分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型河南平顶山市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547504
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:322.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南 平顶山市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精练 答案
    资源描述:

    1、河南平顶山市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(1)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。An Israeli law banning too-skinny models went into effect with the start of 2013. The law, approved last March in Israel, requires models to prove they have maintained a Body Mass Index(BMI)of at least 18. 5 for three months befo

    2、re a fashion show. That means a woman who is 58”tall can weigh no less than 119 pounds. “This law is another step in the war against eating disorders, ”said physician Adatto. “Underweight models, ”he explained, “can no longer serve as role models for innocent young people who copy their false image

    3、of being skinny. ”But some critics in this country say it is misguided, focusing on weight instead of health. They also say the Israeli ban is bound to fail because of the strong power of the fashion industry. “I think its an approach that isnt going to work, ”said eating disorder expert Susan Ice,

    4、who worked with an organization which creates a healthy working environment for models. But Adatto told the reporter that he began to concern the issue after meeting an aspiring model who looked like she needed to be hospitalized. He said, “I realized that only legislation(立法)can change the situatio

    5、n. There was no time to waste; so many girls were dieting to death. ”However, the efforts to regulate models weight in Spain and Italy have not resulted in part because of difficulties in determining reliable methods of measuring weight and health. Still, folks including Ice say theres no denying th

    6、at images from Hollywood and the fashion industry can be difficult for young women to deal with. “Certainly I dont believe the modeling industry has caused the rise in eating disorders, but it makes it harder, ”she says. “Its a difficult recovery environment, worshiping thinness as the beauty ideal.

    7、 ”【文章大意】本文讲述了以色列出台了一项新法律, 限制模特太瘦, 此项新法律引起了争议。1. What does BMI in the first paragraph refer to? A. A measure of body health based on height and weight. B. A worldwide prize for the healthier model. C. A new show held by those skinny models. D. A kind of medicine to cure eating disorders. 【解析】选A。词义猜测题

    8、。根据该词后面的at least 18. 5 for three months before a fashion show(在时装表演前至少三个月达到18. 5)可知BMI是一个标准, 所以A项正确。BMI指“身体质量指数”。2. One benefit the new Israeli law may bring is. A. to change the working conditions of modelsB. to lower the chance of skinny models deathC. to prevent models from suffering from eating

    9、disordersD. to provide guidance for women worshiping thinness【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“This law is another step in the war against eating disorders”可知C项正确。3. In the opinion of the critics, the law wont succeed because. A. it misleads young women to form a bad eating habitB. the fashion industry is much t

    10、oo influentialC. it doesnt provide a proper approach that can work wellD. it doesnt create a healthy working environment for models【解析】选B。推理判断题。根据第三段中的“They also say the Israeli ban is bound to fail because of the strong power of the fashion industry. ”可知B项正确。4. According to the passage, the new Isr

    11、aeli law banning skinny models is. A. practicalB. acceptableC. reasonableD. controversial【解析】选D。观点态度题。本文讲述以色列出台一项法律限制模特过瘦, 文中陈述了正反两种观点, 一种赞成, 一种反对, 所以此项新法律是有争议的。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(Pageants)Pageants are usually conceived on a fairly large scale, often under the auspices of some local

    12、 or civic authority or at any rate in connection with local groups of some kind. This sometimes means that there is an allocation of funds available for the purpose of mounting the production, though unfortunately this will usually be found to be on the meager side and much ingenuity will have to be

    13、 used to stretch it so that all performers can be adequately clothed.Most pageants have a historical flavour as they usually come about through the celebration of the anniversary of some event of historic importance, or the life or death of some local worthy. Research among archives and books in the

    14、 public library will probably prove very useful and produce some workable ideas which will give the production an especially local flavour. From the first economy will have to be practiced because there are usually a great number of people to dress. Leading characters can be considered individually

