新疆兵团第二师华山中学2016-2017学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆兵团第二师华山中学2016-2017学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 新疆 兵团 第二 华山 中学 2016 2017 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2016-2017学年第一学期高二年级期中考试英语 试卷第一部分: 听力部分(每小题1分,共20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分) 请听下面5段对话,选出最佳选项。 1. What will the two speakers do this morning? A. Do some shopping. B. Go fishing. C. Go skating.2. Why does the woman give a gift to the man? A. It is his birthday. B. He is leaving. C. He is going abroad.3. Wha
2、t does the woman tell the man to do? A. Read more books. B. Buy some books. C. Have dinner.4. What will the two speakers do? A. Cry for help. B. Find out what is happening in the room. C. Open the door by force.5. Where are the two speakers now? A. In a hospital.B. In a restaurant.C. At home.第二节(共15
3、小题; 每小题1分,满分15分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。 6. Who was badly hurt in the traffic accident? A. The bike rider.B. The truck driver.C. The car driver.7. How do the two speakers get the news? A. On TV. B. On the radio. C. In a newspaper.请听第7段材料,回答第8至10题。 8. Why doesnt Tommy want to get up? A. He
4、 is too tired. B. He is too lazy.C. It is too cold.9. What wont Tommy do before breakfast? A. Do morning exercise. B. Wash his face. C. Brush his teeth.10. What time will Tommy have his breakfast? A. At 6:30 am. B. At 6:45 am. C. At 7:00 am.请听第8段材料,回答第11至13题。 11. What will the man do for his preside
5、nt? A. Prepare a report. B. Type a letter. C. Buy some clothes.12. What does the woman want the man to do first? A. Go shopping with her. B. Finish his report. C. See a film.13. Why does the woman want to buy some clothes for the man? A. It is cold now. B. It is his birthday tomorrow. C. The weather
6、 turns warm.请听第9段材料,回答第14至16题。 14. What does the woman want to do this afternoon after school? A. Watch a football match. B. Listen to a report. C. Play football on the playground.15. When will the football match be held? A. This afternoon. B. Next Saturday. C. This Saturday.16. What is the weather
7、like when the conversation takes place? A. It is raining heavily. B. It is fine. C. It is cloudy.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What had Harrison planned to do? A. He had planned to settle down in England. B. He had planned to build a big house in England. C. He had planned to retire in the Mediterranean.18
8、. What did Harrison do the moment he got back to England? A. He bought a nice house. B. He bought a car. C. He called on his old friends.19. What was the weather like in summer in England? A. It was very hot and rainy. B. It was rainy and cold. C. It was cool and sunny.20. Why did Harrison sell his
9、new house? A. It was too small. B. It was too big. C. He didnt like the weather in England.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABasketball Statistician Help WantedThe Athletic Department is looking for students to help assist staff during the F
10、all 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements:l Good computer skillsl Available evenings and weekendsl Knowing basketball rules and statisticsStudents interes
11、ted in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses. TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308l Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589l Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273l German
12、town Athletic Coordinator, GavriChavan, 240-567-691521.When will the job start?A .In May 2016 B. In May 2017C. In September 2016 D. In September201722.Who is more likely to get job?A. Sam, English major ,member of the college basketball teamB. Judy, IT staff with night classes, childrens basketball
13、team coachC. Ted, computer major, basketball fan, free on evenings and weekendsD. Molly, part-time programmer, high school basketball player ,new mother23.Whom should you contact if you want to apply for the job in Rockville?A. Michael B. Jorge C. Gauri D. Gary【答案】CCB【解析】1细节理解题。根据第一段中的“The Athletic
14、Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters.”可知,篮球统计工作在2016年9月份开始,故C项正确。2推理判断题。根据requirements中内容可知,计算机专业的并且在晚上和周末有时间的篮球迷Ted满足招聘要求,最有可能得到这份工作,故C项正确。3细节理解题。根据最后一部分中的“RockvilleAthleticCoordinator,JorgeZuniga,240-567-7589”可知,在Roc
15、kville,可以联系Jorge申请这份工作,故B项正确。【备注】本文是一篇应用文,主要介绍了篮球统计工作的招募时间、要求及联系方式。B If you could have one superpower, what would it be? Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in yo
