,可以像在家一样自由浏览,激发创造力。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段第二句All contents are shared merely for your personal ins
18、piration.可知所有内容仅供您个人灵感分享。由此可知,读者可以浏览网站上的所有内容。故选C。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。如第二小题,属于语意理解型,根据第三段So come to this website-look around-make yours
19、elf at home. We hope to light your passion and inspire your potential creativity!可知所以来这个网站看看吧,就像在自己家一样。我们希望点燃你的激情,激发你潜在的创造力!由此可知,此网站希望读者在登录之后,可以像在家一样自由浏览,激发创造力。故选A。BBefore she could even talk, Ellie Heath spent hours drawing pictures. When she grew older, the 15-year old girl discovered the joy of s
20、ewing and found it calming, She started out to make small objects, like jewelry and soft toys. Over time, she began making clothing. Her love for the creative work led her to open a business. Three Blue Bunnies is the name of her company, which produces what she calls “wearable art”. “My definition
21、of wearable art is something often handmade, designed to make you feel unique,” she explains. She sells her creations in farmers markets, at sales for local churches, and other places. All the pieces Ellie creates are made of used or donated fabrics. She says there are 21 billion tons of cloth mater
22、ial in waste landfills(垃圾填埋场) in the United States. The teenager hopes to reduce that amount through her work. She works a lot with jean jackets renewing them with artistic additions. The process starts with finding cloth material that looks good with the jackets. Ellies mom. Amy Heath, is a former
23、school art teacher. “Creativity feeds kids brains. I think its very important for children to have as many opportunities as possible and be inspired by as many objects and people,” Amy says. Ellie sharpened her creative skills at school. Cheryl Crow was one of her teachers early on. Crow called Elli
24、e “a dream student”. Ellie worked hard and was always very creative, but also very kind, helpful to the other students. Students learned the basic sewing skills in Crows class. Over the last three years, Ellie has created clothing for theatrical productions at Severna Park High School. Last year, El
25、lie designed several pieces for actors to wear in the school musical drama. Ellie has many dreams. She wants to be a teacher and spread the joy of creativity among students. She also dreams her business will grow and become a model for other young people who have a dream they want to come true.4. Wh
26、at is Ellies goal of designing “wearable art”?A. To help the poor people.B. To let people wear costly.C. To collect unique clothing.D. To make wearers look special.5. Which of the following best describes Ellies clothing?A. Ridiculous.B. Environmentally friendly.C. DirtyD. Long lasting.6. What is Am
27、ys attitude towards Ellies career?A. Doubtful.B. Uncaring.C. Supportive.D. Disapproving.7. What does the author intend to express in paragraph 5?A. Ellie donated lots of things to her school.B. Ellie had various dreams over the last three years.C. Great changes took place at Ellies school last year.
28、D. Education contributed to Ellies creativity in clothing.【答案】4. D 5. B 6. C 7. D【解析】本文是说明文。主要说明了从小就有艺术天赋的Ellie Heath开了一家公司。“三只蓝色兔子”是她公司的名字,这家公司生产她称之为“可穿戴艺术”的产品。【4题详解】细节理解题。根据第二段第三句“My definition of wearable art is something often handmade, designed to make you feel unique,” she explains.可知她解释说:“我对可
29、穿戴艺术的定义通常是手工制作的,目的是让你觉得自己独一无二。”由此可知,Ellie对“可穿戴艺术”产品的定义是通常是手工制作的,目的是让穿戴者觉得独特。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第三段中All the pieces Ellie creates are made of used or donated fabrics. She says there are 21 billion tons of cloth material in waste landfills in the United States. The teenager hopes to reduce that amount t
30、hrough her work.可知,Ellie创作的所有作品都是用二手或他人捐赠的布料制成的。美国的垃圾填埋场里有210亿吨的布料。她希望通过自己的努力减小这一数字。由此可推知,Ellie的衣服对环保有益。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第四段中“Creativity feeds kids brains. I think its very important for children to have as many opportunities as possible and be inspired by as many objects and people,” Amy says.可知“创
31、造力滋养孩子的大脑。我认为对孩子们来说,有尽可能多的机会,受到尽可能多的物体和人的启发是非常重要的,” Amy说。由此可推知,Amy支持女儿Ellie的事业。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第五段中Ellie sharpened her creative skills at school.可知Ellie在学校提高了她的创作能力。由此可推知,老师的教导对Ellie在服装方面的创作起了很大作用。故选D。CWhen students walk into Jenny Umlands class, they dont automatically go to the same seat they sa
