2022年高考英语一轮复习 Unit 22 Environmental Protection 单元主题语篇训练(三)(含解析)北师大版选修8 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit 22 Environmental Protection 单元主题语篇训练三含解析北师大版选修8 2 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练
- 资源描述:
-
1、Unit 22 单元主题语篇训练.阅读理解AChina is set to join a growing number of countries that are taking strict measures on singleuse plastic items, with multiple bans expected to come into force gradually within the next six years.The new policy, announced Sunday, will first take effect in major cities, where many
2、 of the nonbiodegradable (非生物降解的) plastics found in the worlds oceans originally come.The distribution of plastic bags is supposed to stop in large Chinese cities by the end of the year, whereas smaller cities and rural areas have until 2022.Among other items are singleuse straws and many disposable
3、 (一次性的)items.The effort was described as a global “war on plastic”Between 1950 and 2015, plastic production has risen from 2 million tons annually to 381 million worldwide, which has seen a rise in policies to reduce dependence on plastics.Extremely strict steps have been taken in many places.Last A
4、ugust, the Pakistani government banned all singleuse plastic bags in the countrys capital region, home to some 1.5 million people.While environmental protection groups celebrated the move, industry representatives warned it would come at a huge financial cost. “They should first find new jobs for th
5、e plastic factory workers and then ban the bags,” 38yearold fruit seller Nazeer Abbasi told The Washington Post last year.Last spring, the European Parliament voted to ban many singleuse plastic items including plates, straws and cups by 2021.It also voted to increase recycling targets.Many EU.membe
6、r states already have built systems to encourage customers to return plastic bottle for recycling.语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章讲述了中国将和许多国家一起采取严格的措施控制一次性塑料制品来减少对环境的污染。1What are the multiple bans targeted at?ARecyclable glass bottles.BReusable shopping bags.CDegradable plastic straws.DDisposable plastic plates.解析
7、:选D细节理解题。根据第一段中的“taking strict measures on singleuse plastic items”可知,一次性塑料板属于被禁物品。2How will China carry out the new policy?ABy banning plastics once for all.BBy taking measures step by step.CBy conducting it in big cities only.DBy performing it in small cities first.解析:选B细节理解题。根据第一段和第二段可知,中国将逐步采取措施
8、来执行新政策。3How does Nazeer Abbasi feel about the workers according to Paragraph 4?AWorried.BAnnoyed.CPuzzled. DDisappointed.解析:选A推理判断题。根据第四段后两句可知,他认为政府应该首先为塑料工厂的工人找到新工作,然后禁止购物袋的生产。因此Nazeer Abbasi很担心工人的生活。4Why does the author write this text?ATo explain the causes of plastic pollution.BTo offer tips abo
9、ut Chinese plastic production.CTo share his own ideas about plastic recycling.DTo introduce different bans on singleuse plastics.解析:选D写作意图题。通读全文可知,第一段讲述了“中国将加入越来越多的对一次性塑料制品采取严格措施的国家行列中”。接下来文章的第二、第四、第五段介绍了中国、巴基斯坦和欧洲的限塑措施。因此作者写这篇文章的目的是介绍不同国家实施的对一次性塑料的禁令。BMany scientists are now exploring the idea of g
10、oing to live on Mars.Some other scientists from the NASA Ames Research Center have already started the creation of a “Mars town” and many others are in fact already experimenting with it. Of course, these experiments are done on Earth itself, but this “Mars town” has an environment practically like
11、that of Mars.The astronauts working in these towns wear their spacesuits and also do everything they will really have to carry out if they go to Mars in the future.But Mars would be like Earth, a temporary (临时的) place for humans. When the Sun starts swallowing up (吞没) the planets, Mars will disappea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548344.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