    15、in the same way as when designing for a play; but the main body of the performers will need to be planned in groups and the massed effect must be always borne in mind.Many pageants take place in daylight in the open air. This is an entirely different problem from designing costumes which are going t

    16、o be looked at under artificial lighting; for one thing, scenes viewed in the daylight are subject to many more distractions. No longer is everything around cut out by the surrounding darkness, but instead it is very easy to be aware of disturbing movement in the audience of behind the performers. V

    17、ery theatrically conceived clothes do not always look their best when seen in a daylight setting of trees, verdant lawns and old ivy-covered walls; the same goes for costumes being worn in front of the mellow colors of stately homes. The location needs to be studied and then a decision can be made a

    18、s to what kinds of colors and textures will harmonize best with the surroundings and conditions and then to carry this out as far as possible on the funds available.If money is available to dress the performers without recourse to their own help in the provision of items, it is best to arrange for a

    19、ll the cutting and pinning together of the costumes to be done by one or two experienced people than to be given out to the groups and individuals for completion. When there is little or no money at all, the garments need to be reduced to the basic necessities. Cloaks and shawls become invaluable, s

    20、heets and large bath towels and bath sheets are admirable for draping. Unwanted curtains and bed spreads can be cut to make tunics, robes and skirts. These are particularly valuable if they are of heavy fabrics such as velvet or chenille.Colors should be massed together so that there are contrasting

    21、 groups of dark and light, this will be found to help the visual result substantially. Crowds of people gathered together in a jumble of colors will be ground to look quite purposeless and will lack dramatic impact.The use of numbers of identical head-dresses, however simply made, are always effecti

    22、ve when working with groups. If these are made of cardboard and painted boldly the cost can be almost negligible. Helmets, hats and plumes will all make quite a show even if the costumes are only blandest or sheets cleverly draped. The same can be said of the use of banners, shields and poles with s

    23、tiff pennants and garlandsanything which will help to have a unifying effect. Any kind of eye-catching device will always go with a flourish and add excitement to the scenes.1. The main idea of this passage isA. Pageants. . Costumes on the stage.C. Costumes for pageants. D. How to arrange a pageant.

    24、2. It can be inferred that the most important factor in costume design is A. money. . color. C. harmony D. texture3. Why will much ingenuity have to be required in costume design?A. Because pageants take place in daylight in the open air. Because different characters require different costumes.C. Be

    25、cause the colors and textures must be in harmony with the setting.D. Because an allocation of the funds available is usually rather small.4. Why do most pageants have a historical flavour?A. Because most pageants take place for celebration. Many pageants take place for amusement.C. A lot of pageants

    26、 take place for religion.D. Because pageants usually take place for competition.Vocabulary1. conceive 设想,想象 to be conceived 设想好的,构思好的2. under the auspices of 在的主办下3. meager 贫乏的,不足的4. mount 登上,制作,上演5. flavour 风味,风格,情趣6. archive(s) 档案(馆)7. distraction 使人分心的事8. ivy 常春藤9. mellow 柔和的10. recourse (to) 依赖,

    27、求助于 11. drape 覆盖,披上12. invaluable 无价的,非常贵重的13. tunic (古时)长达膝盖的外衣,穿在盔甲上的战袍14. chenille 绳绒绒(织品)15. jumble 混乱,搞乱16. pennant 细长三角旗17. garland 花环,花冠难句译注1. This sometimes means that there is an allocation of funds available for the purpose of mounting the production, though unfortunately this will usually

    28、 be found to be on the meager side and much ingenuity will have to be used to stretch it so that all performers can be adequately clothed.结构简析 复合结构。That是主句的宾语从句,从句后再有从句。参考译文 这种情况,有时就表示有一个可用于演出目的资金配额。遗憾的是配额一般都少而不足,就得动用非常之才能细细的使用金额,使所有的演员都能穿上合适的戏装。2. Most pageants have a historical flavour as they usu