32、t in the day before. In her classroom at Riverdale Heights Elementary School, Lowensteins are allowed to sit wherever they want. Umland doesnt assign seats. In fact, she has done away with most of the regular desks and uses beach chairs, standing desks, and rocking chairs instead. Riverdale Heights
33、is one of a growing number of schools that have ditched assigned seats. Many teachers say letting kids choose where to sit helps them learn how to make good choices. Some teachers point out that students are often more comfortable speaking up when theyre sitting near kids, they like the most.“If kid
34、s are happy and comfortable, they are more willing to learn,” says Umland. After 19 years of teaching, she tried non-assigned seating for the first time this year. She says shell never go back.But not all teachers are ready to do away with their seating charts. Some say having assigned seats helps s
35、tudents focus on their work, instead of where theyll sit. One teacher from Texas thinks letting students sit wherever they want can create chaos. Assigned seating helps keep classrooms under control. Without specific seats to go to, students may argue over who gets to sit in the best spots. He often
36、 finds it hard to work in that environment. A more controlled classroom leads to better learning. Maybe what he says is reasonable. A 2012 study by Montana State University found that high school students did better on tests when a teacher assigned their seats. A student, Jack, from Lowa, thinks he
37、and his classmates should be comfortable when they learn. He says, “My teacher, Mrs. Umland, allows us to choose our own seats, and its great! I used to be terrified of sitting in the same seat every day, which made me uncomfortable all over. Being allowed to sit wherever I want makes me more enjoya
38、ble, because I can sit where Im most comfortably.” And Umland says, “The setup in my class helps kids get along better. If two students want to sit in the same spot, they have to talk it out and compromise”.8. What do we know about Umland?A. She insists on arranging regular desks.B. She is strongly
39、against non-assigned seating.C. She has failed in teaching in the past 19 years.D. She lets students in her class choose their own seats.9. Which of the following can replace the underlined word “ditched” in paragraph 2?A. tried onB. looked forward toC. got rid ofD. prepared for10. What does Jack th
40、ink of the Umlands seat setup in her class?A. It is cozy.B. It is terrifying.C. It is controversial.D. It is uncomfortable.11. Whats the best title for the text?A. What Role Do Students Play in Class?B. Should Students Have Assigned Seats?C. Students Are Required to Listen Carefully in ClassD. Assig
41、ned Seats in the Classroom Are Popular Now【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】本文是说明文。说明了越来越多的学校放弃了指定的座位,并以Riverdale Heights小学为例。文章主要围绕“学生是否应该坐在指定的座位上”展开阐述。【8题详解】细节理解题。根据第一段中When students walk into Jenny Umlands class, they dont automatically go to the same seat they sat in the day before. In her classr
42、oom at Riverdale Heights Elementary School, Lowensteins are allowed to sit wherever they want.可知当学生走进Jenny Umland的课堂时,他们不会自动回到前一天坐过的座位上。在她位于Riverdale Heights小学的教室里,Lowenstein被允许在教室里随便坐。由此可知,Umland让班上的学生自己选择座位。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据下文Many teachers say letting kids choose where to sit helps them learn how
43、 to make good choices.(许多教师表示,让孩子选择座位有助于他们学会如何做出正确的选择)由此可知,越来越多的学校放弃了指定的座位,Riverdale Heights就是其中之一。故可推知,ditch意为“废除,抛弃,摆脱”。故选C。10题详解】细节理解题。根据最后一段中Being allowed to sit wherever I want makes me more enjoyable, because I can sit where Im most comfortably.可知被允许坐在任何我想坐的地方会让我更享受,因为我可以坐在最舒服的地方。由此可知,Jack认为班上
44、设置的座位很舒适。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第二段中Riverdale Heights is one of a growing number of schools that have ditched assigned seats.可知越来越多的学校放弃了指定的座位,Riverdale Heights小学就是其中之一。结合文章主要围绕“学生是否应该坐在指定的座位上”展开阐述,故B项为最佳标题。故选B。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to, be called或thats to say, su
