河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛(18) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 2014届高考英语考前阅读理解应试点睛18 WORD版含答案 2014 高考 英语 考前 阅读 理解 应试 点睛 18 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市2014届高考英语阅读理解应试点睛In the long discussion of water on the Moon, a new study contradicts (与相矛盾) some recent reports that say the Moon had water at the time of its formation. A group of researchers reports in the journal Science that when the Moon was created, some 4. 5 billion years ago, there wa
2、s not much hydrogen (氢气) on it, and therefore no water. The researchers surveyed and evaluated this by analyzing chlorine isotopes found in lunar rock samples from Apollo missions. The range of chlorine (氯) isotopes in lunar samples was 25 times that found in samples from Earth. “If the Moon had sig
3、nificant levels of hydrogen, as Earth did, this range would have been far less,” said Zachary D. Sharp, a scientist in the Department of Earth and Planetary Sciences and the studys lead author. “The chlorine would have stuck together with hydrogen, forming compounds like hydrogen chloride, and escap
4、ed from the Moons surface,”he said. The abundance of chlorine indicates a lack of hydrogen and water. “The amount of water on the Moon was way too low for life to have ever have possibly have existed there,” he said. Most scientists believe the Moon was formed when a large object struck Earth, break
5、ing off a chunk (a vast piece) that has since orbited Earth. On Earth, goes one theory, water was released as steam from molten basalts (玄武岩) over time, eventually forming bodies of water. “An understanding of whether the Moon was dry or wet will help us understand how water appeared on Earth,” Dr.
6、Sharp said. 1. A new study indicates thaton the moon. A. there is plenty of waterB. water is unlikely to exist C. water existed in the pastD. there is a little water now2. The author would like to tell usthrough the sixth paragraph. A. why there is no water on the MoonB. how the Moon was formed C. w
7、hen the Earth struck the MoonD. where the Moon orbited 3. What does the underlined word “this” stand for in the second paragraph? A. Neither hydrogen nor water on the Moon. B. Too much chlorine isotopes on the Moon. C. Not being much hydrogen, no water on the Moon. D. More chlorine exists on the Moo
8、n than Earth. 4. Which of the following is NOT TRUE according to the passage? A. Zachary D. Sharp, a scientist of New Mexico was in charge of the new study. B. Chlorine isotopes are 25 times in lunar larger than Earth. C. The more abundant chloride, the shorter hydrogen and water. D. The new study i
9、s beneficial to understand how water appeared on Earth. 5. What can we learn from the passage? A. There are enough water on the Earth. B. Hydrogen chloride easily escaped from the Moons surface. C. The Earth had significant levels of hydrogen. D. Water on the Earth is directly from molten basalts. 【
10、参考答案】8. BBCBC阅读理解-ALONDON Britain awoke on Easter Monday to a period of mourning for the Queen Mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change. The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surv
11、iving daughter, at her bedside. For a woman who was one of the best-known figures in Britain for more than 80 years from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and cigarette cards to the age of the Internet, the Queen Mother remained an enigmatic(不可思议的) and elusive(躲避的) figure. She achieve
12、d such a respect through aeons(永世, 亿万年) of, first, fawning and, later, intrusive media fascination, by remaining almost entirely silent. Her private thoughts were never paraded(炫耀) in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photogr
13、aphers, whom she always favoured with a particular smile. CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. The craft, which lifted off from Jiuquan in Gansu Provin
14、ce last Monday night, landed after successfully conducting a chain of flight and scientific experiments over a period of 162 hours. A powerful earthquake jolted Taiwan, killing five construction workers, authorities(官方) said. Over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a resu
15、lt of Sundays 7.5-magnitude quake. The quake was centred off Hualien, 180 kilometres east of Taipei. It struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute.1. Which of the following statements is true according to the news? A. The Queen Mother died on Easter Monday alone. B. The Queen Mother was an att
16、ractive person in her political life. C. The British people felt sorry for the death of the Queen Mother. D. The Queen Mother was suffering a lot when she was dying.答案解析:答案为C。本题为推理题。由第二段首句 “She achieved such a respect through aeons of,”可推断,皇太后赢得了永世的尊重,人们对她的去世会感到遗憾。故C选项正确。由第一段第二句话 “The 101-year-old r
17、oyal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside.” 可知,皇太后在安睡中去世,当时女儿伊丽莎白女王陪在她的床边,故A、D选项错误。由第二段后面的内容 “Her private thoughts were never paraded in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winni
18、ng the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.”可知,她的个人思想从未在公众面前炫耀过,公众看到的总是面带微笑的她在媒体照片中出现,故可推断,她并未从政,故B选项错误。 2. It can be inferred that _.A. the craft landed in central Inner Mongolia unexpectedlyB. it took the craft at least 2 hours to orbit the earth onc
19、eC. the Chinese scientists did a lot of experiments in spaceD. China was successful in sending an unmanned spacecraft into space答案解析:答案为D。本题为推断题。由第三段的第一句话 “CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, ” 可知,无人飞船已经安全着陆,故D选项正确,
20、A选项错误。B选项未提及;由首句的关键词 “unmanned”可推断,无人宇宙飞船上面不会有科学家在太空中做实验,故C选项错误。3. The third news mainly talks about the _ in Taiwan. A. political matters B. social problems C. unexpected damage D. construction workers答案解析:答案为C。第三则新闻报道台湾发生了地震,属于没有预料到的灾害,故C选项正确。社会生活类阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑
21、。The round-the-clock (24小时不断的)availability that cell phones have brought to peoples lives may be taking a toll on family life, a new study suggests. The study, which followed more than 1, 300 adults over 2 years, found that those who consistently used a mobile phone throughout the study period were
22、more likely to report negative“spillover”between work and home lifeand, in turn, less satisfaction with their family life. Spillover essentially (本质上)means that the line between work and home begins to become unclear. Work life may invade home life when a parent is taking job-related calls at home,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547642.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