    29、ally come about through the celebration of the anniversary of some event of historic importance, or the life or death of some local worthy.结构简析 主从句参考译文 大多数露天演出都带有历史情调,因为这些戏一般是通过庆祝某个重大的历史事件,或庆祝当地某个值得纪念的人诞辰或逝世周年而产生的。3. This is an entirely different problem from designing costumes which are going to be

    30、 looked at under artificial lighting; for one thing, scenes viewed in the daylight are subject to many more distractions. No longer is everything around cut out by the surrounding darkness, but instead it is very easy to be aware of disturbing movement in the audience of behind the performers.结构简析 复

    31、合结构:主句this is后有定语从句,which修饰costumes。从句中又套从句。参考译文 这和人为灯光下看的设计服装完全不一样。首先,白天看到幕景易于受许多因素影响,不再能用一片漆黑的环境把周围的一切隔开,而是相反,演员后和观众中有点纷乱的动作,很容易看到。4. Very theatrically conceived clothes do not always look their best when seen in a daylight setting of trees, verdant lawns and old ivy-covered walls; the same goes f

    32、or costumes being worn in front of the mellow colors of stately homes.结构简析 并列句,中用分号隔开。第一句中有when seen 连词+过去分词,实质起从句作用。第二句是主从句。参考译文 设计出的非常具有戏剧性效果的服装,在光天化日,有树木,有绿茵茵的草地,又有爬满常春藤的古老围墙的背景下,经常看起来是不起眼:在堂皇的住宅四周一片和色调前,所穿的服装效果同样不太好。5. If money is available to dress the performers without recourse to their own h

    33、elp in the provision of items, it is best to arrange for all the cutting and pinning together of the costumes to be done by one or two experienced people than to be given out to the groups and individuals for completion.结构简析 条件句,主句为逻辑主句,注意中间两个被动不定式。To be done by, than to be given out, 这里的than起连词作用。参

    34、考译文 如果有钱可以为演员着装而不用求助自己供应种种物件,那么最好把所有的戏装的裁减和缝制交给一,两个有经验人去干,而不是让群体演员和单个演员去完成。写作方法与文章大意文章论述露天演出的服装问题,由于露天演出不同于室内,剧院内演出,要从各个方面考虑服装问题,才能获得应有的舞台效果。作者从资金多少,地方色彩,露天,白天,颜色搭配等方面来论述服装。写法多种,有因果,对比,举例等。答案祥解1. C. 露天演出的服装。第一段末尾已经点明,“一般认为露天演出规模宏大,常常是由某个地方或当局(民政局主办赞助),或总是和某个地方集团有关。这意味着有用于演出目的资金配额,遗憾的是配额一般很少,必须动用非常的才

    35、能,细细的使用资金,所有演员才能窗上恰当的服装。”其他各段各有重点,但都是服务于剧装这一中心。A. 露天演出。 B. 舞台剧装(包括剧场)。 D. 如何安排露天演出;涉及面或大或小,不适合。2. C. 和谐。服装设计中最重要的因素是和谐。这一点在几段中都提到,第二段最后一句“演员的主题必须以群体设计,头脑中必须经常记住群体效果。”第三段最后一句“必须研究演出的地理位置,决出什么样的颜色和织物,能和环境,条件,达到最完美和谐。”第五段专讲颜色搭配,“应当从总体考虑颜色,这样才有亮和暗的群体对比,帮助产生实感的视觉效果,一群穿着杂七杂八颜色服装的演员聚集在一起看起来乱哄哄。缺乏戏剧效果。”这也是和