45、ch as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly, the same as, but, however, while, on the other hand, since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线
46、代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。如第二小题,根据下文Many teachers say letting kids choose where to sit helps them learn how to make good choices.(许多教师表示,让孩子选择座位有助于他们学会如何做出正确选择)由此可知,越来越多的学校放弃了指定的座位,Riverdale Heights就是其中之一。故可推知,ditch意为“废除,抛弃,摆脱”。故选C。DIf you sit down to play an old-school board game l
47、ike chess this holiday season, it might be surprising to keep in mind just how bad youd be against a computer. In fact, computers have shown theyre capable of taking humans lunch money at board games for a while now. Remember Deep Blue versus Gary Kasparov in 1997 or AlphaGo against Lee Sedol, in So
48、uth Korea, at the game of Go(围棋), in 2016?The computer won. Now, the same team that created the Go-playing robot is celebrating something more powerful: an artificial intelligence system that is capable of teaching itself and winning at three different games.They call it AlphaZero, and it knows two
49、kinds of chess and Go. All of these games fall into the kind of “full information” or “perfect information” contests-each player can see the entire board and has access to the same information. Thats different from games like poker, for example, where you dont know what cards an opponent is holding.
50、“AlphaZero needs to be told the rules of the games first, and after that, it learns by competing with itself in the games,” says Julian Schrittwieser.It suggests that we have a good chance to extend this to even more real-world problems that we might want to solve later.And board games have historic
51、ally been a good way to test computers abilities. “It took us decades of work on these games to reach the point where AlphaZero can perform them better than people,” Campbell says. “I think theyve served the field very well. Theyve allowed us to explore techniques such as the ones used in AlphaZero,
52、 which will be helpful as the field aims at more complex tasks.” Campbell adds. “And that is the whole point in the first place of solving games-it isnt for their own sake, but for it is a limited kind of environment where we can make progress in many other branches of science and technology.”12. Wh
53、ats the authors main purpose in mentioning the two games in paragraph 1?A. To show computers are bad at playing board games,B. To prove computers can defeat humans at board games.C. To emphasize humans are capable of playing computer games.D. To demonstrate people can earn money by playing board gam
54、es.13. What is paragraph 3 mainly about?A. The operating principle of AlphaZero.B. The differences between chess and Go.C. The information about hi-tech contests.D. The features of the games AlphaZero knows.14. How can AlphaZero learn in the games?A. By playing the games against itself.B. By playing
55、 multiple online games.C. By being programmed by humans.D. By setting the rules of the games.15. What does Campbell say about board games?A. They help solve computers problems.B. They are used to test peoples abilities.C. Their techniques can be applied to other fields.D. Their technology can be mer
56、ely limited in games.【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】本文是说明文。文章主要介绍了机器人AlphaZero的一些情况。这种人工智能能够在各种棋类比赛中战胜人类,能够自我学习,人们将把这种技术应用到其他领域。【12题详解】推理判断题。根据第一段最后一句The computer won. 可知电脑赢了。由此可推知,作者提及这两个比赛是为了证明电脑可以在棋类游戏中战胜人类。故选B。【13题详解】主旨大意题。根据第三段中All of these games fall into the kind of “full information” or “per
57、fect information” contests-each player can see the entire board and has access to the same information. Thats different from games like poker, for example, where you dont know what cards an opponent is holding.可知所有这些游戏都属于“完全信息”或“完全信息”的竞赛每个玩家都可以看到整个棋盘并获得相同的信息。这与扑克等游戏不同,比如你不知道对手拿的是什么牌。可知第二三句都是围绕第一句中的“
58、AlphaZero知道象棋和围棋”展开阐述。由此可知,本段主要讲AlphaZero所知道的游戏的特点。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第四段第一句 “AlphaZero needs to be told the rules of the games first, and after that, it learns by competing with itself in the games,” says Julian Schrittwieser.可知“AlphaZero需要首先被告知游戏规则,然后,它通过在游戏中与自己竞争来学习,”Julian Schrittwieser说。由此可知,Al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022三年级数学上册 8 分数的初步认识 2分数的简单计算课件 新人教版.pptx
