分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练(六)及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547381
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:103KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练六及答案 WORD版含解析 河南 南乐县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 基础训练 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练(六)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014枣庄高三模拟)Microsoft founder Bill Gates has opened up about being a parent,stating that 13 is an appropriate age for a childs first cell phone.The 57yearold,fatherofthree,revealed on The Today Show that his childr

    2、en Jennifer and Rory were not allowed phones until their 13th birthday and his youngest daughter Phoebe is still waiting for one.“Weve chosen in our family that its 13 where you get a phone,” the selfmade billionaire explained.He said as a result his children often return home from school complainin

    3、g,“All the other kids have one.Im the only one without one.Its so embarrassing.”Asked if he keeps passwords to his son and daughters email and Facebook accounts,Mr Gates said that he doesnt for Jennifer,16,who he describes as “independent”He admitted that monitoring online activity is “a very tricky

    4、 issue for parents now”Despite their vast wealth Mr and Mrs Gates,who live in Lake Medina,have said they want to give their children as normal an upbringing as possible.It was previously reported that their youngsters have to complete household chores and are given a modest amount of pocket money.An

    5、d in 2010 Mr Gates said that he intends to give most of his $61 billion fortune away rather than hand it down.“That wouldnt be good either for my kids or society,” he said.Also during the Today interview with host Matt Lauer,Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanth

    6、ropy,said that helping others gives him the same excitement as creating software.“What you really feel is what youve achieved.If a piece of software gets out there and lots of people love itit lets them get their work done in better waysthats exciting,” he explained.1Bill Gates will not let his chil

    7、dren own a cell phone_.Auntil they reach the age of 13 Bif they dont really need oneCunless they do some housework Dbefore they become independent2Which of the following is true about Bill Gates children?AAll his children now have cell phones.BPhoebe has her own cell phone.CThey are not given any po

    8、cket money.DJennifer can use the Internet freely.3What does the underlined word “That” refer to in the text?ABeing a parent as a billionaire.BHanding all his money down to his children.CAllowing his children to have their phones.DGiving away all his money to good causes.4What can we learn about Bill

    9、 Gates from the text?AHe is a warmhearted father to his children.BHe has created a lot of software since 2008.CHe now devotes himself to helping othersDHe cares more about money than anything else.5What is the text mainly about?AHow Bill Gates made himself a billionaire.BHow Bill Gates deals with hi

    10、s money.CHow Bill Gates managed his business.DHow Bill Gates brings up his children.语篇解读本文为一篇说明文。微软公司的创始人比尔盖茨认为:孩子只有到13岁以后才能使用手机。本文通过一些类似的例子说明了比尔盖茨教育孩子的办法。1解析:细节理解题。根据第一段内容可知,比尔盖茨只允许年满13岁的孩子使用手机。答案:A2解析:推理判断题。根据第五段内容可推断出,比尔盖茨不对Jennifer的邮箱和Facebook账户设置密码,因为他认为年满16岁的Jennifer已经“独立”了,即她可以自由地使用网络。答案:D3解析

    11、:指代判断题。画线词所在句子意为:那对我的孩子和整个社会都不好。由于that指代上文中提到过的事,所以根据上一句“在2010年盖茨先生说他打算把他610亿美元的财产大部分都捐出去而不是留给自己的孩子”可知,此处that指把自己的财产留给孩子。答案:B4解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanthropy(慈善事业)”可知,比尔盖茨现在专心于慈善事业,即帮助别人。答案:C5解析:主旨大意题。通读全文可知,文章通过介绍比尔盖茨给孩子配手机时有年龄限制让孩子

    12、做家务,和他不准备把所有财产都留给孩子的例子,说明了盖茨先生想让自己的孩子像普通家庭的孩子一样成长,这些都是比尔盖茨教育孩子的方法。答案:D。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类If you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. The Tile, a small square linked up to your iPhone or iPa

    13、d via Bluetooth, lets you see how close you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . If the item goes out of your phones 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app. When you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that i

    14、ncrease or decrease, how far away you are from the Tile. You can also program it to make a sound when you get close to the Tile. And you can link up your phone with up to ten Tiles. And if your lost item a dog, for example, or a stolen bike goes out of your own phones 150-foot Bluetooth range, you c

    15、an set it as a “lost item”. If any of the phones with the Tile app comes within the range of your lost item, a message will be sent to your own phone, reminding you of its position. The Tile app also has the function to remember where it last saw your Tile, so that you can easily find where you left

    16、 it. Since the Tiles use Bluetooth rather than GPS, they never run out of battery or need to be charged, and they last for one year before needing to be replaced. The app, which will come into the market this winter, works with iPhone 5S, iPhone 6, iPad Mini, iPad 3rd and 4th generation, and iPod 5t

    17、h generation.【小题1】The Tile app can help you . Afind your missing itemsBuse your phone more wiselyCsave your phones battery powerDconnect something to your phone【小题2】Which of the following is TRUE according to the passage? AThe Tile needs to be charged after a year of use.BOne smartphone can only be

    18、linked up to one Tile.CThe Tile cannot work when linked up to a phone without Bluetooth.DA missing item cant be found if it goes out of the needed range.【小题3】What does the second paragraph mainly tell us? AWhat the Tile app is.BHow the Tile app works.CThe advantages of the Tile app.DWhy the Tile app

    19、 was invented.【小题4】Where does this passage probably come from? AA science fiction novel.BAn advertisement.CA personal diary.DA news report.社会生活型阅读理解(一)- (三)We all know what it is like to be unable to turn your head because of a cold in the muscles (肌肉) of your neck, or because an unexpected twist(扭曲