16、ur life. Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.They have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.Were not saying that everyone needs to contribute their lives t
17、o the poor. Your lives are busy enough doing homework, playing sports, making friends, seeking after your dreams. But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn
18、more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. Whatever you do, dont be a bystander. Get involved. You may have the opportunity to make your biggest difference when youre older. But why not start now?Our own experience working together on health, development, and energy the la
19、st twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives. It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.24. What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?A. Your life style. B. Your lif
20、e value. C. Your trouble in life. D. Your life experience.25. Why does the author say they are inspired every day?A. They possess different kinds of superpowers.B. They have got the power to change the world.C. Some people around them are making the world better.D. There are many powerful people in
21、their life and work.26. What does the author stress in Paragraph 5?A. Learning more and contributing more to a cause.B. Rising above self and acting to help others.C. Working hard to get a bigger opportunity.D. Trying your best to help the poor.27. What can be inferred from the last paragraph?A. The
22、 author believes the lives of the poorest will get better.B. Much more progress will be made in the near future.C. The work on health is the most valuable experience.D. Peoples efforts have been materially rewarded. 【答案】BCBA【解析】1词义猜测题,根据画线词后的“Every day in our work, we are inspired by the people we m
23、eet doing extraordinary things to improve the world.”可知,虽然这听起来有些滑稽,但实际上却能反映出我们的人生价值,由此可知画线词词义,故B项正确。2根据第三段的“Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.”可知,我们每天被他人鼓舞是因为他们做不同寻常的事情让世界变得更美好,故C项正确。3段落大意题。根据第五段内容,特别是“But we do think that yo
24、u can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. Whatever you do, dont be a bystander. Get involved.”可知,本段作者强调我们超越自我
25、并且行动起来去帮助别人,故B项正确。4推理判断题。根据最后一的“fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.”可知,作者相信穷人的生活会大大改善,故A项正确。【备注】本文是一篇议论文,作者由加入能够拥有超能力入手,告诉大家真正的超能力是超越自我,帮助别人,使世界变得更美好。CThat woman carried a new blanket (毛毯) over her arm. Wordlessly, she gave it to me.“Is i
26、t finished?” I asked.She shook her head. “No. It is ready,” she replied. I handed her the money and took the blanket.“It is beautiful, so skillfully woven (编织),”I said to my mother.“But what did she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”“I will tell you l
27、ater,” my mother said, “but first I will take you to the Navajo(纳瓦霍) village.”We went down to the village. A group of young men were making sand pictures. We walked through the whole village, watching the different things the people were doing.It was not until that evening that my mother finally exp
28、lained the Navajo womans words.“Did you notice anything about the things the people were making?” my mother asked.“What should I have noticed?” I looked at her and asked.“Each thing the Navajo make has one small part that is not complete. The designs in their sand pictures are often not perfectly do
29、ne, for examplethe line of a circle may not quite close. If you look carefully at your blanket, you will probably find a stitch (一针) missing.”I took the blanket off, but it looked as perfect as any design could be. Then suddenly, I noticed that sure enough a stitch was missing!“But why do the Navajo
30、 intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked.“They believe that when anything is completed or finished, it means the end has come it will not be perfect until then. Then too, with a circle, they believe that they must leave a pathway for the bad spirits to run away and the good spirits t
31、o come in. So, often, they do not make the line close.”28. The blanket the author received _.A. was poorly woven B. made her think a lotC. cost her a lot of money D. was finished, but not ready29. Why was the author shown around the village?A. To buy more things made by the Navajo. B. To make friend
32、s with some of the Navajo.C. To have a deeper understanding of the Navajo.D. To look for the woman who sold her the blanket.30. Which of the following may the Navajo believe?A. A stitch in time is very important.B. Life only becomes perfect when you die.C. He who makes no mistake is a perfect man.D.
