河北省邯郸市2020届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市2020届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析 河北省 邯郸市 2020 届高三 下学 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020届高三模拟考试英语试卷考生注意:1.本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. Why is Ann so
2、upset?A. She failed one of her exams.B. She is worrying about other lessons.C. She has no time to do her math homework.2. What type of food does the woman eat at present?A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food.3. What will the man probably do to stay warm?A. Use a blanket. B. Turn on the he
3、ater. C. Drink some hot chocolate.4. What are the speakers mainly talking about?A The mans career.B. The mans travel plan.C. The mans plan after graduating.5. What is the speakers opinion about the painting?A. Its simple. B. Its colorful. C. Its complex.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后
4、有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话成独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Wharts the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Boss and employee. C. Teacher and student.7. Whats wrong with the woman?A. She broke her ankle.B. She doesnt feel well.C. Her mom h
5、ad an accident.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where is Tom studying now?A. In primary school. B. In senior high school. C. In junior high school.9. What does the man say about Tom?A. He makes promises too easily.B. He cant keep a secret.C. He is really reliable.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did James Dean first make
6、 some advertisements?A. When he was a preschool boy.B. After he was married.C. When he was a teenager.11. What did James Dean first make the advertisements for?A. Pepsi Cola. B. Coca Cola. C. Nokia.12. Why did James Dean only make three movies?A. He was ill for a long time.B. He died in a traffic ac
7、cident.C. He stopped acting suddenly.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where might the apartment building be?A. In the countryside. B. Near the ocean, C. In the bar district.14. What will the man have to pay for in addition to his rent?A. Cable TV. B. Heating. C. Water.15. What is the rent for the first place?A.
8、$3,000 per month. B.$2,000 per month. C.$1,400 per month.16. What is the disadvantage of the studio the man visited?A. It is noisy at night.B. It is too far from the city.C. It will be hard to move in his furniture.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly introducing?A. A friend. B. A book.
9、C. A programme.18. Why did Susan think that money was important?A. Her father couldnt buy her clothes.B. Her father was always worried about money.C. Her father went into his burning house to save his money.19. What did Susan do when she grew up?A. An adviser. B. A businesswoman. C. A profeesional w
10、riter.20 What does Susan try to tell people in her book?A. How to achieve happiness.B. How to get freedom.C. How to run a firm.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere are the most popular festivals and fair events in New York this year.Fanfaire NYCHigh Schoo
11、l of Art and DesignFrom:Today, Feb 8, 10:00 am To: Tomorrow, Feb 9, 6:00 pm $5.00-$20.00The Fanfaire NYC is a fun way to spend the day burying yourself in your love of comic book art and meeting many people who help make it a reality. Super affordable to attend, and a nice way to spend the day with
12、your fellow fans. Dont miss out.New Jersey Convention & Exposition CenterFrom:Friday, Mar6, 10:00 am To:Sunday, Mar8 6:00 pm $8.00-$10.00Celebrate all that is handcrafted and see whats NEW at Sugarloaf Crafts Festival!Find special things never available online! Shop the latest in fashion, jewelry, a
13、rt accessories, furniture, dcor, special foods and much more! Discover unique and memorable gifts you cant find anywhere else to make your spring gift giving celebrations extra-special. Mothers Day, Fathers Day, birthdays, graduations, weddings and moreyoull find per-fectly hand-made joy at Sugarloa
14、f!American Fine Craft Show at Brooklyn MuseumFrom: Thursday, Nov 19, 6:00 pm To: Sunday, Nov 22, 6:00 pm $8.00-$16.00American Fine Craft Show at Brooklyn Museum will crown the holiday season with 90 ex-hibits of art and handmade fine crafts for sale from artists and artisans from Brooklyn and around
