新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 5 POEMS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022新高考英语人教版一轮总复习训练:选择性必修第三册 UNIT 5POEMS WORD版含解析 新教材 2022 新
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练学生用书P462(单独成册).语境填词1TED is designed to bring awareness to important subjects and to inspire people to change their attitudes and lifestyles through a talk show format(形式)2Therefore, what we mentioned above is the core(核心) of his new theory.3“A bus look”describes a blank(没表情的) facial expressio
2、n people wear while taking public transportation.4The deadline(截止日期) for scholarship application is this Friday, so your time is quite tight.5The beginning of the story is a bit sad and as the story unfolds we will meet with more sorrow(悲伤)6Its too bad of you to tease(取笑) a child because he is heavi
3、er than the other children.7The amateur(业余的) player is under treatment, and he is looking forward to returning home.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020天津卷7月)The library is now a multimedia zone,loaded with information in many formats(format)2There is no doubt that a true friend is a person who can share
4、 your joys as well as sorrows(sorrow),whatever happens.3If you want to win a prize in the contest, youd better have your essay_polished(polish)4A book had been stolen, but the teacher said he was sure Tom was innocent(innocence)5What she has just said isnt in correspondence(correspond) with the view
5、s of the majority.6Gregor Mendel chose to study pea plants because their characteristics were easy to_control(control).固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1My daughter showed a lot of sympathy for the people who were begging from the passing shoppers.2Yearbooks are one of the most important ways for people to loo
6、k back on their high school years, which are made up of individual pictures of all the students.3Some people are always in a good mood while others never seem to smile.4From MySpace to your blog, the Internet has been widely used to build up and broaden our online social networking.5Some people only
7、 buy smartphones from wellknown companies such as Apple and Samsung, while others dont care about the brand as long as the smartphone works well.选词填空be made up of, be popular with, build up, keep up with, correspond with, pick up, out of sympathy1Chocolate sauce is always popular_with youngsters.2Ou
8、t_of_sympathy,_he donated all his savings to the children who were left unattended after the earthquake.3The entire universe is_made_up_of different kinds of matter.4What the suspect described didnt correspond_with the eyewitnesss account of the accident.5Volunteering is winwinwhile youre helping ot
9、hers, you get experience and joy, make new friends and build_up confidence.完成句子/一句多译1(全国卷)因此,人们会吃更多的食物来弥补缺失的东西。As a result, people will eat more food to try to make_up_for_that_something_missing2一些专家认为阅读是学校教育所依赖的基本技能。(介词关系代词引导的定语从句)Some experts think reading is the fundamental skill upon/on_which_sc
10、hool_education_depends3无论在哪里,只要有陌生人站在一起或坐在一起,就不能避免交谈。Wherever_there_are_strangers standing or sitting close together, talk cannot be avoided.4美丽的月亮高挂在天空,我们坐在一起,吃月饼和水果,分享着我们的故事。With_the_beautiful_moon_up_in_the_sky,_we sit together and eat mooncakes and fruit, sharing our stories.5你对事情的陈述与她说的不符。Your
11、account of events does not agree_with hers.(agree)Your account of events does not correspond_with/to hers.(correspond)Your account of events is_not_in_correspondence_with hers.(correspondence)B卷大题提能练.阅读理解A(2021陕西百校联盟第一次模拟)My motivation for starting our family tradition of reading in the car was pure
12、ly selfish:I could not bear listening to a song for another 10 hours.My three children had been addicted to this cassette on our previous summers road trip.As I began to prepare for our next 500mile car trip, I came across a bookJim Treleases The ReadAloud Handbook.This could be the answer to my pro
13、blem, I thought.So I put Roald Dahls James and the Giant Peach into my bag.When I began to read aloud the tale of the boy who escapes the bad guys by hiding inside a giant peach, my three kids argued and wrestled in their seats.But after several lines, they were attracted into the rhythm of the word
14、s and began to listen.We soon learned that the simple pleasure of listening to a wellwritten book made the long miles pass more quickly.Sometimes the books we read became highlights of the trip.I read Wilson Rawlss Summer of the Monkeys as we spent two days driving to the beach.We arrived just behin
15、d the power crews restoring (恢复) electricity after a tropical storm.The rain continued most of the week, and the beach was covered with oil washed up by the storm.When we returned home, I asked my son what he liked about the trip.He answered without hesitation, “The book you read in the car.”Road tr
