新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 5 WHAT AN ADVENTURE! PERIOD 2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT WHAT AN ADVENTURE! PERIOD WORD版含解析 新
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十八Unit 5Period 2. 阅读理解When I was a boy there were no smart phones, computers were something you saw on STAR TREK, and our television only got one channel clearly. Still, I was never bored. The fields, hills, and woodlands around my
2、 home were the perfect playgrounds whose adventures were only limited by my imagination. I can remember once hiking to a nearby lake and slowly walking around it. At the backside of it I was amazed to find an old lane, and one dirt road that I had never seen before. I immediately set out to travel i
3、t. It was full of muddy tire tracks and deep woods bordered it on both sides, but exploring it still seemed like a fine adventure. I walked on and on for what seemed like hours. I am sure my guardian angel was whispering in my ear to turn around and head back home but I was stubborn and even a bit s
4、tupid, so I walked on. The dirt road gave way to a gravel one and then a paved one, yet there was still neither a car nor a house in sight. My legs were getting tired. I noticed that the sun was starting to go down and I grew scared. I didnt want to end up trapped on this road in the dark of night,
5、but I was sure it would be dark before I could make my way back to the lake again. I continued to walk on with something growing inside of me. My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I turned one last curve and saw something in the distance. It was a house that I re
6、cognized. My heart leaps up! I jumped up and down and laughed out loud. I knew the way home! It was still over a mile away but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time. I walked in with a big smile on my face just in time for dinner. Then I ended my adventure with a good
7、nights sleep. I often thought of that experience recently. Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to our homes here on Earth. They can lead us to our homes in our hearts. May you always walk your path with love. May you always he
8、lp your fellow travelers along the way. And may your roads always lead you home again. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。作者回忆了自己童年时期的快乐的时光。并通过童年经历的一件事告诉我们: 所有的路最终都是回家的路。1. Why did the author hardly feel bored when he was young? A. He could watch TV all day. B. He could have fun in nature. C. He had many friends to pla
9、y with. D. He used to explore the old dirt road. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的“When I was a boy there were no smart phones, computers. . . Still, I was never bored. The fields, hills, and woodlands around my home were the perfect playgrounds whose adventures were only limited by my imagination. ”可知, 在童年时, 作者
10、可以到大自然中尽情地玩耍, 所以不会觉得无聊。2. What does the underlined word “something” in Paragraph 3 probably refer to? A. Doubt. B. Hope. C. Fear. D. Courage. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段中的“I grew scared. . ”与第三段的“I continued to walk on. . . My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I turned on
11、e last curve and saw something in the distance. It was a house that I recognized. My heart leaps up! I jumped up and down and laughed out loud. I knew the way home! It was still over a mile away but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time. ”可推断出, 由于天越来越黑, 作者一直未能找到回家的路, 他
12、的内心越来越恐惧了。由此可知, something在此指的是“恐惧(fear)”。3. How did the author feel when he was exploring the dirt road? A. He was contradictory in mind. B. He was unconscious of danger ahead. C. He was worried to be trapped in the woods. D. He was afraid of being scolded by his parents. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的“I am s
13、ure my guardian angel was whispering in my ear to turn around and head back home but I was stubborn and even a bit stupid, so I walked on. ”和第三段中的“I was almost in tears when I turned one last curve and saw something in the distance”在探险之初, 作者虽想放弃, 但还是选择继续走下去。由此可知, 作者在心里还是很矛盾的。4. What may be the best
14、title for the passage? A. Every Effort Is WorthwhileB. All Roads Lead HomeC. Be Determined in Your LifeD. Be Brave to Explore【解析】选B。标题判断题。根据最后一段中的“Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to our homes here on Earth. They can lead u
15、s to our homes in our hearts. May you always walk your path with love. . . And may your roads always lead you home again. ”作者在最后强调的是“所有的路都能回家”。分析选项(A. Every Effort Is Worthwhile一切努力都是值得的; B. All Roads Lead Home所有的路都能回家; C. Be Determined in Your Life生活中要有决心; D. Be Brave to Explore勇于探索)可知B项符合题意。. 完形填空
16、One day, while I was walking to work, I decided to bring some flowers that I had picked from my garden that morning. On the way, I 1 a stranger and presented the bunch to him with a smile card. 2 by the sense of joy I felt from giving flowers to another person, and may be3his day, I wanted to do it
17、again. When I got to my office, I had the idea of anonymously(匿名地) leaving flowers around the workplace. The impersonal(无人情味的) 4 of the building where I work makes me uncomfortable. It just feels a little boring sometimes, 5its a nice building with great light. I 6 lots of people might feel the same
18、 way, so why not put a little 7there, and throw in an inspirational quote while Im at it? After all, who doesnt like flowers? So, for the past month, Ive been8flowers in a little cup on the sink in the bathroom. Each week, I change the flowers and the quote. It always feels 9 for me to read quotes l
19、ike Henry David Thoreaus “If one advances confidently in the direction of his dreams, he will meet with a success unexpected in common hours. ” and Gandhis “The fragrance(香味) always 10 on the hand that gives the rose. ” If anything, I figured, it at least makes me 11 each time I visit the bathroom.
20、Then today, when I walked in, I noticed12 flowers in the cup, and a quote that someone else had written! It 13, “Be the change you wish to see in the world. ”Gandhi. This little act 14 me that, at the end of the day, were all just people with hearts 15 the various roles and different hats we may wea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545343.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