15、 the country in the museums landmark Beaux-Arts Court. In addition to fine art, exhibitors will sell ceramics, art glass, decorative fiber, fashion and fashion accessories, furniture, jewelry and mixed media.On Air Fest 2020From: Friday, Dec 6, 9:00 am To: Sunday, Dec 8, 4:00 pm $149.00-$375.00On Ai
16、r Fest is a rally point for leading voices, new movements and curious listeners in-spired by the art of sound. Coming into its fourth year in 2020, the flagship Brooklyn event at Wythe Hotel will feature over 100 artists who bring forward innovative ideas and present new work.1. Which event charges
17、the highest prices?A. On Air Fest 2020.B. New Jersey Convention & Exposition Center .C. Fanfaire NYCHigh School of Art and Design.D. American Fine Craft Show at Brooklyn Museum.2. What can we learn about New Jersey Convention & Exposition Center?A. Its goods can be booked online.B. It lasts the long
18、est time among the events.C. It only sells goods made by hands.D. It gives the visitors free festival gifts.3. Which section of a newspaper may the text be taken from?A. Food and drink.B. Performing arts.C. Festivals and fairs.D. Sports and active life.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了纽约今年最受欢迎的
19、节日和展览会。【1题详解】细节理解题。根据最后一部分的From: Friday, Dec 6, 9:00 am To: Sunday, Dec 8, 4:00 pm $149.00-$375.00可知,On Air Fest 2020收费149美元至375美元,是费用最高的活动。A. On Air Fest 2020.符合以上说法,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第二部分的Celebrate all that is handcrafted (庆祝所有的手工制作)可知,这里所有的东西都是手工制作的。C. It only sells goods made by hands.(它只售卖手工商品
20、)符合以上说法,故选C项。【3题详解】推理判断题。根据文章第一段Here are the most popular festivals and fair events in New York this year.(以下是今年纽约最流行的节日和展览会)可知,此文介绍的是纽约今年的节日和活动。由此推测本文很有可能出现在报纸的节日和庆祝展览。C. Festivals and fairs.(节日和展览会)符合以上推测,故选C项。BAnna Heusler and a group of cyclists were riding towards Adelaide on Friday when they s
21、potted a koala sitting in the middle of the road. It wasnt the first time that Heusler had seen koalas out and about on the roads while ridingbut this koalas reaction amazed her. We stopped the bikes to help the koala get off the road, otherwise it would get hit by cars. But the koala walked up to m
22、e very quickly. It was obviously very thirsty, Heusler told CNN.As I was giving it a drink from our water bottles, it climbed up onto my bike. Ive never seen a koala move so quickly. Theyre usually not pet animals, they stay up in the trees and people admire them from afar. None of us have ever seen
23、 anything like it. We gave it as much as we could and then made sure it was off the road and back to safety. Heusler shared the adorable yet heartbreak-ing images to her blog, showing the koala drinking water from her bottle. Australian Koala Bears suffered severe thirst in a heatwave. This koala wa
24、lked right up to me as I was going down and climbed up onto my bike while I gave it water, she captioned the image. The video has since gone viral online, ranking top of millions of views on social media around the world. Theres nothing but tragedy in Australia. Its burning out of control Heusler sa
25、id. I hope this incident helps spread awareness. Severe fires in the Adelaide Hills have burned 25000 hectares of land,leaving koalas searching for food and water hard. Adelaide Koala Rescues Jane Brister is currently caring for 46 koalas that have had their homes destroyed. She said the centre does
26、nt normally care for this many koalas at once and the increase was due to the fires. A big problem we re noticing now is that koalas are coming in starving theres just no food, Ms Brister said. Koalas eat eucalyptus (桉树)leavesbut thousands of trees have been destroyed by fires. Firefighters now acro
27、ss the country are taking time to care for wildlife when they find them before handing them to the correct authorities.4. How did the koala surprise Heusler during her trip?A. It approached her for the water.B. It arried its baby to beg for her help.C. It sat still in the middle of the road.D. It wa
28、s hit seriously by a car.5. What can we know about koalas from paragraph 2?A. They usually walk fast.B. They are highly social animals.C. They often rely on people to survive.D. They usually dont stay close to humans.6. Why did Heusler post the koala pictures online?A. To spread peoples awareness of
29、 the fire.B. To stress the worsening climate change.C. To remind people of the naughty koala.D. To get more likes online.7. What does Jane Bristers work focus on now?A. Putting out the forest fire.B. Looking for koala babies.C. Protecting the endangered trees.D. Looking after starving koalas.【答案】4.
