2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 3 DIVERSE CULTURES训练(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT DIVERSE CULTURES训练含解析新人教版必修第三册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 CULTURES 训练 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 DIVERSE CULTURESA卷小题夯基练.语境填词1The crash occurred(发生) when the crew shut down the wrong engine by mistake.2This finding really challenged a previous claim (宣称) that people tend to use suffixes to change the meaning of words.3Love it or hate it, there is no escape (逃脱) from social media because
2、we have become more accustomed to being constantly connected. 4An exchange student started several projects to build a more diverse(多样的) and inclusive society, in the hope of bringing a positive impact to international students. 5This spring, the Agricultural Development Bank of China strengthened i
3、ts financial(财务的) support to lighten the impact of the pandemic(疫情) on farmers.6Failure was common, especially for beginners, so I sought(寻求) the help of my professor.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)Orange trees are more than decoration; they are a symbol of good fortune(fortunate) and wealth.2(江
4、苏卷)This complete but brief historical collection(collect) is certain to entertain readers young and old, and guaranteed to present even the biggest history lover with something new!3Their divorce settlement(settle) was delayed by a year because their lawyer spent a lot of time arguing about legal de
5、tails.4Highspeed railway construction(construct) will benefit the economy and the development of technology.5The players selected(select) from the whole country are expected to bring us honour in this summer game.6China is facing an increasing financial(finance) burden because of the rapid growth of
6、 its elderly population.7Some teachers suggested that the rubber(橡胶) surface might give off a poisonous(poison) gas in high summer temperatures.8Scientists from Harvard University, US, have made a container(contain) using a special kind of plastic mixed with tiny pieces to store food.固定用法和搭配(在空白处填入1
7、个适当的单词)1Recently, it is claimed that they have discovered a cure for the disease.2Fortunately, the woman had a narrow escape from a serious car accident yesterday.3Mike sought help from his friends when he was in trouble, but they turned him down.4It took the combined efforts of both the press and t
8、he public to bring about a change in the law.5Two days later I headed to my new school for the first day of class.选词填空head to, seek ones fortune, earn a living, a series of, apart from, bring about, (at) first hand1Education is one of the most important means of bringing about changes in world popul
9、ation.2Realizing we were short of time, we took the luggage and checked out, hurriedly heading to the airport.3After the thoughtprovoking(发人深省的) lecture, the students have put forward a series of questions. 4Designing websites is becoming a common way of earning a living among college students with
10、free time, especially among those who are techsavvy (技术大咖)5Conducting research in the North Pole is significant, but living in the area is not easy because apart from the weather conditions, polar bear attacks are also a threat.完成句子/句型转换/一句多译1种上许多树和花后,我们的学校看上去更美了。Many trees and flowers planted, our
11、school looks even more beautiful.(独立主格结构)2我很有可能会被我梦想的大学录取。It is likely that I would be admitted into my dream university3他是班上唯一一个被选入参加英语竞赛的人。He is the only student in the class that has been selected to take part in the English Contest.4The guests are reminded to take everything which belongs to the
12、m before leaving the hotel.The guests are reminded to take everything_belonging to them before leaving the hotel. (分词短语作定语)5我突然想起我应该提前给他打个电话。It suddenly occurred to me that I should call him in advance.(occur)It suddenly struck me that I should call him in advance.(strike)It suddenly hit me that I s
13、hould call him in advance.(hit)B卷大题提能练.阅读理解(2021广州高三阶段训练)The Silk Road is arguably the most famous longdistance trade route of the ancient world.This passage connected Europe in the West with China in the East, and allowed the exchange of goods, technology, and ideas between the two civilizations.Al
14、though merchants could make huge profits traveling on the road, it was not without risk.The main Silk Road started in Changan (known today as Xian), the early Han Dynastys capital.Travelers commencing their journey from this city could take a northern route that would take them across Chinas northwe
15、stern provinces.After this, they would face the Gobi Desert, arguably the greatest danger of the Silk Road.The Gobi Desert, the largest desert in Asia, consists mainly of rocky, hard earth.This feature made it easier for traders to travel across, compared to sandy deserts like the neighboring Taklim