16、ips still offer challenges, even though my children now are teenagers.But we continue to read as we roll across the country.And I am beginning to see that reading aloud has done more than help pass the time.For at least a little while, we are not shut in our own electronic worlds.And maybe weve star
17、ted something that will be passed on to the next generation.【解题导语】本文是一篇记叙文。为了不在自驾游中重复听一首歌,“我”在车上为孩子们朗读故事书。这吸引了他们的注意力,并为我们的旅途增添了更多的乐趣。1Why did the author start reading in the car?AShe wanted to have a better journey.BShe wanted to keep a family tradition.CHer children were addicted to reading.DHer ch
18、ildren were tired of the cassette.A解析:推理判断题。根据第一段第一句中的“I could not bear listening to a song for another 10 hours”可知,作者无法忍受再听同一首歌10个小时了。由此可推知,作者想要有一个更好的旅程。故选A。2How did the children react after the author read a few lines?AThey kept quarrelling.BThey hid themselves.CThey soon settled down.DThey contin
19、ued to fight in their seats.C解析:细节理解题。根据第二段中的最后一句“But after several lines, they were attracted into the rhythm of the words and began to listen.”可知,作者读了几行之后,孩子们被吸引了,开始听起来。故选C。3What can we learn about the author and her familys trip to the beach?AThey were caught in a storm.BThey enjoyed reading on t
20、he road.CThey had a good time on the beach.DThey thought it had passed too quickly.B解析:推理判断题。根据第三段中对那个海滩遭受风暴后的描述和最后两句“When we returned home, I asked my son what he liked about the trip.He answered without hesitation, The book you read in the car.”可知,当回到家时,作者问自己的儿子喜欢这次旅行的什么,他毫不犹豫地答道:“你在车上读的那本书”。由此可推知
21、B项正确。4Which can be the best title for the text?AReading Is Better than TravelingBBooks That Changed My ChildrenCRoad Trips That Are Full of ChallengesDReading Makes Road Trips GreatD解析:标题归纳题。根据第三段第一、二句和尾段内容并结合文章的其他内容可知,最初为了不重复听一首歌,作者决定在途中为孩子们朗读故事书;后来,作者发现大声朗读能让漫长的旅途过得更快、更有乐趣,甚至有时候被朗读的书成为他们旅行中最精彩的部分。
22、故选D。B(2021山东历城二中第一次模拟)Literature reflects life.So in aging Japan there are a large number of hit books by aged authors.“Age 90:whats so great about it?” is a humorous essay on the difficulties of the elderly, by Aiko Sato, who is 95.It sold one million copies in 2017, making it Japans bestselling bo
23、ok that year.In 2018 the Akutagawa Prize (芥川龙之介奖) went to Chisako Wakatake, 63 at the time, for her first novel Ill Live by Myself.The book talks about how to live in old age.Going to Die Soon, by Ms.Uchidate, features 78yearold Hana, a former alcoholshop owner trying to make the most of her remaini
24、ng years.The novel has been called a book for shukatsu (为死亡做准备), or preparing for death, making readers think more deeply about what it means to age.Japans population has the worlds highest percentage of over65s.People are living longer, so many have at least 2030 years of retirement, for much of wh
25、ich they are energetic.And although the Japanese have been spending less on books, that is least true for the over60s.Lawson, a conveniencestore chain, recently decided to stock books with the older generation in mind.But the elderly writers books are attracting younger readers, too.Some are prepari
26、ng for their own old age or want to understand the increasing number of old people they see around them.Others find relevance in the themes explored, such as loneliness, a problem that stretches well beyond the silverhaired.The most notable feature of the new trend is that the vast majority of autho
27、rs, and main characters, are women.Especially popular are the arahun (“aroundhundred”yearold) writers like Ms.Sato, whose book, readers say, helps them be more positive.Their popularity also reflects support for strong women who are passionate about their work, a phenomenon that is all too rare in J
28、apan today.【解题导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了很多日本老年作者成为畅销书作家的这一现象,并剖析了其背后原因以及这一趋势的特点。5Going to Die Soon is a book_Aabout how to stay positive in old ageBwhich won the Akutagawa Prize in 2018Cwhich helps people live the rest of the life to the fullestDwritten by 78yearold Hana, an alcoholshop ownerC解析:推理判断题。根据第二
29、段中的“Going to Die Soon,by Ms.Uchidate,features 78yearold Hana,a former alcoholshop owner trying to make the most of her remaining years.”可知,即将死去的主角78岁的花奈之前是一位酒馆老板,她试图充分利用自己剩余的岁月。因此,即将死去是一本帮助人们充实地度过余生的书。故选C。6Why are the books by aged authors popular with younger readers ?AYoung readers now have more e
30、lder relatives.BYoung readers face similar problems as the elderly.CYoung readers are worried about becoming old.DYoung readers are as lonely as the elderly.B解析:细节理解题。根据倒数第二段中的内容可知,一些年轻人正在为自己的晚年做准备,或者想要了解他们在身边见到的越来越多的老年人。另一些人则在书中探讨的主题中找到了相关性,比如孤独,这个问题远远超出了老年人群体的范畴。也就是说,老年作者写的书之所以很受年轻读者的欢迎,是因为年轻读者面临着
31、与老年人相似的问题。故选B。7What can we learn from the passage?AAged writers might be more successful than younger writers.BAn aging society brings more chances for women writers.CPeople have to work after their retirement in an aging society.DAmbitious career women might not be popular with the Japanese.D解析:推理判
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548052.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022三年级数学下册 第7单元 分数的初步认识(二)第3课时 认识一个整体的几分之几授课课件 苏教版.pptx
