2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 1 SCIENCE FICTION训练(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT SCIENCE FICTION训练含解析新人教版选择性必修第四册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 FICTION 训练 解析 新人 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 SCIENCE FICTIONA卷小题夯基练.语境填词1Each consumer who purchases a pound of coffee will receive a box of fortunate cookie as a new year bonus(意外奖励). 2TV serves as not only entertainment, but also a kind of education so absurd(荒谬的) plots should be deleted.3Instead of bringing me down, the past failures
2、 gave me the urge(渴望) to strive harder to achieve my dreams.4In order to relieve her pain, I rushed to fetch(拿来) the medicine and helped her take it with a glass of warm water.5Liu Cixins novel The ThreeBody Problem won the Hugo, which has had a positive effect on science fiction(小说) in his home cou
3、ntry.6Shanghai has encouraged factories to suspend(暂缓) production during peak electricity demand periods and offices and shopping centres to cut back on air conditioning and lighting.7If you want to improve your English, youd better make a weekly(每周的) plan.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2019江苏卷)The expl
4、osion(explode) had left a hole more than forty miles acrossmuch too huge to be seen from anywhere at ground level.2(2018全国卷)Dismissing(dismiss) small talk as unimportant is easy, but we cant forget that deep relationships wouldnt even exist if it werent for casual conversation.3I still feel guilty(g
5、uilt) about terrible things I said to my father when I was a teenager.4It takes me only a few minutes to walk to school down a muddy(mud) track.5There have been so many conflicts(conflict) in the world recently. As a result, people are concerned about the world peace.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2020新高考山
6、东卷)Remember,even world champion athletes practice their skills on a consistent basis.2Seborga(塞波加) is a small village that declared itself independent in the 1960s.3Technology could help humans keep pace with the fast development of artificial intelligence.4Zhang Zheng was appointed as captain of Ch
7、inas first aircraft carrier “Liaoning”5We have a relationship greatly superior to those of many of our friends.6The exhibition sponsored by several famous companies turned out to be a great success.7Helen was chosen for the job because she was far superior to any other candidate.选词填空test out, more l
8、ike, on a regular basis,(be)superior to,take over, conflict with, turn out1His present work is to test_out new designs of cars before they are put on the market.2We decided to meet at the art center on_a_regular_basis in order to discuss the problems and exchange updates.3In ancient times, the noble
9、 always considered themselves superior_to the working class, although they may not be so.4As it turned_out,_some students living in poverty can barely afford the basic education fees, let alone the extra charge for school uniforms.5In this novel, the author depicts the process of the heroine finding
10、 her identity though her values conflict_with social expectations.完成句子/一句多译1(浙江卷)然后,我得到了一个终生难忘的教训。(then位于句首的完全倒装句)Then_came_the_lesson Ive taken with me through my life.2我打算做一份兼职,通过它我可以开阔视野。I_intended_to_take_up a parttime job, through which I can have my horizons broadened.3卫生当局建议人们锻炼时不用佩戴口罩。The he
11、alth authorities suggested that_people_not_wear_masks when doing exercise.4如果你不能安排在正式办公时间,大多数教授都愿意单独预约来帮助你摆脱困境。If you cant make the official office hours, most professors are willing to make_individual_appointments to help you out.5法官宣布他是比赛的获胜者。The judge declared_him_to_be_the_winner of the competit
12、ion.(简单句)The judge declared_that_he_was_the_winner of the competition.(复合句)B卷大题提能练.阅读理解A(2021福建高三质检)At Englands University of Plymouth, Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music. Mirandas robots have simple “vocal cords(声带)” and are programmed to sing and listen
13、 to each other.The robots unique warbling sounds (颤音) do not perfectly match the human voice, but each machine is exactly sharing music with the other in a new and unique way.Each robot is equipped with speakers, software that mimics the human voice, a mouth that opens as it “sings”, a microphone fo