33、 You must always try to make your life complete.31. Whats the main idea of the text?A. The Navajo are good at making things.B. The Navajo are brave and hard-working.C. A blanket tells a lot about the Navajo culture.D. Skills are needed to do business with the Navajo.【答案】BCBC【解析】1细节理解题。根据“But what di
34、d she mean when she said it was not finished? How can it be ready if it is not finished?”描述可知作者收到的这个毯子让他想到了很多。故选B。2细节理解题。根据文中“We walked through the whole village, watching the different things the people were doing.”我们走过整个村子,看了人们做得不同的事情。以及下文“Each thing the Navajo make has one small part that is not
35、complete. you will probably find a stitch(一针)missing.”可知作者的母亲主要是为了让他深入了解Navajo人。故选C。3推理判断题。阅读短文可知Navajo人认为一切都不是完美的,只有当一件事情终结的时候才算得上完美。故选B“生命只有当你死了的时候才变得完美。”4主旨大意题。阅读短文可知作者主要通过一条毯子讲述了Navajo文化中的一些特点。故选项C符合本文主题。【备注】这篇短文中作者主要通过一条未完成的毯子讲述了Navajo文化中的一些特点。DWhen the dog named Judy spotted the first sheep in
36、 her life, she did what comes naturally. The four-year-old dog set off racing after the sheep across several fields and, being a city animal, lost both her sheep and her sense of direction. Then she ran along the edge of cliff( 悬崖) and fell 100 feet, bouncing off a rock into the sea. Her owner Mike
37、Holden panicked and called the coastguard of Cornwall, who turned up in seconds . Six volunteers slid down the cliff with the help of a rope but gave up all hope of finding her alive after a 90-minute search. Three days later, a hurricane hit the coast near Cornwall. Mr. Holden returned home from hi
38、s holiday upset and convinced his pet was dead. He comforted himself with the thought she had died in the most beautiful part of the country. For the next two weeks, the Holdens were heartbroken . Then, one day, the phone rang and Steve Tregear, the coastguard of Cornwall, asked Holder if he would l
39、ike his dog bark. A birdwatcher, armed with a telescope, found the pet sitting desperately on a rock. While he sounded the alarm, a student from Leeds climbed down the cliff to collect Judy.The dog had initially been knocked unconscious(失去知觉的)but had survived by drinking water from a fresh scream at
40、 the base of the cliff. She may have fed on the body of a sheep which had also fallen over the edge. “The dog was very thin and hungry,” Steve Tregear said , “It was a very dog. She survived because of a plentiful supply of fresh water,” he added.It was ,as Mr. Holden admitted, “a minor miracle(奇迹)”
41、. 32. The dog Jody fell down the cliff when she was A. rescuing her owner B. caught in a hurricaneC. blocked by a rock D. running after a sheep33.Who spotted Judy after the accident?A. A birdwatcher B. A student from LeedsC. Six volunteers D. The coastguard of Cornwall34. What can we infer from the
42、text?A. People like to travel with their pets. B. Judy was taken to the fields for hunting.C. Luck plays a vital role in Judys survival. D. Holden cared little where Judy was buried.35. Which of the following can be the best title for the text?A. Miracle of the Coastguard. B. Surviving a Hurricane.C
43、. Dangers in the Wild D. Coming Back from the Dead.【答案】DACD【解析】1考查细节理解。根据文章中的The four-year-old dog set off racing after the sheep across several fields.可知答案为D。2考查细节理解。根据文章中的A birdwatcher, armed with a telescope, found the pet sitting desperately on a rock可知,一位观鸟者用他的望远镜发现了绝望地蹲在岩石上的Judy。故答案为A。3考查推理判断。
44、根据文章中的.had survived by drinking water from a fresh stream以及It was a very lucky dog可知答案为C。4考查主旨大意。文章主要叙述了一只幸运的狗Judy在恶劣的环境下顽强生存下来的故事,所以选项D起死回生是文章的最佳标题。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Carrots are easy to raise and easy to harvest. They taste good. 36 When people think of c
45、arrots, they usually picture in their mind a vegetable that is long, thin and orange. 37 And not all carrots are orange. For example, Paris Market carrots are about five centimeters around. Rome carrots are thin and about twenty-five centimeters long. And Belgian White carrots are, as their name sug
46、gests, white.For the best results, carrots should be grown in sandy soil that does not hold water for a long time. The soil also should have no rocks. To prepare your garden for carrots, dig up the soil, loosen it and turn it over. Then, mix in some plant material or animal fertilizer (肥料). 38 Exper
47、ts say warm days, cool nights and a medium soil temperature are the best conditions for growing carrots that taste great.Carrots need time to develop their full sugar content. This gives them their sweetness if you wait too long to pull them from the ground. 39 Usually, the brighter the color, the b
48、etter the taste. 40 If the winter is not cold enough to freeze the ground, you can grow and harvest carrots the same way as during the summer months. If the ground does freeze, simply cover your carrot garden with a thick layer of leaves or straw. This will prevent the ground from freezing.A. But ca
49、rrots come in many different sizes and shapes.B. They are economic crops.C. The best time for planting carrots is during the winter months.D. Weather, soil conditions and age will affect the way carrots taste.E. The best way to judge if a carrot is ready to be harvested is by its color.F. And they c
50、ontain a lot of carotene (胡萝卜素), which the body make into vitamin A.G. Many people do not know that carrots can be grown during the winter months.【答案】FADEG【解析】1根据上文的句子“Carrots are easy to raise and easy to harvest.”(胡萝卜很容易种植和收获),可知这里是:它们包含很多胡萝卜素,身体可以将它们变成维生素A。故选F。2根据上文的句子“When people think of carrot
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-549915.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020人教版高考语文总复习课件:专题十二实用类文本阅读非连续性文本 12-1 .ppt