30、A 5. D 6. A 7. D【解析】本文是一篇新闻报道。一队骑行人员在路上遇到一只考拉爬到骑者的自行车上要水喝,其背后的原因让人心疼。原来是因为Adelaide山的森林大火使得考拉无家可归,没有水和食物。Heusler将考拉喝水的照片上传到网上引起了巨大的轰动,她意在通过这些照片向人们传播防火意识。【4题详解】细节理解题。根据第一段的We stopped the bikes to help the koala get off the road, otherwise it would get hit by cars. But the koala walked up to me very qu
31、ickly. It was obviously very thirsty Heusler told CNN.(我们停下自行车帮助考拉离开公路,不然它会被车撞。但是考拉快速走向我,Heusler告诉CNN,它显然非常口渴)可知,考拉口渴向她要水的样子,快速地走向Heusler使她感到惊讶。A. It approached her for the water.(它靠近她要水喝)符合以上说法,故选A项。5题详解】推理判断题。根据第二段的Theyre usually not pet animals, they stay up in the trees and people admire them fr
32、om afar.(它们通常不是宠物,它们呆在树上,人们从远处欣赏它们)可推测,通常考拉并不会靠近人类。D. They usually dont stay close to humans.(它们通常不会靠近人类)符合以上说法,故选D项。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段的Its burning out of control. Heusler said. I hope this incident helps spread awareness. (“火势已经失去控制”,Heusler说“我希望这一事件有助于传播(防火)意识。”)可知,Heusler上传考拉的照片是为了提醒大家要意识到大火的危害。
33、A. To spread peoples awareness of the fire.(为了传播人们对火灾的意识)符合以上说法,故选A项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的Severe fires in the Adelaide Hills have burned 25,000 hectares of land, leaving koalas marching for food and water hard. Adelaide Koala Rescues Jane Brister is currently caring for 46 koalas that have had their h
34、omes destroyed.(Adelaide山的严重火灾烧毁了25000公顷的土地,使得考拉们艰难地寻找食物和水。Adelaide考拉救援组织的Jane Brister目前正在照顾46只家园被毁的考拉)可知,Jane Brister的考拉救援组织的主要工作是照顾饥饿无家可归的考拉。D. Looking after starving koalas.(照顾饥饿的考拉)符合以上说法,故选D项。CGiven a wide range of available entertainment options and the way we consume information, visits to th
35、e library may seem like an old-fashioned entertainment. But according to a new Gallup poll (民意调査),Americans took more trips to the library than to the movie theater in 2019. The poll surveyed 1,025 adults throughout the United States who were asked how many times they participated in nine different
36、leisure (休闲)activities, including visiting a library, watching a movie, or attending a sporting event. Library visits came out on top as the favorite, with those surveyed visiting an average of 10.5 times annually. Movies were second with respondents heading to the cinema an average of 5.3 times thr
37、oughout the year. The zoo came in the last place with only 0.9 visits.Although its not the only determining factor, cost appears to play a part. Activities at the bottom of the list such as theme parks and zoos are typically expensive. Libraries are free, as are many of their available services like
38、 Wi-Fi, in addition to the endless amounts of books. A Pew Research Center study indicated that although most people visit libraries to check out reading materials, 29% of surveyed Americans over the age of 16 use libraries for computers, Internet and public Wi-Fi.People between ages 30-49 were most
39、 likely to engage in leisure activities, according to the Gallup poll. This was perhaps because of “their relative youth combined with mid-life stability” Gallups Justin McCarthy told Smithsonian. McCarthy also notes that libraries are typically visited most often by adults from low-income household
40、s and less often by adults from high-income households. In this poll, the youngest age groupthose who are 18 to 29 years oldvisited the library the most. This could be because college students are in that group.Regardless of the reasons why people visit libraries, theyre far from outdated. Libraries
41、 have stood the test of time, which is good news for book lovers, those needing to drop in for Internet use, or anyone just looking for some quiet time. If there was ever any doubt that libraries would simply fade away, research suggests that theyre not going anywhere anytime soon.8. Which activity
42、ranks last according to the survey?A. Going to a library.B. Visiting the zoo.C. Attending a sporting event.D. Watching a movie in the theater.9. What can be inferred from paragraph 2?A. Age plays a key role in going to a library.B. Teenagers go to libraries mainly for free Wi-Fi.C. Theme parks and z
43、oos are less favored among the young.D. The majority of Americans visit libraries mainly for reading materials.10. Who visit libraries most according to McCarthy?A. Adults with high income.B. People between ages 30-49.C. The young at the age of 18 to 29.D. Teenagers from low-income households.11. Wh