16、akan Desert.Like other deserts, the Gobi Desert is dry and hot, and therefore the biggest challenge travelers faced was obtaining enough water for themselves as well as for their camels.So, rest stops were created along the route, allowing travelers to rest, eat and drink.These places also promoted
17、the exchange of goods, and even ideas, amongst the travelers who stopped there.Usually, the rest stops were placed within a days journey of each other.In this way, travelers could avoid spending too much time in the desert, which would make them be targets for robbers, another danger of the Silk Roa
18、d.Once through the Gobi Desert, travelers would continue their journey into Iran, Turkey, and finally Europe.While this part of the journey may have been less dangerous, it is not entirely without peril.【解题导语】本文是一篇说明文。作为古代最出名的商道,丝绸之路让商人们可以经此挣钱, 但也伴随着种种风险。1The underlined word “it” in the first paragr
19、aph refers to “_”Amaking huge profitsBtraveling on the Silk RoadCexchanging goods and ideasDconnecting different civilizationsB解析:代词指代题。本句是一个主从复合句,前半句为让步状语从句,前后形成转折, 表示尽管穿行丝绸之路的商人可以获得高收益, 但这也不是没有危险的,且下文讲到的危险也都与行走在丝绸之路上相关,所以it指代的应该是“行走在丝绸之路上”,故选B。2Why was the Gobi Desert easier to cross than other de
20、serts?AThe deserts surface was easier to walk on.BCamels for transportation were easier to find.CIt was smaller and could be crossed in less time.DThere were more natural water sources available.A解析:细节理解题。根据第三段中的“The Gobi Desert, the largest desert in Asia, consists mainly of rocky, hard earth.This
21、feature made it easier for traders to travel across”可知,戈壁滩之所以较好穿越是由于其地面较为坚硬、好走。故选A。 3What can we guess about the rest stops in the Gobi Desert?AThey offered travelers free accommodation.BThey were located around the edges of the desert.CTravelers staying there were often attacked by criminals.DThey
22、were shared by travelers from different countries.D解析:推理判断题。根据第四段中的“These places also promoted the exchange of goods, and even ideas, amongst the travelers who stopped there.”可推知,休息处接待来自不同国家的旅客,促进货物交换,思想交流,故选D。4What is the passage mainly about?AThe origins of the Silk Road.BThe benefits of the Silk
23、Road.CThe difficulties faced by Silk Road travelers.DThe cultural exchanges among Silk Road travelers.C解析:主旨大意题。根据文章结构可知,作者在第一段给出了中心句“Although merchants could make huge profits traveling on the road, it was not without risk.”,在中间几段讲述了商旅们在戈壁滩上面临的困难以及其他危险, 最后一段再次强调即使过了戈壁滩, 但还有其他危险等待着他们,故选C。.七选五(2021烟台
24、诊断性测试)The Slow Food Movement started in Rome, Italy in 1986.When a new McDonalds was opening near a beautiful historic place, some people stood outside the restaurant and shouted, “We do not want fast food.We want slow food!”1_One day Carlo Petrini went to a restaurant to eat a traditional meal.But
25、the food didnt taste the same as he remembered.He learned that the peppers were shipped from abroad because the prices were low.This deeply concerned Carlo.Carlo wanted people to care about where their foods came from and how their foods made their culture special.So he started a group to encourage
26、this idea.It soon became the Slow Food Movement.2._First, what is good food? Good food is fresh.The vegetables are eaten close to the place where they are grown.The fish hasnt been sitting for days before it is eaten.Good food is seasonable.3._Good food satisfies the senses.It should look good, smel
27、l good and taste good.And finally, good food is cultural food.Each country has special foods that make it different.Second, food should be clean.Today, there are great concerns about the way people grow and produce food.Farmers use chemicals to kill insects and feed plants. But the chemicals can als
28、o harm the natural environment around farms. 4._ Clean food means food that does not harm our bodies or the environment.And third, food should be fair.5._All people should be able to purchase healthy food.The people who grow and make food should be paid fairly for their work.They should work in safe
29、, healthy conditions.AFood should not cost too much money.BIts goal is to have good, clean, fair food for all people.COver time, they can cause health problems in people too.DThat was how the Slow Food Movement came into being.EIt should be grown at the best time of the year for that food.FToday the
30、 Slow Food Movement has already expanded out of Italy.GThis event wasnt the only thing that started the Slow Food Movement.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了兴起于意大利的“慢食运动”及其目的。1G解析:上文提到当一家快餐店在历史名城罗马附近开业后,一些人坚决抵制而发起了“慢食运动”;下文是卡洛彼得里尼在餐馆尝出来自国外的辣椒的口感与他记忆中的不同而集结了一群人并发起了“慢食运动”。所以空处应该是说除了前面提到的那件事,还有一件事促使“慢食运动”的兴起。故G项符合语境
31、。2B解析:本段说明卡洛彼得里尼发起了“慢食运动”,下面三段分层次说了食物应该质量优良、清洁和价格合理。故此空填B选项,说明该运动的目的是让人们有质量优良、清洁、价格合理的食物,且B选项与下文对应。3E解析:空前说好的食物应该是合时令的。所以此空应该与食物生长的时令有关,故E项符合语境。4C解析:空前说化学物质会损害农场周围的自然环境。下文说清洁的食物不会伤害人的身体或者环境。所以此空应该是说化学物质对人体也有伤害。5A解析:空前说食物应该价格公道,空后说所有人应该都能买健康的食物。所以此空应该说食物不应该太昂贵。.完形填空(2021山东师大附中模拟)My son was playing wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547683.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