    20、)has made your neck ache. The slightest move makes you jump with pain. Nothing could be worse than a pain in the neck.That is why we use the phrase to describe some people who give you the same feeling. We have all met such people.One is the man who always seems to be clapping his handsoften at the

    21、wrong timeduring a performance in the theatre. He keeps you from hearing the actors.Even worse are those who can never arrive before the curtain goes up and the play begins. They come hurrying down to your row of seats. You are comfortably settled down, with your hat and heavy coat in your lap. You

    22、must stand up to let them pass. You are proud of yourselfcontrol after they have settled into their seatsWell, what nowGod, one of them is up again. He forgot to go to the mens room, and once more you have to stand up, hanging on to your hat and coat to let him pass. Now, that is “a_pain_in_the_neck

    23、”Another, wellknown to us all, is the person sitting behind you in the movies. His mouth is full of popcorn (爆米花); he is chewing(嚼)loudly, or talking between bites to friends next to him. None of them remain still. Up and down, back and forth, they gofor another bag of popcorn, or something to drink

    24、.Then, there is the man sitting next to you at lunch, smoking. He wants you to enjoy it too, and blows smoke across your food into your mouth.We must not forget the man who comes into a bus or subway and sits down next to you, just as close as you will let him. You are reading the newspaper and he g

    25、ets closer so that he can read the paper with you. He may even turn the paper to the next page before you are ready for it.We also call such a person a “rubber neck”, always getting close to where it does not belong, like neighbours who watch all your visitors. They enjoy learning about your persona

    26、l business. People have a strong dislike for “rubber necks”. They hate being watched secretly.1. Where can you find this passage?A. In a medicine dictionary. B. In a kids story book. C. In a social science book. D. In a science textbook.2. According to the passage, how do you feel when late comers w

    27、alk back and forth in front of you in a cinema?A. Disturbed. B. Bored. C. Ignored. D. Relaxed.3. A “rubber neck” often _A. says bad words behind people B. quarrels face to face with neighboursC. bargains with salespeople over the price D. asks about other peoples business4. Which of the following pe

    28、rsons cannot be described as a “pain in the neck”?A. Someone who often claps at the wrong time during a performance.B. Someone who feels ache in his neck due to a cold in the muscles.C. Someone who sits next to you smoking, which you never enjoy. D. Someone who keeps eating or talking all through th

    29、e movies. 5What is the main purpose of the author? ATo tell people what might be bad manners in public.BTo criticize (批评) the people who might be a “pain in the neck”. CTo show anger to those who are described as a “pain in the neck”. DTo tell people how to stop the pain in the neck. (三)【要点综述】 文章介绍了

    30、一些在公共场合不礼貌的行为,可以把有这些行为的人比喻成“pain in the neck”。1C 推理判断题。这篇文章讲述了一些在社交场合让人不舒服的行为,所以本文应该是出自一本社交科学的书,故选C项。2A推理判断题。从第四段的句子“You must stand up to let them pass. You are proud of yourselfcontrol after they have settled into their seats”可知,这种行为让你感觉很厌烦,故选A项。3D细节理解题。从最后一段的“They enjoy learning about your persona

    31、l business.”可知,rubber neck是喜欢打探别人隐私的人,故选D项。4B细节理解题。文章介绍的 pain in the neck 的人是从行为上让人厌烦的,不是真的有颈椎病的人,故选B项。5A 主旨大意题。文章主要介绍了一些在公共场合不礼貌的行为,故选A项。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类NEW YORKAustralian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for Titanic, a modern copy of the doomed ocean line

    32、r, although he didnt call the ship unsinkable any more. The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning,

    33、 Palmer said at a press conference in New York. The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “Im not too superstitious(迷信的). ”Palmer said when asked whether recreating a ship best-known for sinking was tempting fate. White Star Line, the operato

    34、r of the original ship, had said the Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship collided with an iceberg in the North Atlantic. Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make

    35、 a similar boast. “Anything will sink if you put a hole in it, ”Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it. ” Unlike the original, Titanicwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales direc

    36、tor at Deltamarin, the Finnish company designing the ship, said it would be the“safest cruise ship in the world”. Palmer refused to answer questions about the projects cost. Although the Titanic was the worlds largest ship in her time, she would be smaller than many of todays modern cruise ships. “I

    37、ts not about the money, ”Palmer said. “Ive got enough money for it. I think thats all that matters. ” Forbes estimated Palmers net worth to be $795 million in 2012. He describes himself as a billionaire.Titanicwill be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four or

    38、e carriers for Palmers mining business, he said. The contract to build Titanichas not yet been signed, Palmer said.【小题1】Whats the meaning of the underlined word“maiden”in Paragraph 4? AFirst. BTrial. CSecond. DLast.【小题2】What can be inferred about Titanicfrom the passage? ATitanicwill have more space

    39、 in its lifeboats than the Titanic.BTitanicwill be the largest cruise ship in the world.CTitanicwill allow different classes of passengers to mingle.DTitanicwill be a real unsinkable cruise ship.【小题3】Which of the following statements is TRUE according to the passage? A1, 500 people died on Titanics

    40、maiden voyage in 1912.BThe Titanic collided with an iceberg in the South Pacific.CThe Titanic was equipped with air conditioning.DThe Titanic was the worlds largest ship at that time.【小题4】Whats the authors purpose of writing the passage? ATo tell us the story of the Titanic.BTo tell us Titanicwill cost a lot of money.CTo tell us about the future Titanic.DTo tell us a Chinese Shipyard will build Titanic.【小题5】Whats the best title of the passage? AThe old TitanicBThe blueprints of TitanicCThe unsinkable TitanicDClive Palmera billionaire高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南南乐县2017高考英语一轮阅读理解基础训练(六)及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547381.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1