44、at can be the best title for the text?A. Why people love reading more than everB. We love movies, but we love libraries moreC. Reading in libraries makes you a better personD. Why more young people go to libraries for free Wi-Fi【答案】8. B 9. D 10. C 11. B【解析】本文是说明文。现在有很多可供选择的娱乐方式和获取信息的方式,去图书馆似乎是一种过时的消
45、遣方式。但是根据一项新的盖洛普民意调查显示,美国人在2019年去图书馆的次数比去电影院的次数还要多。并分析了其原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段的Library visits came out on top as the favorite, with those surveyed visiting an average of 10.5 times annually. Movies were second with respondents heading to the cinema an average of 5.3 times throughout the year. The zoo c
46、ame in the last place with only 0.9 visits.(去图书馆的次数排在最喜欢的位置上,受访者去图书馆的次数平均每年10.5次。电影排在第二,受访者在整个调查期间平均去电影院5.3次每年。动物园排在最后,参观仅为0.9次每年)可知,休闲方式排名最靠后的是去动物园。B. Visiting the zoo.(参观动物园)符合以上说法,故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第二段的A Pew Research Center study indicated that although most people visit libraries to check out r
47、eading materials, 29% of surveyed Americans over the age of 16 use libraries for computers, Internet and public Wi-Fi.(皮尤研究中心的一项研究显示,尽管大多数人去图书馆是为了查阅阅读材料,但在接受调查的16岁以上的美国人中,有29%的人去图书馆是为了使用电脑、互联网和公共Wi-Fi服务)可推断,大部分美国人去图书馆是为了查阅阅读材料。D. The majority of Americans visit libraries mainly for reading materials
48、.( 大部分美国人去图书馆是为了查阅阅读材料)符合以上说法,故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第三段的In this poll, the youngest age groupthose who are 18 to 29 years old visited the library the most. This could be because college students are in that group.(在这项调查中,最年轻的年龄段18岁到29岁之间的人去图书馆的次数最多。这可能是因为大学生属于这一群体)可知,去图书馆次数最多的是18-29岁之间的人。C. The young a
49、t the age of 18 to 29.( 18岁到29岁之间的年轻人)符合以上说法,故选C项。【11题详解】主旨大意题。根据本文的主要内容,尤其第一段的But according to a new Gallup poll, Americans took more trips to the library than to the movie theater in 2019.(但是根据一项新的盖洛普民意测验,在2019年美国人更多得呆在图书馆而非去电影院)可知,本文主要介绍了人们去图书馆的次数很多这一事实。B. We love movies, but we love libraries mo
50、re(我们喜欢电影,但更喜欢图书馆)可以作文本文标题,故选B项。DAccording to a study published in the pre-print website bioRxiv, a team of Israeli scientists recorded tomato and tobacco plants producing sound frequencies which humans cannot hear in stressful situationssuch as when they experienced a lack of water or their stems w
51、ere cut. The team identified the sounds with microphones placed around 10 centimeters (around four inches) away from the plants, though the scientists say the noises could potentially be heard several feet away by some mammals and insects, such as mice.Plants exposed to drought stress have been show
52、n to experience cavitation (空化现象) a process where air bubbles (气泡)form, expand and explode inside tissue that transports water. These explosions produce sound, but they have only ever been recorded using devices directly connected to the plants. The latest study, meanwhile, is the first to identify
53、plants making sounds which can be detected over a distance. And the researchers say that cavitation could potentially be the source of these sounds.The team detected the tomato plants made 35 sounds an hour on average when they were exposed to drought conditions, while the tobacco plants produced 11
54、. When the stems of the plants were cut, the tomato plants made 25 sounds an hour on average and the tobacco plants produced 15. As a comparison, unstressed plants made less than one sound hour on aver-age, according to the study.The team say that while they only tested tomato and tobacco. Its possi
55、ble that other plants could also produce sounds, adding that the latest findings could have implications for agriculture. Plant sound emissions could offer a novel way for monitoring crops water statea question of vital importance in agriculture, the authors wrote in the study. More Precise irrigati
56、on can save up to 50 percent of the water consumption and increase the output, with dramatic economic implications. According to Anne Visscher from the Royal Botanic Gardens, Kew, in the U. K., the idea that the sounds could be used in precision agriculture is practical though she urges caution rega
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
中考语文复习课件第三章 实用类文本阅读-第一节 说明文阅读.ppt