14、r ears, and a camera for eyes.The robots also move. Miranda hopes that by studying his robot vocalists, he can discover something about how and why humans create, perform, and listen to music.When the robots sing, the first robot makes six random sounds. Its partner responds with more sounds.The fir
15、st robot analyzes the sounds to see if their sequences (顺序) are similar. If they are, it nods its head and commits the sounds to memory, and the second robot notices and “memorizes” the musical sequence, too. If the first robot thinks the sounds are too different, it shakes its head and both robots
16、ignore the sounds.Then the process continues.Miranda set up an experiment in which he left the two robots alone in his study for two weeks. When he returned, his little warblers had, by imitating each other, not only shared notes but combined them.The product of their cooperation was far from sympho
17、nic, but the robots had begun to combine the notes into their own selfdeveloped “songs”With the help of his warbling robots, one of Mirandas goals is to create music that no human would ever compose. Miranda believes the robots are ideal for this purpose because they would not be influenced by any e
18、xisting musical styles or rules.【解题导语】本文是一篇说明文。普利茅斯大学的教授爱德华多米兰达通过编写程序让一对机器人创作音乐。文章介绍了米兰达的实验过程以及他的目标等。1Which is closest in meaning to the underlined word “mimics” in paragraph 2?ASubstitutes.BInterrupts.CControls. DCopies.D解析:词义猜测题。根据画线词所在句中的“a mouth that opens as itsings, a microphone for ears, and
19、a camera for eyes”可知,“唱歌”时嘴张开、麦克风用作耳朵、摄像头用作眼睛。由此可推知,此处表示用来模仿人声的软件,故D项正确。A项意为“代替、取代”,B项意为“打断”,C项意为“控制”,D项意为“模仿”。2What did the two robots do during Mirandas experiment?AThey interacted with each other.BThey ignored the unique sound.CThey learned to sing better than humans.DThey committed random sounds
20、 to memory.A解析:细节理解题。根据第三段中的第一、二句“When the robots sing, the first robot makes six random sounds.Its partner responds with more sounds.”可知,当机器人唱歌时,第一个机器人发出六个随机的声音;它的同伴会发出更多的声音来回应。并结合该段其他内容可知,在唱歌时,机器人之间会互动,故A项正确。3What does Miranda want his robots to do?ASing as well as humans do.BCreate new styles of
21、music.CMemorize a variety of music.DPromote traditional musical forms.B解析:细节理解题。根据尾段中的第一句“With the help of his warbling robots, one of Mirandas goals is to create music that no human would ever compose.”可知,米兰达的目标之一就是凭借机器人的帮助创作出人类永远无法创作出的音乐,即创造出新风格的音乐,故B项正确。4What is the text mainly about?AFuture robo
22、ts. BSpecial songs.CMusic by robots. DExperiments by Miranda.C解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第一段中的第一句“At Englands University of Plymouth, Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music.”为全文的主旨句,结合下文内容可知,本文主要介绍了爱德华多米兰达教授用机器人创作音乐的实验过程。故C项正确。B(2021武汉部分学校高三质检)Never play games with a
23、bot (robot)it will find a way to cheat if it can. A team from OpenAI, an artificial intelligence lab in San Francisco, has developed artificially intelligent bots that taught themselves to cooperate by playing hideandseek. The bots also learned how to use basic tools to help win.Bowen Baker at OpenA
24、I and his colleagues wanted to see if the teambased dynamics of the OpenAI Five could be used to produce skills that could one day be useful to humans.The researchers set their bots loose in a simulated (模拟的)environment filled with fixed walls, movable boxes and ladders, and left them to play team g
25、ames of hideandseek. The bots each had their own view of the world and couldnt communicate with each other directly.At first, the hiders simply ran away. But they soon worked out that the quickest way to stop the seekers was to find objects in the environment to hide themselves from view. The seeker
26、s learned that they could move boxes around and use them to climb over walls. The bots then discovered that being a teamplayerpassing objects to each other or cooperating on a hideoutwas the quickest way to win.But the real surprise came when the bots started making use of problems or faults.Seekers
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547674.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《衡水金卷》全国新高三语文摸底大联考分析会课件(共32张PPT).ppt