    36、谐之要求。A. 钱。钱要考虑。出前两段外,第三段最后一句,讲完和谐后,也提到“尽可能以能到手的资金加以实现这决定。”第四段中“在钱很少或是没有钱的情况下,服装得降到基本需要”,下面就讲利用被单,浴巾,窗帘做服装,所以钱在服装设计中很重要,但不能列为最重要因素,有钱没有钱都得以服装协调为主。 B. 颜色。D. 织品。同样都的服从和谐这一前提。3. D. 因为能得到资金的配额都很少。第一段最后一句话,见第一题译注。A. 因为在光天化日下演出。 B. 因为不同演员要求不同服装。 C. 颜色和织物必须和布景谐调。这些只是考虑的因素。见上面译文。4. A. 因为大多数露天演出都是为纪念庆祝。第二段第一句

    37、“露天演出一般都是某个具有历史意义事件,或者当地某个值得纪念的人物的诞辰和逝世周年,所以大多数露天演出都具有历史纪念色彩。”B. 许多露天演出是为了娱乐。 C. 许多露天演出是为了宗教。 D. 因为露天演出一般是参与竞赛。三项都不对。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013重庆,B)One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience. This idea has inspire

    38、d the awardwinning photographer Andrew Zuckerman. He interviewed and took photos of fifty oversixtyfiveyearolds all over the world.His project explores various aspects of their lives. The photos and interviews are now available on our website.Click on the introductions to read the complete interview

    39、s.Let us now have a culture of peace.Federico Mayor Zaragoza, SpainFederico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy(药学)from the Complutense University of Madrid in 1958. After many years spent in politics, he became DirectorGeneral of UNESCO in 1987. In 1999, he created the Foundation for a

    40、Culture of Peace, of which he is now the president. In addition to many scientific publications, he has published four collections of poems and several books of essays.Writing is a discovery.Nadine Gordimer, South AfricaDue to a weak heart, Nadine Gordimer attended school and university briefly. She

    41、 read widely and began writing at an early age. She published her first short story at the age of fifteen, and has completed a large number of works, which have been translated into forty languages. In 1991, Gordimer won the Nobel Prize for Literature.Jazz is about the only form of art today.Dave Br

    42、ubeck, USADave Brubeck studied music at the University of the Pacific and graduated in 1942. After World War Two he was encouraged to play jazz. In 1951, he recorded his first album (专辑). Brubecks 1959 album has become a jazz standard. He received a Grammy Lifetime Achievement Award in 1996.For more

    43、 figures CLICK HERE.文章大意:一代人可能传给下一代的就是他们在生活中获得的宝贵的人生经验,因此Andrew Zuckerman把50多岁的人选作他项目的主体。本文通过几个例子让大家更好的了解这一项目。 5Why did Andrew Zuckerman choose the fifty elders for his project?ABecause their wisdom deserves to be passed on.BBecause they are physically impressive.CBecause their accomplishments inspi

    44、red him.DBecause they have similar experiences.答案:A细节理解题。由文章第一句话One of the greatest gifts one generation can give other generations is the wisdom it has gained from experience可知,Andrew Zuckerman为他的项目选择50多岁的人是因为他们的人生经验值得一代代往下传。故A项正确。6According to the web page, Federico Mayor Zaragoza _.Ahas won many

    45、awards for his work in politicsBhas served as the president of a universityChas devoted all his life to the field of scienceDhas made achievements in different areas答案:D推理判断题。由文章的第一则采访可知,Zaragoza在医学、政治、文化、科学、文学方面都有不凡的成就,因此D项正确。7Who most probably said “My education has been the library and books” in

    46、the interview when reflecting on his/her experience?AAndrew Zuckerman.BFederico Mayor Zaragoza.CNadine Gordimer.DDave Brubeck.答案:C推理判断题。由上面几则采访可以看出,一生致力于写作的是Nadine Gordimer,故C项正确。8What is the main purpose of this web page?ATo show Zuckermans awards. BTo publicize Zuckermans project.CTo spread the wisdom of the three people.DTo celebrate the achievements of the three people.答案:B主旨大意题。本文主要向读者介绍Andrew 的Zuckerman项目,然后举了其中几个例子,为的是让大家更多地了解他的项目,故B项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南平顶山市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547504.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1